witcher Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Καλησπέρα παιδια.Έχω μια ερώτηση σχετικά με το voltage που δινω στη cpu.Τα προγραμματα core temp,cpu-z μου δειχνουν 1.3511-1.3611 v. Η cpu στο bios ειναι fixed 1.25 και στο προγραμμα της μητρικης 1.25 (aegis panel , fox one).Με αυτα τα volts ειμαι σταθερος σε 8 ωρες περιπου prime.Θερμοκρασιες maximum γυρω στους 57.Αν δωσω στο bios 1.23 μετα απο 5 λεπτα prime μου πεταει μπλε οθονη,οποτε κατι μου λεει οτι τα cpu-z core temp μαλ@@@@ γιατι παλι 1.3511 δειχνουν.Το λειτουργικο ειναι xp sp3 και ψυκτρα cpu cm212+ με εναν ανεμιστηρα.Περιμενω τις απόψεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 1.35 ειναι πολλα για 4500 και 2500Κ πιστευω.Μην εχεις κανενα Loadline Calibration Εnabled και δινει παραπανω το mobo?Εισαι με Latest BIOS κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 6, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 ουτε σε μενα δουλευε καλα το cpu-z (αν και νομιζω με το τελευταιο bios επαιζε λιγο καλυτερα). Για να εισαι 100% σιγουρος μετρα με πολυμετρο στα σημεια που εχει κοντα στο 24πινο. Κι εγω στα 4,6 παιζω με τη rattler. θα δω τις ρυθμισεις το απογευμα και θα σου πω. Και καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 6, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις.LLC απενεργοποιημενο.Bios και προγραμματα ειναι update.Μου κανει εντυπωση οτι στο 1.23 απο bios μετα απο 5 λεπτα prime μου βγαζει bsod ενω με 1.25 ειμαι σταθερος. Το cpu-z παντως δειχνει 1.3511 και με τις δυο τασεις στο bios.Παντως λογικα 1.35 δεν πρεπει να εχω γιατι ειμαι με αεροψυξη και εχω χαμηλες θερμοκρασιες.με πολυμετρο δεν εχω ιδεα που να μετρησω.το software της ραττλερ aegis panel μου δειχνει 1.25.Πρωτη φορα παντως εχω μπερδευτει τοσο πολυ.Παντως και 1.35 να ειναι πιστευω ειμαι ασφαλης εφοσον ειμαι κατω απο 1.4 με ελεγχομενες θερμοκρασιες.Καλως σας βρηκα παιδια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 10, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Καμια ιδεα παιδια?unseen μια και εχεις ιδιο mobo μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 10, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2012 Εχεις δοκιμασει να αλλαξεις το Mode απο το CPU Core Voltage Mode? Εχει Fixed,Dynamic και Standar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 11, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 ολα τα εχω δοκιμασει χωρις αποτελεσμα.Αν ξερει καποιος που να μετρησω με βολτομετρο (με φωτο αν γινεται) θα ηταν καλοδεχουμενο.Ευχαριστω προκαταβολικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 11, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Ελα φιλε συγνωμη σε ξεχασα. Θα τα κοιταξω το απογευμα μολις γυρισω σπιτι.Τα σημεια για να μετρησεις με πολυμετρο φαινονται στην 4η φωτο σε αυτο το linkhttp://www.outofspecs.gr/forum/content.php/859-Foxconn-Rattler-P67-Review/view/3 Το πολυμετρο ρυθμισε το σε DC 2volt, και η μια ακιδα σε αυτο που λεει cpu_core και η αλλη σε μια γειωση, πχ στις τρυπες για τις βιδες.Διαφορετικες μετρησεις θα δεις σε load, διαφορετικες σε idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 12, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2012 Καλημερα παιδια!!Unseen αν τη μια ακιδα απο το πολυμετρο την βαλω πανω σε βιδα της μητρικης για γειωση ειναι οκ?Ευχαριστω για την φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 12, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2012 ναι το ιδιο ειναι. Και ενα μεταλλικο σημειο (χωρις μπογια) του κουτιου σου να ακουμπησεις παλι θα εχεις γειωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 16, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Γεια σας και παλι παιδια!!ελπιζω να ειστε ολοι καλα!!Λοιπον στο θεμα μας.Καταφερα και εκαναμερικες μετρησεις με πολυμετρο συμφωνα με τις οδηγιες του unseen(να΄σαι καλα φιλε με εσωσες)!!!!Λοιπον στα 4.64 ghz : idle 1.23v , prime 95 1.241Στο bios εχω fixed 1.23.Πρεπει να εχω πεσει σε καλο cpu!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 16, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 αρχοντας Αντε δοκιμασε και για παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 16, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Βαλλε Windows 7 και τρεξε LinX με ΑVX (ζοριζει περισσοτερο τους νεους CPU) μονο τοτε μπορεις να ξερεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 16, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Καλησπερα!!Εχω κανει κατι δοκιμες για παραπανω,αλλα μου φαινεται καλααπο θεμα θερμοκρασιας τωρα,αλλα το σκεφτομαι...Εχω τρεξει LinX σε XP.Στα βολτ που ειμαι τωρα (1.23-1.24) το εχω τρεξει 2 φορες (x20). σε 4.6 (που περναει 7.5 ωρες prime) και ειναι οκ ,και σε 4.7 περναει 20 passes linxαλλα μπλε οθονη στα 3 λεπτα σε prime.Στα 7 οι sandybridge πρεπει να εχουνδιπλασσιες επιδοσεις στο linx μου φαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 16, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2012 Συγνωμη για το λαθος.1.25v εχω βαλει στο bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 17, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2012 Σε ΧP δεν τρεχει με τις AVX βιβλιοθήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Ιανουάριος 17, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2012 Λοιπον με 1.25 fixed στο bios: idle 1.254 , load 1.264 Δυστυχως δεν εχω 7 να δοκιμασω φιλε μου georgeVasil ,σε λιγο καιρο που θα παρω κανα σκληρο δισκο.Παντως ,απ'οτι εχω δει πολλοι ειναι σταθεροι σε Linx αλλα σε prime blend τρωνε bsod.Στα xp εχω περασει linx με 1.23v στα 4.7 αλλα σε prime blend στα 5 λεπτα bsod.Μου φαινεται το γλυκο σημειο στον επεξεργαστη μου ειναι τα 4.6 με 1.25 που ειμαι τωρα (ερχεται και καλοκαιρι).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Μάρτιος 15, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Καλημέρα παιδιά!!Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!Έκανα διάφορες δοκιμές με το cpu κατάφερανα πάω 5.250 [ATTACH=CONFIG]10378[/ATTACH]θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές να τρέχωτο superp 1m σε 1.41 volts και μεχρι πόσο μπορώ να ανέβω.Σαν σκορ πως σας φαίνεται?Θα πέσουμε κάτω απο 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witcher Μάρτιος 15, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Καλημέρα παιδιά!!Ελπίζω να είστε όλοι καλά!! Έκανα διάφορες δοκιμές με το cpu κατάφερα να πάω 5.250 θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές να τρέχω το superp 1m σε 1.41 volts και μεχρι πόσο μπορώ να ανέβω.Σαν σκορ πως σας φαίνεται? Θα πέσουμε κάτω απο 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάρτιος 15, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Ωραιος Θελει tweaks για να πεσεις κατω απο τα 7. Διαβασε αυτο: http://www.goreblast.com/superPI.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.