Jump to content

Πρόβλημα σε RAID0

neuromancer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προχτές, στο PC του ανηψιού μετά από ένα crash σε κάποιο game (μάλλον) και reset, έβγαλε πρόβλημα στους δίσκους (έβγαλε κόκκινο τον ένα από τους δύο) και δεν bootαρε.

Τηλεφωνικά τον έβαλα μέσα στον RAID driver (Ctrl+I) όπου απλά μπήκε και βγήκε καθώς δεν φάνηκε τίποτε περισσότερο. Έγινε power-off και on και παραδόξως το PC bootαρε κανονικά αυτή τη φορά σε win (xp32) και είναι ως τώρα λειτουργικό με τη διαφορά ότι το matrix βγάζει κόκκινο στον ένα από τους δύο δίσκους και συμβουλεύει να πάρει back-up για να μην χάσει δεδομένα κτλ. Έγινε πλήρες disk check από τα win (με reboot) και το PC ξανα bootαρε άλλα η κοκκινίλα παραμένει. Δε γνωρίζω αν το diskcheck βρήκε προβλήματα, έχω την εντύπωση ότι με το που ολοκλήρωσε bootαρε σε win - αν και μάλλον ήταν στο auto-repare.

Έχει κανείς άποψη (sorry δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες - τηλεφωνικά το παρακολουθώ)?

Το ότι εξακολουθεί και δουλεύει είναι καλό αλλά ο κοκκινισμένος δίσκος..... ? Οι δίσκοι είναι 2 x 250άρηδες WD, δύο ετών ο ένας και ενός έτους ο άλλος (παλιοί, δικοί μου, τους είχα σε RAID1). Μήπως τα παίζει ο ένας και τα κόκκινα είναι από το SMART?

Μήπως όλα είναι καλά και απλά το άρχικό crash άφησε τίποτε σκουπίδια και το matrix το βγάζει σαν πρόβλημα? Είχε κανείς κάτι παρόμοιο?

Το ίδιο ακριβός πρόβλημα είχα παλιά στο raid0 με 2 WD250.

Δούλευε κανονικά το pc με τον ένα δίσκο κόκκινο. Λύση δεν είχα βρεί και έτσι έφτασα στην έσχατη λύση..

Eννοείς format?

Πόσο καιρό το δούλευες στο κόκκινο? Έκανε άλλα "κουλά" πέρα από την κοκκινίλα?

Θα με βόλευε να πάει έτσι μέχρι το Πάσχα π.χ. που θα μπορέσω να το δω από κοντά....

Ναι format.

1 - 2 ημέρες θυμάμαι το δούλευα έτσι χωρίς κανένα κουλό εκτός από το ότι με παρότρυνε να πάρω backup. Aν θυμάμαι καλά το είχα πάθει και εγώ από κρασάρισμα παιχνιδιού.

Εφόσον δεν έχει μέσα δεδομένα που χρειάζεται ας το κρατήσει έτσι.

Edit: Παρεπιπτόνως οι δίσκοι μου δεν έχουν/είχαν κανένα bad sector.

Εμενα δουλευαν ετσι για κανα χρονο 2 απο τους τρεις δισκους στο Raid. Δεν ειναι τιποτα. Ανοιξε το Intel matrix και εχει καπου επιλογη ώστε να τον μαρκαρει ως κανονικο και μετα κατα το post θα τον βγαλει πρασινο.

kallileo, εννοείς το volume ή τον φυσικό δίσκο? Στο δίσκο δεν έχει "σοβαρές" επιλογές. Στο volume το πιό σχετικό είναι το Verify and repair volume data. Αυτό εννοείς ?

edit:

Βασικά πρέπει είναι σκέτο "Verify volume data". To "Verify and repair volume data" το βγάζει σε RAID1. Τον έβαλα και κάνει verify. Για να δούμε...

Νεώτερα....

Το "Verify volume data" τελείωσε βρίσκοντας ένα error (προς το τέλος) και κλασικά με συμβουλή για back-up. Ο ένας δίσκος παραμένει κόκκινος πριν και μετά το boot και δε βλέπω άλλο τρόπο να ξεκοκκινίσει... :angry:

Image με achronis, διάλυση του raid, ξανά-στήσιμο, backup το image και είσαι οκ.

Καλό θα ήταν να τρέξεις και κάνα διαγνωστικό για τον δίσκο να είσαι σίγουρος.

Καπως ετσι το φανταστηκα κι εγώ, απλά δεν γίνεται από μακριά και επιπλέον χρειαζεται και 3ος δισκος. Το αφήνω ετσι για την ωρα και το Πασχα θα το δω από κοντά.

thanks

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.