Dagalidis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 Γνωρίζω πως όλοι σας έχετε εστιάσει την προσοχή σας στους Solid State ως την επόμενη αγορά σας, και καλά κάνετε... Εγώ όμως κρίνω πως είναι εντελώς ανώριμη ακόμη η αγορά για να κάνω ανάλογη κίνηση και να πάω σε SSD. O βασικότερος λόγος είναι πως η σχέση χωριτικότητας/τιμής είναι για κλάμματα, και η σωρεία προβλημάτων σε ΜLC δίσκους που έχουν σχέση με controller. Μόνο η ΙΝΤΕΛ έχει φοβερά κομμάτια, αλλά η τιμές τους είναι ακόμη ποιό φοβερές. Ετσι λοιπόν μιας και χρειάζομαι ταχύτητα - χωριτικότητα - ποιότητα, κατέληξα στο προφανές....... Αγόρασα έναν WD VelociRaptor 300GB και ησύχασα. Είναι γρήγορος - κρύος - αθόρυβος - αξιόπιστος....:happy2: Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από έναν δίσκο ? Τον έχω βάλει πάνω σε μια μητρική ASUS P5Q και έχω βάλει τα ΣΑΤΑ σε IDE mode. Δεν έβαλα ούτε ICHR / RAID γιατί ήδη έχω φορτώσει από κλώνο άλλου δίσκου Λειτουργικό, και κατά την εγκατάσταση των Windows Vista δεν είχα επιλέξει ICHR, οπότε δεν ξέρω αν θα γλυτώσω το Φορματ για να το περάσω.... Αργότερα βέβαια θα πάρω ακόμη έναν 300άρι για να κάνω RAID, οπότε θα πρέπει να βρώ λύση για να μη μπουκώσω το SATA BUS από τα πολλά ΜΒ που θα κινούνται... Σας δίνω μερικά Screen από δοκιμές που έκανα σε BENCH... Nα λάβετε υπ'όψιν πως ο δίσκος είναι σχεδόν γεμάτος... Καλά είναι ή χρειάζεται κάποιο Tweak για να πάνε καλύτερα ? :happy2:
whitesnake Φεβρουάριος 6, 2009 #2 Φεβρουάριος 6, 2009 Δεν έβαλα ούτε ICHR / RAID γιατί ήδη έχω φορτώσει από κλώνο άλλου δίσκου Λειτουργικό, και κατά την εγκατάσταση των Windows Vista δεν είχα επιλέξει ICHR, οπότε δεν ξέρω αν θα γλυτώσω το Φορματ για να το περάσω.... http://support.microsoft.com/kb/922976 Λειτουργεί κανονικά, το έχω κάνει πολλές φορές. Α, με γεια ο δίσκος!!!
Dagalidis Φεβρουάριος 7, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 7, 2009 OΛΑ πήγαν καλά και δουλεύουν ΑΨΟΓΑ... Thanks...:worship:
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #5 Φεβρουάριος 7, 2009 Καλή επιλογή να αγοράσεις τον velociraptor ! Enterprise class , κορυφαίο mean time before failure , ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟΣ (εκτός αν κάποιος έχει υπερευαίσθητα αυτιά ή το κουτί κολλημένο στο κρανίο του) !
tasatva Φεβρουάριος 7, 2009 #6 Φεβρουάριος 7, 2009 Το συμπέρασμα που είχα βγάλει ήταν ότι είναι αρκετά θορυβώδεις και με συγκρατούσε από την αγορά 2 μικρών για raid.Άν είναι έτσι πιστεύω θα είναι καλή λύση.Η αίσθηση που σου δίνει , πέρα των test, έχει διαφορά με έναν 6400AAKS ?
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #7 Φεβρουάριος 7, 2009 Sorry φίλοι μου , αλλά ο velociraptor-ακος ΔΕΝ είναι θορυβώδης ! Ο συντονισμός του κάθε σκληρού πάνω σε crappy κουτιά , φτιαγμένα από σκουπίδια-υλικά με άθλια συναρμογή μπορεί να κάνει ακόμα και έναν SSD θορυβώδη !!!
Dagalidis Φεβρουάριος 7, 2009 Author #8 Φεβρουάριος 7, 2009 Nαι βρε παλικάρια είναι αθόρυβος. Μόνο κατά την διάρκεια του SEEK Bench άμμα κολλήσεις το αυτί σου πάνω από το case ακούς ένα φτερούγισμα. Οσο για την αίσθηση......... Ιts FAAAST.... Eίχα βάλει για λίγο και τα WINDOWS 7 και εκεί να δείτε πάντρεμα. Ποιό γρήγορος συνδιασμός δε θα μπορούσε να γίνει. Το μοναδικό του ελλάτωμα......η τιμή του, αλλά πιστέψτε με, τα αξίζει. Θα έρθει η ώρα και για το RAID....
tasatva Φεβρουάριος 7, 2009 #9 Φεβρουάριος 7, 2009 Εντάξει, μιλώντας για τον μικρό βέβαια , ένα raid που να μετράει με 300 ευρώ δέν είναι και πάρα πολλά. Σκέψου ότι η επόμενη λύση είναι οι intel απο θέμα ταχύτητας (βέβαια μή συγκρίσιμα μεγέθη), οπότε τί να λέμε.... Επειδή όμως την γενικότερη αναβάθμιση με βλέπω να την καθυστερώ, κάπου θέλω να τα ακουμπήσω γιατί είναι και η κρίση που με πιέζει αλλιώς....
