mariosalice Φεβρουάριος 10, 2009 #101 Φεβρουάριος 10, 2009 Στους "φτηνους" SSD με JMicron controlers υπάρχουν τα κολήματα αυτά, στους Intel & Samsung όχι.Αν το SuperFetch ήταν η λύση του "προβλήματος" τότε θα βάζαμε 64GB, άν ήταν πιο φθηνες, αν τις υποστήριζαν τα λειτουργικα (δεν θέλουν όλοι -καλώς ή κακώς - 64bit), αν τις υποστήριζαν οι μητρικές, αν γινοταν το "φόρτωμα" στην μνήμη γρήγορα μετά από restart.... Πέραν τούτο, αν αναφέρεσε σε μένα, εγώ πείρα την απόφαση όχι για έναν υπεργρήγορο SLC σαν τον Intel, αλλά 2 (σε raid-0) για πιο "γήινους" 128GB (ένας 256GB disk για Seven & Ubuntu) MLC Samsung-Type στα 500ευρώ σύνολο (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233075 327USD~250Euro). Και αυτό γιατί και εμένα δεν με καλύπτει μόνο 32GB δίσκος (αντιθετα από το Jax για παράδειγμα). δες posts #6 & #7 review του δίσκου (Samsung 128GB MLC) Η επιλογή δύο MLC Samsung (2X128=256GB) σε raid-0 στα 500€ μου ακούγεται άριστη, κυρίως λόγω χωρητικότητας. Και η τιμή για μένα είναι επίσης αποδεκτή. Δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγοροι από τους δικούς μου όμως. Ένας MLC Samsung 128GB μόνος του (από τις μετρήσεις του Chosen) Μια μέτρηση από δύο veloci RAID-0 2X300GB.
Chosen Φεβρουάριος 11, 2009 #102 Φεβρουάριος 11, 2009 Ποιο το point εδώ, Μάριε; Με έχασες λίγο. Δυο Samsung MLC σε RAID0 βγάζουνε καρφωμένα 200Mb/sec, οι 2 Veloci ξεκινάνε από 238Mb/sec και πέφτουνε εώς τα 155Mb/sec, άρα σου βάζω ένα μέσο όρο μεταξύ 210-220Mb/sec. Αλλά αυτό που δεν εννοείς να καταλάβεις είναι το sequential transfer rate δεν είναι το πιο σημαντικό σε ένα δίσκο. Ή τουλάχιστον αυτό μου δείχνεις, όταν μιλάμε για εφαρμογές που ανοίγουν στιγμιαία και βελτιώσεις που φαίνονται σε κάθε click και συ μου συγκρίνεις τα sequential transfer rates... Αν πήρες τους 2 Veloci για να μετακινείς όλη μέρα σειριακά κι όμορφα μεγάλα αρχεία, ναι θα πιάσουν τόπο τα 220Mb/sec. Αν όμως μιλάμε για δίσκους για το λειτουργικό σου, τότε με συγχωρείς αλλά να τα βράσω τα sequential transfer rates. Ο πρώτος Samsung SLC που είχα με τα 67Mb/sec έκανε τα πάντα πιο γρήγορα από τους ράπτορες μου, εκτός από τις μεταφορές μεγάλων αρχείων. Και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την αγορά του ακριβού SSD μου και να νιώσω καλύτερα, γιατί από τότε έχω αγοράσει σχεδόν όλους τους SLC της αγοράς, αν κάτι δεν ένιωθε σωστό ή αρκετά γρήγορο, δεν θα αγόραζα τον 2ο, πόσο μάλλον τον Χ25-Ε που ήταν κι ο 11ος ή 12ος SSD μου
mariosalice Φεβρουάριος 11, 2009 #103 Φεβρουάριος 11, 2009 Μα δεν είπα τίποτα από όσα λες. Απλά έβαλα μια μέτρηση, χωρίς σχόλια, επειδή αναφέρθηκε κι έτυχε να έχω το everest. Παλιότερα είχα δει αναλυτικά τι κάνουν οι mobi αν θυμάσαι, που τρέχαμε read write με το bench των Vista. Μετά έσκασαν τα SSD με τον controller JMicron, όπου το πρόβλημα δεν ήταν η ταχύτητα.Πάντως δύο πράγματα με ενοχλούν στους SSD. Ότι μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο DRM, αφού μπορούν να κωδικοποιηθούν πολύ ευκολότερα από ότι οι αναλογικοί δίσκοι, με TPM chip, χωρίς απώλεια ταχύτητας και το δεύτερο είναι ότι μας φέρνουν πιο κοντά στην ολοκλήρωση όλα σε ένα, με μελλοντική ενσωμάτωση και των δίσκων πάνω σε μια μητρική. Δηλαδή αποτελούν ένα σκαλοπάτι προς το cloud computing, όπου θα έχουμε μικρούς ιδιόκτητους DRM δίσκους και θα νοικιάζουμε χώρο στα σύννεφα. Οι SSD θα πετύχουν πάση θυσία.EDITΤο κόκκινο χρώμα σου πάει. Μεγειά adminάκο.
