GoMaR Φεβρουάριος 9, 2009 #61 Φεβρουάριος 9, 2009 Dag, sorry man αλλα δεν ειδες SSD σε λειτουργια. Οι Transcend που αναφερεις ισως δεν επρεπε καν να βγουν στην αγορα οπως πολλοι αλλοι(βλεπε OCZ core, core V2, solid series).Δες λιγο πως δουλευει ενας καλος SSD για να καταλαβεις: http://rapidshare.com/files/194369810/testingx25-e.rar δεν εχω λογια να περιγραψω.Πραγματικα.Αλλα και παλι τα θεωρω πολλα λεφτα για τα GB που προσφερει.(καμμια σχεση με το θεμα.απλο σχολιο εκανα )
iraklisvel Φεβρουάριος 9, 2009 #62 Φεβρουάριος 9, 2009 φίλε dagalidis,απλά λέω τη γνώμη μου στο εξής. είπες πιο πρίν πως με περίπου 170Ε τι λύση είχες για δίσκο. πέραν του veloci, μεγειές κιόλας, είχες επιλογές και σε ssd. αν κοιτάξεις στο θέμα που έχει ανοιχτεί εδώ και καιρό, μπορείς να πάρεις καλό ssd με τέτοια χρήματα. προσωπικά ήμουν κάτοχος raptor, και νόμιζα ότι έβλεπα διαφορά αλλά στην ουσία τα ίδια είναι όλοι αυτοί οι δίκοι. με 178Ε πήρα τελική τιμή τον mtron της υπογραφής. δεκτό πλήρως αυτό που λές για απαίτηση χώρου. αν τυχόν αλλάξει όμως και θες να βάλεις λειτουργικό μονο μέσα, να ξέρεις πως αυτά που θα δείς με τον mtron για παράδειγμα, ουτε για πλάκα δεν θα ταδείς με έναν veloci. στην περίπτωση σου απλα ήταν η καλη επιλογη ο veloci για τους λόγους που ανέφερες στο πρωτο ποστ. αλλά σε απόλυτη δύναμη, ουδεμία σχέση οποιοσδήποτε μηχανικός δίσκος με slc ssd. αυτά από μένα.
dubber Φεβρουάριος 9, 2009 #63 Φεβρουάριος 9, 2009 Οι υπόλοιποι όμως προσπαθούν να του πουν ότι εκτός της απόλυτης δύναμης, υπολείπεται της απόλυτης δύναμης/τιμή.Αλλά νομίζω τα ξέρει όλα αυτά, δεν είναι ανάγκη να τα επαναλλαμβάνουμε.Από την άλλη δεν καταλαβαίνω τι άλλο νόημα έχει ένα thread αυτού του τύπου όταν μάλιστα υπάρχει ήδη άλλο ανοιχτό για τους Veloci (αν δεν κάνω λάθος).
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #64 Φεβρουάριος 9, 2009 Ε και γιατί δεν τα συγχωνεύετε σε ένα ? Δύσκολο είναι ? Είναι λογικό να γίνεται ντόρος για τον velociraptor και έχω την εντύπωση ότι θα γίνεται για καιρό ακόμα ειδικά με τα προβλήματα και τις τιμές που έχουν οι SSD's !!
Teodor_ch Φεβρουάριος 9, 2009 #65 Φεβρουάριος 9, 2009 αν θέλετε επιδόσεις και είστε κολλημένοι με €/Gb τότε παίρνετε δύο τέτοιους για παράδειγμαhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=59891και χωρίζετε τα προγράμματα ανάλογα τη χρήση που κάνετεένας σκληρός σχεδόν πάντα είναι πιο αργός απο δύο χωριστούςκαι έχετε και λεφτά στην άκρη για καραμέλες να πετάτε στο φόρουμΜΟΝΟ για θόρυβο/κατανάλωση δέχομαι ότι ένας βελοσι-ράπτορ είναι καλύτεροςαγορά ΝΕΟΥ "γρήγορου" μηχανικού δίσκου είναι πεταμένα λεφτά με τους SSD να κατρακυλάνε στο skroutz απο μήνα σε μήνααπαντάω στο θέμα το οποίο μιλάει για το πόσο γ@μι@δες είναι οι veloci έδωσα εναλλακτική λύση με τα μειονεκτήματα της
christaras Φεβρουάριος 9, 2009 #66 Φεβρουάριος 9, 2009 παντως ειναι πιο γρηγοροι απο τους παλιους raptor και σχεδον αθορυβοι value for money για μενα
Teodor_ch Φεβρουάριος 9, 2009 #67 Φεβρουάριος 9, 2009 παντως ειναι πιο γρηγοροι απο τους παλιους raptor και σχεδον αθορυβοι value for money για μενα2 αόριστα statements χωρίς δικαιολόγησηspam?
