KoMM Φεβρουάριος 9, 2009 #81 Φεβρουάριος 9, 2009 εγω απο βελοσι περασα σε 2 μτρονια σε ραιδ 0. εχω 5 φορες λιγοτερο μεγεθος αλλα για τωρα ειμαι οκ, αφου τα ξηλωσα ολα, και απο games θα τα παιζω 1-1 αντι για 10-10.Ο καιρος θα δειξει αν τα 60γιγα -καθαρα- μου φτανουν.Επισης, θα γουσταρα να βγουν τα ρημαδια τα 7 με επιλογη να μη περνανε οτι drivers υπαρχουν, και οτι μ@λ@κιες θελει η ms , μπας και περιοριστει λιγο σε μεγεθος ενα vanilla inst.οσο για την ταχυτητα σε σχεση με τον βελοσι, απλα πανε πιτα-πιτα.Δε θελω να ξερω καν ο ιντελας τι κανει...αλλα οταν βγει >100γιγα εκδοση, θα τον τιμησω χωρις 2η σκεψη. και τα μτρονια απλα θα φυλανε τα παιχνιδακια μετα. Η αξια τους θα πεσει χωρις αμφιβολια, αλλα η χρησιμοτητα τους σε 1 συστημα θα κρατησει καμποσο καιρο.
mariosalice Φεβρουάριος 9, 2009 #82 Φεβρουάριος 9, 2009 Έχεις όμως την τύχη να δεις από πρώτο χέρι τις επιδόσεις και τα υπερ - κατά των SSD και μάλιστα με σχετικά καλά δισκάκια. Εμείς τα βλέπουμε από video και αναρωτιόμαστε τι τρέχει.
KoMM Φεβρουάριος 9, 2009 #83 Φεβρουάριος 9, 2009 κοιτα και γω ημουν πολυ σκεπτικος για την αγορα τους γιατι ηθελα το μεγεθος του ραπτορα. Εδω τον Χ ειχα αλλαξει επειδη τα 150 γιγα δε μου φτανανε και τωρα ειμαι με 64. Απλα στο αλλο θρεντ,ειχα δει ολους οσους εχουν σσδ να ειναι "κολλημενοι" με την καλη εννοια, και δεν μπορουσα να καταλαβω το γιατι.Ποσο μεγαλη διαφορα να εχουν δηλαδη.. ε τελικα καταλαβα
Dagalidis Φεβρουάριος 9, 2009 Author #84 Φεβρουάριος 9, 2009 Δεν υπάρχει περίπτωση να συναγωνιστεί σε απόδοση και αίσθηση ταχύτητας ένας κλασικός μηχανικός δίσκος τους SSD. Oμως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν εαν "συμφέρει" η αγορά κάποιου SSD σε σχέση με τους HDD. Eνας από τους βασικότερους είναι το κόστος/GB. Eδώ είναι τώρα που δυστηχώς είναι εντελώς ασύμφορη η αγορά για κάποιον που χρειάζεται αρκετά GB ως Primary Λειτουργικό δίσκο. Μπροστά λοιπόν σε αυτό το γεγονός εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να συμβιβαστώ. Δεν θέλω να έχω το αγχος του αποθηκευτικού χώρου, αλλά ούτε από την άλλη να ρισκάρω μια εγκατάσταση με σύνθετο RAID (4 ΗDD δίσκους). Eτσι λοιπόν η χρυσή τομή με βάση τα δικά μου Standards ήταν ο Veloci 300GB και τα 172 eura που έδωσα δε τα λυπήθηκα καθόλου διότι με Enterprise VALUE (5 χρόνια εγκύηση) από την WD, τουλάχιστον έχω ένα σημείο αναφοράς. Πάνω στην βιασίνη τους μερικοί να πάρουν SSD πέσαν στην παγίδα του Marketing και πήραν "άχρηστους" MLC SDD με τα γνωστά προβλήματα του Controller. Eίναι γνωστό πως ακόμη (εκτός μερικών πανάκριβων λύσεων όπως INTEL) υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για βελτιώσεις στην ποιότητα και φυσικά στις πτώσεις των τιμών. Οταν έρθει εκείνη η ώρα που θα έχουμε σοβαρές χωριτικότητες και καλές τιμές, θα έρθει και το END OF LINE για τους HDD. Ως τότε οι Veloci μου (έρχεται και 2ος 300άρης σε λίγες μέρες), θα στολίζουν το σύστημά μου....
neuromancer Φεβρουάριος 9, 2009 #85 Φεβρουάριος 9, 2009 Αν τα είχες πει αυτα dag έτσι ωραία και τεκμηριωμένα από την αρχή, δεν θα είχαμε βγάλει όλοι τα σωθικά μας σε αυτό το thread. +1000 από μένα, με προσωπική επιλογή στην παρούσα φάση όμως τις RAID λύσεις με normal δίσκους, κύρια για ασφάλεια (RAID1).
