sotiris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 Τσίμπησα έναν CLP 315 διότι έχει αυξηθεί ο όγκος των σελίδων που τυπώνω και χρειαζόμουνα κάτι που να μην τυπώνει γραμμή γραμμή. Έγχρωμος laser με 119 ευρώ (προσφορά e-shop) ήταν πρωτόγνωρη τιμή, οπότε παρ'όλο που τον περίμενα κάνα 20ήμερο να έρθει, τον τσίμπησα. Από ποιότητα εκτύπωσης είναι φανταστικός, ειδικά τα έγχρωμα βγάζουν μάτια. Έχει όμως 2 μειονεκτήματα: 1. Διαφημίζεται ως ο μικρότερος laser εκτυπωτής, με τη SAMSUNG έχει κάνει τη μεγαλύτερη απάτη: το tray που παίρνει το χαρτί περισσεύει ακόμη και με B5 χαρτί έξω από τον printer (καλά με το Α4 πετάει 10+ πόντους). 2. Πρώτη φορά βλέπω toner να κρατάει τόσο λίγο. Τύπωσα ένα βιβλίο και στο 80% της εκτύπωσής του τελείωσε το μαύρο toner!!!!! Εντάξει, είναι 1000 ονομαστικών σελίδων, αλλά εγώ έβγαλα το πολύ 600 (μπρος πίσω - χειροκίνητα). Στον inkjet HP που έχω (που παίρνει μελάνι 42 ml ονομαστικής 750 σελίδων, βάζοντας το ink level στο χαμηλότερο επίπεδο και σε draft) τυπώνω μέχρι και 5 φορές παραπάνω!!!!! Η αλητεία απάτη κλεψιά έγκειται στο τσιπάκι που έχουν τα toner και για να τα αναγομώσεις πρέπει να γίνεις ο Kevin Mitnick!!!!! Τέλος πάντων, θα πάρω το πρώτο "κανονικό" toner αλλά ελπίζω να μην βγει κι αυτό φτερό στον άνεμο. Συγκριτικά, έχω έναν OKI OL 600 ex (μοντέλο του 97?) ο οποίος έχει τυπώσει τα άπειρα (5+ πακέτα χαρτί), και τον είχα βρει στο δρόμο με το toner του να είναι χρησιμοποιημένο). Επίσης συγκριτικά, στο πολυμηχάνημα F2280 της HP που παίρνει κάτι μελανάκια των 5 ml, τυπώνοντας 50 σελίδες από το βιβλίο που δεν τύπωσε ο Samsung, έφαγε το μισό μελάνι και έκανε και 2 paper jam (καταστρεπτικά για το manual duplex printing ). Το συμπέρασμα είναι ότι όσο προχωράει η τεχνολογία των εκτυπωτών, μπορεί να γίνονται φτηνότεροι, γίνονται όμως και πιο απατεώνικοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 31, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 2. Πρώτη φορά βλέπω toner να κρατάει τόσο λίγο. Τύπωσα ένα βιβλίο και στο 80% της εκτύπωσής του τελείωσε το μαύρο toner!!!!! Εντάξει, είναι 1000 ονομαστικών σελίδων, αλλά εγώ έβγαλα το πολύ 600 (μπρος πίσω - χειροκίνητα). Στον inkjet HP που έχω (που παίρνει μελάνι 42 ml ονομαστικής 750 σελίδων, βάζοντας το ink level στο χαμηλότερο επίπεδο και σε draft) τυπώνω μέχρι και 5 φορές παραπάνω!!!!! Η αλητεία απάτη κλεψιά έγκειται στο τσιπάκι που έχουν τα toner και για να τα αναγομώσεις πρέπει να γίνεις ο Kevin Mitnick!!!!! Σιγά την αλητεία ρε που σε εμποδίζουν να αναγομώσεις!! Πάρε άλλο ένα και δες, αν μιλάς για το πρώτο Toner, ποτέ δεν είναι 100% γεμάτα. Μετά ψάξου σε αναγομωμένα ή συμβατά, ίσως υπάρχει και με 3πλάσια χωρητικότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 31, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 Το πρώτο είναι 1000 σελίδων (έτσι λέει στο site η samsung) ενώ τα κανονικά είναι 1500.Για αναγόμωση έχει τσιπ και δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις το ίδιο toner (ενώ μπορεί να του έχεις προσθέσει γραφίτη).Δεν έχει βγει ακόμη τσιπ για το δικό μου μοντέλο . . . Αυτό που λέω είναι ότι 1000 σελίδες δεν βγάζει με την καμία, έβγαλε με ονομαστικές 1000 γύρω στις 500. Άρα να πάρω toner, αλλά πόσο θα βγάλει? Άλλες 700?Ο oki με την παράλληλη γιατί βγάζει ~ 3000 σελίδες + ? (που ήταν και desktop φτηνό τσίπικο μοντέλο της εποχής?