billis_kou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 Καλημερα συνφορουμιτες "αρχιζω το γλυψιμο χιχι" Καταρχιν ο εξοπλισμος: Μοντεμ siemens CL-110 που εδινε η forthnet και ενα switch. Τα 2pc και τα 2 ειναι με win xp pro eng sp2 και το eset για antivirus. Tο προβλημα μου ειναι το εξης: Μολις τα συνδεσα ολα αυτα μαζι με τα πσ να ειναι φρεσκοφορμαρισμενα ειπα εκτος απο την συνδεση στο ιντερνετ που μοιραζονται μεσω του switch να κανω και ενα Lan. Παω λοιπον απο το wizard των XP και κανω το ιδιο και στους 2 για να μπορεσουν να κοιταχτουν στο δυκτιο. Μολις τελειωσε το wizard κανω απο μια επανεκινηση και τα 2 πσ και ολα ηταν μια χαρα. Εκανα και καποιους folder share που ηθελα και τα παντα δουλευαν ρολοι μεχρι την στιγμη που εκλεισε ενα απο τα 2 pc. Απο εκει και μετα δεν εχω καταφερει να τους κανω να κοιταχτουν μεσω δυκτιου. Ιντερνετ εχουν και οι 2 κανονικοτατα αλλα Lan ειναι αδυνατο. Μπορει καποιος να βοηθησει???? Και αν γινετε ας μου πει και τα βηματα που πρεπει να κανω ενα-ενα μηπως και εχω κανει καποια χαζομαρα. Thanks in advance !
mpoumpis Φεβρουάριος 6, 2009 #2 Φεβρουάριος 6, 2009 Απο οτι ειδα στο google το modem σου εχει μια θυρα ethernet και μια usb?Για ποιο λογο χρησιμοποιεις το switch?Εγω σε ενα παλιο Modem που ειχα στην κατοχη μου ειχα συνδεσει το ενα pc με ethernet και το αλλο με usb και δουλευαν ολα ρολοϊ.Λογκια αφου εκανες share τους folder επρεπε να τους βλεπει...Για αρχη απενεργοποιησε το antivirus που εχεις και ξαναδοκιμασε.Τι μηνυμα σου βγαζει οταν κλικαρεις στον shared φακελο?Ειχες βαλει καποιο κωδικο προσβασης και το εβγαλες μηπως?
billis_kou Φεβρουάριος 6, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 6, 2009 Το μοντεμ ειναι αυτο ακριβως που λες. Εβαλα το switch για να μπορω να βαλω και αλλα pc πανω "κατα περιπτωση".Οταν μπαινω στο network places απο το main και ζιταω να μου δειξει τα pc που ειναι στο network κολαει και μετα απο κανα 2 λεπτα μου λεει να μπω σαν admin για να δωσω δικαιωματα. Το παραλογο ειναι οτι ο μονος χρηστης και κατα συνεπεια και admin ειμαι εγω.Στο δευτερο pc τωρα πηγαινοντας παλι network places-view network computers εκει μου δειχνει μονο το δευτερο pc και τους φακελους που ειναι share. "το main pc ειναι το δικο μου και το δευτερο ειναι της αδερφης μου".
mpoumpis Φεβρουάριος 6, 2009 #4 Φεβρουάριος 6, 2009 Τσεκαρε λιγο απο τους χρηστες αν οντως εισαι admin γιατι παιζει και να μην εισαι και να υπαρχει αλλος λογαριασμος...Αν δεν εισαι, μπες σαν admin και τσεκαρε να δεις αν βλεπεις τον αλλο υπολογιστη. Μαλλον κατι παιζει με το mapping:fist: Y.Γ για δοκιμασε να μπεις χωρις το switch μεσω usb με το δευτερο και πες μου
billis_kou Φεβρουάριος 9, 2009 Author #5 Φεβρουάριος 9, 2009 Και στα 2 pc υπαρχει μονο ενας λογαριασμος και ο quest οποτε ειμαι admin και στους 2.Το να συνδεσω τον ενα με usb και τον αλλο με ethernet δεν γινετε λογο αποστασης.Ρωτωντας δοκιμασα να βαλω τα ip manual και στα 2 αλλα με αυτον τον τροπο δεν ειχα ιντερνετ σε κανενα.Καποια αλλη λυση? Η καποιος ας μου πει απο την αρχη ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανω για να μπορεσουν να κοιταχτουν και να εχουν και ιντερνετ.
b52 Φεβρουάριος 9, 2009 #6 Φεβρουάριος 9, 2009 Στo 1o pc βαλε ip 192.168.0.1 mask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.3 και dns το 192.168.0.3Στο 2ο pc βαλε ip 192.168.0.2 mask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.3 και dns το 192.168.0.3Στο modem βαλε 192.168.0.3 mask 255.255.255.0Ετσι εχεις local lan και inet μαζι. Try και εδω ειμαστε.. :mobile1:
makio Φεβρουάριος 9, 2009 #7 Φεβρουάριος 9, 2009 δες 2 λινκ που μπορει να σου φανουν χρησιμαhttp://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=118814(αναλυτικα το μοντεμ που εχεις)http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10009863(οι οδηγιες της φορθνετ για το μοντελο σου)αν δεν τα καταφερεις με τις οδηγιες του b42hdtv τοτε πρεπει να απενεργοποιησεις το DHCP στο μοντεμνα δωσεις σταθερη ip στα πισι (192.168.1.10 + 192.168.1.11 πχ)να ορισεις gateway > 192.168.1.1 (αυτη ειναι η διευθυνση του μοντεμ)να ορισεις οπως λεει η φορθνετ >*Προτιμόμενο διακομιστή DNS (Preffered DNS server) 194.219.227.2Εφεδρικό διακομιστή DNS (Alternate DNS server) 193.92.150.3 *το subnet δεν το πειραζεις (255.255.255.0)αν παλι δεν σε αφηνει να 'μπεις' στο shared δισκο του αλλου υπολογιστη στο δικτυο και αναφερει κατι για 'δικαιωματα' τοτε φτιαξε και στους 2 υπολογιστες ιδιο λογαριασμο με κωδικο αυτα για τωρα..........