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #86 Φεβρουάριος 9, 2009 O Dagalidis έχει δίκιο σε αυτό που λέει περί κόστους-χωρητικότητας στους SSD's !Οι μόνοι SSD's που αυτή τη στιγμή είναι αξιόλογοι και πραγματικά πολύ πολύ ανώτεροι από κάθε μαγνητικό δίσκο έχουν τιμή αστρική και όχι απλά απαγορευτική για τον μέσο καταναλωτή . Θα μου πείτε , ούτε ο velociraptor έχει καλή σχέση κόστους-χωρητικότητας σε σχέση με άλλους μαγνητικούς δίσκους ! Και θα έχετε δίκιο , αλλά είναι ο καλύτερος συμβιβασμός που μπορεί να γίνει για έναν αγοραστή που θέλει ένα πολυ γρήγορο , σχετικά μεγάλο και πολύ αξιόπιστο αποθηκευτικό μέσο ... Αυτή τουλάχιστον είναι η προσωπική μου άποψη .
jax7480 Φεβρουάριος 9, 2009 #87 Φεβρουάριος 9, 2009 Το είδα το video και ευχαριστώ για τον κόπο σου να μας δείξεις πώς δουλεύει ένας καλός SSD. Μου άρεσε αυτός ο τρόπος προσέγγισης, αλλά η επιλογή να ανοίγεις προγράμματα, δε αποκαλύπτει και πολλά πράγματα. Αν ανοίξουν μια φορά τα προγράμματα, μετά δουλεύει η cache μνήμη.Ας μας έδειχνες καλύτερα μια αντιγραφή τριών αρχείων 2GB από το δίσκο 1Τ raid-1 στο SSD έχοντας ανοικτό το resource monitor του δίσκου (το έχουν τα Vista) και παράλληλα να τρέχεις το πρόγραμμα μέτρησης της ταχύτητας που χρησιμοποίησες. Είναι αντίστοιχο με αυτό που έκανες, αλλά είδαμε μια σημαντική πτώση στην καμπύλη της ταχύτητας του SSD σε μια φάση (μηδενισμός της ταχύτητας) και δεν μπορούμε να μετρήσουμε χρόνο, ούτε να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί μπαίνει στη μέση και η κωδικοποίηση.Επίσης δεν μας ανέφερες ποιον 32GB SSD δίσκο έχεις.Έτσι θα μπορούμε να εκτιμήσουμε και την τιμή των 32GB.Τα 32GB επαρκούν για τα προγράμματα και τα αρχεία σου?Τα αρχεία σου που τα σώζεις? Έχεις ορίσει διαφορετικό δίσκο για τους φακέλους όπως documents, music, video κτλ?Δηλαδή αν τα έχεις ορίσει στο δίσκο Raid-1, τότε τα Vista θα κάνουν indexing και στο 1Τ δίσκο και θα έχεις πρόσθετες καθυστερήσεις. Αν απενεργοποιήσεις το Indexing στο μεγάλο δίσκο χάνεις από λειτουργικότητα και ταχύτητα. Επιπλέον τα Vista παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στην περίπτωση που ορίσουμε άλλο δίσκο για τους default φακέλους του κάθε User, όπως Documents κτλ, γιατί δεν φτιάχτηκαν με γνώμονα τους μικρούς SSD.Ας τα παρω απο την αρχη.Νομιζω οτι το ποιον δισκο δοκιμαζα ηταν εμφανες τουλαχιστον απο την ονομασια του αρχειου. Αν οχι να αναφερω λοιπον και επισημα οτι ηταν ο Intel X25-E 32GB SLC SSD.Για τον τροπο προσεγγισης τωρα.