Jump to content

λεφτα στη μπαντα, αγορά οθόνης 22" ή νέου σκληρου?

tolis861416003225

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το λεπον, έχω καπου στα 150 ευρω και σπεπτομαι να τα ξοδεψω :p

τώρα στον υπολογιστη μου έχω έναν wd 160αρη και έναν maxtor 300αρη. και οι δύο τους είναι αργοι για τα σημερινα δεδομένα, ποιανουν 50κατι ο μικρος και 60κατι ο μεγαλος, δε με πειραζει αυτο βεβαια γιατι δεν παιζω πολλα παιχνιδια ούτε τρεχω κατι βαρυ ( matlab απο καμια φορα για καμια εργασια στη σχολη) που να θέλει να φορτωσει πραμα.

αυτο που με πειραζει είναι οτι ο 300αρης εχει τιγκαρει (αρκετες φορες) αλλα παντα έκαιγα τα παντα σε DVD αλλα το βαρεθηκα :hm: θέλω λοιπον ένα μεγάλο δισκο + αυτον που έχω και να ξεμπερδευω.

απτην άλλη βεβαια μου εχει μπει εδω και πολυ καιρο το μικροβιο να αλλαξω οθόνη. τώρα έχω την Philips 190x6 απο την οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. ( συνδεση σε DVI )

Όπως είπα και πιο πάνω δε παιζω παιχνιδια πολυ. ( μονο απο καμια φορα κανενα race sim) κυρίως είμαι στο internet, γράφω στο word, προγραμματίζω και βλέπω επισόδια αγαπημένων μου σειρων.

με αυτά υπόψην, τι θα ήταν φρονιμότερο να πράξω?

1. αγορά (άμεσα μιας και έχω ακριβώς το χρηματικό αντίτιμο) μια εκ των οθονών:

α) LG W2234S-BN η οποία όμως δεν έχει συνδεση DVI αλλα zero pixel εγγυηση 3 ετών

β) LG W2242S-BF η οπόια επίσης δεν έχει DVI αλλα zero pixel εγγυηση 3 ετών και αυτη

2. να μαζέψω λίγα ακόμα λεφτά μιας και η διαφορά στη ποιότητα ( για τους τομείς που με ενδιαφέρουν ) αξίζει και να αγοράσω μία εκ των:

α) Turbo-X TX-221WP

β) Samsung SM-2233BW

γ) Samsung SM-T220

3. να αγοράσω κάτι απο τα ακόλουθα:

α) Lacie 500GB External HDD φθηνή επιλογή μιας και συνδέεται μόνο σε usb. η ταχύτητα ναι μεν δε με πολυνοιαζει αλλα οχι και να σερνεται...

β) Turbo-X 640 GB External HDD δεν έχω ιδέα για το τι σκληρό έχει μεσα αλλα είναι μια ετιμη λυση με καλή εγγύηση και μπορώ αν θέλω να βγάλω το σκληρό και να τον βάλω μεσα στο πισι μου αν θελω

γ) Western Digital WD6400AAKS 640GB καλός και γρήγορος δισκος απο ότι έχω διαβάσε σε review. αν τελικά τον πάρω σκέφτομαι να τον κόψω στα 2 και στο μικρο κομματι να βαλω το λειτουργικο/προγραμματα και το μικρό μαζι με τον 300 που εχω τωρα για αποθηκη. Και για να μη παει χαμένος ο 160αρης να παρω και το RAIDSONIC IB-318STUS2-B ICY BOX το οποίο έχει και eSata ! :)

αυτα! ευχαριστω προκαταβολικα :flower:

Αν είναι να πας από τις 19" στις 24" ναι. Από τις 19" στις 22" δεν νομίζω ότι θα δεις και καμιά τραγική διαφορά. Στο λέω αυτό δεδομένου πως βλέπεις συχνά ταινίες. Επίσης δεν είναι ανάγκη να πάρεις καινούργια 24αρα. Όλο και κάτι θα βρεις στα μεταχειρισμένα. Τέλος η χρήση που κανείς, τουλάχιστον όπως τα περίγραψες πιο πάνω, δεν απαιτεί να κρατάς live πράγματα. Βλέπεις την ταινία σου και μετά αντίο ή στην καλύτερη backup. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου.