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 31, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 Ρε συ Σώτο, όταν τον αγόραζες δεν έβλεπες ότι τυπώνει λιγότερες από τον ΟΚΙ? Τέσπα, δεν θέλω να παίξω με τον πόνο σου, αλλά αφού τον παντρεύτηκες δώσε του άλλη μία ευκαιρία, αλλιώς ebay it Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 31, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 1000 σελίδες είναι σε draft mode με 5 % κάλυψη α4 σελίδαrtfm first sotiti. Ο clp δυστυχώς έχει πολύ μικρά τονέρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 31, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 Μια μικρη διορθωση στο φιλο Σωτηρη και αν μπορουν να το διορθωσουν οι amdini-δες στον τιτλο. Οι λεξεις "αλητεια-απατη-κλεψια" συντασσονται απαραιτητα με την λεξη "Πλαισιο" στο προθεμα η στην καταληξη και παντα σε περιοδο λαθος τιμων στο site. Απο λεξικο Μπαμπινιωτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Ιανουάριος 31, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 στο ebay παντως, αυτοι που πουλανε τονερ 'χυμα' (γραφιτη δηλαδη), πουλανε και το τσιπακιδε ξερω αν σε ολα μπορει να βγει/μπει το τσιπακι, αλλα εγω για εναν σαμσουνγκ (Ε232) το ειχα κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 31, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 Ρε παιδιά, εδώ λέμε ότι τυπώνει το 1/10 από αυτό που θα έπρεπε, πλάκα μου κάνετε τώρα?Δεν λέω ότι τυπώνει τις μισές ούτε το 1/3!Και τα περί κάλυψης κλπ τα ξέρω, αλλά τα ίδια ισχύουν και για τους άλλους εκτυπωτές!Σε draft τυπώνω, όχι σε high quality, και έχω ανεβάσει και το brightness για να τρώει λιγότερο!!!!!Η κάλυψη btw έχω την εντύπωση ότι είναι 10%, και παρέθεσα συγκριτικά πόσο μου τυπώνουν οι άλλοι (που έχουν κι αυτοί ονομαστικές σελίδες).Δηλαδή αντίστοιχου περιεχομένου βιβλία μου τα τυπώνουν με fragment του κόστους λιγότερο από το μισό!Στο δικό μου δεν έχει βγει τσιπάκι, αλλά με το που βγει θα το τσιμπήσω.(είδα ένα στο ebay αλλά ήταν μόνο από έναν reseller οπότε πιθανώς ήταν απατεωνιά!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 31, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 5 είναι Σωτήρη δυστύχως για αυτό ρωτάμε και μετά κλαίμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 9, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Τελικά πέθανε ο Samsung, και πήρα πιστωτικό από eshop.Νέο υπερ-thread εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=74409 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_P Ιανουάριος 20, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2011 Πρίν τα χριστούγεννα πήρα κι εγώ τον Samsung CLP-315.Είχα ρωτήσει τότε δεν είχαν τόνερ και μου είχαν πει ότι θα έφερναν.Τώρα τον γεμίζω σε 5 λεπτά έχω ξαναγεμίσει περίπου 2-3 φορές την κάθε κασέτα χωρίς πρόβλημα.Από το πλάι (απλά βγάζω ένα καπάκι και φαίνεται η τάπα) ανοίγω την τάπα και γεμίζω πίσω κολλάω ένα τσιπ αυτό ήταν.Όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να δει εδώ τιμές και να ζητήσει να του στείλουν την οδηγία πώς γεμίζει.Συμβατό Τόνερ για Samsung CLP-310, 315Πολύ ευγενικά παιδιά άψογη εξυπηρέτηση (δεν κάνω διαφήμιση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 21, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2011 Αυτούς έχω σταμπάρει κι εγώ για όταν τελειώσουν τα τόνερ στον epson c1100 μου. Αλλά έχω ακόμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.