ChSin7 Φεβρουάριος 11, 2009 #104 Φεβρουάριος 11, 2009 Ποιο το point εδώ, Μάριε; Με έχασες λίγο. Δυο Samsung MLC σε RAID0 βγάζουνε καρφωμένα 200Mb/sec, οι 2 Veloci ξεκινάνε από 238Mb/sec και πέφτουνε εώς τα 155Mb/sec, άρα σου βάζω ένα μέσο όρο μεταξύ 210-220Mb/sec.Ακόμα και έτσι θα πρέπει να είναι ιδανικές οι συνθήκες, χωρις fragmentation (δεν υφίσταται αυτό στους SSD) και χωρίς να προσπαθήσει κάποια άλλη διεργασία να διαβάσει μερικά bytes από τους Veloci τα οποία βρίσκονται στην άλλη μεριά του δίσκου. Αν έχεις και κάποιο antivirus το οποίο έχει επιλογή να τα scanαρει όλα τότε ... άσ' τα.Όπως είπα και πρίν, δεν με έπεισαν τα νούμερα του Chosen (πόσο μάλλον τα δικα σου νούμερα ΜariosAlice) μιας και δεν είμαι "ειδικός" να μπορώ να καταλάβω τι σημαίνουν αυτά στην πραγματική λειτουργία του PC μου. Με έπεισε το video του Jax.
iraklisvel Φεβρουάριος 11, 2009 #105 Φεβρουάριος 11, 2009 Τα νούμερα είναι benches μόνο. Αλλά αν δείς σε προσωπική χρήση τους γνωστούς ssd σίγουρα θα καταλάβεις διαφορές. Εγώ προσωπικά με raptor ήταν που δεν είδα αυτά που περίμενα. Με ssd πλέον βλέπω αυτά που κακώς νόμισα κάποτε ότι θα δω με raptor.
junior-21- Φεβρουάριος 11, 2009 #106 Φεβρουάριος 11, 2009 Εγώ προσωπικά με raptor ήταν που δεν είδα αυτά που περίμενα. Με ssd πλέον βλέπω αυτά που κακώς νόμισα κάποτε ότι θα δω με raptor.αυτό με βάζει πολύ στην μπρίζα...με τον veloci εγω πάντως δεν είχα κάτι, πιο πολύ ψυχολογική θα την έλεγα την αναβάθμιση...
iraklisvel Φεβρουάριος 11, 2009 #107 Φεβρουάριος 11, 2009 Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πριν πάρεις raptor νομίζεις πως θα δείς να κάνει τα τρελά. Αλλά ΔΕΝ τα κάνει. ΘΑ εξαιρέσω το RAID 0 . Παρένθεση, το raid 0 σε ράπτορα αυξάνει γεωμετρικά το θόρυβο, διότι οι δίσκοι γράφουν ταυτόχρονα και αν έχεις κάτι πιο παλιό απο veloci σου σπάνε τα νεύρα. προσωπικά μου την έσπασε να έχω αθόρυβο σύστημα και overclocked, και να ακούγονται οι δίσκοι. το λειτουργικό τους χρησιμοποιεί συνέχεια και δεν ησυχάζουν όπως αυτοί που έχω για αποθήκευση. Αυτά που έπρεπε να δώσει η western εδώ και χρόνια, τα δίνουν τώρα οι ssd. όταν με το καλό κι αυτοί δώσουν στην αγορά κανέναν δίσκο, θα πάρουν πίσω τους πελάτες που θα χάσουν απο την καινούρια αγορά..
