Jump to content

Αγόρασα έναν Velociraptor 300GB..

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply
Θεωρώ ότι δεν αξίζει τα λεφτά του για τις επιδόσεις και τη χωρητικότητα που δίνει. Ένας απλός δίσκος είναι λίιιιιιιγο πιο αργός ενώ με λιγότερα λεφτά στήνεις RAID0 με ζόρικες επιδόσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μόνο + είναι ότι όλα όσα κάνει τα κάνει με μία συσκευή. Τώρα που το ξαναβλέπω, σχεδόν 500GB σε RAID 0+1 me 4 250άρηδες στήνεις με τα ίδια λεφτά.

Δεν τον πήρα για να είναι ΜΟΝΟΣ του...

Σε 2-3 μήνες θα έχει ένα ταίρι σε RAID0.

Kαι φυσικά σε χαμηλότερη τιμή....;)

Το σύστημα φυσάει, και ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν έχει ακόμη και μονός σε σύγκριση με 2 X WD320GB RAID 0 που είχα....

Δυστηχώς τα ΤΟΡ πληρώνονται ακριβά...:worship:

Το συστημα σου δεν φυσαει, απλα πηγαινει λιγο πιο γρηγορα απ'οτι πριν με το raid0. Μην λεμε οτι θελουμε.

Ειχα velociraptors σε raid0, οχι 2 αλλα 3.

Οχι δεν φυσαει αλλα ουτε αερακι δεν εχει μπροστα σε εναν καλο SSD.

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πραμα . Αφού θες ένα σύστημα να φυσαει γιατί δεν στήνεις μια συστοιχία raid0 τώρα . O wd6400 έχει average read 90MB/s ο velociraptop 110MB/s

kαι 220 ευρώ .Mε 150 ευρώ έπαιρνες 2 640arides και σου περισσεύουν για ακόμα έναν 640ari 3x90MB/s είναι πιο γρήγορα από 2 velociraptop και μόνο με τι τιμη του ενός velociraptop

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303735

Αν δεν τείθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας, ο Λορδος τα λέει οκ. Αλλιώς εγώ θα πήγαινα για λύση με 4 δίσκους σε RAID0+1

lord λογικά τα access times πρέπει να είναι χαμηλότερα άρα κάνουν και τον υπολογιστή πιο γρήγορο

Δεν συγκρίνω πράγματα ανόμοια.

Οι SSD παίζουν στην δική τους κατηγορία - με τις δικές τους τιμές.

Ακόμη και με τις τελευταίες πτώσεις τιμών από την ΙΝΤΕL είναι πολύ ακριβοί για τα GB που δίνουν.

Εγώ θέλω Γρήγορα (seek) 600 GB για να έχω ένα πλήρες λειτουργικό με όλες τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων - παιχνιδιών σε ένα Partition και ΟΛΑ τα άλλα για BACKUP σε 1.5 ΤΒ στους δίσκους που έχω ήδη.

Δεν με ενδιαφέρουν τα παραπάνω GB αλλά ούτε να γεμίσω ΟΛΟ το case με δίσκους (είναι ήδη γεμάτο).

Αλλωστε τα 172 Euro που έδωσα μαζί με μεταφορικά, πείτε μου εσείς ποιά αξιοπρεπή επιλογή είχα έναντι SSD..:hehe:

Οταν αργότερα οι τιμές σε SSD με αξιολόγα χαρακτηριστικά φτάσουν να έχουν 150 Εuro τα 128GB θα αγοράσω και εγώ.

Προς το παρόν τα 6,5 seek time του Veloci μια χαρά είναι σε σχέση με τα 12,5 - 14 που έχουν οι δίσκοι που έχω.... :hehe::hehe:

Eνα φθηνό RAID 0 (Με 2Χ120 GB Segate) για τα WIN XP δείτε πως πηγαίνει...:confused:

post-153-1416073834,7318_thumb.jpg

Nα και ένας απλός 320GB WD που έχω....

i450806_Clip2.jpg

Eνα φθηνό RAID 0 (Με 2Χ120 GB Segate) για τα WIN XP δείτε πως πηγαίνει...:confused:

[ATTACH]33855[/ATTACH]

Nα και ένας 300GB WD που έχω....

i450806_Clip2.jpg

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1392312

Και εδώ ένα raid me 3 640 +raid5

με οσα λεφτά έδωσες για να πάρεις μόνο τον 1 velociraptop

μεγάλε κορόιδο σε πιασαν

Με αυτούς τους δίσκους και σπαστό raid, μπορείς να έχεις 600GB για το λειτουργικό? Πόσους δίσκους AAKS χρειάζεσαι και τι επιδόσεις μπορείς να πιάσεις?