Η γνώμη μου είναι η εξής:

3.γ)

Ο χώρος είναι πάντα απαραίτητος σε σχέση με μια αλλαγή οθόνης.Απο την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος απο την ήδη υπάρχουσα,μπορεί να αναβάλεις την αντικατάσταση της απο κάποια άλλη προσορινά

2χWestern Digital WD6400AAKS 640GB

σε raid0 περίπου 80GB (άν έχεις Vista, αλλιώς 50GB) και τα υπόλοιπα σε raid1 για ασφάλεια και είσαι και ο πρώτος.

Και 3 640άρηδες χωράνε στο budget, αλλά δεν ξέρουμε αν η μητρική του έχει raid controller της προκοπής...

Και 3 640άρηδες χωράνε στο budget, αλλά δεν ξέρουμε αν η μητρική του έχει raid controller της προκοπής...

Να αφήσει και τίποτα να πιεί καμμιά μπύρα το παιδί...

Αν είναι να πας από τις 19" στις 24" ναι. Από τις 19" στις 22" δεν νομίζω ότι θα δεις και καμιά τραγική διαφορά. Στο λέω αυτό δεδομένου πως βλέπεις συχνά ταινίες. Επίσης δεν είναι ανάγκη να πάρεις καινούργια 24αρα. Όλο και κάτι θα βρεις στα μεταχειρισμένα. Τέλος η χρήση που κανείς, τουλάχιστον όπως τα περίγραψες πιο πάνω, δεν απαιτεί να κρατάς live πράγματα. Βλέπεις την ταινία σου και μετά αντίο ή στην καλύτερη backup. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου.

οχι και δε θα δω διαφορα! προβαλομενο βιντεο σε 16/10 φορματ σε 19αρα οθονη, συμφωνα με υπολογισμους που εκανα, τελικα βγαινει σε 18" διαμετρο. αλλο 22 αλλο 18!! :fist:

οντως τις ταινιες τις κανω παντα buck up. εχω συλλογη. τα επισσοδια επισεις σειρων τα κανω buckup αλλα πιο σπανια και μονο τις σειρες που τελικα μαρεσαν και πια εχουν παλιωσει οποτε τις κραταω στο αρχειο μου ....:tomato:

Η γνώμη μου είναι η εξής:

3.γ)

Ο χώρος είναι πάντα απαραίτητος σε σχέση με μια αλλαγή οθόνης.Απο την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος απο την ήδη υπάρχουσα,μπορεί να αναβάλεις την αντικατάσταση της απο κάποια άλλη προσορινά

ναι η λογικη αυτο λεει και σε εμενα αλλα κολλησα το μικροβιο και το σκεφτομαι :p

2χWestern Digital WD6400AAKS 640GB

σε raid0 περίπου 80GB (άν έχεις Vista, αλλιώς 50GB) και τα υπόλοιπα σε raid1 για ασφάλεια και είσαι και ο πρώτος.

raid ε? δε τοχα σκεφθει καθολου !!! :rolleyes:

την SAMSUNG τη σκεπτομαι. την εχω και πιο πανω. η LG δε μαρεσει. ειναι ασχημουλα :p

οι δισκοι ακριβοι για τη χωριτικοτητα τους. αμα θα καιω 2Watt λιγοτερα δε με νοιαζει καθολου..

ICH7 εχει η μητρικη μου. οχι και οτι πιο φρεσκο :shutup:

Αν δεν είναι R ο controller, τότε άστο raid...

Πάρε μια 22"αρα, πούλα την 19άρα και πάρε έναν 640άρη.

Εντάξει ο controller δέν είναι και ότι καλύτερο αλλά εγώ σου το προτείνω γιατί η διαφορά είναι μεγάλη, και ειδικά με 3....

