Jump to content

Eπιλογη καρτας γραφικων

dpan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Το λοιπον.Εχω ενα παλιο συστημα το οποιο εχει την εξης συνθεση:

ΑΜD64 2800

2Gb (2X1Gb) TwinMOS RAM

AUS K8N την απλη οχι deluxe

2ΧIDE WD (80GB+320GB)

2X IDE OPTICAL DEVICES (CD ROM ASUS 52X & PIONNER DVD-R)

128MB ASUS 9250 (VGA CARD)

PSU OCZ MODSTREAM 450W

128BIT SOUND CARD (SB PCI)

Το συστημα χρησιμοποιειται κυριως για Internet , browsing , office working (word,excel,powerpoint,access etc) , video viewing (divx , dvd) ενιοτε, και κατεβασμα αρχειων.

Δεν υπηρχε βλεψη αναβαθμισης του μεχρι τη στιγμη που ο μικροτερος αδελφος μου (επισης μελος με πολυ δυνατο μηχανημα και παθος για τους Η/Υ) μου εδωσε μια καρτα γραφικων που ειχε ξεμεινει απο τα παλια hardware , συγκεκριμενα την 7600GS της Nvidia , νομιζω οτι η κατασκευαστρια ειναι η albatron?? (εχει ενα τρυφιλι στο κεντρο του ανεμιστηρα αν βοηθα να καταλαβετε για ποια καρτα μιλαω).

Στο θεμα μας τωρα , εκανα την αλλαγη και εβαλα την εν λογω καρτα , εβαλα και την εξτρα τροφοδοσια όμως περιοδικα σε ασχετα διαστηματα παγωνε το συστημα και συγκεκριμενα οταν εβλεπα φωτογραφιες η εκανα καποια μεγενθυνση σε μια φωτογραφια αλλα και σε αλλες ακυρες φασεις.Αλλαξα molexes , δοκιμασα με το χερι μου να δω αν εβγαζε το τροφοδοτικο ζεστο αερα (εβγαζε χλιαρο προς κρυο) , οπως επισης αν ζεσταινονται οι μνημες της καρτας ή αν ο ανεμηστηρας της λειτουργει ολα καλως, δοκιμασα με 1 καρω drivers παλιους και νεους , φυσηξα το pc με πεπιεσμενο αερα σε βενζιναδικο , αναβαθμισα το bios της Κ8Ν στο τελευταιο διαθεσιμο (οχι beta) , αφαιρεσα την αλλη PCI (ηχου) για να δω μηπως προκυπτει θεμα δεσμευμενων πορων και conflicts , εκανα reset to factory defaults στο bios , εβαλα μεγαλυτερο size στο apperture size της καρτας , εκλεισα τις αλλες επιλογες που ειχε (disable) αλλα το προβλημα εκει ! Μεχρι και φορματ εκανα (ειχα 3 χρονια να κανω..) μηπως εφταιγαν τα windows αλλα ισα ισα μετα το format το προβλημα επιδεινωθηκε, εκει που εκανε ενα παγωμα στο ασχετο , τωρα σε καθε επανεκιννηση μεσα στα 5 πρωτα λεπτα παγωμα οπου και αν βρισκομουν και μετα απο λιγο reset απο μονη της.Ξεχασα να αναφερω οτι πριν το OCZ modstream ειχα ενα noname 350W PSU στο οποιο εγιναν οι ιδιες δοκιμες , το αυτο μπηκε σε αλλο pc και εχω κρατησει το OCZ σε αυτο το pc.Εν τελει το προβλημα εξαφανιστηκε με την τοποθετηση και παλι της 9250.

Υστερα λοιπον απο ολες αυτες τις δοκιμες κατεληξα οτι η καρτα ειναι ελλατωματικη ή και μαπα συμβουλευομενος και σχολια συμφορουμιτων σε διαφορα sites οι οποιοι μιλουσαν με τα χειροτερα λογια για την 7600GS της Albatron , δεν ξερω αν ισχυει , διαφωτιστε με αν εχετε ιδια ή διαφορετικη αποψη επι τουτου.

Στο ζητουμενο μας , επειδη με την 7600GS ειδα μια σεβαστη διαφορα (πιο ανετο συστημα στο φορτωμα..) θα ηθελα να βαλω μια καλυτερη καρτα στο συστημα αυτο, πλεον ομως οι εποχες εχουν αλλαξει αρδην και η επιλογη ειναι συναρτησει πολυ περισσοτερων παραγοντων ειδικα για καποιον που εχει σταματησει το χομπυ των αναβαθμισεων εδω και μια πενταετια..