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #10 Φεβρουάριος 7, 2009 Πριν βάλω τον velociraptor-ακο μου σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να φτιάξω μια raid 0 ιστορία ! Μόλις όμως πέρασε το κατώφλι μου αυτός ο γλυκύτατος σκληρούλης τον ανάρτησα με σοβρακολάστιχα μέσα στο case μου απέναντι από 2 80αρηδες ανεμιστήρες ....... Αποτέλεσμα ? Ησυχία , ταχύτητα , δροσιά ! Για τις προσωπικές μου απαιτήσεις δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω !
mikelaggelos1416003295 Φεβρουάριος 7, 2009 #11 Φεβρουάριος 7, 2009 ενας veloci κατα την γνωμη μου μπορει να χαρακτηριστει αθορυβος μονο αν συγκριθει με εναν ....raptorX. εγω τον ειχα <κρεμασμενο>> μεσα στο κουτι (μηδενικος συντονισμος) και παλι ο θορυβος ηταν αισθητος. βεβαια εχει να κανει και με τον περιβαλλοντα χωρο. οπως και να χει προκειται για εναν πολυ γρηγορο μηχανικο δισκο. καλοδουλευτος dag!!!
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2009 #12 Φεβρουάριος 7, 2009 http://support.microsoft.com/kb/922976Λειτουργεί κανονικά, το έχω κάνει πολλές φορές. Α, με γεια ο δίσκος!!! τι κερδιζει με αυτο ; εννοω σε επιδοσεις. γιατι και εγω σκετο SATA δισκο εχω αλλα IDE επιλεγμενο. Dag : βαφτον πρασινο και αυτον μεγειες φιλε
ProPitsiriko$ Φεβρουάριος 7, 2009 #14 Φεβρουάριος 7, 2009 Μεγειες dag καλοδουλευτος @Chris123 στο πισω μερος του velociraptor τι υπαρχει ?:flag:
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #15 Φεβρουάριος 7, 2009 τι κερδιζει με αυτο ; εννοω σε επιδοσεις.γιατι και εγω σκετο SATA δισκο εχω αλλα IDE επιλεγμενο. Dag : βαφτον πρασινο και αυτον μεγειες φιλε Δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα άλλο εκτός από hot swapping
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #16 Φεβρουάριος 7, 2009 Μεγειες dag καλοδουλευτος@Chris123 στο πισω μερος του velociraptor τι υπαρχει ?:flag: Είναι ένα πειραματάκι ! Του κόλλησα μια ψυκτρούλα για να δω αν θα υπάρξει μείωση θερμοκρασίας ! Αρχικά , έτσι , σκέτο , όπως το βλέπεις και στην συνέχεια θα βάλω και ένα 40αρι ανεμιστηράκι ...... Θα ακολουθήσει μεγαλύτερη ψυκτρούλα , μεγαλύτερο ανεμιστηράκι και πάει λέγοντας
Dagalidis Φεβρουάριος 7, 2009 Author #17 Φεβρουάριος 7, 2009 Tι να την κάνεις την ψύξη βρε... Εδώ εγώ τον ΞΕΣΚΙΣΑ με SPACE Defrag και παραπάνω από 35C δεν πήγε. Σε Idle είναι 31C...
Chris123 Φεβρουάριος 7, 2009 #18 Φεβρουάριος 7, 2009 Tι να την κάνεις την ψύξη βρε...Εδώ εγώ τον ΞΕΣΚΙΣΑ με SPACE Defrag και παραπάνω από 35C δεν πήγε. Σε Idle είναι 31C... Ετοιμάζομαι για τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού ! PS . Εμένα σε idle είναι 24-26 ! Πάμε για 20 τωρααααααα λεμεεεεε
sstav Φεβρουάριος 7, 2009 #19 Φεβρουάριος 7, 2009 τετοιο σοκ επαθα και γω εχοντας τον Raptorx και βλέποντας ή μάλλον περισσότερο ακούγοντας τον veloci του νέου pc που πήρε ο αδελφός μου........Απλά με πήρε το παράπονο.....
neuromancer Φεβρουάριος 7, 2009 #20 Φεβρουάριος 7, 2009 Θεωρώ ότι δεν αξίζει τα λεφτά του για τις επιδόσεις και τη χωρητικότητα που δίνει. Ένας απλός δίσκος είναι λίιιιιιιγο πιο αργός ενώ με λιγότερα λεφτά στήνεις RAID0 με ζόρικες επιδόσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μόνο + είναι ότι όλα όσα κάνει τα κάνει με μία συσκευή. Τώρα που το ξαναβλέπω, σχεδόν 500GB σε RAID 0+1 me 4 250άρηδες στήνεις με τα ίδια λεφτά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.