Jump to content

Παλιό κουτί.Καινούρια αρχή.Worklog.Ενημέρωση 23.04.09 [HEAVY PAGE]

Spyrious

Recommended Posts

Πολυ καλα ιδεα αυτη η διχρωμια!Αλλα δυσκολα θα βγει ωραιο το ασπρο με spray!

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply
Πολυ καλα ιδεα αυτη η διχρωμια!Αλλα δυσκολα θα βγει ωραιο το ασπρο με spray!

Μπά μην το λες !

Αν κανεις τα σωστά βήματα για το βάψιμο μια χαρά τέλειο θα βγει ;)

Ωραίος Spyrious... :T:

Έχεις ρίξει πολύ δουλειά, σχεδόν έχεις κατασκευάσει όλο το κουτί από την αρχή...

Και το εργαστήρι σου πλήρως εξοπλισμένο...

Ευχαριστώ παιδιά.Το εργαστήρι καλό είναι,απλά μου λείπουν κάποια βασικά για έναν modder,αλλά γίνεται δουλειά.Ο στόλος αυξάνεται συνεχώς.

OMG :worship:

Πολύ καλή δουλεία Spyrious ! Μπράβω για την υπομονή σου που έκατσες και "ζωντάνεψες" ένα παλιο κουτί αντί να αγοράσεις ένα έτοιμο να ξεμπερδεύεις! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την όλη διαδικασία :T:

spyrious, κι εγω με τη σειρα μου να σου δωσω συγχαρητηρια, οχι μονο για το κουτι που φτιαχνεις, αλλα για την υπομονη σου και το μερακι σου...!!!!!

Spyrius απλά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την μερακλίδικη δουλειά που έχεις ρίξει μέχρι τώρα τόσο στο εργαστήρι σου όσο και στο φόρουμ που μας περιγράφεις. Απλά μπράβο! +1 από εμένα...;)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια.Leds θα φωτίσουν αρκετά σημεία του κουτιού,θα σας

δείξω πιο μετά.Πάμε τώρα σε μια μικρή ενημέρωση.Σε αυτό το σημείο ο υπολογισμός και ο σχεδιασμός

παίρνει πιο πολύ χρόνο από την πραγματική εφαρμογή.Όλο το Σαβ/κο έκανα μερικά μικρά πραγματάκια.

Στο φύλλο που χωρίζει το επάνω μέρος με το κάτω άνοιξα τρύπα για να περάσουν τα καλώδια psu,sata

κλπ.

CIMG2890.jpg

Όπως προείπα το εσωτερικό του κουτιού θα χωρίζεται σε 3 κομμάτια.

1.Κάτω μέρος για hdds,psu,mini itx και μερικά άλλα πραγματάκια

2.Επάνω χώρος κύριου συστήματος m/b κάρτες κλπ και

3.Επάνω χώρος συστήματος Υδρόψυξης,ψυγείο,δοχείο,αντλία.

Για να μην δείχνει ένα κουτί με τόσα σημεία κλειστά,στα καπάκια αυτών των χώρων θα γίνουν κάποιες

τρύπες ώστε να φαίνονται κάποια σημεία.Στο ένα πλαϊνό καπάκι άνοιξα είδη κάποιες τρύπες.

IMAG0032.jpg

IMAG0033.jpg

IMAG0034.jpg

IMAG0035.jpg

IMAG0038.jpg

Εδώ μερικές φωτό για το πως περίπου θα τοποθετηθεί η υδρόψυξη

CIMG2888.jpg

CIMG2889.jpg

Οπότε και έφτιαξα τα καπάκια.

CIMG2960.jpg

Το ένα και πλαϊνό απο αυτά θα είναι αποσπόμενο για να έχω πρόσβαση στο χώρο αυτόν.Έτσι για να

στηρίζεται έφτιαξα μια γωνιούλα

CIMG2958.jpg

CIMG2959.jpg

Κάπως έτσι θα κλείνει ο χώρος

CIMG2961.jpg

CIMG2962.jpg

Επίσης άνοιξα και λίγο τις τρύπες για τους ανεμιστήρες στο επάνω μέρος του κουτιού.

