Aris0602 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2009 Καλησπέρα και πάλι!Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με παγώματα υπολογιστή, κατα την διάρκεια gaming. Συγκεκριμένα, παίζοντας το Fallout 3, ξαφνικά, περίπου μετα απο 30'-60' το σύστημα κολλάει! Παγώνει η εικόνα, ο ήχος παγώνει και γενικά το σύστημα crashaρει.. no alt-tab, τίποτα. Μόνο reset.Το σύστημα μου είναι το εξήςIntel C2Q 9300 @ 3,16Ghz Air Cooled Scythe Ninja4gb DDR3 TeamGroup Xtreme @1345MhzAsus Maximus Xtreme X38Asus 4870x2HDD 500gbSamsung 24'Σημειώσεις: Το πρόβλημα το έχω εντοπίσει και σε άλλα παιχνίδια αλλα όχι τόσο συχνά, σε σημείο που δέν θυμάμαι καν σε ποιά και πότε. Επίσης απο θερμοκρασίες είμαι κομπλέ max 69-71 βαθμούς. Memtest κτλ όλα κομπλέ.Πρόκειται για bug του παιχνιδιού ή κάτι άλλο συμβαίνει? Μήπως ο επεξεργαστής "μασάει" με το oc? Πάντως και σε "μαμά" mode o cpu, πάλι τα ίδια...Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Duncan1 Φεβρουάριος 2, 2009 #3 Φεβρουάριος 2, 2009 οι 69-71C είναι για μένα αρκετά υψηλοί.Στην κάρτα έχεις τσεκάρει θερμοκρασία?Ποiους drivers έχεις?δοκίμασε επίσης να παίξεις με τον cpu στα stock
gregorisvas Φεβρουάριος 2, 2009 #4 Φεβρουάριος 2, 2009 Μιά χαρούλα είναι 70 βαθμοί για X2 Ξαναπέρασες drivers μήπως έφαγαν φρίκη?
Eddie Φεβρουάριος 2, 2009 #5 Φεβρουάριος 2, 2009 Οι θερμοκρασίες είναι καλές. Απο τη στιγμή που λές ότι δεν φταίει το o/c, ούτε μνημών ουτε επεξεργαστή και στο έχει κάνει και σε άλλα παιχνίδια ίσως φταιει το τροφοδοτικό σου αν δεν είναι καλο, ή ειναι μικρό (πιστεύω να χεις ένα 650αρι watt). Ποιο έχεις?
Aris0602 Φεβρουάριος 2, 2009 Author #6 Φεβρουάριος 2, 2009 οι θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών είναι 69-71.Οι drivers που χρησιμοποιώ είναι οι 8.12Τροφοδοτικό έχω ένα Chieftec 750w.Θα δοκιμάσω να περάσω τους 9.1 μπάς και δώ καμια διαφορά.Πάντως δέ νομίζω να μή φτάνουν τα watt του τροφοδοτικού.. η μάρκα δέν είναι και ότι καλύτερο βέβαια...
sebastian Φεβρουάριος 2, 2009 #7 Φεβρουάριος 2, 2009 περνα τελευταιο bios στην μητρικη καρτα εαν δεν το εχεις κανει! και εγω με το p5e ειναι προβληματα αλλα μετα εστρωσε!
Aris0602 Φεβρουάριος 9, 2009 Author #8 Φεβρουάριος 9, 2009 Πέρασα το τελευταίο update της μητρικής! Το πρόβλημα, δέν εξαφανίστηκε, απλά πλεον, αντί να freezαρει ο υπολογιστής, απλά crashaρει στο desktop! Καλύτερα,ε??:computer:
christaras Φεβρουάριος 17, 2009 #9 Φεβρουάριος 17, 2009 Πέρασα το τελευταίο update της μητρικής! Το πρόβλημα, δέν εξαφανίστηκε, απλά πλεον, αντί να freezαρει ο υπολογιστής, απλά crashaρει στο desktop! Καλύτερα,ε??:computer: :hehe: ειναι η ati αμα στραβωσουν........
FREY REACTOR Μάρτιος 12, 2009 #13 Μάρτιος 12, 2009 το FO3 ειναι το μονο παιχνιδι που σου εμφανιζει τετοια προβληματα?διοτι απο οσο ξερω δεν εχει βγει ακομα crossfire profile hotfix για το συγκεκριμενο.Βεβαια το προβλημα σου δεν εχει να κανει τοσο με τις επιδοσεις ετσι?
