Jump to content

PCI ή PCI-E

Jim@kiS

Recommended Posts

Πηγα ρε φιλε και να παρω την pci-e και εγω εχω mobo οχι πολυ καινουρια την msi P35

και αν βαλω την pci-e 8α ειναι κολλητα με την vga και δεν ξερω αν κανει καλο:help:

Αλλα αν ειναι πολυ καλυτερη η pcw-e να παρω αυτη....

οι περισσοτερες pcie ειναι με πατεντα οποτε δεν εχει νοημα,ειναι και χειροτερες

Για αναλυσε το λιγο αυτο γιατι με ενδιαφερει το θεμα. plzzz

Μονο 2 pci-e εχει και ειναι ακριβως κατω απο την vga και η μια ειδη εχει χα8ει δες το μοντελο...Το 8εμα ειναι πια ειναι η καλυτερη μιλαμε παντα για την Xonar

Παντως pci-e, ειδικα κολλητα με μια γομαροvga δεν ειναι πολυ καλη ιδεα.

και για την καρτα ηχου και για την VGA.

Για αναλυσε το λιγο αυτο γιατι με ενδιαφερει το θεμα. plzzz

αν σε ενδιαφερει ειχα διαβασει απο την creative οτι η μεταβαση απο pci ->pci-e μειωνει το "lag" η κατι τετοιο και γενικα τα προβληματα πουχαν οι xfi με τα nforce...

Το 8εμα ειναι πια ειναι η καλυτερη μιλαμε παντα για την Xonar

Ιδιες ειναι.

Η pci δεν χρειαζεται εξωτερικη τροφοδοσία

και εχει επιπλεον της pcie εσωτερικο Hdmi για απ ευθειας συνδεση στην VGA.

Για ποιον λογο εχει εξωτερικη τροφοδοσια???βοη8αει που8ενα???Δηλαδη να παρω την pci???

:help:

οχι δεν κανει καμια διαφορα.

Απλα μεσω pcie δεν μπορει να δωσει το απαραιτητο ρευμα και εχει και εξωτερικη.

Στην pci παιζει χωρις.

Οτι σε βολευει παρε.

Παντως εγω ειχα δει μια Xonar "λιομενη-ξεφτισμενη" επειδη βρισκοταν ακριβως κατω απο την VGA στην ακρη.... που ομως επαιζε κανονικα....παρ ολα αυτα με προσεγμενο εξαερισμο δεν νομιζω να τιθεται προβλημα καρτας ηχου.

Εγω παντως την εχω σε pci γιατι ειναι κατω κατω στην m/b μου.

Καθαρες δουλειες.

Εμενα με βολευει να παρω pci αλλα γιατι η pci-e ειναι πιο ακριβει???μηπως εχει κατι παραπανω η υπερτερει σε κατι???

:sorry:

Εμενα με βολευει να παρω pci αλλα γιατι η pci-e ειναι πιο ακριβει???μηπως εχει κατι παραπανω η υπερτερει σε κατι???

:sorry:

Για ποια Xonar μιλας ? ότι σου ειπα ισχυει για την D1(pci) DΧ (pcie)

Aν σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα μοντέλα γίνε ποιο συγκεκριμενος και στον τιτλο του thread

που ανοιξες, ωστε να σε βοηθησουν ατομα που τις ξερουν.

Γιατι καποια μοντελα δεν εχουν διαφορες καποια αλλα μπορει να εχουν.

Λοιπόοον.

η Asus Xonar βγαίνει σε 2 εκδόσεις, όπως ξέρουμε την DX και την D1 (PCie και PCi αντίστοιχα)

Mιλάμε για την ίδια κάρτα και στις δυο περιπτώσεις μόνο που η DX έχει πάνω ένα εξτρά PLX τσιπάκι για να την κάνει συμβατή με το πρότυπο PCie.

Η διαφορά τώρα ανάμεσα στις 2 κάρτες: το PCI είναι παλιό φορμά. Τείνει να εκλείψει από τις μητρικές και οι μελλοντικές το πιο πιθανό είναι να το αποβάλλουν. Για αυτό επενδύοντας σε PCie καρτα ήχου είσαι καλυμμένος για το μέλλον.

Προφανώς το PCie προσφέρει μεγαλύτερο bandwidth από το απλό PCi αλλά δεν είναι απαραίτητο για κάρτες ήχου προς το παρόν. Ακόμα κάποιος ίσως μιλήσει και για τις διαφορές από πλευράς ταχύτητας ανάμεσα στα δύο φορμά, αλλά και πάλι η διαφορά σε πραγματικές συνθήκες δεν είναι αισθητή σε κάρτα ήχου.

Η εξτρα τροφοδοσία είναι τέλος γιατί απλά το PCie δεν μπορεί να δώσει το ζητούμενο ρεύμα για τη σωστή λειτουργία της κάρτας, αρα το παίρνει απο το floppy cable.

Αυτα :p

Mεχρι να καταργηθει το pci παιζει το onboard να ειναι καλυτερο. :p

+ Aν το μονο διαθεσιμο pcie ειναι κολλητα με την VGA.

hhh.jpg

+ Aν ειναι πολυ κολλητα με την VGA δεν απομονωνει τοσο καλα οσο αν ειναι μακρυα απο θορυβο και

χαλαει το SNR που όμως

σε πραγματικές συνθήκες δεν είναι αισθητή σε κάρτα ήχου
:pleasantry:

Αυτα :p

αν σε ενδιαφερει ειχα διαβασει απο την creative οτι η μεταβαση απο pci ->pci-e μειωνει το "lag" η κατι τετοιο και γενικα τα προβληματα πουχαν οι xfi με τα nforce...

χμμμμμμμμμ

νομιζω ακριβως το αναποδο συμβαινει...

επειδη η pcie χρειαζοταν ενα bridge chip για μετατροπη(σαν αυτο απο pcie σε agp ας πουμε) οι Pcie ειχαν προβληματα με lag.:pleasantry:

Παιδια γινεται να βαλω την xonar η οποια ειναι mini pci-e σε μια pci-e που ειναι για vga δηλ για crossfire....Αν γινεται να παρω την mini και να την βαλω σε αυτη....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.