b52 Φεβρουάριος 9, 2009 #8 Φεβρουάριος 9, 2009 αν δεν τα καταφερεις με τις οδηγιες του b42hdtv τοτε πρεπει... Kαταρχην ειναι b52 και οχι b42... *Προτιμόμενο διακομιστή DNS (Preffered DNS server) 194.219.227.2 Εφεδρικό διακομιστή DNS (Alternate DNS server) 193.92.150.3 * το subnet δεν το πειραζεις (255.255.255.0) Eαν βαλει τα Dns που του δινεις απλα δεν θα παιξει διοτι το local του δεν ξερει αλλο δυκτιο εκτος απο το 192.x.x.x οποτε βαζει για dns την ip του modem και θα παιξει μια χαρα..
billis_kou Φεβρουάριος 10, 2009 Author #10 Φεβρουάριος 10, 2009 Λοιπόν.... έβαλα χειροκίνητα τις ρυθμίσεις για τα ip submasknet kai default gateway και έχουν ως εξής:modem: 192.168.1.1Main pc: 192.168.1.102nd pc :192.168.1.11Έχω ίντερνετ και στους 2. Κάνοντας Ping απο Command prompt όλα είναι κανονικά.Βλέπονται.Πηγαίνοντας όμως στο Network Places παρόλο που έκανα εκ' νέου κοινόχρηστους φακέλους δεν μπορώ να μπω σε κανένα φάκελο που ανήκει στον αλλο Η/Υ.
johnysb Φεβρουάριος 10, 2009 #11 Φεβρουάριος 10, 2009 λοιπον control panel ->administrative tools ->local security policy->security settings->local policies->user rights assignment στο access this computer from the network να ειναι εχει και everyone και στα deny να μην εχει κανεναν.Μετα πας σε οποιον φακελο θελεις να μοιρασεις δεξι κλικ share επιλεγεις share this folder.Επειτα security και δινεις access σε οποιον χρηστη θελεις.Λογικα θα δουλεψει.edit εννοειται οτι τα 2 pc πρεπει να ειναι στο ιδιο workgroup
billis_kou Φεβρουάριος 10, 2009 Author #12 Φεβρουάριος 10, 2009 Θα το δοκιμάσω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι και αν είναι θα έχετε νέα μου.
billis_kou Φεβρουάριος 10, 2009 Author #13 Φεβρουάριος 10, 2009 Φίλε mpoumpis! όλα είναι ρυθμισμένα όπως ακριβώς τα λες. Παρόλα αυτά ακόμα δεν κατάφερα να κάνω τα pc να κοιταχτούν από windows....... Τι άλλο να κάνω πια.....Μάλλον θα το πάρω απόφαση και δεν θα έχω Lan στο σπίτι.
b52 Φεβρουάριος 10, 2009 #14 Φεβρουάριος 10, 2009 Φίλε mpoumpis! όλα είναι ρυθμισμένα όπως ακριβώς τα λες. Παρόλα αυτά ακόμα δεν κατάφερα να κάνω τα pc να κοιταχτούν από windows....... Τι άλλο να κάνω πια.....Μάλλον θα το πάρω απόφαση και δεν θα έχω Lan στο σπίτι.Λοιπον βημα βημα.... 1) ανοιξε το my computer-> tools -> folder options -> view πηγαινε κατω κατω και ξετσεκαρε το Use simple file sharing (Recommended)2) σε καθε ενα υπολογιστη κανε share ενα φακελο -> δεξι πληκτρο -> sharing & security -> share this folder -> permissions σβησε τον χρηστη everyone πατα το add -> advance -> find now βρες το ονομα που κανεις login στον υπολογιστη τσεκαρισε το και πατα ok 2 φορες. (θα δεις εκει που ειχε everyone το ονομα που διαλεξες), δωσε δικαιωματα Full control και πατα Ok.3) κανεις το ιδιο και στον αλλο υπολογιστη.4) πηγαινε τωρα στο start -> search for files & folders -> computer or people -> A computer on the network τωρα βαλε την ip του απεναντι υπολογιστη.Εαν τα εχεις κανει ολα σωστα η θα δεις απευθειας τον share φακελο του αλλου η θα ζητηση user & pass εαν εχεις δηλωση (θα ειναι το ιδιο που βαζεις και στο boot των windows).
billis_kou Φεβρουάριος 10, 2009 Author #15 Φεβρουάριος 10, 2009 2) σε καθε ενα υπολογιστη κανε share ενα φακελο -> δεξι πληκτρο -> sharing & security -> share this folder -> permissions σβησε τον χρηστη everyone πατα το add -> advance -> find now βρες το ονομα που κανεις login στον υπολογιστη τσεκαρισε το και πατα ok 2 φορες. (θα δεις εκει που ειχε everyone το ονομα που διαλεξες), δωσε δικαιωματα Full control και πατα Ok.To permissions δεν υπάρχει
b52 Φεβρουάριος 10, 2009 #20 Φεβρουάριος 10, 2009 1) ανοιξε το my computer-> tools -> folder options -> view πηγαινε κατω κατω και ξετσεκαρε το Use simple file sharing (Recommended)Αυτο το βημα το εκανες ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.