Θελεις να ανεβασεις κι εσυ ή ο οποιοσδηποτε ενα βιντεακι με velociraptor ή raid με 2 Χ velociraptor σε οποιοδηποτε ειδους partition και να δουμε ποσο γρηγορα μπορει να ανοιξει τα προγραμματα ζιπαρωντας ταυτοχρονα 3 αρχεια? Ας τα ανοιξει πριν οσες φορες θελει για να τα βαλει στην cache. Δεν μιλαω φυσικα για το office και τα σχετικα. Μια δοκιμη μονο με το Photoshop CS3.Κωδικοποιηση ΔΕΝ μπαινει πουθενα στα RAR γιατι πολυ απλα αν ειδες καλα το βιντεο ηταν με επιλογη STORE. Που σημαινει οτι απλα το WINRAR προσθετε τα αρχεια ενα-ενα μεσα στο rar file. Δεν τα συμπιεζε καθολου.Που σημαινει αυτοματως οτι μετρουσε ΜΟΝΟ η ταχυτητα του δισκου.Τα 32GB για την ωρα μου επαρκουν. Δεν παιζω ουτε παιχνιδια, ουτε εχω σημαντικα προγραμματα στον υπολογιστη μου. Εχω παραγγειλει ομως ακομα εναν για Raid0 ετσι για να υπαρχουν τα εξτρα GB.Τον υπολογιστη τον εχω στο σαλονι για να βλεπω ταινιουλες και να σερφαρω στο νετ.Γιατι πηρα τον SSD, γιατι ετσι γουσταρα ειναι η απαντηση. Μου αρεσε ο τροπος που μπορει να δουλευει καθημερινα το συστημα, χωρις υστερησεις στην αποκριση και χωρις φορτωματα με τις ωρες.Ολα τα αρχεια μου, απο προγραμματα προς εγκατασταση, μεχρι αρχεια χρηστη(εναν εχω και οχι 10), ταινιες,βιντεο, μουσικη, φωτογραφιες τα εχω στο Raid1 και δεν θα ρισκαρα ποτε να τα εχω αλλου γιατι την εχω πατησει ηδη μια φορα.
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #88 Φεβρουάριος 9, 2009 Θελεις να ανεβασεις κι εσυ ή ο οποιοσδηποτε ενα βιντεακι με velociraptor ή raid με 2 Χ velociraptor σε οποιοδηποτε ειδους partition και να δουμε ποσο γρηγορα μπορει να το ανοιξει ζιπαρωντας ταυτοχρονα 3 αρχεια. Ας το ανοιξει πριν οσες φορες θελει για να το βαλει στην cache. Δεν μιλαω φυσικα για το office και τα σχετικα. Μια δοκιμη μονο με το Photoshop CS3.Έχεις δίκιο ......... το έκανα ................... μεγάλη διαφορά ...............Λίγο πολύ αναμενόμενο βέβαια !
Dagalidis Φεβρουάριος 9, 2009 Author #89 Φεβρουάριος 9, 2009 Έχεις δίκιο ......... το έκανα ................... μεγάλη διαφορά ...............Λίγο πολύ αναμενόμενο βέβαια ! OXI απλώς αναμενόμενο, αλλά επιβεβλιμένο.
jax7480 Φεβρουάριος 9, 2009 #90 Φεβρουάριος 9, 2009 Αναμενομενο ηταν γιατι πολυ απλα ηταν κατι που ειχα δοκιμασει με Raid0 σε 3 velociraptors. Στο Photoshop και σε πολλα "βαρια" προγραμματα παιζει ρολο η cache αλλα μεχρι ενα σημειο. Η cache δεν μπορει να αποθηκευσει ΟΛΟ το προγραμμα αλλα ενα κομματι του. Οποτε οταν ανοιγεις photoshop δευτερη και τριτη φορα ναι μεν ανοιγει πιο γρηγορα αλλα παλι διαβαζει καποια κομματια απο τον δισκο. Και οταν ο δισκος ειναι ηδη απασχολημενος με συμπιεση 3 αρχειων , ε.... την ακουει λιγο.