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #69 Φεβρουάριος 9, 2009 http://www.tomshardware.com/reviews/HDD-SATA-VelociRaptor,1914-10.html
lord Φεβρουάριος 9, 2009 #70 Φεβρουάριος 9, 2009 κατι αλλο που σκεφτηκα ρε παιδια ψιλοασχετοο 2ΤΒ της western digital εχει 500aria platter αλλα ειναι ομως στης 5400 στροφεςκαι πιανει avereage 90MB/sποσο καιρο θα της παρει να βγαλει ενα δισκο του 1TB με 500 platern kai 7200 στροφες ?Οποτε αν το σκεφτει κανεισ λιγο δεν αξιζει η επενδυση σε ραπτοπ απο καμια αποψημιλαμε μπορει σε ενα μηνα να των βγαλει σκεφτηκατε να πιανει 120ΜΒ/s+ 1TB κανει 100+ κατι ευρω εκει εχει να γινουν γλεντια
mariosalice Φεβρουάριος 9, 2009 #71 Φεβρουάριος 9, 2009 Dag, sorry man αλλα δεν ειδες SSD σε λειτουργια. Οι Transcend που αναφερεις ισως δεν επρεπε καν να βγουν στην αγορα οπως πολλοι αλλοι(βλεπε OCZ core, core V2, solid series).Δες λιγο πως δουλευει ενας καλος SSD για να καταλαβεις:http://rapidshare.com/files/194369810/testingx25-e.rarΤο είδα το video και ευχαριστώ για τον κόπο σου να μας δείξεις πώς δουλεύει ένας καλός SSD. Μου άρεσε αυτός ο τρόπος προσέγγισης, αλλά η επιλογή να ανοίγεις προγράμματα, δε αποκαλύπτει και πολλά πράγματα. Αν ανοίξουν μια φορά τα προγράμματα, μετά δουλεύει η cache μνήμη.Ας μας έδειχνες καλύτερα μια αντιγραφή τριών αρχείων 2GB από το δίσκο 1Τ raid-1 στο SSD έχοντας ανοικτό το resource monitor του δίσκου (το έχουν τα Vista) και παράλληλα να τρέχεις το πρόγραμμα μέτρησης της ταχύτητας που χρησιμοποίησες. Είναι αντίστοιχο με αυτό που έκανες, αλλά είδαμε μια σημαντική πτώση στην καμπύλη της ταχύτητας του SSD σε μια φάση (μηδενισμός της ταχύτητας) και δεν μπορούμε να μετρήσουμε χρόνο, ούτε να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί μπαίνει στη μέση και η κωδικοποίηση.Επίσης δεν μας ανέφερες ποιον 32GB SSD δίσκο έχεις.Έτσι θα μπορούμε να εκτιμήσουμε και την τιμή των 32GB.Τα 32GB επαρκούν για τα προγράμματα και τα αρχεία σου?Τα αρχεία σου που τα σώζεις? Έχεις ορίσει διαφορετικό δίσκο για τους φακέλους όπως documents, music, video κτλ?Δηλαδή αν τα έχεις ορίσει στο δίσκο Raid-1, τότε τα Vista θα κάνουν indexing και στο 1Τ δίσκο και θα έχεις πρόσθετες καθυστερήσεις. Αν απενεργοποιήσεις το Indexing στο μεγάλο δίσκο χάνεις από λειτουργικότητα και ταχύτητα. Επιπλέον τα Vista παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στην περίπτωση που ορίσουμε άλλο δίσκο για τους default φακέλους του κάθε User, όπως Documents κτλ, γιατί δεν φτιάχτηκαν με γνώμονα τους μικρούς SSD.
