adhs_gti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2009 Καλημέρα παιδιά!Έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη μου :rant:Αγόρασα χθες μια LG w2234s 22’’ από τα media****tΠρώτο πρόβλημα : σε καμία ανάλυση δε μου παίρνει συχνότητα πάνω από 60Hz, δεν την ακούει πουθενά… :rant: (κάρτα γραφικών ATI Radeon 9550 256mb)Και δεύτερο πρόβλημα έχω μια συνεχόμενη παραμόρφωση…νομίζω αν κάνω τπτ με τα Hz αυτό θα λυθεί…Για πείτε καμιά γνώμη τι να κάνω…???ή να την γυρίσω πίσω κ να πάρω καμία άλλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 4, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Η συχνότητα δεν έχει νόημα να πάει πάνω από τα 60...Με την παραμόρφωση, τι εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 4, 2009 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Το refresh rate άμα το βάλεις πιο πάνω μπορεί και να την κάψεις.Παραμόρφωση ίσως έχεις αν δεν έχεις δώσει τη σωστή ανάλυση.Λογικά είναι 1680x1050.Το manual δεν το διαβάζει κανείς πια;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adhs_gti Φεβρουάριος 4, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Σαν θόρυβο να έχειΕνώ είμαι στην επιφάνεια εργασίας διακρίνω σαν απαλές αχνές γραμμές στο βάθος στο style θορύβου. κ όταν όλη η οθόνη έχει μόνο ένα χρώμα έντονο (στο κόκκινο το διαπίστωσα) μου έβγαζε παραμόρφωση κάτι σαν z…Κατέβασα κάτι profiles που βρήκα σε ένα θέμα εδώ μέσα κ θα τα δοκιμάσω το μεσημέρι…τι σκ@τ@ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Φεβρουάριος 4, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 γιατι να παρει πανω απο 60? μηπως ειναι 100hz η δικια σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adhs_gti Φεβρουάριος 4, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Το refresh rate άμα το βάλεις πιο πάνω μπορεί και να την κάψεις.Παραμόρφωση ίσως έχεις αν δεν έχεις δώσει τη σωστή ανάλυση.Λογικά είναι 1680x1050.Το manual δεν το διαβάζει κανείς πια;;1280x900 την έχω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adhs_gti Φεβρουάριος 4, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 γιατι να παρει πανω απο 60? μηπως ειναι 100hz η δικια σου?στο manual είδα ότι μέχρι 75Hz πάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 4, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Ρύθμισε την στα 1680x1050, δεν το λέει στο manual αυτό; Πάτα μετά και ένα Auto set και δες. Όσο για το θόρυβο, μήπως είναι από το Wallpaper σου; Μετά μπες και στις ρυθμίσεις της και δες τα προφίλ χρωμάτων, έχει θερμό, ψυχρό ίσως και sRGB. Δες ποιο σου πάει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adhs_gti Φεβρουάριος 4, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Ρύθμισε την στα 1680x1050, δεν το λέει στο manual αυτό;Πάτα μετά και ένα Auto set και δες. Όσο για το θόρυβο, μήπως είναι από το Wallpaper σου; Μετά μπες και στις ρυθμίσεις της και δες τα προφίλ χρωμάτων, έχει θερμό, ψυχρό ίσως και sRGB. Δες ποιο σου πάει καλύτερα. thank's θα το τσεκάρω το μεσημέρι κ θα σου πω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Φεβρουάριος 4, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Οι οθόνες αυτές δουλεύουν σωστά μόνο στη native ανάλυση. Αν βάζεις άλλη, τότε θα είναι "άσχημη" η εικόνα γιατί δεν έχει σωστή αναλογία. Επίσης η συχνότητα των 75 hz αν θυμάμαι καλά αναφέρεται στην dsub σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kataraman Φεβρουάριος 4, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Read the F**** manual.60hz+ σε TFT-LCD ειναι αχρηστο και δεν χρειαζεται.Οσο για τις αναλυσεις που λενε τα παιδια εχουν δικαιο δεν μπορεις να παιζεις εσυ σε οτι αναλυση θελεις αλλα στην αναλυση που προτινει η κατασκευαστρια εταιρια να παιζεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris123 Φεβρουάριος 4, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 Διορθώστε με σας παρακαλώ αν κάνω λάθος , αλλά μια Lcd Tft σε DVI το ίδιο δεν είναι αν είναι στα 50 ή στα 60 ή στα 75 Hz ? Θέλω να πω , δεν έχει κανέναν κρύσταλλο πάνω για να αλλάξει ο χρονισμός του .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Φεβρουάριος 4, 2009 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2009 εχεις κουμπωσει πολυ καλα το καλωδιο ρευματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adhs_gti Φεβρουάριος 6, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Read the F**** manual.60hz+ σε TFT-LCD ειναι αχρηστο και δεν χρειαζεται.