Jump to content

Αξιζει να αλλαξω μητρικη???

Robertox25

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδες εχω την ASUS P5KC και τον Q9300...

τον εχω παει στα 3,2.... αλλα που και που μου κανει κατι κολληματακια η μητρικη....

εχω πανω τις adata gaming series στα 800 (5-5-5-15) DDR2(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...)

πιστευεται πως θα κερδιζα κατι ακομη απο τον q9300?

απο ψυξη εχω την zerotherm

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=36260

αυτα....

εντάξει η μητρική που έχεις δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη overclockability αλλά το θέμα είναι ότι χρειάζεσαι το παραπάνω overclocking από εκεί που είσαι σταθερός π.χ. στα 3ghz ώστε να επενδύσεις σε μία μητρική αξίας 130-170 ευρώ?

φυσικά υπάρχουν και οι μεταχειρισμένες.

επεξεργαζομαι πολλα αρχεια videos και πολλες φωτος.... και παραλληλα αρκετες φορες.... οποτε οτι παραπανω απο το 3,2 καλο θαταν...

κυριως για μεταχειρισμενη θα ψαξω....

γιατι καινουργια ειπαμε ειναι κοντα στο 150αρι.....

αν έχεις τα λεφτά σίγουρα δεν θα σου πω όχι μιας και το επάγγελμα/χόμπι σου απαιτεί επεξεργαστική ισχύ. αλλά μπορείς να κάνεις και το άλλο να πάρεις έναν q9550 πουλώντας τον δικό σου επεξεργαστή. αυτό θα σου επιφέρει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι ο q9300 στα 3600 stable. πάντα για μεταχειρισμένα μιλάμε.

αν έχεις τα λεφτά σίγουρα δεν θα σου πω όχι μιας και το επάγγελμα/χόμπι σου απαιτεί επεξεργαστική ισχύ. αλλά μπορείς να κάνεις και το άλλο να πάρεις έναν q9550 πουλώντας τον δικό σου επεξεργαστή. αυτό θα σου επιφέρει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι ο q9300 στα 3600 stable. πάντα για μεταχειρισμένα μιλάμε.

Προσυπογράφω το ποστ και να συμπληρώσω επίσης ότι άλλο 6MB L2 cache και άλλο 12 όπως του Q9550 !

Ειδικά όταν μιλάμε για video editing και λοιπές πολύ απαιτητικές εργασίες .

Προσυπογράφω το ποστ και να συμπληρώσω επίσης ότι άλλο 6MB L2 cache και άλλο 12 όπως του Q9550 !

Ειδικά όταν μιλάμε για video editing και λοιπές πολύ απαιτητικές εργασίες .

τα σκεφτομαι και τα 2....

και τα εξτρα Mhz

και την εξτρα L2

θα δω ομως σεβαστη διαφορα??

εκει ειναι το θεμα.....

καλά έκανες Chris123 και το είπες γιατί μπορεί ο φίλος μας να μην το γνώριζε.

και overclocking να μην τον κάνεις θα πάει καλύτερα από τον q9300 στα 3.2ghz που έχεις

καλά έκανες Chris123 και το είπες γιατί μπορεί ο φίλος μας να μην το γνώριζε.

και overclocking να μην τον κάνεις θα πάει καλύτερα από τον q9300 στα 3.2ghz που έχεις

μωρε το γνωριζα πολυ καλα και το γνωριζω και το σκεφτομαι....

απλως δεν ξερω ποση και τι διαφορα θα δω με την παραπανω cache....

Φαντάζομαι , αν και δεν το έχω ψάξει , ότι με ένα googling ή yahooing μπορείς να βρεις πολλά benchmarkings με τους quad core , τόσο σε παιχνίδια και εφαρμογές γραφείου όσο και σε video editing !

Ο Q9300 είναι πολύ δυνατός επεξεργαστής αλλά μιας και η ισχύς είναι ένα εντελώς υποκειμενικό μέγεθος και ο καθένας την αντιλαμβάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του , καλό θα ήταν να τον δεις κάπου να δουλεύει και να αποφασίσεις από μόνος σου .

Εγώ έκανα μεγαλύτερό άλμα και η διαφορά ήταν πολύ αισθητή καθώς πέρασα από τον Ε6750 στον Q9550 ....... :neo:

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε στις cpu τόσο δυσδιάκριτα είναι τα όρια !

Αλλα 12mb L2 είναι .......... 12mb L2 :dance3:

ειναι αυτο που λες....

δεν τον εχω δει καπου να δουλευει.... για να συγκρινω... και ενταξει τα benches δινουν προβαδισμα στον 9550 αλλα....

εγω πηγα απο phenom... οποτε φανταζεσαι διαφορα που ειδα!!!!

ποση μνημη εχεις? οι εφαρμογες που τρεχεις σχετικα με βιντεο και φωτογραφια εχουν περισσοτερο αναγκη απο μνημη παρα απο επεξεργαστικη ισχυ επειτα μιλαμε για διαφορες ταξης χιλ. δευτερολεπτου η δευτερολεπτα εσυ θα κρινεις συμφωνα με τις αναγκες σου αν αξιζει να διαθεσεις αυτα τα χρηματα..

• 2 weeks later...

φίλε η μνήμη στα 800 τρέχει??? γιατί θα μπορούσε και πιο ψηλά και να κερδίσεις και από εκεί κάτι, αλλά σκέψου ότι με αλλαγή cpu, δεν είναι μόνο η ονομαστική συχνότητα η διαφορά και η μνήμη cache αλλά και τις εντολές που έχουν προστεθεί στον συγκεκριμένο επεξεργαστή...

Αν το θες για "δουλειά", βρες που είναι σταθερό το μηχάνημα (παίξε λίγο και με τις μνήμες για timings-συχνότητα) και μείνε όπως είσαι.. θα την κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου

Τώρα αν δεν σου αρκεί το σύστημα σου και σε "τρώει" για αναβάθμιση ή καλύτερο overclocking, χτυπάς έναν Q9550 με ένα "καλό" P45.. (Gigabyte-Asus)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.