feanorian82 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Καλησπέρααα! Έχω το συγκεκριμένο netbook από το Σεπτέμβρη. Είχα αγοράσει σε προσφορά την έκδοση με XP. Από την πρώτη στιγμή μου φάνηκε αρκετά αργό, και η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ο δίσκος. Άλλαξα λειτουργικά (ubuntueee. eeebuntu, eeexubuntu, eee xp 2.0). Τα linux based ήταν σαφώς καλύτερα αλλά χρειάζομαι και τη συμβατότητα. Έτρεξα ένα HD tach και τα αποτελέσματα ήταν σκέτη απογοήτευση (read rate 30mb/s αλλά σιγά μην είναι). Σκέφτομαι λοίπόν να αλλάξψ το δίσκο του με κάποιον άλλο SSD, σε mini-pci, ίσως μεγαλύτερο αλλά οπωσδήποτε πιο γρήγορο. Το έχει κάνει κανείς; Έχετε να προτεινετε κάποιο δίσκο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 8, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Γιατί δεν βάζεις έναν κανονικό δίσκο...θα κάνει μεγάλη διαφορά, άσε που θα έχεις και άπλετο χώρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Που να τον βάλω το δίσκο? Υπάρχουν δίσκοι mini pci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris123 Φεβρουάριος 8, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Υπάρχει αυτή εδώ η λύση : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320627 Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν θα σου προσφέρει κάτι δραστικά καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 8, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Δεν είχα δει ότι είναι σε mini-pci-e...μάλλον δεν γίνονται πολλά...Ψάξε λίγο στο net...υπάρχουν πολλά site για τα EEE...κάτι θα βρεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 8, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Αυτό εδώ σου κάνει ?Έχει και άλλους στο site...ενδεικτικά τον έδωσα αυτόν...Και αυτό & αυτό ίσως να είναι ενδεικτικά των επιδόσεων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 8, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Έχω ακούσει κι εγώ ότι οι Runcore είναι η καλύτερη λύση αλλά δεν τους έχω δει πουθενά Ελλάδα... Χώρια που 110 euro μου φαίνονται υπερβολικά αν σκεφτείς ότι το πήρα280... Σας ευχαριστώ πολύ πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 9, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 παίδες, τόσο μάπα είναι ο μαμά δίσκος του συγκεκριμένου eee ή ιδέα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 9, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 Τόσο μάπα είναι... 28-30 MB στο HD tach. Τι να κάνουμε... οι βιαστικές αγορές πληρώνονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 9, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 έχεις κι εσύ κολλήματα μόνο ακόμα και αν λειτουργείς τον firefox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 9, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 έχω το 901 και μετά απο τα κλασσικά tweaks που υπάρχουν στο νετ το netbook πετάειο δίσκος φαίνεται ότι είναι αργός αλλά δεν περιορίζει τις χρήσεις για τις οποίες είναι φτιαγμένο το netbookαγορά γρηγορότερου ssd θα έλεγα ότι είναι πεταμένα λεφτάμόνο για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά για αυτό υπάρχει το SD slot Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 9, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 εγώ έχω κάνει τα tweaks αλλά δεν παλεύεται με την καμία. Κενά και freezαρίσματα οθόνης για δέκα δευτερόλεπτα κάθε λίγο και λιγάκι. Μάλλον RMA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 9, 2009 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 είτε έχεις ξεχάσει κάτι είτε έχει hardware πρόβλημα - RMA λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 9, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2009 εγώ έχω κάνει τα tweaks αλλά δεν παλεύεται με την καμία. Κενά και freezαρίσματα οθόνης για δέκα δευτερόλεπτα κάθε λίγο και λιγάκι. Μάλλον RMA...κι εμένα τα ίδια κάνει. Λες να είναι προβληματικο; Θα του περάσω πάλι τα δικά του Win και θα το πάω πακέτο πίσω μου φαίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.