mariosalice Φεβρουάριος 11, 2009 #108 Φεβρουάριος 11, 2009 Δύο veloci 300GB σε raid-012ΜΒ download DivX encoded avi
def Φεβρουάριος 11, 2009 #109 Φεβρουάριος 11, 2009 Ποιο το point εδώ, Μάριε; Με έχασες λίγο. Δυο Samsung MLC σε RAID0 βγάζουνε καρφωμένα 200Mb/sec, οι 2 Veloci ξεκινάνε από 238Mb/sec και πέφτουνε εώς τα 155Mb/sec, άρα σου βάζω ένα μέσο όρο μεταξύ 210-220Mb/sec.Αλλά αυτό που δεν εννοείς να καταλάβεις είναι το sequential transfer rate δεν είναι το πιο σημαντικό σε ένα δίσκο. Ή τουλάχιστον αυτό μου δείχνεις, όταν μιλάμε για εφαρμογές που ανοίγουν στιγμιαία και βελτιώσεις που φαίνονται σε κάθε click και συ μου συγκρίνεις τα sequential transfer rates... Αν πήρες τους 2 Veloci για να μετακινείς όλη μέρα σειριακά κι όμορφα μεγάλα αρχεία, ναι θα πιάσουν τόπο τα 220Mb/sec. Αν όμως μιλάμε για δίσκους για το λειτουργικό σου, τότε με συγχωρείς αλλά να τα βράσω τα sequential transfer rates. Ο πρώτος Samsung SLC που είχα με τα 67Mb/sec έκανε τα πάντα πιο γρήγορα από τους ράπτορες μου, εκτός από τις μεταφορές μεγάλων αρχείων. Και δεν το λέω για να δικαιολογήσω την αγορά του ακριβού SSD μου και να νιώσω καλύτερα, γιατί από τότε έχω αγοράσει σχεδόν όλους τους SLC της αγοράς, αν κάτι δεν ένιωθε σωστό ή αρκετά γρήγορο, δεν θα αγόραζα τον 2ο, πόσο μάλλον τον Χ25-Ε που ήταν κι ο 11ος ή 12ος SSD μου Πετρο με το συμπαθειο κιολας,γιατι ολη αυτη η μανια με ssd?τι προγραμμματα δουλευεις για να χρειαζεσαι τοσο κορυφαιους ssd:o ελπιζω να μην παρεξηγηθεις φιλικα Λευτερης
Maximus Φεβρουάριος 11, 2009 #110 Φεβρουάριος 11, 2009 Γιατί είναι άλλη η αίσθηση της αμεσότητας Λευτέρη, νιώθεις ότι χάθηκε κάθε εμπόδιο μεταξύ της επικοινωνίας "δίσκου" και CPU. Έχω περάσει από το στάδιο των 4x Raptor X σε σπαστό RAID-0, που είναι καλύτεροι ή έστω ισάξιοι με 3x Velociraptors σε απλό RAID-0 σε επιδόσεις και σκέψου ότι με τον έναν Intel X-25E, είδα διαφορά. Μη φανταστείς κάτι το τραγικό, αλλά υπήρχε, όλα ήταν πιο άμεσα. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε δώσει αρκετά 1000άρικα για δίσκους πειραματιζόμενοι, που δεν τα δίναμε σε CPU - δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα, ο Intel X-25E αυτή τη στιγμή είναι απλά κάτι το απίστευτο. Όπως στο παρελθόν παραδεχόμασταν (και ακόμα το λέω) ότι 4x 500/640GB 7200 δίσκοι σε σπαστό RAID είναι το ίδιο πράγμα με τους πιο ακριβούς 2x Veloci/Raptors, έτσι και εδώ είδαμε ότι ο καλός SSD, κάνει πραγματική