Chosen Φεβρουάριος 10, 2009 #91 Φεβρουάριος 10, 2009 Απλα στο αλλο θρεντ,ειχα δει ολους οσους εχουν σσδ να ειναι "κολλημενοι" με την καλη εννοια, και δεν μπορουσα να καταλαβω το γιατι.Ποσο μεγαλη διαφορα να εχουν δηλαδη..ε τελικα καταλαβα Γιατι πηρα τον SSD, γιατι ετσι γουσταρα ειναι η απαντηση. Μου αρεσε ο τροπος που μπορει να δουλευει καθημερινα το συστημα, χωρις υστερησεις στην αποκριση και χωρις φορτωματα με τις ωρες. My work here is done! Χαίρομαι που τα ~€3k που έδωσα για να δοκιμάσω την τεχνολογία αυτή, βοηθάνε τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του Και που'σαι dag, μην τσιμπάς που σου την πέφτουν. Και την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια και θα ποστάρεις καινούριο thread "Αγόρασα ένα ποντίκι Logitech MX518", το ίδιο θα γίνει, aka και μεις αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι
mariosalice Φεβρουάριος 10, 2009 #92 Φεβρουάριος 10, 2009 Ε πώς? Με τους SSD μόλις τους αγόρασες μας τους έδειξες. Και να μετρήσεις και να παρουσιάσεις... Δε λέω, χρήσιμα ήταν τα δικά σου, γιατί μάθαμε τους SSD και τους παρακολουθούμε στην πορεία τους προς τη δόξα. Έτσι είναι. Καινούργιο κοσκινάκι μου.. Και είναι φυσιολογικό να χαίρεται κάποιος για το καινούργιο του πανάκριβο παιχνίδι και να το δείχνει. Αλλά του τη χαλάσατε του Dag ... LOL. Ας τα παρω απο την αρχη.Νομιζω οτι το ποιον δισκο δοκιμαζα ηταν εμφανες τουλαχιστον απο την ονομασια του αρχειου. Αν οχι να αναφερω λοιπον και επισημα οτι ηταν ο Intel X25-E 32GB SLC SSD. Για τον τροπο προσεγγισης τωρα. Θελεις να ανεβασεις κι εσυ ή ο οποιοσδηποτε ενα βιντεακι με velociraptor ή raid με 2 Χ velociraptor σε οποιοδηποτε ειδους partition και να δουμε ποσο γρηγορα μπορει να ανοιξει τα προγραμματα ζιπαρωντας ταυτοχρονα 3 αρχεια? Ας τα ανοιξει πριν οσες φορες θελει για να τα βαλει στην cache. Δεν μιλαω φυσικα για το office και τα σχετικα. Μια δοκιμη μονο με το Photoshop CS3. Κωδικοποιηση ΔΕΝ μπαινει πουθενα στα RAR γιατι πολυ απλα αν ειδες καλα το βιντεο ηταν με επιλογη STORE. Που σημαινει οτι απλα το WINRAR προσθετε τα αρχεια ενα-ενα μεσα στο rar file. Δεν τα συμπιεζε καθολου. Που σημαινει αυτοματως οτι μετρουσε ΜΟΝΟ η ταχυτητα του δισκου. Τα 32GB για την ωρα μου επαρκουν. Δεν παιζω ουτε παιχνιδια, ουτε εχω σημαντικα προγραμματα στον υπολογιστη μου. Εχω παραγγειλει ομως ακομα εναν για Raid0 ετσι για να υπαρχουν τα εξτρα GB. Τον υπολογιστη τον εχω στο σαλονι για να βλεπω ταινιουλες και να σερφαρω στο νετ. Γιατι πηρα τον SSD, γιατι ετσι γουσταρα ειναι η απαντηση. Μου αρεσε ο τροπος που μπορει να δουλευει καθημερινα το συστημα, χωρις υστερησεις στην αποκριση και χωρις φορτωματα με τις ωρες. Ολα τα αρχεια μου, απο προγραμματα προς εγκατασταση, μεχρι αρχεια χρηστη(εναν εχω και οχι 10), ταινιες,βιντεο, μουσικη, φωτογραφιες τα εχω στο Raid1 και δεν θα ρισκαρα ποτε να τα εχω αλλου γιατι την εχω πατησει ηδη μια φορα. Ο καθένας με το πουγκί του και με τις ανάγκες του. Μετά από τέσσερις φορές που γράψατε ότι ο τύπος του δίσκου υπήρχε στο όνομα του αρχείου, καταλήγω στο ευφυές συμπέρασμα ότι στο video που είδαμε, πιθανόν να δούλευε ένας Intel X25-E 32GB SLC SSD, που στην Αμερική κοστίζει 417€ (πόσο έπεσε η τιμή!!! απίστευτο ειλικρινά και δεν είναι ειρωνεία). Ή μήπως ήταν κάτι άλλο? Για το video που θέλεις, να το φτιάξω, αλλά δεν έχω αγοράσει το photoshop CS3 και δεν το έχω. Χρησιμοποιώ το paint.net. Σου κάνει? Επίσης δεν έχω office, αλλά openoffice. Τα rar τα φτιάχνω με εντολές (.bat). Δηλαδή δεν έχω το winrar. Θα κάνω λοιπόν τρεις αντιγραφές του ίδιου folder που θα έχει ΧΧΧ αρχεία συνολικού μεγέθους 2GB (πόσα αρχεία υπήρχαν στο δικό σου?) και θα συγκρίνουμε σε πόσο χρόνο θα γραφούν σε τρεις διαφορετικές περιοχές του δίσκου. Είπες ότι είναι το ίδιο. Στο video θα φανεί σε πόσο χρόνο θα γίνει η αντιγραφή. Το δικό σου το έχουμε. Θα πρέπει να ψάξω τα προγράμματα που χρησιμοποίησες για μέτρηση της ταχύτητας και για video capturing. Πάντως στην πράξη το Openoffice ανοίγει και σε μένα το ίδιο γρήγορα. Έχω δύο veloci 300x2 Raid-0 και 8GB μνήμη.
