Jump to content

Αεροψυξη για 4870x2

nalamanos

Recommended Posts

οκ θα κάνς μια προσπάθεια...και ελπίζω να βγώ οκ...... δλδ άμα Flashάρω bios από κάρτα που λέει πως πάει 920/1150Mhz θα πάει και η δικιά μου τόσο???η απλά θα έχει την επιλογή να πάει τοσο...???Thx για όλα και πάλι...θα postάρω με αποτελέσματα...

Φυσικά και δε θα πάει τόσο. Είναι μόνο για να αυξήσει τα όρια του overdrive. Να έχει όπως είπες την επιλογή να πάει τόσο. Μπορείς βέβαια να μεταβάλλεις τα όρια και του bios που ήδη έχει η κάρτα σου με το radeon bios editor. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να βάλεις bios της ΤΟΡ. Απλά είναι πιο απλό με της ΤΟΡ.

Πάντως δεν έχω βρεί πουθενά κάποια αξιόλογα bench που να δείχνουν αύξηση επιδόσεων με την 4870χ2 o/ced. Τι να το κάνεις το ο/c όταν το potential είναι 1% ?

Βεβαίως και έχει διαφορά. Και όσο μεγαλύτερη η ανάλυση τόσο μεγαλύτερη διαφορά. Δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά αλλά υπάρχει. Και δε μιλάω μόνο για benches όπως το 3D Mark αλλά και για παιχνίδια, όπως π.χ το farcry 2 ή το gta 4. Εντάξει η 295 π.χ έχει τεράστια διαφορά αν την υπερχρονίσεις και η Χ2 πολύ μικρότερη. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει...Βέβαια ακόμα και χωρίς διαφορά εγώ θα την overclockαρα. Δε μπορώ να έχω τίποτα σε στοκ κατάσταση στον υπολογιστή μου. Που είναι το ενδιαφέρον αλλιώς?

Η gtx κάνει κρά παντού για το πόσο ανεβάινει και το αποδεικνύει με νούμερα είτε σε games είτε σε benches.Για την Χ2 έχω διαβάσει άπειρα threads ενίοτε για το πόσο μείωσαν την θερμοκρασία με νερό και άλλες φορές πως κατόρθωσαν να την ανεβάσουν κάπως αλλά πουθενά δεν είδα να παραθέτουν ή να αναφέρουν κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα (games ή bench) αυτής της προσπάθειας...Εγώ πάντως τερματίζοντας πχ το overdrive τα μόνα που κερδίζουν frames είναι η θερμοκρασία και η κατανάλωση :p

Από τις δικές μου μετρήσεις πάντως φαίνεται ότι έχει διαφορά. Θα ψάξω αν θέλεις κάποια screenshots να σου δείξω. Πάντως ξαναλέω ότι είναι μικρή η διαφορά αλλά εξαρτάται πάντα από το πρόγραμμα/παιχνίδι που τρέχεις και φυσικά από την ανάλυση που τρέχεις. Από εκεί και πέρα είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν θα κάνει τον υπερχρονισμό τελικά και αν αξίζει ή όχι.

Όλοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να μεταφέρουμε τις εμπερίες μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα συμφωνούμε πάντα. Εγώ γενικά βλέπω τεράστιες διαφορές από τις μετρήσεις των online reviews και των δικών μου δοκιμών και πάντα μόλις παρατηρήσω κάτι τέτοιο το λέω αμέσως στο lab. Το τι έχω δει και ακούσει κατά καιρούς με αφήνει έκπληκτο, για το πόσο διαφέρει από αυτό που εγώ προσωπικά είδα. Πάντως, λόγω της τεράστιας πολυπλοκότητας και ποικιλομορφίας του hardware και των πολλών διαφορετικών setups που μπορούν να προκύψουν είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές από υπολογιστή σε υπολογιστή. Δεν είπα ότι εγώ είμαι σωστός και οι άλλοι λάθος, απλά τι παρατήρησα εγώ στις δικές μου δοκιμές. Αυτό κάνουν όλοι υποθέτω...Παρουσιάζουν τις παρατηρήσεις τους. Νόμος της ζωής πάντως είναι, ότι για να μάθεις αν κάτι δουλεύει και πόσο καλά, αυτό γίνεται μόνο the hard way όπως λένε οι Αμερικανοί. Δηλαδή πρέπει να πάρεις την κάρτα στα χέρια σου (στη θέση της κάρτας μπορείς να βάλεις επεξεργαστή, μητρική, οθόνη και ό,τι άλλο θέλεις) και να τη δοκιμάσεις μόνος σου. Και άσε τι λένε οι άλλοι στα reviews και στα threads. Αυτές είναι απλές ενδείξεις. Οι άνθρωποι λένε τι παρατήρησαν στο δικό τους υπολογιστή. Στο δικό σου μπορεί να δεις κάτι εντελώς διαφορετικό.

Συγγνώμη για την πολυλογία και ελπίζω να βοηθήσουμε τελικά το φίλο μας να αποφασίσει τι θα κάνει.

Ίσως έφτασε η ώρα. Αν κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο ψάχνω από την εποχή της 3870Χ2 αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ εδώ το ΧΤΡΕΜΕ Χ2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.