Συγκεριμενα οι μονες επιλογες που μου εκαναν εντυπωση ή εστω με εκαναν να χαρω λιγουλακι οτι μπορει να παιξω και ενα Pro (το 2009) στο pc ηταν αυτες οι 2 :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510679

(PER.510679) SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 AGP RETAIL

και αυτη : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513340

(PER.513340) ASUS AH3650/HTDI SILENT 512MB AGP RETAIL

Eψαξα λοιπον στο internet , ρωτησα και απο οτι καταλαβα η δευτερη αμεσως απορριπτεται λογω παθητικης ψυξης , πολυ χωρου (ογκωδης) αλλα και λογω αγχους μηπως οι θερμοκρασιες οδηγησουν καποια στιγμη σε μοιραιο καψιμο της , ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες και με βαλει απο το πουθενα να αγοραζω καινουργιο συστημα το οποιο δεν το χρειαζομαι επ'ουδενι την τωρινη περιοδο.

Το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι η sapphire τοσο στις σελιδες των πωλητων οσο και στην επισημη σελιδα της sapphiretech.com δινει σαν προτεινομενη συνθεση P4 στα 3.0GHZ ή μεγαλυτερο , 2 GB Ram και 550W {σε crossifre απο οτι καταλαβα αλλα δεν διασαφηνιζει} (θελω να πιστευω οτι αυτο αποτελει λαθος?? Τη στιγμη που απο την ιδια καρτα σε PCI-e ζηταει 300W?? αλλα και στην σειρα 3850 που συμφωνα με οσα διαβασα ειναι πιο ενεργοβορα και απαιτητικη ζηταει 450W? Περιεργα μου ακουγονται αλλα βεβαια ειναι και η νανοτεχνολογια που χρησιμοποιειται ενας λογος για να πεφτουν οι απαιτησεις σε Watt.Η 3650 κανει λογο για 55mm , oi αλλες δεν γνωριζω αλλα θα ηταν ενδιαφερων αν καποιος γνωριζει να μας πει για να βγαλουμε ενα συμπερασμα).

Στο θεμα μας τωρα , ειχα μια διαφωνια με τον αδελφο ο οποιος υποστηριζει οτι δεν πρεπει να ασχοληθω με αυτο το μηχανημα ουτε εστω για την αναβαθμιση της καρτας (οχι οτι ηθελα να του προσθεσω κατι αλλο δηλαδη αλλα λεμε τωρα) γιατι ΔΕΝ αξιζει , αφενως γιατι - οπως υποστηριζει - το OCZ Modstream 450W ειναι ασταθες - το ειχε 6 μηνες στο προηγουμενο pc του και μου εκανε λογο για ασταθεια ρευματος στην 12αρα γραμμη ~ παιζει λεει απο 11.77 μεχρι 11.84) και αφετερου γιατι ο επεξεργαστης (μονοπυρηνος στα 1.8GZ εσωτερικο ρολοι AMD64) θα δημιουργησει τρελο bottleneck στο συστημα με αποτελεσμα να μην εκμεταλλευτω ουτε το 10% των δυνατοτητων αυτης της λαμπρης κατ'εμε καρτας (σε σχεση με οτι φοραω τωρα στο συστημα για να μην παρεξηγηθω!).

Εγω απο οτι βλεπω ομως - ναι μεν με μια ψευτοεφαρμογη που εχω στα windows καθαρα για προληπτικους λογους - το asus probe - βλεπω την 12αρα πραγματι να παιζει απο 11.774 se 11,84 και αυτο ανα διαστηματα οχι συνεχως , στο idle , αλλα στο bios παλι στο idle οι τασεις ειναι καρφωμενες στις μεγιστες τιμες τους (5αρα , 3,3 κ.ο.κ) και η 12αρα καρφωμενη στο 12,004.Διαβασα επισης σε διαφορα φορουμς οτι οι μετρησεις των επι μερους τασεων του τροφοδοτικου μεσα απο τα windows ειναι οι πλεον αναξιοπιστες και οτι καλο ειναι να παιρνουμε μια αρτια γνωμη μονο με μετρηση βασει πολυμετρου, εν τελει εχει εγγυηση αυτο το μαραφετι ακομα 11 μηνες οποτε δεν λεει να το ανοιξω.

Θα ηθελα την γνωμη σας και την εμπειρια σας για αυτο το τροφοδοτικο - αν οντως ειναι προβληματικο γενικα αλλα και την αποψη σας για την καρτα γραφικων της Sapphire HD 3650 AGP , αν πρωτα απο ολα μπορει να παιξει στο συγκεκριμενο συστημα με αυτο το τροφοδοτικο και αν αξιζει για τις λειτουργιες που κανω , αν θα δω διαφορα δηλαδη και αν - λεω αν - ειναι δυνατον να παιξει και ενα παιχνιδακι ετσι για να περναω ευχαριστα μερικες ωρες αμα βαριεμαι (πχ το pro 2008 ή και το 2009).

ΥΓ : Στο site της sapphire αναφερει στα requirements 550W με 30Ampere , στο κουτι του τροφοδοτικου ειδα οτι στα 12volt δινει 26Ampere !! Tωρα τι σοι Watt χρησιμοποιει σε idle και full φορτιο εχω πληρη αγνοια , οποτε αν εχετε την καλοσυνη διαφωτιστε με σχετικα.