Οσο για τις αναλυσεις που λενε τα παιδια εχουν δικαιο δεν μπορεις να παιζεις εσυ σε οτι αναλυση θελεις αλλα στην αναλυση που προτινει η κατασκευαστρια εταιρια να παιζεις!!! Βασικοί κανόνες οφθαλμού: όσο πιο αργά αλλάζουν κάποιες εικόνες στο μάτι μέσα από τις οθόνες τόσο κουράζεται το μάτι περισσότερο… Αλλά φίλε μου όπως ανέφερα πιο πάνω κ εσύ δεν διαβάζεις το F*****g post μου το πρώτο, λέω πως σε όλες τις αναλύσεις το έκανε αυτό κ ότι το είχα δει το manual… εχεις κουμπωσει πολυ καλα το καλωδιο ρευματος? Φίλε μου την έφτιαξα χθες το πρωί. Κοντά έπεσες. Είχα παρεμβάλει μεταξύ της κάρτας γραφικών κ της TFT ένα stand alone tv tuner κ αυτό ήταν η αιτία για το noise λόγω της παροχής ρεύματος που έπαιρνε από τη συχνότητα του ρεύματος δημιουργούσε αυτό το noise. Στην παλιά οθόνη την Sony δεν μου έκανε τπτ τέτοιο.Την έβαλα απευθείας κ στην κάρτα γραφικών κ όλα ΟΚ. Anyway Thank’s Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 6, 2009 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Στις LCD, δεν ισχύει αυτό που λές με την συχνότητα, νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 6, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Φίλε μου ότι και να λες, αν η TFT δεν παίξει σε Native ανάλυση ποτέ δεν θα δεις σωστό αποτέλεσμα. Επίσης, όσο και να θες, πάνω από 60Hz δεν κάνει διαφορά. Αν είχες αναφέρει ότι έχεις βάλει παρεμβολέα ανάμεσα το πρώτο πράγμα που θα σου προτείναμε θα ήταν να το βγάλεις και να δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Φεβρουάριος 6, 2009 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Φυσικα και δε ισχυει αυτο.Παλι η οθονη με ποιο πολλα Hz ειναι ποιο ξεκουραστη απλα η διαφορα κουρασης στο ματι σε σχεση με 2 CRT διαφορετικων hz ειναι χαωδης.Παρτε μια κλασικη ΤFT και δουλεψτε την στα 1280*1024 για μια βδομαδα στα 75Hz και μετα ξαναγυριστε την στα 60Hz και θα καταλαβετε τι εννοω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 6, 2009 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate The refresh rate (most commonly the "vertical refresh rate", "vertical scan rate" for CRTs) is the number of times in a second that display hardware draws the data it is being given. This is distinct from the measure of frame rate in that the refresh rate includes the repeated drawing of identical frames, while frame rate measures how a video source can feed an entire frame of new data to a display. On CRT displays, increasing the refresh rate decreases flickering, thereby reducing eye strain. However, if a refresh rate is specified that is beyond what is recommended for the display, damage to the display can occur.[1] Much of the discussion of refresh rate does not apply to the liquid crystal portion of an LCD monitor. This is because while a CRT monitor uses the same mechanism for both illumination and imaging, LCDs employ a separate backlight to illuminate the image being portrayed by the LCD's liquid crystal shutters. The shutters themselves do not have a "refresh rate" as such due to the fact that they always stay at whatever opacity they were last instructed to continuously, and do not become more or less transparent until instructed to produce a different opacity. Most of the TFT LCDs used in portable devices and computer monitors need a continuous refresh. The driving voltage determines the transmittance of the liquid crystal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 6, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Φυσικα και δε ισχυει αυτο.Παλι η οθονη με ποιο πολλα Hz ειναι ποιο ξεκουραστη απλα η διαφορα κουρασης στο ματι σε σχεση με 2 CRT διαφορετικων hz ειναι χαωδης.Παρτε μια κλασικη ΤFT και δουλεψτε την στα 1280*1024 για μια βδομαδα στα 75Hz και μετα ξαναγυριστε την στα 60Hz και θα καταλαβετε τι εννοωΌταν είσαι σε DVI ξεχνάς refresh rate.Σε d-sub Κάτι γίνεται αλλά και πάλι διαφορά δεν νομίζω να καταλάβει κανείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Φεβρουάριος 6, 2009 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Φυσικα και δε ισχυει αυτο.Παλι η οθονη με ποιο πολλα Hz ειναι ποιο ξεκουραστη απλα η διαφορα κουρασης στο ματι σε σχεση με 2 CRT διαφορετικων hz ειναι χαωδης.Παρτε μια κλασικη ΤFT και δουλεψτε την στα 1280*1024 για μια βδομαδα στα 75Hz και μετα ξαναγυριστε την στα 60Hz και θα καταλαβετε τι εννοωκι εγω το εχω παρατηρησει στα 75hz ειναι ακομη πιο ξεκουραστη με d-sub...με dvi δεν εχω δοκιαμσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.