διαφορά. Ειδικά ο Πέτρος δε θα έλεγε τέτοια πράγματα, όταν έχουν περάσει από τα χέρια του ΤΟΣΟΙ SSD. Κάτι ξέρει για να το λέει. Βέβαια, εκεί που ευννοούμαστε τρελά εμείς είναι στο Multi-Tasking. Κάνουμε τα πάντα απίστευτα γρήγορα χωρίς το παραμικρό lag και κολλήματα. Μου θυμίζει την πρώτη φορά που είχα κουμπώσει 2x 36 Raptors πάνω στον FX-53 (τότε) και είχα χαζέψει από την "άνεση" που μου προσέφεραν (κάτι που οι τότε 7200άρηδες δεν άγγιζαν ούτε για αστείο). Γενικά βέβαια, ένας "απλός" χρήστης, με 2x Veloci θα είναι μια χαρά. Απλά, ακόμα πιο γρήγορος θα είναι με έναν Intel σε αίσθηση - όχι τραγικά πιο γρήγορος, αλλά σίγουρα ταχύτερος, έστω και ελαφρά. --- Για το video του Μάριου: Καταρχάς κάτι παίζει με το FRAPS γιατί κολλάει άσχημα το Video και...προφανώς τα 2 λεπτά της διάρκειάς του δεν είναι τα ίδια με τα 4 που πέρασαν στην πραγματικότητα. Ίσως χάνουμε και τα αληθινά load times έτσι Επίσης, το copy δεν είναι ίδιο με το RAR, όπως και το OpenOffice με το MS Office - αλλά ντάξει, μικρό το κακό. Πάντως εγώ, ακόμα και με το "σπαστό" Video, τη διαφορά υπέρ του Intel τη βλέπω. Αν δεν είχε το μειονέκτημα της τιμής και μπορούσε η Intel να τον δώσει στα ~150€, πιστεύω θα είχαν πεθάνει οι μηχανικοί γρήγοροι δίσκοι.
jax7480 Φεβρουάριος 11, 2009 #111 Φεβρουάριος 11, 2009 Μαριε, δοκιμασε να κανεις το ιδιο video με το camstudio. Free ειναι και αυτο και δεν θα σπαει το βιντεο. Γιατι φαινεται οτι περασαν 4 λεπτα συμφωνα με το ρολοϊ των windows και οτι το βιντεο ειναι μονο 2.15.Επισης δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να χρησιμοποιησεις το winrar διχως συμπιεση.
mariosalice Φεβρουάριος 11, 2009 #112 Φεβρουάριος 11, 2009 Γιατί είναι άλλη η αίσθηση της αμεσότητας Λευτέρη, νιώθεις ότι χάθηκε κάθε εμπόδιο μεταξύ της επικοινωνίας "δίσκου" και CPU. Έχω περάσει από το στάδιο των 4x Raptor X σε σπαστό RAID-0, που είναι καλύτεροι ή έστω ισάξιοι με 3x Velociraptors σε απλό RAID-0 σε επιδόσεις και σκέψου ότι με τον έναν Intel X-25E, είδα διαφορά. Μη φανταστείς κάτι το τραγικό, αλλά υπήρχε, όλα ήταν πιο άμεσα.Είμαστε άνθρωποι που έχουμε δώσει αρκετά 1000άρικα για δίσκους πειραματιζόμενοι, που δεν τα δίναμε σε CPU - δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα, ο Intel X-25E αυτή τη στιγμή είναι απλά κάτι το απίστευτο. Όπως στο παρελθόν παραδεχόμασταν (και ακόμα το λέω) ότι 4x 500/640GB 7200 δίσκοι σε σπαστό RAID είναι το ίδιο πράγμα με τους πιο ακριβούς 