Αφού δέν παίζεις παιχνίδια δέν έχεις ανάγκη μεγαλύτερη οθόνη άν και είναι σαφώς καλύτερα να την έχεις μεγαλύτερη:happy2: Ιδιοκτήτης 22" ουυυυυυ σου λεώ να πάς απευθείας σε 24" στα επόμενα "κάλαντα"

Edit: Πούλα mobo, πάρε μετχ P35 και 2 σκληρούς....

η άποψή μου είναι πως όσα gb και να έχεις για αποθήκη, ποτέ δεν είναι αρκετά αν δεν γράφεις dvd (ή δεν αγοράζεις σκληρό κάθε 3 μήνες). κάνε την καρδιά σου πέτρα, άδειασε τον 300άρη, και προσπάθησε να καθιερώσεις το γράψιμο dvd κάθε βδομάδα (εγώ το προτιμώ με τον κυριακάτικο πρωινό καφέ διαβάζοντας εφημερίδα)

....Πούλα mobo, πάρε μετχ P35 και 2 σκληρούς....

Κάτι μου λέει ότι έχει ήδη P35, αυτό της Albatron, που φόραγε τον ICH7...

Υπήρχε κάτι τέτοιο?

Η δική μου είναι με ich9R, ά ρε Albatron, λύρα εκατό....

Άν και παλαιότερα την είχα τιμήσει.

Απότι θυμάμαι και η P5wDh που έιχα φόραγε ich8, δηλαδή ΕΛΕΟΣ

Αν δεν είναι R ο controller, τότε άστο raid...

Πάρε μια 22"αρα, πούλα την 19άρα και πάρε έναν 640άρη.

βασικα η 19αρα ελεγα να παει στο χωριο σε ενα παλιο πισι που εχω :p e kai poso na poiasei? 70euro? δε λεει να τη δωσω...

Εντάξει ο controller δέν είναι και ότι καλύτερο αλλά εγώ σου το προτείνω γιατί η διαφορά είναι μεγάλη, και ειδικά με 3....

Αφού δέν παίζεις παιχνίδια δέν έχεις ανάγκη μεγαλύτερη οθόνη άν και είναι σαφώς καλύτερα να την έχεις μεγαλύτερη:happy2: Ιδιοκτήτης 22" ουυυυυυ σου λεώ να πάς απευθείας σε 24" στα επόμενα "κάλαντα"

Edit: Πούλα mobo, πάρε μετχ P35 και 2 σκληρούς....

μπα δε νομιζω να παω σε μεγαλητερη... τουλαχιστον οχι τα επομενα 3 χρονια. (μαξιμουμ 2 χρονια ακομα τη σχολη μετα στρατο και μετα βλεπω....)

η άποψή μου είναι πως όσα gb και να έχεις για αποθήκη, ποτέ δεν είναι αρκετά αν δεν γράφεις dvd (ή δεν αγοράζεις σκληρό κάθε 3 μήνες). κάνε την καρδιά σου πέτρα, άδειασε τον 300άρη, και προσπάθησε να καθιερώσεις το γράψιμο dvd κάθε βδομάδα (εγώ το προτιμώ με τον κυριακάτικο πρωινό καφέ διαβάζοντας εφημερίδα)

αυτο ακριβως κανω μηνες τωρα... μπορει ναχω και 400 DVD απο buck up :to_pick_ones_nose3:

:OT:Δυστυχώς no money για blue-ray, τα dvd είναι μικρά:OT:

πολυυυυυυυυυυυυ ακριβο ακομα (για μενα εστω)

Κάτι μου λέει ότι έχει ήδη P35, αυτό της Albatron, που φόραγε τον ICH7...

καλα στο λεει :hehe: όταν ειχα κανει αναβαθμιση τον υπολογιστη μου είχα πάρει την abit ip35pro αλλα μου ειχε καει ο ps/2 controller 2 φορες και εκνευρίστηκα και τελικά πηρα την πολυ φτηνότερη albatron pxp35 αλλα 2γιγα μνημη και ψυκτρα για τη cpu και ολα αυτα με τα λεφτα του πιστοτικου της 3ης φορας :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.