AGRIMI Φεβρουάριος 9, 2009 #72 Φεβρουάριος 9, 2009 mariosalice αν προσέξεις είναι ο intelx25-e. καλό το συγκριτικό αλλά αυτός ο σκληρός δεν συμφέρει ούτε με την πτώση τιμών.
ChSin7 Φεβρουάριος 9, 2009 #73 Φεβρουάριος 9, 2009 Το είδα το video και ευχαριστώ για τον κόπο σου να μας δείξεις πώς δουλεύει ένας καλός SSD. Μου άρεσε αυτός ο τρόπος προσέγγισης, αλλά η επιλογή να ανοίγεις προγράμματα, δε αποκαλύπτει και πολλά πράγματα. Αν ανοίξουν μια φορά τα προγράμματα, μετά δουλεύει η cache μνήμη.Ας μας έδειχνες καλύτερα μια αντιγραφή τριών αρχείων 2GB από το δίσκο 1Τ raid-1 στο SSD έχοντας ανοικτό το resource monitor του δίσκου (το έχουν τα Vista) και παράλληλα να τρέχεις το πρόγραμμα μέτρησης της ταχύτητας που χρησιμοποίησες. Είναι αντίστοιχο με αυτό που έκανες, αλλά είδαμε μια σημαντική πτώση στην καμπύλη της ταχύτητας του SSD σε μια φάση (μηδενισμός της ταχύτητας) και δεν μπορούμε να μετρήσουμε χρόνο, ούτε να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί μπαίνει στη μέση και η κωδικοποίηση.Επίσης δεν μας ανέφερες ποιον 32GB SSD δίσκο έχεις.Έτσι θα μπορούμε να εκτιμήσουμε και την τιμή των 32GB.Τα 32GB επαρκούν για τα προγράμματα και τα αρχεία σου?Τα αρχεία σου που τα σώζεις? Έχεις ορίσει διαφορετικό δίσκο για τους φακέλους όπως documents, music, video κτλ?Δηλαδή αν τα έχεις ορίσει στο δίσκο Raid-1, τότε τα Vista θα κάνουν indexing και στο 1Τ δίσκο και θα έχεις πρόσθετες καθυστερήσεις. Αν απενεργοποιήσεις το Indexing στο μεγάλο δίσκο χάνεις από λειτουργικότητα και ταχύτητα. Επιπλέον τα Vista παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στην περίπτωση που ορίσουμε άλλο δίσκο για τους default φακέλους του κάθε User, όπως Documents κτλ, γιατί δεν φτιάχτηκαν με γνώμονα τους μικρούς SSD.Εισαι λίγο "εκτός" κλίματος. Ερωτευμένος εισαι ?Αφου λέει το βιντεο, "testingx25-e.avi", λες να δοκιμάζει 4sas-raid0 ?. Εκτός αυτού με τους SSD στα Vista το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κλείσεις το SuperFetch, λές μιας και το έβαλε η MS, να χρειάζεται με τον Χ25-Ε ? Επίσης η δοκιμή που προτείνεις (πρότεινες) για την αντιγραφή ενος μεγάλου αρχειου από το raid-1 στον Ιντελ απλά είναι πολύ ακυρη αφού η όποια ταχύτητα που θα δεις εξαρτάται από από το raid-1. :giveup:Συγχωρέστε με επίσης (including MS) που εγώ (που έχω 150GB για OS - raid-0) δεν έχω τις ταινίες μου και την μουσική μου στο c:\MyDocuments\MyMusic-MyMovies-MyPhotos etc, αλλά στο W: το οποίο είναι σε raid-1 (χτύπα ξύλο) χωρίς indexing μιας και ξέρω που έχω τί. Τέλη Μάρτη θα έχω (αν όλα πάνε καλά) 2χCorsair 128GB MLC σε raid 0 αφου κατάφερα να "ψήσω" φίλο (που έχει ξάδερφο στο ΓιουΕσΕι που θα έρθει για Πάσχα Ελλάδα) ότι τους έχει ανάγκη και θα τσιμπίσουμε από newegg, 2 ο καθένας ~250Ευρώ (307USD).