2x Veloci/Raptors, έτσι και εδώ είδαμε ότι ο καλός SSD, κάνει πραγματική διαφορά. Ειδικά ο Πέτρος δε θα έλεγε τέτοια πράγματα, όταν έχουν περάσει από τα χέρια του ΤΟΣΟΙ SSD. Κάτι ξέρει για να το λέει. Βέβαια, εκεί που ευννοούμαστε τρελά εμείς είναι στο Multi-Tasking. Κάνουμε τα πάντα απίστευτα γρήγορα χωρίς το παραμικρό lag και κολλήματα. Μου θυμίζει την πρώτη φορά που είχα κουμπώσει 2x 36 Raptors πάνω στον FX-53 (τότε) και είχα χαζέψει από την "άνεση" που μου προσέφεραν (κάτι που οι τότε 7200άρηδες δεν άγγιζαν ούτε για αστείο). Γενικά βέβαια, ένας "απλός" χρήστης, με 2x Veloci θα είναι μια χαρά. Απλά, ακόμα πιο γρήγορος θα είναι με έναν Intel σε αίσθηση - όχι τραγικά πιο γρήγορος, αλλά σίγουρα ταχύτερος, έστω και ελαφρά. --- Για το video του Μάριου: Καταρχάς κάτι παίζει με το FRAPS γιατί κολλάει άσχημα το Video και...προφανώς τα 2 λεπτά της διάρκειάς του δεν είναι τα ίδια με τα 4 που πέρασαν στην πραγματικότητα. Ίσως χάνουμε και τα αληθινά load times έτσι Επίσης, το copy δεν είναι ίδιο με το RAR, όπως και το OpenOffice με το MS Office - αλλά ντάξει, μικρό το κακό. Πάντως εγώ, ακόμα και με το "σπαστό" Video, τη διαφορά υπέρ του Intel τη βλέπω. Αν δεν είχε το μειονέκτημα της τιμής και μπορούσε η Intel να τον δώσει στα ~150€, πιστεύω θα είχαν πεθάνει οι μηχανικοί γρήγοροι δίσκοι. To FRAPS κάθε κάποια δευτερόλεπτα έκλεινε μόνο του, επειδή δεν το έχω αγοράσει (εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος να γράφει σερί). Το είχα βάλει να κάνει render στη μισή ανάλυση στα 25 frames, που τρώει πόρους. Το μηχάνημα δεν ήταν υπερχρονισμένο αλλά όλα στα default. Στο background έτρεχαν όλες οι εφαρμογές και το AVAST antivirus. Τα αυθεντικά video τα έχω και δείχνουν τους χρόνους αρχής και τέλους. Έγιναν πέντε video, που τα ένωσα με το virtualdub με συμπίεση divx για να μικρύνει, αφού έκοψα τα περιττά στο τέλος από το τελευταίο video μόνο. Όλα τα άλλα video δεν έχουν γίνει edited και έτσι ο χρόνος είναι πραγματικός. Βέβαια, κάποια δευτερόλεπτα χάθηκαν μεταξύ των video, που πάταγα το F9 για να αρχίσει ξανά η εγγραφή. Για το RAR το διευκρίνισα σε προηγούμενο ποστ και συμφώνησα ότι η αντιγραφή ίσως είναι το ίδιο. Αλλά νομίζω ότι η αντιγραφή με παράλληλο σκανάρισμα από antivirus είναι πολύ πιο βαριά. Το δικό μου RAID-0 δεν είναι σπαστό αλλά έχω 600GB ολόκληρα σε ένα partition. Το office δεν το ξέρω πόσο βαρύ είναι, αλλά κατέβασα και έτρεξα το Photoshop.
