Jump to content



Linux VLC και Ελληνικά?


Sapelas

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.. Για άλλη μια φορά πρόβλημα με τα linux που συγκεκριμένα εντόπισα με το vlc. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε αλλόκοτους χαρακτήρες... Ότι βασικά γίνεται στα windows αν δεν επιλέξεις την επιλογή Greek για τα non -unicode προγράμματα. Έψαξα σε παλαιότερα topic καθώς και σε άλλα forum άλλά καμία τύχη. Συγκεκριμένα έχω Linpus από το ΑΑ0.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Π.Σαπέλας

Link to comment
Share on other sites

Αν ανοίξεις το αρχείο με κάποιον editor (πχ. kwrite) θα μπορέσεις να αλλάξεις το encoding των υπότιτλων και μετά θα παίξουν. Το έχω αντιμετωπίσει και γω αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ αντιμετώπιζα το συγκεκριμένο πρόβλημα και ακόμα δεν έχω βρει την επιλογή Default Encoding:help: στράφηκα σε μια πιο harcore λύση...

iconv -f iso8859-7 -t utf-8 file.srt > file2.srt

Αυτή η εντολή σου αλλάζει την κωδικοποίηση του αρχείου σε iso8859-7 και με ένα μικρό scriptάκι το κάνεις σε 2 δεύτερα:D.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα τι προτείνετε... η απορία συγκεκριμένα είναι αν υπάρχει επιλογή μέσα από τα linux για μόνιμη υποστήριξη ελληνικών. Το θέμα με το vlc το έχω λύσει απλά απόρρησα μήπως υπάρχει τρόπος να αναγνωρίζουν τα linux την κωδικοποήση, (με τρόπο συναφή αυτού των windows), χωρίς να χρειαστεί να επέμβω εγώ στα αρχεία.. Ευχαριστώ για τις λύσεις πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.