neuromancer Φεβρουάριος 9, 2009 #74 Φεβρουάριος 9, 2009 Συγχωρέστε με επίσης (including MS) που εγώ δεν έχω τις ταινίες μου και την μουσική μου στο c:\MyDocuments\MyMusic-MyMovies-MyPhotos etc, αλλά στο W: το οποίο είναι σε raid-1 (χτύπα ξύλο) χωρίς indexing μιας και ξέρω που έχω τί. :clap: :clap: :clap:
neuromancer Φεβρουάριος 9, 2009 #75 Φεβρουάριος 9, 2009 ποσο καιρο θα της παρει να βγαλει ενα δισκο του 1TB με 500 platern kai 7200 στροφες ?Οποτε αν το σκεφτει κανεισ λιγο δεν αξιζει η επενδυση σε ραπτοπ απο καμια αποψημιλαμε μπορει σε ενα μηνα να των βγαλει σκεφτηκατε να πιανει 120ΜΒ/s+ 1TB κανει 100+ κατι ευρω εκει εχει να γινουν γλεντιαhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303745Ψήνομαι... γιατί έχω μείνει από χώρο. Δεν ξέρω βέβαια πόσα platters έχει μέσα... 2χ500 ή 3χ320 ?EDIT: 3 platters τελικά (δείτε εδώ με συγκριρικό)
lord Φεβρουάριος 9, 2009 #76 Φεβρουάριος 9, 2009 ο γνωστος re3 κυκλοφορει εδω και καιρο320 μαλλων πρεπει να χει τα 500 τωρα βγηκανειχε γινει αρκετος χαβαλες εδω μεσα για αυτους ενα φεγγαρι
mariosalice Φεβρουάριος 9, 2009 #77 Φεβρουάριος 9, 2009 Εισαι λίγο "εκτός" κλίματος. Ερωτευμένος εισαι ?Αφου λέει το βιντεο, "testingx25-e.avi", λες να δοκιμάζει 4sas-raid0 ?. Εκτός αυτού με τους SSD στα Vista το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κλείσεις το SuperFetch, λές μιας και το έβαλε η MS, να χρειάζεται με τον Χ25-Ε ? Επίσης η δοκιμή που προτείνεις (πρότεινες) για την αντιγραφή ενος μεγάλου αρχειου από το raid-1 στον Ιντελ απλά είναι πολύ ακυρη αφού η όποια ταχύτητα που θα δεις εξαρτάται από από το raid-1. :giveup:Συγχωρέστε με επίσης (including MS) που εγώ (που έχω 150GB για OS - raid-0) δεν έχω τις ταινίες μου και την μουσική μου στο c:\MyDocuments\MyMusic-MyMovies-MyPhotos etc, αλλά στο W: το οποίο είναι σε raid-1 (χτύπα ξύλο) χωρίς indexing μιας και ξέρω που έχω τί. Τέλη Μάρτη θα έχω (αν όλα πάνε καλά) 2χCorsair 128GB MLC σε raid 0 αφου κατάφερα να "ψήσω" φίλο (που έχει ξάδερφο στο ΓιουΕσΕι που θα έρθει για Πάσχα Ελλάδα) ότι τους έχει ανάγκη και θα τσιμπίσουμε από newegg, 2 ο καθένας ~250Ευρώ (307USD). Ήταν κλειστό το superfetch, το pagefile, το defrag, το indexing, το system backup, αλλά εγώ πάλι φοράω γαλότσες παντός καιρού και την καταβρίσκω να ψάχνω για hints ποιος SSD κρύβεται πίσω από το όνομα Physicaldrive0 (30GB). LOL. Χίλια συγνώμη που δεν το ανακάλυψα και ρώτησα. Βρήκα όμως ότι στην Αμερική μπορεί κανείς να αγοράσει 32GB με 417$. Μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Για παράδειγμα ότι ο SSD γράφει πιο γρήγορα από όσο διαβάζουν δυο sata2 δίσκοι σε RAID-0 (ναι η ταχύτητα ανάγνωσης είναι ίδια περίπου είτε με raid-0, είτε με raid-1). Ή ότι το raid-1 μας παρέχει ασφάλεια. Ασφάλεια από καταστροφή του δίσκου. Από ιό ή από διαγραφή δεν παρέχει καμιά ασφάλεια. Άρα χρειάζεσαι κι άλλο ένα δίσκο 1ΤΒ για backup.