Dagalidis Φεβρουάριος 11, 2009 Author #113 Φεβρουάριος 11, 2009 Aντε να βάλω και τον δεύτερο Veloci με το καλό....:clap:
mariosalice Φεβρουάριος 11, 2009 #114 Φεβρουάριος 11, 2009 Όπως φαίνεται και από το ρολόι των Vista και από το όνομα των αρχείων, το video ξεκίνησε στις 18:33:50:53 και από το τελευταίο video που άρχισε στις 18:36:57:56 πέρασαν 15 δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει η εγγραφή.Αυτό φαίνεται και από το video, που είδατε γιατί υπάρχει ένα χάσμα λίγο μεγαλύτερο.Συνολικός χρόνος όλου του video θα έπρεπε να είναι τρία λεπτά και 15 δευτερόλεπτα περίπου.Η εγγραφή του πρώτου φακέλου ξεκίνησε το 18ο δευτερόλεπτο του video 18:35:19 άρα στις 18:35:37 και τελείωσαν και οι τρεις εγγραφές το 15ο δευτερόλεπτο του video 18:36:57, άρα 18:37:12.Συνολικός χρόνος εγγραφής 1λεπτό και 25δευτερόλεπτα.Κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αυτού, δούλευε το διαγνωστικό ταχύτητας.Κάθε video από τα πέντε είχε διάρκεια 30 δευτερόλεπτα. Από τους χρόνους έναρξης των αρχείων, φαίνεται τι κενό υπάρχει κάθε 30δευτερόλεπτα.Δηλαδή στο video που βλέπετε εκεί που δείχνει 30", υπάρχει ένα κενό που δεν έχει καταγραφεί (αλλά και δεν κάνω τίποτα) που υπολογίζεται ως εξής.Έναρξη πρώτου video 18:33:50:53, διάρκεια 30" άρα λήξη 18:34:20:53.Το επόμενο video άρχισε στις 18-34-23-52. Άρα το κενό είναι 3". Αναλυτικά.1ο video: Έναρξη 18:33:50:53 Λήξη=έναρξη+30"= 18:34:20:53 Κενό= 3" περίπου μέχρι την έναρξη του επόμενου video.2ο video: Έναρξη 18-34-23-52 Λήξη=έναρξη+30"= 18-34-53-52 Κενό= 25" περίπου3ο video: Έναρξη 18-35-19-39 Λήξη=έναρξη+30"= 18-35-49-39 Κενό= 6" περίπου4ο video: Έναρξη 18-35-56-49 Λήξη=έναρξη+30"= 18-36-26-49 Κενό= 30" περίπου5ο video: Έναρξη 18-36-57-56 Λήξη=έναρξη+15" (έκοψα 15" από το τέλος)= 18-37-12-56Ένα λεπτό συνολικό κενό περίπουΔύο λεπτά και 15" χρόνος video περίπουΧρόνος που πέρασε από την έναρξη 3' : 15" περίπου.Δηλαδή στο video που βλέπετε, κάθε τριάντα δευτερόλεπτα αρχίζει άλλο video και τα κενά που μεσολαβούν, χωρίς καταγραφή είναι 2, 24, 5 και 29 δευτερόλεπτα.Να αναφέρω τέλος ότι δεν έκανα καμιά παρέμβαση στα Vista πχ defrag, ούτε έκοψα τις διάφορες background pending εργασίες, όπως τις αναφέρω στο vista tips, με την εντολήC:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasksΤο σύστημα ήταν όπως είναι καθημερινά, αλλά χωρίς υπερχρονισμό.Η ανάλυση της οθόνης ήταν 1920x1200 και το fraps έγραφε 25FPS, κάνοντας μετατροπή στη μισή ανάλυση, δηλαδή 960x600 που είναι και η ανάλυση του video που ανέβασα.
ChSin7 Φεβρουάριος 12, 2009 #115 Φεβρουάριος 12, 2009 Mε έπεισες να μην αγοράσω Veloci. Στο photoshop ήταν εμφανέστατη η διαφορά (αν είχατε τα ίδια φίλτρα), τα υπόλοιπα δεν συγκρίνονται.και το δικό σου video και του Jax χάνουν από τα εφέ των Vista
