ghost277 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 Έχει κανείς συνδιάσει τις παρακάτω μνήμες σε μητρική Asus P6T Deluxe? Είχε προβλήματα;http://oc.adata.com.tw/1_product_detail.asp?pid=AD31800EU3KΤο πρόβλημα μου είναι πως αν και τις τρέχω στις default τιμές, σε 1066Mhz ή 1333Mhz (όλα Auto στο bios) το bios δεν βλέπει και τα 3 dimms αλλά μόνο τα 2 από αυτά (και όχι το πρώτο που υποτίθεται πως πρέπει να είναι γεμάτο για να bootαρει η μητρική). Το να μην πάιζει σε trible bus mode, μπορώ κάπως να το χωνέψω, αλλά να μη βλέπει το bios ένα ολόκληρο dimm δεν ειναι και τόσο καλό ειδικά στην τιμή που έρχονται τα συγκεκριμένα κομμάτια. Το περίεργο είναι πως το cpu-z το δείχνει το συγκεκριμέο dimm, και μάλιστα τραβάει και τιμές. Αλλά το bios και το OS δεν καταλαβαίνουν τιποτα. Καμία ιδεα για το πως να ξεπερασω το πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
LevelOne Φεβρουάριος 1, 2009 #2 Φεβρουάριος 1, 2009 Το στικάκι που δεν αναγνωρίζεται στο σλότ με το πρόβλημα δουλεύει σε κάποιο άλλο; Αν κάνεις τράμπα δηλαδή ενα στικάκι απο αυτα που δουλέυουν με το προβληματικό, το βλέπει; Αν το βλέπει τοτε ειναι off το dimmακι, αλλιώς αν συνεχίζει και δεν το βλέπει ειναι off η μητρική. Σε κάθε περίπτωση σιγουρέψου οτι οι επαφές των μνημών ειναι καθαρές απο βρωμιές κλπ.
ghost277 Φεβρουάριος 1, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 1, 2009 Έχεις δίκιο LevelOne. Σκέφτηκα να το κάνω σήμερα το πρωί και τελικά φαίνεται πως το ένα από τα 3 dimms είναι off. Οπότε πάω για αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση αν κανείς τις έχει χρησιμοποιησει τις συγκεκριμένες καλό θα ήταν να μου(ας) πει με τι settings τις έχει βάλει γιατι σε μία προσπάθεια που έκανα να σηκώσω το voltage τους στο 1.66V (1.65V με 1.85V δίνουν όριο λειτουργίας) με ταυτόχρονο σήκωμα του QPI για να μείνω στα 0.4V-0.5V όρια το σύστημα μπούταρε, μπήκε Win αλλά μετά έκανε restart ...
christaras Φεβρουάριος 17, 2009 #4 Φεβρουάριος 17, 2009 βαλτα στα 2,4,6 dimm αποδιδυν πιο σωστα στις asus ειμαι ηδη στη τριτη mb και σε review το χω διαβασει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.