Jump to content

Παλιό κουτί.Καινούρια αρχή.Worklog.Ενημέρωση 23.04.09 [HEAVY PAGE]

Spyrious

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παλιό κουτί.Καινούρια αρχή.Worklog.<br /> <br /> Καλησπέρα.Επειδή το κουτί που έχω τώρα και το βαρέθηκα και θα κάνω αναβάθμιση στο σύστημα αλλά και επειδή ήθελα να ασχοληθώ πάλι με μετατροπές είπα να κάνω μια νέα αρχή.Στην αρχή ήθελά να φτιάξω έναν κύβο αλλά τα υλικά που ήθελα και δυσεύρετα είναι και θα ξέφευγε σε κόστος.Μετά βρήκα έναν κύβο από την Mountain Mods αλλά τα έξοδα αποστολής από αμερική ήταν αστρονομικά (περίπου 460 ευρώ μαζί με το κουτί).Τέλος κοίταξα πολλά κουτιά αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει αλλά και πάλι αν έπαιρνα κάποιο κουτί πάλι full tower θα ήταν,οπότε σκεφτηκα να ξαναφτιάξω απο την αρχή αυτό που έχω.<br /> <br /> Εδώ είναι το worklog απο το παλιό για να θυμηθούμε.<br /> <br /> http://www.thelab.gr/showthread.php?t=27042<br /> <br /> Οι σημαντικότερες αλλαγές που θα γίνουν είναι<br /> <br />

• Βάψιμο σε βαφείο αυτοκινήτων μέσα έξω (λέω για piano black)
  • Κατάργηση της πόρτας μπροστά
  • Μετατροπή σε inverted atx (btx wannabe)
  • Διπλό κύλκλωμα wc
  • Ψυγεία εμπρος
  • Δίσκοι και psu σε ξεχωριστό διαμέρισμα στο κάτω μέρος
  • Mini itx σύστημα με atom για Κατεβαστήρι,server.
  • Κάπου θα στριμωχθεί μια οθονούλα 7"

<br /> Για αρχή το κουτί λύθηκε ολόκληρο.Θα ανεβάσω φωτό αύριο.<br /> <br /> Και η πρώτη ερώτηση.Αυτός εδώ ο στόκος κάνει μετά για βαφή σε βαφείο αυτοκινήτων;<br /> <br /> CIMG2452.jpg

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Καλή επιτυχία καταρχάς.

Το κουτί που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι εκείνο το chieftec που παραθέτεις στο λινκ;

Αυτόν τον σιδηρόστοκο δεν έμαθα ποτέ να τον δουλεύω. Στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα.

Έχω μια ιδέα. Γιατί δεν συνδιάζεις στο worklog σου και βιντεάκια ανεβασμένα στο youtube πχ; (Μπας και πάρω καμιά ιδέα για τον σιδηρόστοκο)

Ευχαριστώ.Ναι μόλις ξεκινήσω θα τραβήξω και βιντεάκια.Και ναι είναι το Chieftech.

Αυτόν τον σιδηρόστοκο δεν έμαθα ποτέ να τον δουλεύω. Στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα.

Έχω μια ιδέα. Γιατί δεν συνδιάζεις στο worklog σου και βιντεάκια ανεβασμένα στο youtube πχ; (Μπας και πάρω καμιά ιδέα για τον σιδηρόστοκο)

Για να μην στεγνωνει γρηγορα ο σιδηροστοκος, απλα βαζεις λιγοτερη ποσοτητα καταλυτη.

Αμα δε βαλεις καθολου καταλυτη, ουτε σε 2-3 μερες δε στεγνωνει.Αν βαλεις παραπανω, σε 3-5 λεπτα μπορει να εχει γινει πετρα.

Κανε καμια δοκιμη και θα δεις.

Ο καταλύτης και ο στόκος πρέπει να είναι σε standar αναλογία, αλλιώς δεν θα γίνει σωστή δουλειά.

Με πολύ όχι μόνο δεν θα μπορείς να τον δουλέψεις, αλλά δεν θα πιάσει καλά. Με λίγο δεν θα στεγνώσει ποτέ...

Αν και :OT:, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Συνήθως έβαζα 2 σταγόνες σε σιδηρόστοκο ποσότητας μιας χούφτας.

Αλλά και πάλι σε 1-2 λεπτά σταμάταγε να δουλεύεται.

Λοιπόν.Έχουμε και λέμε.Εχθές έτριψα την πλαστική πρόσοψη για να φύγει το παλιό χρώμα.Η δουλειά έγινε με το τριβείο και στα δύσκολα κομμάτια με το dremel.Και κάποια άλλα με γυαλόχαρτο.

CIMG2457.jpg

CIMG2458.jpg

CIMG2459.jpg

CIMG2460.jpg

CIMG2461.jpg

Επίσης με την σέγα έκοψα κάποια εσωτερικά κομμάτια.

CIMG2462.jpg

CIMG2463.jpg

Για να μπορέσω να στοκάρω την πρόσοψη έπρεπε να κολλήσω την πόρτα και να κλείσω κάποια κενά.Δεν ξέρω αν διακρίνονται καλά στις φωτό.

CIMG2464.jpg

CIMG2465.jpg

CIMG2466.jpg

Οπότε έκοψα μερικά κομμάτια απο plexi με την σέγα.Αν παρατηρήσετε έχω σφήξει και μια πήχα ξύλινη για να με βοηθήσει να κόψω ευθεία.Πιστευω το αποτέλεσμα ήταν καλό.

CIMG2467.jpg

CIMG2468.jpg

CIMG2469.jpg

CIMG2470.jpg

CIMG2471.jpg

Τα κομμάτια αυτά μετά τα έτριψα για να πιάσει καλύτερα η κόλλα.

