Jump to content

Google apps - μεταφορά - backup email

jogi

Recommended Posts

Τα τελευταία 4 χρόνια είχα εναν κύριο λογαριασμό email στο Google. Θέλοντας κατι πιο επαγγελματικό, έστησα ενα βασικό domain αλλά γρήγορα απογοητεύτηκα απο το πόσο πίσω είναι οι web-mail clients των περισσότερων hosting εταιριών. Έτσι και εγκατέλειψα την ιδέα για προσωπικό email...

Μέχρι σήμερα που ανακάλυψα τα Google Apps for your domain. Διατηρώ το προσωπικό μου blog στο www.my-spot.co.uk οποτε είπα να τα δοκιμάσω.

Η διαδικασία στησίματος ήταν σχετικά απλή. Register in google: http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html στην δωρεάν υπηρεσία (50 email, 8 giga το καθένα). Ενεργοποίηση της υπηρεσίας με upload ενός αρχείου στον server και μετα ενα support request στον Hostmonster (η εταιρία που κάνει host το site) ζητώντας τους να αλλάξουν τα MX records (ανακατεύθυνση εμαιλ) και ένα CNAME (alias) στην διεύθυνση που μου έδωσε το Google.

'Εχοντας το email μου όμως 4 χρόνια σημαίνει ότι έχει μαζέψει περί τα 5000 emails και ότι ολοι οι φίλοι και γνωστοί εχουν την διεύθυνση. Το δεύτερο πρόβλημα λύνεται με forwarding των μηνυμάτων στην νέα διεύθυνση και ένα out of office μυνηματακι να τους ειδοποιεί για την αλλαγή διεύθυνσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι πώς μεταφέρω τα υπάρχοντα mail χωρίς να χαθεί η αρχειοθέτηση τους?

Η βασική λύση του imap, download στον thunderbird και μετα re-upload στον νέο λογαριασμό πέταγε συνέχεια λάθη και κρατούσε περισσότερο απο 2-3 μέρες. Ψάχνοντας λίγο στο internet βρήκα την παρακάτω διεύθυνση που αναλαμβάνει την μεταφορά (mirroring) του ενός λογαριασμού στον άλλον.

https://www.yippiemove.com

Δυστυχώς δεν ειναι δωρεάν αλλα τα 6 ευρώ που μου κόστισε τα αξίζει. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς, περι τις 4 ώρες μετά και χωρίς προβλήματα.

Το αποτέλεσμα:

1. Προσωπικό email @my-spot.co.uk που χρησιμοποιεί την μηχανή του gmail, δωρεάν

2. Όλα τα υπάρχοντα email του παλιού λογαριασμού μεταφέρθηκαν στον καινούριο στο ακεραιο

Ελπίζω να βοηθήσει αν κανείς βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση..

Αυτό το yippiemove είναι ενδιαφέρων... τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν ένα backup από το gmail μου και όπως είπες άντε να κατέβουν μερικές χιλιάδες mail με firebird...

κακό πράγμα η σιγουριά ότι όλα πάνε καλά και τι θα γίνει μωρέ και σιγά μην τα χάσει η google κτλ... εκεί που δεν το περιμένεις σκάει...

Για backup του email κοιτα στο http://www.gmail-backup.com/ αν εχεις γρήγορη σύνδεση ειναι ότι πρεπει. (δωρεάν πάντα και παίζει σε Windows / Linux / OSX) . Το πρόβλημα ειναι το upload που παίρνει αιώνες ειδικά αν εχεις 2-3 giga με emails..

Ωραίος jogi... δοκιμάζω τώρα το gmail-backup... το καλό είναι ότι από την μια τα κατηγοριοποιεί σε φακέλους ανάλογα με τον χρόνο και τον μήνα, από την άλλη το σώζει σαν μοναδικό email το καθένα...

λογικά μέσα από το outlook express θα μπορώ να τα group-άρω ξανά σε ένα αρχείο backup που να τα έχει χωρισμένα σε inbox - outbox...(??) Τέσπα θα ξέρω μόλις τελειώσει το backup, μην βιάζομαι...

βασικά θα κατεβάσει τα labels σου μαζί με τα emails οποτε απο εκει μπορεις να ξανα κάνεις την κατηγοριοποίηση. Αν τα κάνεις upload σε αλλο gmail account κρατα τα labels ακαίρεα ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.