bkbilly Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Ξέρετε κανένα πρόγραμμα για ftp για τα ubuntu?Έχω βρει το proftpd, αλλά όταν το βάζω να το δοκιμάσω, μου δείχνει όλους τους φακέλους του λειτουργικού μου...Μήπως υπάρχει καμία ρύθμηση ή κάποιο άλλο πρόγραμμα καλήτερο;:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Φεβρουάριος 7, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2009 Νομίζω μπορείς να το ρυθμίσεις από το αρχείο proftpd.conf προσθέτοντας μια σειρά:DefaultRoot /home/διαδρομήΚαι το glftpd πρέπει να είναι καλό πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Φεβρουάριος 8, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Εγώ δοκίμασα αυτούς τους δύο οδηγούς:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=79588http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=51611Δεν μου λές τι ακριβώς πρέπει να γράψω;Επίσης το glftpd έχει το ίδιο πρόβλημα με το proftpd Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 8, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Ξέρετε κανένα πρόγραμμα για ftp για τα ubuntu?.......αλλά όταν το βάζω να το δοκιμάσω, μου δείχνει όλους τους φακέλους του λειτουργικού μου...Μήπως υπάρχει καμία ρύθμηση ή κάποιο άλλο πρόγραμμα καλήτερο;:happy2:Τι θες να σου δειχνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Φεβρουάριος 8, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Θέλω να μην μου δείχνει όλα τα αρχεία του λειτουργικού μου! Θέλω να μου δείχνει μόνο το home folder! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 8, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Στο gproftpd μπορεις ευκολα να ρυθμισεις ποιο θα ειναι το home directory καθε ftp user, βαλε το path του homefolder σου, σβησε οποιο αλλο folder εχει εκει και βαλε τα αναλογα rights. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Φεβρουάριος 8, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2009 Στο gproftpd μπορεις ευκολα να ρυθμισεις ποιο θα ειναι το home directory καθε ftp user, βαλε το path του homefolder σου, σβησε οποιο αλλο folder εχει εκει και βαλε τα αναλογα rights. Το δοκίμασα κι αυτό αλλά όταν πάω να το τρέξω, δεν τρέχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Φεβρουάριος 11, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Για όποιον ενδιαφέρεται, βρήκα την λύση για το πως να κάνει FTP Server. Αυτό γίνεται με το πρόγραμμα gproftpd...Ο λόγος που δεν λειτουργούσε ήταν επειδή είχα τα ubuntu 8.10.Η έκδοση που κατέβαζε από την εντολή "sudo apt-get install gproftpd" ήταν μία πιο παλιά έκδοση που δεν ήταν συμβατή με τα ubuntu 8.10. Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα την τελευταία έκδοση που είναι η 0.3.5.Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: http://debian.cs.binghamton.edu/debian/pool/main/g/gadmin-proftpd/tip: Όλοι οι FTP servers έχουν users. Το gproftpd χρησιμοποιεί τους χρήστες του λειτουργικού σας. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να προσέξετε να φτιάξετε ειδικούς λογαριασμούς για FTP χρήση.Επίσης η προεπιλεγμένη πόρτα για τους FTP είναι η 21! Have fun! :jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Φεβρουάριος 12, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 ευχαριστούμε για την πληροφοριακαι με την ευκαιρια(να μην ανοιξω καινουργιο topic)ftp server σε laptop (24/24)λετε να εχει κανενα προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Φεβρουάριος 12, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 ευχαριστούμε για την πληροφοριακαι με την ευκαιρια(να μην ανοιξω καινουργιο topic) ftp server σε laptop (24/24) λετε να εχει κανενα προβλημα? Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα... Παρόλα αυτά αν θέλεις μόνο ftp server, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο λειτουργικό που δεν έχει γραφικό περιβάλλον. Αυτός λέγεται freenas. Είναι πολύ μικρός και δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.