IMAG0009.jpg

IMAG0010.jpg

IMAG0011.jpg

IMAG0012.jpg

Βρήκα και καλώδιο psu 90 μοιρών

CIMG2963.jpg

Αυτά για την ώρα.

Πολύ καλή δουλειά φίλος, εύγε για το μεράκι και την υπομονή σου, εύχομαι αν και είμαι σίγουρος ότι θα βγει πολύ μούρλια του κουτάκι :clap:

Έχω αρχίσει να ζηλεύω και θέλω και εγώ ένα :D

Πολυ καλη δουλεια, οσο για το βαψιμο στειλε μου pm να στο βαψω ηλετροστατικη γιατι με το σπρευ θα παει χαμενη ολη η δουλεια σου, χωρια που θα κρυψει τυχον ατελειες. ;)

Πολύ καλή δουλειά;)Α και απόσο φαίνεται στην φοτο (στο κόψιμο της τρύπας για τους επάνω ανεμιστήρες) η λαμαρίνα κοντά στο κόψιμο έχει στραβώσει..Για να μην σου συμβαίνει αυτό βάλε ένα κομμάτι ξύλο από κάτω και κόψε τα μαζί;).

Τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό το thread!

Τρομερή δουλειά/όρεξη/μεράκι!

Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα!!! :jump:

Πολύ καλή δουλειά φίλος, εύγε για το μεράκι και την υπομονή σου, εύχομαι αν και είμαι σίγουρος ότι θα βγει πολύ μούρλια του κουτάκι :clap:

Έχω αρχίσει να ζηλεύω και θέλω και εγώ ένα :D

Ευχαριστώ.Δεν είναι δύσκολο,όταν ξεκινήσεις σου έρχονται και ιδέες και μαθαίνεις στην πορεία.

Πολυ καλη δουλεια, οσο για το βαψιμο στειλε μου pm να στο βαψω ηλετροστατικη γιατι με το σπρευ θα παει χαμενη ολη η δουλεια σου, χωρια που θα κρυψει τυχον ατελειες. ;)

Ευχαριστώ.Έχεις π.μ.

Πολύ καλή δουλειά;)Α και απόσο φαίνεται στην φοτο (στο κόψιμο της τρύπας για τους επάνω ανεμιστήρες) η λαμαρίνα κοντά στο κόψιμο έχει στραβώσει..Για να μην σου συμβαίνει αυτό βάλε ένα κομμάτι ξύλο από κάτω και κόψε τα μαζί;).

Ναι το έπαθα κανα 2 φορές.Καλή η ιδέα σου.Το κάνω μερικές φορές.Ευχαριστώ.

Τώρα το πήρα χαμπάρι αυτό το thread!

Τρομερή δουλειά/όρεξη/μεράκι!

Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα!!! :jump:

Ευχαριστώ πολύ.Και εγώ ανυπομονώ να το δω έτοιμο.

Λοιπόν.Έκανα λίγη πρόοδο μέσα στο Σαβ/κο.

Δεν Θυμάμαι να σας έδειξα φωτό απο το mini itx κουτάκι σχεδόν έτοιμο.Ορίστε λοιπόν.

Φαίνονται και τα standoffs βιδωμένα.

CIMG2967.jpg

CIMG2968.jpg

Τα 2 standoffs είναι για το cf to ide adapter

CIMG2969.jpg

CIMG2970.jpg

CIMG2971.jpg

Ασχολήθηκα με την σίτα,η οποία θα μπεί σε αρκετά σημεία.

CIMG2966.jpg

CIMG2972.jpg

CIMG2973.jpg

Επίσης έφτιαξα και την βάση για την αντλία και το δοχείο.