GoMaR Φεβρουάριος 10, 2009 #93 Φεβρουάριος 10, 2009 Θα κάνω λοιπόν τρεις αντιγραφές του ίδιου folder που θα έχει ΧΧΧ αρχεία συνολικού μεγέθους 2GB μετα στειλε μου μια το rar
Maximus Φεβρουάριος 10, 2009 #94 Φεβρουάριος 10, 2009 Χαχαχα Πάντως Μάριε, όλα (CS3, Office, Winrar) μια χαρά δουλεύουν και ως demo, μπορείς να παίξεις και με αυτά. Τα του OpenOffice και το Paint.NET δε συγκρίνονται σε "βάρος" Κάνε αυτό ακριβώς που έκανε ο Ζάχος και θα δεις (ίσως και θα ακούσεις ) τους Veloci πως πάνε.
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 10, 2009 #95 Φεβρουάριος 10, 2009 Ε πώς? Με τους SSD μόλις τους αγόρασες μας τους έδειξες. Και να μετρήσεις και να παρουσιάσεις... Δε λέω, χρήσιμα ήταν τα δικά σου, γιατί μάθαμε τους SSD και τους παρακολουθούμε στην πορεία τους προς τη δόξα. Όταν μας τους έδηξε κανένας μας δεν τους ήξερε. Όλοι ακουστά τους είχαμε. Στην ουσία από αυτόν «μάθαμε τους SSD και τους παρακολουθούμε στην πορεία τους προς τη δόξα.»Τους Velociraptor όχι μόνο τους έχουμε αγοράσει όλοι, αλλά οι περισσότεροι τους πουλάνε τρέχοντας.Είναι θέμα χρονικής στιγμής
ChSin7 Φεβρουάριος 10, 2009 #96 Φεβρουάριος 10, 2009 O Chosen έκανε καταπληκτική δουλεία σε μετρήσεις και τεστ (στα video του δεν ξεχώριζες τίποτα) αλλά αυτό που εμένα έπεισε να πάρω SSD ήταν το video του Jax7480, φαινόταν οτι η μόνη καθηστέρηση να ανοίξουν τα applications ήταν τα εφέ των vista.
mariosalice Φεβρουάριος 10, 2009 #97 Φεβρουάριος 10, 2009 Χαχαχα Πάντως Μάριε, όλα (CS3, Office, Winrar) μια χαρά δουλεύουν και ως demo, μπορείς να παίξεις και με αυτά. Τα του OpenOffice και το Paint.NET δε συγκρίνονται σε "βάρος" Κάνε αυτό ακριβώς που έκανε ο Ζάχος και θα δεις (ίσως και θα ακούσεις ) τους Veloci πως πάνε. Sorry, αλλά το office δεν μπαίνει στον υπολογιστή μου ούτε ως demo. Τους δικούς μου veloci πάντως δεν τους έχω ακούσει μέχρι τώρα. .... Τους Velociraptor όχι μόνο τους έχουμε αγοράσει όλοι, αλλά οι περισσότεροι τους πουλάνε τρέχοντας. Δεν υπάρχει καμιά αγγελία για πώληση veloci. Το μετάνιωσες που τους αγόρασες? ... αυτό που εμένα έπεισε να πάρω SSD ήταν το video του Jax7480, φαινόταν οτι η μόνη καθηστέρηση να ανοίξουν τα applications ήταν τα εφέ των vista. Το ενδιαφέρον ήταν ότι δούλευαν δύο τρεις εφαρμογές συγχρόνως, χωρίς να κολλάει το λειτουργικό. Η διαφορά χωρητικότητας ανάμεσα σε 32GB SSD και 8GB μνήμη που έχω δεν είναι τόσο μεγάλη και με ενεργοποιημένο το superfetch η μνήμη χρησιμοποιείται για cache.
