lazarosleon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Δεν ξερω τι απο τα 2 αναζητω καθως εχω μπερδεψει το νοημα τους και την λειτουργεια τους.Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης :PS3, Xbox 360, PC, 1 PC ακομα, ολα με HDMI Θυρα σε ενα Monitor PC με μια HDMI εισοδο, ετσι ωστε με ενα κλικ, και οχι να βγαζω το καλωδιο καθε φορα να εχω την αναλογη εισοδο. Σημειωση πως θελω να περασω ΜΟΝΟ εικονα και οχι ηχο καθως ο ηχος φευγει απο αντιστοιχες συσκευες με οπτικη ινα.Και επειδη λεμε για οπτικη ινα, θα θελα στα Logitech Z 5.500 να βαλω 3 η 4 οπτικες ινες στην εισοδο και παλι με ενα κλικ να διαλεγω πηγη και οχι να βαζω - βγαζω καλωδια και συναφη.Αυτα τα ολιγα. :bad::bad::bad::bad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 10, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 switcher ειναι αυτο που θες ενα 4x1 (αυτο σημαινει 4 εισοδοι 1 εξοδος)Για οικονομικη λυση δες εδω :http://cgi.ebay.co.uk/HDMI-4-Port-Way-Smart-Switch-SKY-Virgin-XBOX-PS3-4x1_W0QQitemZ330302824025QQcmdZViewItemQQptZUK_ConsumerElectronics_VideoSwitches_SM?hash=item330302824025&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318http://cgi.ebay.co.uk/4-Port-HDMI-V1-3b-4x1-Switch-4-in-1-out-1080p-Auto_W0QQitemZ220248741923QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item220248741923&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318Το πρωτο ειναι απο Αγγλια, θα ερθει γρηγορα και χωρις τελωνιο σιγουρα. Οποτε με γυρω στα 40 ευρω την κανεις τη δουλεια σου...Για κατι αντιστοιχο σε optical δεν ξερω, αλλα θυμαμαι οτι τα logitech εχουν και εισοδο coaxial που ειναι εφαμιλη, αρα με εναν μετατροπεα εκει, ή συνδεοντας μια συσκευη με coaxial καλωδιο μπορεις να θεωρησεις οτι εχουν 2 ψηφιακες εισοδους 5.1 και να εχεις τις 2 πιο συχνες συσκευες συνδεμενες ταυτοχρονα...Βεβαια επειδη φανταζομαι το θες για την ιδια ακριβως εγκατασταση (με τα hdmi) το πιο εξυπνο ειναι να στελνεις τον ηχο μεσω hdmi και η τηλεοραση σου 90% θα εχει optical out, οποτε μπορεις αποκει να συνδεσεις τα logitech και η τηλεοραση θα κανει pass-through τον ηχο στα logitech. Αρα γλιτωνεις και καλωδια ηχου και εκμεταλευεσαι στο επακρο το hdmi switch σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Φεβρουάριος 10, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 To monitor που θα συνδεθουν ειναι Υπολογιστη Οθονη, και δεν εχει οπτικη εισοδο εξοδο, θα με βολευε αυτο που προτεινεις οντως. Θα κοιταξω μια ακομα Αθηνα κεντρο τι μπορει να υπαρχει γιατι πηγα σε ενα μαγαζι γειτονιας τωρα και μου λενε πως ενα ΦΤΗΝΟ 4->1 Switch Hdmi ειχε 230Ε:angry: !!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδη για κατι ας πουμε καλο μου προτεινανε ειχε κοντα στα 900, και μετα μου αρχισανε μια πληροφορηση για πατηματα ακιδων, και ενωσεις αυτων που δεν καταλαβαινα τιποτα, ειδα και την τιμη out of budget και εφυγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 10, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 Google --> Search "SPDIF switch"Δες μερικα που βρηκα οπως αυτο...http://www.inday.com/da4x/da4x.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 10, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 To monitor που θα συνδεθουν ειναι Υπολογιστη Οθονη, και δεν εχει οπτικη εισοδο εξοδο, θα με βολευε αυτο που προτεινεις οντως. Θα κοιταξω μια ακομα Αθηνα κεντρο τι μπορει να υπαρχει γιατι πηγα σε ενα μαγαζι γειτονιας τωρα και μου λενε πως ενα ΦΤΗΝΟ 4->1 Switch Hdmi ειχε 230Ε:angry: !!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδη για κατι ας πουμε καλο μου προτεινανε ειχε κοντα στα 900, και μετα μου αρχισανε μια πληροφορηση για πατηματα ακιδων, και ενωσεις αυτων που δεν καταλαβαινα τιποτα, ειδα και την τιμη out of budget και εφυγα. γι'αυτο σου εδωσα τα links απο το ebay...δε θελω να σε παρω στο λαιμο μου γιατι δεν τα εχω δοκιμασει προσωπικα, αλλα ξερω οτι εδω βαρανε πολυ τις τιμες σε τετοια switches, και δε βρισκω τον λογο.....πιστευω οτι και αυτα του ebay τη δουλεια τους θα την κανουν, και εχουν λογικο κοστος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 10, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 Βαλε κ στο ebay "spdif switch" να δεις ωραιες τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Φεβρουάριος 10, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 Βαλε κ στο ebay "spdif switch" να δεις ωραιες τιμες :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η καρδια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ :-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O Μεχρι και με 3.500Ε ειδα, παρακατω δεν αντεξα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 10, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2009 E, αν αναλογιστεί κανείς ότι το IC της Analog Devices πχ που κάνει 4:1 switching για DVI/HDMI έχει ~5$, τότε είναι λογικό να κοστίζουν 100 και 200+€ στο εμπόριο... ότι να' ναι... καλύτερα να μάθεις ηλεκτρονικά και να τα σχεδιάζεις μόνος σου... Πέρα από την πλάκα τώρα, πάνω από 50€ (και πολλά είναι) μην δώσεις για τέτοιο πράγμα... το ebay ή το alibaba (για samples) είναι ότι καλύτερο για να ψάχνεις τέτοια πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Φεβρουάριος 19, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Τελικα αγορασα ενα switch 4->1 1.3 protocol , εκανα μια χαρα την δουλεια μου με κοστος ουτε καν 70ε. Απλα τωρα θα παρω καλης ποιοτητας καλωδια και θα ησυχασω, ηδη βολευτηκα. Ευχαριστω παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.