Για να δούμε αν είμαι κι εγώ κορόιδο που έχω δύο veloci.

δηλαδη εσυ θες 600 GB για το λειτουργικο?

αν καταλαβα καλα

Με αυτούς τους δίσκους και σπαστό raid, μπορείς να έχεις 600GB για το λειτουργικό? Πόσους δίσκους AAKS χρειάζεσαι και τι επιδόσεις μπορείς να πιάσεις?

Για να δούμε αν είμαι κι εγώ κορόιδο που έχω δύο veloci.

Αν δεν τείθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας, ο Λορδος τα λέει οκ. Αλλιώς εγώ θα πήγαινα για λύση με 4 δίσκους σε RAID0+1
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1392312

Και εδώ ένα raid me 3 640 +raid5

με οσα λεφτά έδωσες για να πάρεις μόνο τον 1 velociraptop

μεγάλε κορόιδο σε πιασαν

Ρε μεγάλε .... ΘΕΣ και τα λες ? ή σου ξεφεύγουν ?

172 Euro για VelociRaptor 300GB είναι πολλά ? :fist:

Αμα είναι να γεμίσω Δίσκους για Σπαστό RAID για να πάρω όσα προσφέρει ο Veloci σε ταχύτητα να μου λύπει το Βύσινο...

Με το ίδιο σκεπτικό, ΑΛΗΘΕΙΑ πόσες φορές ΚΟΡΟΙΔΟ πιάστηκες για να τα σκάσεις για μνήμες που ήταν σε καλύτερα Timmings με ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ κόστος από αυτές του ΚΙΛΟΥ, για να πάρεις ένα 10% Performance στην καλύτερη περίπτωση και να ρίξεις 1-2 SEC το SPI ?

Είσαι Αστοχος στους χαρακτηρισμούς σου και στα παραδείγματά σου...

Εγώ με 2 Veloci σε RAID 0, με 200GB λειτουργικό μπορώ να έχω 3,5 - 4,5 ms SEEK αμα θέλω, εσύ τι θα κάνεις ?

Θα βάλεις 6 δίσκους σε RAID για να είσαι κοντά ?

Ελεος δηλαδή..... :fist:

δεν ειναι θεμα κοροιδιας...(γιατι τα παιρνετε στραβα ολα).

Δεν γινεται να 8ελουμε ολοι το ιδιο πραμα.

Παντως υπερβολικα πολυ πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα απο αυτο του dag ειναι αυτο eon με 3δισκους 640AAKS (λιγοτερα απο ενα veloci 300 σε λεφτα)

Αν και παλι εχει μεγαλο partition.πιστευω οτι στα 300giga θα επεφτε κοντα στα 8ms

Και επισης πιο αντιπροσωπευτικο απο την αλλη οχθη (σχεδον) απο τον jax

(partition καθαρα για επιδοσεις βεβαια)

εδιτ

2 veloci σε raid 5??:confused:

Αν κυνηγας ms πας σε ssd τωρα ...αν θες και χωρητικοτητα budget oriented ,κανεις πατεντες..

σου ειπα εγω να γεμισεις δισκους ?

εγω ειπα "αντι να παρεις 2 velociraptop

μπορεις να παρεις 3 wd 640 με τα μισα λεφτα και καλυτερο

avereage read"

το avereage read παιζει λιγοτερο ρολο απο

το ms SEEK

δηλαδη το παν ειναι τα ms seek

ελεος δηλαδη

το access time που βλεπω σε raid με velociraptop είναι κάπου στα 7ms

Αμα είναι να γεμίσω Δίσκους για Σπαστό RAID για να πάρω όσα προσφέρει ο Veloci σε ταχύτητα να μου λύπει το Βύσινο...

με λίγα λόγια ο velociraptop είναι ασύγκριτος με έστω 2xwd6400

επειδή έχει 7ms average seek

και είναι μηδενικό το 160-180ΜΒ/s που θα πιάνουν οι wd 6400

με έστω 9ms average seek

Εσείς που λέτε ότι κάνετε RAID 0 για το λειτουργικό χωρίς άλλα μέτρα ασφαλείας εννοείτε ότι αν χτυπήσει δίσκος θα ξαναστήσετε το OS, άρα δεν χρειάζεστε ασφάλεια γιατί ξαναστήνονται όλα χωρίς απώλειες, σωστά?

Βασικά το θεωρώ εξίσου αναγκαίο να υπάρχει ασφάλεια και για αυτό το κομάτι καθώς δεν είανι εύκολο (για εμένα τουλάχιστον) να ξαναστείσω (και κυρίως να παραμετροποιήσω) OS και εφαρμογές. Θέλω 1 εβδομάδα το λιγότερο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.