dimxr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 Παιδιά, έχω ένα θέμα... Γράφω πολλά dvd-rom... Άλλα είναι dvd5 και άλλα είναι dvd9... Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής μου δεν μου καίει ποτέ τα dvd5, ενώ τα dvd9 έτσι και κανω κάτι άλλο ταυτόχρονα στο pc, χωρίς αμφιβολία θα καούν...Αλλά και στην ησυχία του να τον αφήσω να κάνει τη δουλειά του, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα γράψει...Και να γίνει η εγγραφή, μετά στο verification είναι πολύ πιθανόν να βγάλει σφάλματα...Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Χρησιμοποιώ Verbatim DVD+R και στα dvd5 και στα dvd9... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
mech5107 Ιανουάριος 31, 2009 #2 Ιανουάριος 31, 2009 Και μένα έκανε κάτι τέτοια και απλά άλλαξα το dvd-rw μου με ένα νέο και έστρωσε...
LevelOne Ιανουάριος 31, 2009 #3 Ιανουάριος 31, 2009 Κανε και μια αναβαθμιση στο firmware του recorder σου...
dimxr Ιανουάριος 31, 2009 Author #4 Ιανουάριος 31, 2009 Λοιπόν... Πήγα από το επίσημο site της Nec και κατέβασα το latest firmware update, αλλά το ζήτημα είναι το εξής... Όταν πήγαινα να κανω update, έπρεπε να ολοκληρωθεί μια μπάρα εξέλιξης...Αυτή φτάνει πάντα ως τη δεύτερη γραμμή (από τις 10-15 συνολικά) και μου λέει update failed... Δε μου λέει ποιος είναι ο λόγος... Και όταν προσπαθώ να κάνω restart μετά από την προσπάθεια του update, ο υπολογιστής ψιλοκολλάει και παρατηρώ ότι το dvd-rom αναβοσβήνει συνεχώς... Καλή φάση... Καμία άλλη παρατήρηση; Με κόβετε για καινούριο drive;;; Αν ναι μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα; Απλά για να ξέρετε, οι απαιτήσεις μου είναι μια αξιόπιστη και καλή εγγραφή dvd...Τίποτα άλλο...Δε με νοιάζει να είναι ούτε super γρήγορο, ούτε να φτιάχνει καφέ...Απλά να κάνει σωστά κ αξιόπιστα τη δουλειά του... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
dimxr Ιανουάριος 31, 2009 Author #6 Ιανουάριος 31, 2009 Βρίσκω διάφορα αλλά δεν ξέρω ποιο να διαλέξω... Βρίσκω Liggy's AD-7173A Bitsetting Firmware 1-01 καθώς και Dee's AD-7173A 1.O1 Modified Firmware και Dee's AD-7173A 1-O2 Modified Firmware... Τι διαλέγω απ'όλα αυτά; Πιο πρόσφατα είναι αυτά που είναι με τα τελευταία νούμερα, δλδ 1-02 κλπ,ε; Επίσης διαλέγω bitsetting ή modified;;;;edit: Τα δοκίμασα...Αλλά τπτ...Κάτι με error checksum έλεγε...Παρόλο που έκανα τη δουλειά σε safe mode... Τίποτα... Καμία άλλη πρόταση;
SirDiman Φεβρουάριος 3, 2009 #8 Φεβρουάριος 3, 2009 20 ευρω εχουν τα dual layer dvd rw με sata +lightscribe...:X:
hayabusa Φεβρουάριος 3, 2009 #9 Φεβρουάριος 3, 2009 την περίπτωση να έπεσες να έχεις πέσει σε σκάρτη παρτίδα την σκέφτηκες; δοκίμασε να γράψεις δισκάκια άλλης μάρκας
felix Φεβρουάριος 3, 2009 #10 Φεβρουάριος 3, 2009 Σε ότι έχει να κάνει με τα σφάλματα στην εγγραφή και στα καμμένα δισκάκια, θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις αρχικά και άλλη μάρκα για να δείς τι παίζει....Όσο για το Firmware Upgrade, θυμάμαι ότι ακόμη και για τo Upgrade μέσα από Windows, έπρεπε να είναι σε Master/Single τo ΑΤΑ Drive χωρίς άλλο δίσκο ή συσκευή ( και επιπλέον να ρυθμιστεί το Channel σε PIO Mode νομίζω)...τώρα με την αλλαγή του support site της NEC ( πρόσφατη πρέπει να είναι ) δεν αναφέρεται τίποτε ούτε έχει αρχείο με οδηγίες....
jeeper Φεβρουάριος 7, 2009 #11 Φεβρουάριος 7, 2009 Χρησιμοποιούσα δεκάδες από αυτα http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=66_67_70&products_id=482 καθώς είναι γνωστά και φθηνά με ένα Pioneer.Όταν άλλαξα σε LG τα συγκεκριμένα μου κάνανε προβλήματα. Τι να πω κάθε αντιγραφικό και η μάρκα του. Δεν βρίσκεις ακρη αν δεν δοκιμάζεις:fist:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.