CIMG2974.jpg

CIMG2975.jpg

Στην θέση της

CIMG2976.jpg

Με το δοχείο

CIMG2978.jpg

CIMG2978.jpg

Έκοψα και ένα παράθυρο για να φαίνεται η στάθμη του νερού μέσα από το καπάκι

CIMG2980.jpg

CIMG2981.jpg

CIMG2982.jpg

Εδώ στην θέση του.Το F σημαίνει Full και το E empty

CIMG2983.jpg

CIMG2984.jpg

Μερικές φωτό από τα καπάκια.Το κενό επάνω είναι για τους ανεμηστήρες

CIMG2985.jpg

CIMG2986.jpg

CIMG2987.jpg

Έκοψα και ένα άλλο καπάκι για την άλλη μεριά του κουτιού

CIMG2987.jpg

CIMG2987.jpg

Και άνοιξα και μια τρύπα για το fillport

CIMG2992.jpg

CIMG2993.jpg

CIMG2994.jpg

Τέλος,μια ακόμα παραλαβή.XFX 4870 1gb,ρακορ,βάνα για την εκκένωση της Υδρόψηξης και Λάστιχο 1/2

XSPC.

CIMG2995.jpg

Go on μεγάλε φοβερό ! :victory: Περιμένω πως και πως κάθε φορά τις καινούργιες σου φωτό. Έχει καταντήσει prisonbreak!! :patsak: lololol περιμένω πάντα το επόμενο επεισόδιο...

• 2 weeks later...

Λοιπόν.Εδώ είμαστε και πάλι.Αυτόν τον καιρό έβγαλα αρκετή δουλειά.Σχεδόν έχω τελειώσει με τα κόψε

ράψε.

Μερικές φωτό απο το καινούργιο εργαλείο

CIMG3011.jpg

CIMG3012.jpg

CIMG3013.jpg

CIMG3014.jpg

Επειδή το κουτί,ήταν και πριν βαρύ και ασήκωτο, αποφάσισα να του βάλω 2 χερούλια για να μπορώ να το

μετακινώ κάπως.

CIMG3003.jpg

Αλλά επειδή αυτά θα είναι βιδωμένα στην οροφή και η οροφή βιδώνεται στο πίσω και εμπρός μέρος με

συνολικά 3 m3 βίδες,είπα να το ενισχύσω λίγο.Οπότε έκοψα 2 γωνίες αλουμινίου και άνοιξα τρύπες για

τις βίδες από τα χερούλια στην μια πλευρά

CIMG3008.jpg

Το ένα για να χωρέσει σωστά έπρεπε να το κόψω λίγο

CIMG3010.jpg

Από την άλλη πλευρά άνοιξα εσωτερικό σπείρωμα για να βιδώνει με τις βίδες στο πίσω και εμπρός μέρος

αντίστοιχα

CIMG3007.jpg

CIMG3015.jpg

Και επίσης άνοιξα τρύπες στην οροφή του κουτιού

CIMG3009.jpg

Οπότε τα χερούλια μπαίνουν έτσι

CIMG3004.jpg

CIMG3005.jpg

CIMG3006.jpg

Επίσης έκανα και ένα μικρό καπάκι για τους δίσκους από την άλλη μεριά

IMAG0053.jpg

HDD σημαίνει και αυτό

IMAG0054.jpg

Ακόμα έκοψα τα πλαϊνά καπάκια για τα παράθυρα και άνοιξα τρύπες για τις βίδες

IMAG0044.jpg

IMAG0045.jpg

IMAG0046.jpg

IMAG0048.jpg

IMAG0056.jpg

Αφού τέλειωσαν αυτά έμεινε να τρίψω όλα τα κομμάτια να τα πλύνω για να πάνε για βαφή.

CIMG3016.jpg

CIMG3017.jpg

CIMG3018.jpg

CIMG3019.jpg

CIMG3020.jpg

CIMG3021.jpg

Αυτά είναι που θα βαφτούν λευκά

CIMG3022.jpg

Επίσης έκοψα και το πλεξιγκλάς για τα πλαϊνά παράθυρα χ2

CIMG3023.jpg

CIMG3024.jpg

Αυτά.Τώρα πρέπει να δω σε ποιο βαφείο θα τα πάω.Ξέρει κανείς στο περίπου τι στοιχίζει κάτι τέτοιο;

Υ.Γ.:προς mods,γιατί δεν μπορώ να διορθώσω το 1ο ποστ;Θα ήθελα να αλλάξω τον τίτλο με νέα ημ/νια.Ευχαριστώ.

Φιλε τα θερμα μου συγχαρητηρια για το μερακι σου...Ειμαι σιγουρος πως το τελικο αποτελεσμα θα σε ανταμειψει:triniti:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.