ChSin7 Φεβρουάριος 10, 2009 #98 Φεβρουάριος 10, 2009 Το ενδιαφέρον ήταν ότι δούλευαν δύο τρεις εφαρμογές συγχρόνως, χωρίς να κολλάει το λειτουργικό. Η διαφορά χωρητικότητας ανάμεσα σε 32GB SSD και 8GB μνήμη που έχω δεν είναι τόσο μεγάλη και με ενεργοποιημένο το superfetch η μνήμη χρησιμοποιείται για cache. Στους "φτηνους" SSD με JMicron controlers υπάρχουν τα κολήματα αυτά, στους Intel & Samsung όχι.Αν το SuperFetch ήταν η λύση του "προβλήματος" τότε θα βάζαμε 64GB, άν ήταν πιο φθηνες, αν τις υποστήριζαν τα λειτουργικα (δεν θέλουν όλοι -καλώς ή κακώς - 64bit), αν τις υποστήριζαν οι μητρικές, αν γινοταν το "φόρτωμα" στην μνήμη γρήγορα μετά από restart....Πέραν τούτο, αν αναφέρεσε σε μένα, εγώ πείρα την απόφαση όχι για έναν υπεργρήγορο SLC σαν τον Intel, αλλά 2 (σε raid-0) για πιο "γήινους" 128GB (ένας 256GB disk για Seven & Ubuntu) MLC Samsung-Type στα 500ευρώ σύνολο (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233075 327USD~250Euro). Και αυτό γιατί και εμένα δεν με καλύπτει μόνο 32GB δίσκος (αντιθετα από το Jax για παράδειγμα). δες posts #6 & #7review του δίσκου (Samsung 128GB MLC)
Chris123 Φεβρουάριος 10, 2009 #99 Φεβρουάριος 10, 2009 Ειλικρινά , πιστεύω ότι οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ μαγνητικών μέσων και ssd δεν οδηγεί πουθενά . Τελείως διαφορετική τεχνολογία . Το μόνο αρνητικό για τους ssd's είναι ότι για να επικοινωνούν με τον υπολογιστή υιοθετήθηκε η συνδεσμολογία των μαγνητικών δίσκων , δηλαδή μια ριζικά νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί απερχόμενα δεκανίκια . Ελπίζω στο μέλλον να βρεθεί κάτι νέο και να ανεβάσει τους ssd's στα ουράνια χωρίς bottlenecks , teething problems , controller glitches κλπ κλπ. Κάπου διάβασα μια ανάλυση για το εγγύς μέλλον των ssd και ότι δεν είναι καθόλου ευοίωνο , τουλάχιστον για τα προσεχή έτη . Θα προσπαθήσω να την ξαναβρώ γιατί την διάβασα στις αρχές του έτους και δεν θυμάμαι από που (quick browsing) ! Οι μαγνητικοί δίσκοι θα παραμείνουν στο προσκήνιο για πολύ μεγάλο διάστημα και θα βλέπουμε για καιρό ακόμα thread του τύπου " Αγόρασα έναν νέο ΧΧΧΧΧΧΧΧ" !!
iraklisvel Φεβρουάριος 10, 2009 #100 Φεβρουάριος 10, 2009 Πώς να είναι ευοίωνο το μέλλον των SSD όταν ο καθένας γκρινιάζει λές και του βάλαμε το χέρι στο πορτοφόλι για να αγοράσει; Καθήστε και με IDE δίσκους ρε παιδιά. Κι εγώ ξέρω άτομα που έχουν ακόμα Pentium4 και είναι ευχαριστημένοι. Απλά όταν σκάνε μερικοί 350Ε για κάρτες γραφικών να παίζουν παιχνίδια μόνο, να ξανασκεφτούν ποιός παρασέρνεται απο την τεχνολογία και τον καταναλωτισμό. Έλεος πια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.