neuromancer Φεβρουάριος 9, 2009 #78 Φεβρουάριος 9, 2009 ο γνωστος re3 κυκλοφορει εδω και καιρο320 μαλλων πρεπει να χει τα 500 τωρα βγηκανειχε γινει αρκετος χαβαλες εδω μεσα για αυτους ενα φεγγαριΧαβαλές..? με ποια εννοια? δεν είναι καλοί? Πάντως τα 250άρια RE3 της υπογραφής βγάζουν ~90 σε RAID1 τη στιγμή που δυό άλλα 250άρια 4-ετίας στο ίδιο mode έβγαζαν ~50. Λες και έβαλα RAID0 μου φάνηκε...
lord Φεβρουάριος 9, 2009 #79 Φεβρουάριος 9, 2009 όχι βρε καλοί είναιαπλά είχε γίνει αρκετός λόγος για αυτούςέχουν μεγάλη μακροζωία είναι πολύ καλοί για raid κτλοι Seagate η σειρά 7200,12 είναι με 500 platter νομίζωαλλά μετά από αυτά που έγιναν με τα γνωστά firmware updates ποιος πάει για Seagate
ChSin7 Φεβρουάριος 9, 2009 #80 Φεβρουάριος 9, 2009 Ήταν κλειστό το superfetch, το pagefile, το defrag, το indexing, το system backup, αλλά εγώ πάλι φοράω γαλότσες παντός καιρού και την καταβρίσκω να ψάχνω για hints ποιος SSD κρύβεται πίσω από το όνομα Physicaldrive0 (30GB). Μην παρεξηγείσε, στο ξαναγράφω : το avi είχε όνομα "testingx25-e.avi" LOL. Χίλια συγνώμη που δεν το ανακάλυψα και ρώτησα. Βρήκα όμως ότι στην Αμερική μπορεί κανείς να αγοράσει 32GB με 417$. Μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Για παράδειγμα ότι ο SSD γράφει πιο γρήγορα από όσο διαβάζουν δυο sata2 δίσκοι σε RAID-0 (ναι η ταχύτητα ανάγνωσης είναι ίδια περίπου είτε με raid-0, είτε με raid-1). Ή ότι το raid-1 μας παρέχει ασφάλεια. Ασφάλεια από καταστροφή του δίσκου. Από ιό ή από διαγραφή δεν παρέχει καμιά ασφάλεια. Άρα χρειάζεσαι κι άλλο ένα δίσκο 1ΤΒ για backup.Δηλαδή το MyDocuments\.... δεν "καταστρέφεται" ποτές, μπράβο MS. Μέτρα και το raid-0 kai raid-1 (read) στον κοντρόλερ της μητρικής* σου (nv, ich -r, ati sb) και θα εκπλαγείς, εκτός και αν νομίζεις οτι μας κοροϊδέυουν οι ARECA & LSI που μας ζητουν τα όσα, σε σχέση με τα 5USD διαφορά που έχει η ίδια μητρική με "raid" και χωρίς. Και στο τέλος, αν κάποιος με 20GB ή 3GB σκληρό έχει τα προγράμματά του το λειτουργικό του και δουλεύει όπως του αρέσει, γιατί θα πρέπει να φορτωθεί 5χ300GB-VelociRaptor @ raid 0 @ 500USD-Controller για να έχει μια "κάποια" ταχύτητα και όλα του τα αρχεία στο MyDocuments ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.