GoMaR Φεβρουάριος 12, 2009 #116 Φεβρουάριος 12, 2009 νομιζω τρωγομαστε με τα ρουχα μας ετσι.. Σε λιγο θα ακουσω οτι ο αλλος ειχε καλυτερα subtimings στη μνημη ! ελατε ρε παιδια τωρα.Το αποτελεσμα του Μαριου ειναι απιστευτα καλο για τα τοσα GB που προσφερει. Προσωπικα με καλυπτει και του Μαριου εμενα και δε περιμενα τοση διαφορα απο εναν απλο sata που εχω εγω ετσι..:P Σαφως ειναι καλυτεροι οι ssd αλλα και πανακριβοι εξισου. Δε ξερω αν το αποτελεσμα του Μαριου οφειλεται στο οτι ειναι veloci η θα εχει το ιδιο αποτελεσμα οι 4χ640AAKS και τι ειναι καλυτερο αλλα ειναι πραγματικα καλο.. Αλλα οχι τωρα σε τετοιες συγκρισεις να ψαχνουμε και το timer του screensaver μηπως τρωει πορους
mariosalice Φεβρουάριος 12, 2009 #117 Φεβρουάριος 12, 2009 Οι SSD δεν εξαρτώνται από τη μνήμη. Ο SLC της Intel είναι πραγματικά πιο γρήγορος, όταν ανοίγουμε μια εφαρμογή για πρώτη φορά. Στο video φάνηκε διαφορά στην ταχύτητα του δίσκου που μέτραγε το HD-speed όταν άρχισα τις αντιγραφές. Για το photoshop εγώ δεν είδα διαφορά. Άνοιξε άμεσα όλες τις φορές σε ίδιο χρόνο με τον SSD της Intel. Αλλά αυτό μάλλον το αποδίδω στα 8GB μνήμης που έχω.Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος των raptors. Είναι πιο γρήγοροι μεν από τους κοινούς δίσκους, αλλά οι παλιοί ήταν πανάκριβοι με μικρή χωρητικότητα και θορυβώδεις.Αυτή τη φορά πήρα veloci λόγω χωρητικότητας και επειδή είναι αθόρυβοι και γρήγοροι.Το θέμα της τιμής είναι σχετικά ανεκτό για αυτά που προσφέρει.Δεν μπορούμε να έχουμε απεριόριστο αριθμό δίσκων στο σύστημα μας.Προτιμώ δύο γρήγορους δίσκους RAID-0 για το λειτουργικό και ελεύθερες τις υπόλοιπες θέσεις για να προσθέτω σταδιακά δίσκους μέγιστης χωρητικότητας, για αποθήκευση video, μουσικής, backup, αλλά λειτουργικά κτλ.Οι SSD θα είναι ΟΚ για μένα όταν φτάσουν τα 150GB στην τιμή των Veloci 300GB και με τις επιδόσεις των Intel SLC. Αρκεί να υποστηρίζουν RAID-0 με δύο δίσκους, ώστε να έχω 300GB για λειτουργικό, προγράμματα και κάποια σημαντικά αρχεία.Αν όμως κάποιος έχει μικρές απαιτήσεις χωρητικότητας και θέλει τον απόλυτα γρηγορότερο δίσκο, οι SLC της Intel δεν παίζονται, ενώ και τα 417$ που ζητάνε δεν είναι απαγορευτικά.
def Φεβρουάριος 12, 2009 #118 Φεβρουάριος 12, 2009 εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο,οι 4Χ150 RAPTOR σε RAID 0 ειναι πιο γρηγοροι απο 2X150 σε RAID 0 ? Θελω να βαλω αλλους 2 αλλα δεν ειναι raptor-x αλλα οι απλοι χωρις το τζαμακι
apotsi Φεβρουάριος 12, 2009 #119 Φεβρουάριος 12, 2009 εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο,οι 4Χ150 RAPTOR σε RAID 0 ειναι πιο γρηγοροι απο 2X150 σε RAID 0 ? Θελω να βαλω αλλους 2 αλλα δεν ειναι raptor-x αλλα οι απλοι χωρις το τζαμακι Εφόσον αυτό που θες να ρωτήσεις, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, γιατί δεν ανοίγεις ένα ξεχωριστό thread με τις ερωτήσεις σου, ώστε να σε βοηθήσουν τα υπόλοιπα μέλη καλύτερα;
ChSin7 Φεβρουάριος 12, 2009 #120 Φεβρουάριος 12, 2009 @Def Είναι πιο γρήγορoi σε sequential transfer. Το random access time δεν αλλάζει όμως.@MariosAlice Πλησιάζουν οι τιμές, δεν θα το καλοσκευτόσουν, αν δεν είχες τους Velocci, 2 γρήγορους 128άρηδες MLC (σε raid0) σαν τους Corsair (που δεν κάνουν και τα κολήματα) στα 500Ευρώ ? Ή 4 Samsung 64άρηδες SLC σε raid0 στα 470Ευρώ ???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.