Jump to content

Outlook inbox roaming

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες. Έχουμε στην δουλειά ένα call center με 4 pc που κάθονται 7 κοπέλες με βάρδιες. Η κάθε μια έχει δικό της μαιλ, αλλά δεν κάθετε πάντα σε στανταρ θέση. Κάθε φορά που αλλάζει θέση αναγκαστικά χάνει το inbox της. Υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι ώστε το inbox να την ακολουθεί σε κάθε login σε διαφορετικό υπολογιστή; Το webmail το αποκλείουμε όπως επίσης και το imap γιατί είναι προβληματικό και παναργο.

Χωρίς exchange server γίνετε η δουλειά; Αν όχι με exchange όσοι γνωρίζουν την διαδικασία είναι δύσκολή;

Oi clients έχουν windows xp sp3 και είναι κρεμασμένα πάνω σε domain AD σε server 2008

Και γιατί δεν κάνεις Roaming profiles?

Ειδικά σε περιπτώσεις που ένα άτομο αλλάζει PC επιβάλεται..

Οπως ειπε ο αποπανω η μια λυση ειναι με roaming profiles. Προσωπικα δεν την συνιστω γιατι μιλαμε για μεγαλη καθυστερηση κατα την αντιγραφη ή ενημερωση του profile κατα την εκκινηση του καθε χρηστη.

Για exchange τωρα δεν υπαρχει κατι να πουμε. Κανει ακριβως αυτο που ζητας.

Οπου κατσει η οποιαδηποτε κοπελα γινεται συγχρονισμος με τον exhange server και βλεπει τα e-mail της.

O exchange "καθεται" πανω στο AD του 2008 οποτε αναλογα με το login γινεται και ο συγχρονισμος των e-mails.

Γίνεται και αλλιώς αλλά είναι ιδιαίτερα ζόρικο. Στήνεις κάθε PC με 7 ταυτότητες στο outlook express. Μετά ρυθμίζεις την database κάθε τοπικού outlook express (emails & address book) να παίζει δικτυακά από έναν κεντρικό μοιραζόμενο φάκελο.

Το IMAP γιατι ακριβώς είναι παναργό; Ειδικά αν ο IMAP server ειναι στο τοπικό δίκτυο θα δουλευει τελεια.

Οπως ειπε ο αποπανω η μια λυση ειναι με roaming profiles. Προσωπικα δεν την συνιστω γιατι μιλαμε για μεγαλη καθυστερηση κατα την αντιγραφη ή ενημερωση του profile κατα την εκκινηση του καθε χρηστη.

Λες να είναι μεγάλη σε χρήση Call Center? Στην παλιά δουλειά είχαμε βάλει Quotas περίπου 300ΜΒ και ήταν υπεραρκετά, Log off / log on πάνω από ένα λεπτό δεν έβλεπες ποτέ, κι αυτό σε 100άρι δίκτυο.

Για βοηθήστε λίγο με το roaming profile γιατί δεν έχω ιδέα τι και πως παίζει, απο την μεριά του server ενεργοποιώ κάτι;Μελλοντικά θα βάλουμε exchange αλλά αν το roaming παίζει καλά και γρήγορα θα το βάλω μέχρι να έρθει ο exchange

Thanks παιδες θα κοιτάξω και ότι απορία θα επιστρέψω:victory:

BTW το forum έχει ψύχωση με τα γατιά

Ok επέστρεψα, αν κατάλαβα σωστά φτιάχνω ένα share στον server και μετά απο τον server στα properties του χρήστη στην καρτέλα profile @profile path δίνω τον κατάλογο που έφτιαξα στον server πχ \\servername\καταλογος χρήστη

Έτσι το Outlook θα μεταφέρει παντού το inbox?

Λες να είναι μεγάλη σε χρήση Call Center? Στην παλιά δουλειά είχαμε βάλει Quotas περίπου 300ΜΒ και ήταν υπεραρκετά, Log off / log on πάνω από ένα λεπτό δεν έβλεπες ποτέ, κι αυτό σε 100άρι δίκτυο.

Καλα, ενταξει αν προκειται για 300ΜΒ. Απλα οταν το χρησιμοποιησα εγω, μιλωντας παντα για καθηγητες κολεγιου, δεν μπορουσα να τους δωσω μονο 300. Εδωσα 2 giga στον καθενα και ηταν κλαμα η κατασταση.

Ασε που υπηρχε προβλημα τις περισσοτερες φορες με τις ρυθμισεις του Quota.

Υποτιθεται επρεπε σε καποια MB να ενημερωνει και σε καποια να κοβει την επιλογη save και καθε λιγο και λιγακι ειχαμε τηλεφωνα.

Τεσπα, μαλλον η αποψη που εχει σχηματισει ο καθενας εξαρταται απο τις προσωπικες εμπειριες οποτε... περι ορεξεως...

Το δοκίμασα και μόνο προβλήματα μου έφερε το roaming profile, έκανα μια δοκιμή με ένα χρήστη και χάθηκε το mailbox. Γενικά δεν μου άρεσε, μπορεί να έκανα εγώ κάτι λάθος...Θα περιμένω να στήσουμε exchange.:to_pick_ones_nose:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.