CIMG2472.jpg

Πήρα αυτήν την εποξική.

CIMG2473.jpg

Τελικά άπλωσα την κόλλα και έκλεισα και κάποια κενά.Δεν έβγαλα πολλές φωτό εδώ γιατί φοβόμουν μην στεγνώσει.

CIMG2474.jpg

CIMG2475.jpg

CIMG2476.jpg

CIMG2477.jpg

CIMG2478.jpg

CIMG2479.jpg

Τέλος αυτό.Μόλις κολλήσει θα αρχίσω το στοκάρισμα.

Εδώ μια φωτό για το πώς σκέφτομαι να τοποθετήσω το τροφοδοτικό.Απο εμπρος θα μπαίνει αέρας απο τα ψυγεία και θα βγαίνει απο το τροφοδοτικό.Το κάτω μέρος θα είναι χωρισμένο από το επάνω,εδώ θα βρίσκονται οι δίσκοι και μπορεί και η αντλία.

CIMG2482.jpg

CIMG2483.jpg

Αυτά προς το παρών.

Με τέτοια κλίση στο τροφοδοτικό, θα χωράει να μπει καλώδιο τροφοδοσίας από κάτω;

Αν βάλει ροδάκια από κάτω και καλώδιο με κλίση, τότε άνετα!

Μπράβο για την μέχρι τώρα δουλειά σου! Θα τρίψεις και άλλο το πλαστικό με μεγαλύτερα νούμερα γυαλόχαρτου για να γίνει πιο λείο?

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.Με το "κλίση" δεν κατάλαβα τι ακριβώς λέτε αλλά αν λέτε για την οριζόντια μπάρα είναι διότι είναι όλα στον αέρα.Ροδάκια δεν θα βάλω αλλά χοντρά λαστιχένια πόδια (25 - 30 μμ ύψος) και καλώδιο 90 μοιρών.Αν και παίζει να μην μπει έτσι το τροφοδοτικό.Σκέφτοαμι ακόμα που μπορεί να μπεί καλύτερα το itx συστηματάκι.

Όσο αφορά το εργαστήριο, το είχε φτιάξει ο πατέρας μου.τα εργαλεία τα αγόραζε σιγά σιγά για πολλά χρόνια (10ετίες0.Εγώ χρειάστηκα να συμπληρώσω λίγα.

Προχώησα λίγο σήμερα το απόγευμα.Η εποξική στέγνωσε καλά και απο ότι φαίνεται κόλλησε καλά.

CIMG2485.jpg

CIMG2486.jpg

Οπότε και έτριψα πάλι όλα τα σημεία της κόλλησης.

CIMG2487.jpg

CIMG2488.jpg

CIMG2489.jpg

CIMG2490.jpg

CIMG2491.jpg

CIMG2492.jpg

CIMG2493.jpg

CIMG2494.jpg

CIMG2495.jpg

Αφού καθάρισα καλά την πρόσοψη,ξεκίνησα να στοκάρω.Ανακάτεψα τον στόκο σε μια πρόσοψη απο ένα παλιό κουτί.

CIMG2496.jpg

CIMG2497.jpg

CIMG2498.jpg

Το πρώτο χέρι είναι έτοιμο.

CIMG2499.jpg

CIMG2500.jpg

CIMG2501.jpg

CIMG2502.jpg

Άυριο θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει.Εδώ μια καλύτερη αναπαράσταση για το πως περίπου θα είναι το κάτω μέρος του

κουτιού.

CIMG2503.jpg

Και εδώ η οθονίτσα που αν χωρέσει θα την βάλω και αυτήν κάπου.

CIMG2504.jpg

ασχετα με το τελικο αποτελεσμα,που σιγουρα θα ειναι ωραιο ενα μεγαλο Μπραβο!!

Συνεχισε ετσι και βαζε φωτογραφιες να παιρνουμε ιδεες

Και ναι με την οθονη , τι ακριβως παιζει?

spyrius σε εχω προλαβει(πλακα κανω!)Το μικρο αδερφακι του κουτιου σου σε btx mode,window mode κλπ

dsc00178tn7.jpg

Καλη δουλεια και προσεκτικη παντως φαινεται οτι εχεις κανει,συνεχισε ετσι γιατι φαινεται πως θα βγει ωραιο.:victory:

Ευχαριστώ παιδιά.Η οθονίτσα είναι απο ebay.Τώρα αν δεν μπει κάπου θα πουληθεί.
Αν δεν την βάλεις στο κουτί, βάλτη επάνω από την οθόνη σου (landscape όπως εδώ : http://www.slipperybrick.com/wp-content/uploads/2008/04/samsung2263dx-sb.jpg) ή δίπλα από αυτήν portrait. Στερέωσέ την από τις 4 τρύπες που έχει για έξτρα βάση (πχ τοίχου) η οθόνη σου.

Καλύτερα να μπεί πάνω στο κουτί...αν είναι και touchscreen ακόμα καλύτερα, για να παίζει το pc και σαν κατεβαστήρι δίχως τα βασικά.

• 2 weeks later...

@Skywalker ωραίο το αποτέλεσμα.Από θερμοκρασίες είσαι καλύτερα τώρα;

@ChSin7 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα την χρησιμοποιήσω,αλλά παρόλα αυτά καλή η ιδέα σου.

@webhunter δυστυχώς δεν είναι touchscreen και επειδή θα υπάρχει και το mini itx με freenas δεν χρειάζεται.Αν μπει θα χρησιμοποιηθεί για να δείχνει θερμοκρασίες κτλ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.