Aris0602 Μάρτιος 30, 2009 Author #14 Μάρτιος 30, 2009 Ζητώ συγνώμη για την επαναφορά του παλιού thread αυτού αλλα χτές είχα ένα επιπλέον στοιχείο στο μυστήριο. Αφου επαιζα λοιπόν Fallout 3, αφού είχε περάσει αρκετή ώρα τρελού gameplay, το pc έσβησε ξαφνικά! Power on.. τίποτα! Μετά απο αφαίρεση και επανατοποθέτηση καλωδίου τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό, όλα καλά! Τώρα το τροφοδοτικό φταίει ή τίποτε άλλο??(θερμοκρασία VGA φυσιολογική - cpu δε γνωρίζω..)
GruntGR Μάρτιος 30, 2009 #15 Μάρτιος 30, 2009 δεν ειναι μονο η θερμοκρασια της gpu που πρεπει να κοιταμε αλλα και η θερμοκρασια των VRM ( συνηθως φαινεται απο το gpu-z ) για τρεξε το furmark 1.6.5 σε xtreme burning mode και δες αν αντεχει το μισαωρο και με τι θερμοκρασιες, βαλε και το gpu-z να κραταει log απο πισω, λογικα θα μπορεσεις να το φτιαξεις ανεβαζοντας το fanspeed απτο CCC/ati tray tools @ aris : το ιδιο, τρεξε και κανενα orthos blend με το coretemp απο πισω να βλεπεις θερμοκρασιες,να φταιει το τροφοδοτικο πολυ αμφιβαλω, τα συσγκεκριμενα corsair ειναι σκυλια
Aris0602 Μάρτιος 30, 2009 Author #16 Μάρτιος 30, 2009 Είμαι περίεργος να δω θερμοκρασίες επεξεργαστή. Απ'οτι θυμάμαι απο το GPUz, όλες οι θερμοκρασίες της κάρτας, βάσει του log, κυμάινονται σε φυσιολογικά επίπεδα. ....να φταιει το τροφοδοτικο πολυ αμφιβαλω, τα συσγκεκριμενα corsair ειναι σκυλια Το τροφοδοτικό μου είναι Chieftec :...:
GruntGR Μάρτιος 30, 2009 #17 Μάρτιος 30, 2009 Είμαι περίεργος να δω θερμοκρασίες επεξεργαστή. Απ'οτι θυμάμαι απο το GPUz, όλες οι θερμοκρασίες της κάρτας, βάσει του log, κυμάινονται σε φυσιολογικά επίπεδα.Το τροφοδοτικό μου είναι Chieftec :...: Sorry ειμαι ξυπνιος απο χθες το μεσημερι οτιναναι διαβαζω
Aris0602 Μάρτιος 30, 2009 Author #18 Μάρτιος 30, 2009 Sorry ειμαι ξυπνιος απο χθες το μεσημερι οτιναναι διαβαζω No problem, αδερφέ!
panos444 Μάρτιος 30, 2009 #19 Μάρτιος 30, 2009 ωραια!βρηκα καποιον να συμπασχω τουλαχιστον..εχω και εγω chieftech τροφοδοτικο και 4870χ2 καρτα γραφικων.μου παγωνει και μενα και ειμαι υστερα απο φορματ και με bios update και με 9,2cc..windows xp sp3 εγω..και το αντιμετωπιζω και σε αλλα παιχνιδια οπως grid και far cry 2..ποια υλοποιηση εχεις?ολα μα τα αλλα τα παιζει..mobo εχω την p5e3 prenium x48..το chieftech δεν ειναι ακριβως chieftech αποτι εχω μαθει ειναι sirtech 1200w,βασικα ειναι αυτο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1018183&page=2&Manufacturer=Chieftec&category=69977705&catalog=20 καμια ιδεα κανεις?το πηγα στο πλαισιο και δεν βρηκαν τιποτα,εκτος απο το διασκεδαστικο προσθετο του προ..!
Aris0602 Μάρτιος 30, 2009 Author #20 Μάρτιος 30, 2009 ..ποια υλοποιηση εχεις?Της Asus έχω φίλε. Μόλις ετρεξα το Core Temp. Μετά απο 1 ώρα Fallout3, max temp=72 CΘα τρελαθώ....Τι στα κομμάτια φταίει?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.