ΥΓ2 : Συγνωμη για το μακροσκελες post και ευχαριστω για την υπομονη σας να με διαβασετε εως εδω :)

Δεν θα κανεις τιποτα με την καρτα,τσαμπα λεφτα θα δωσεις και δεν θα δεις διαφορες, ετσι το παλεψα και εγω με ενα A64 3200 οσο πηγαινε,του εβαλα πανω μια X1950 pro agp παρα πολυ καλη καρτα τοτε για agp συστηματα,μετα κατι εφταιγε παλι του χωσα και αλλα 2 Giga ram,παλι σερνομουνα .....Του πεταω και μια audigy x-fi fatality και καλα να μην επιβαρυνεται ο επεξεργαστης μιας και μονοπυρηνος απο τον ηχο.

Τελικως δεν ευχαριστηθηκα και πεταξα και μια 350ευρω τοτε,μεγα λαθος ητανε ολη η περιπετεια,καλυτερα κρατα τα χρηματα για ριζικη αλλαγη με 300ευρω σημερα δενεις κατι ικανοποιητικο για τις σημερινες αναγκες.

να ρωτησω το εξης απλο? οταν εβαλες την 7600GS, καθαρισες καλα τους παλιους drivers? ATI 9250 ειχες αν καταλαβα σωστα. γιατι αν δεν εκανες πληρη απεγκατασταση των ΑΤΙ drivers, πιθανοτατα να σου δημιουργησαν αυτοι το προβλημα. οταν κανουμε αλλαγη εταιριας καρτων γραφικων, απο ΑΤΙ σε NV η το αντιστροφο, το πρωτο πραγμα που κανουμε ειναι να καθαρισουμε παρα πολυ καλα το συστημα μας απο τους προηγουμενους drivers. που ακομα κι αυτο, σε ορισμενες περιπτωσεις δεν ειναι αρκετο, και παμε για φορματ!! δεν λεω οτι σωνει και καλα να κανεις φορματ. αλλα προσπαθησε και με ενα καλο εργαλειο τυπου driver cleaner pro, να απεγκαταστησεις ο,τι εχει σχεση με ΑΤΙ. και βλεπεις στη συνεχεια τι θα γινει.

οσο για την καινουρια καρτα, κι εγω δεν θα το προτεινα, μιας και δεν ασχολεισαι και πολυ με παιχνιδια. αν μπεις στο τριπακι "να αλλαξω την καρτα, μετα να αλλαξω κατι αλλο" κλπ, καλυτερα να κανεις μια ολικη αναβαθμιση cpu-mb-ram-(vga)! με 200-250€ φτιαχνεις κατι καλο για τη δουλεια που το θες.

Σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις, περαν του αν αξιζει ή οχι , τεχνικα η καρτα αυτη μπορει να τρεξει χωρις προβληματα σε αυτη τη συνθεση?? (Με εμφανση κυριως το PSU που εχω..) Και αν ναι θα δω διαφορα και σε τι επιπεδο??

Το οτι δεν αξιζει να επενδυσεις σε ενα συστημα 5ετιας και βαλε ειναι το πλεον προφανες...μη γελιομαστε!!

cabdik εγινε και αυτο που λες , αφου το συστημα εγινε format και το clean install των win εγινε με την 7600GS πανω του.Η ιστορια με τους drivers των ATI-Nvidia και τα προβληματα που προκυπτουν απο μπερδεμα μεταξυ τους ειναι γνωστη απο παλια..

Ετσι οπως το σκεφτομαι : αν η καρτα κανει (σε τεχνικο επιπεδο) και παιξει χωρις artifacts , παγωματα και κολληματα στον Η/Υ μου και μπορει να παιξει και κανα παιχνιδι με βρισκει υπερικανοποιημενο.Οποιαδηποτε αλλη αλλαγη στο hardware δεν με βρισκει συμφωνο , με λιγα λογια αυτα θα ειναι και τα τελευταια χρηματα που θα πεσουν σε αυτο το pc (68ευρω) , και αν μελλοντικα δω οτι δεν κανει για αυτα που θελω τοτε ναι να παρω οπως πολυ σωστα ειπατε ενα καλο και οικονομικο pc με budget απο 300 - 500 ευρω.

ΥΓ : Εχω ηδη 4 pc στο σπιτι και ενα laptop FS με Dual core 1.8 οποτε καταλαβαινετε οτι δεν ειναι το μοναδικο συστημα.Δεν ειμαι τρελαμενος με τις αναβαθμισεις , δεν ειμαι gamer , θελω απλα καθε περιοδο να κανω τη δουλεια μου

Πληροφοριακα θα σου πω τοτε εγω με την Χ1950 ειχα 450 watt τροφοδοτικο με 25Α στην +12,το μηχανημα ηταν κλοκαρισμενο 10χ270 με τερμα ρευμα στην μητρικη για vcore,η +12 επεφτε μεχρι 11.43 σε καταστασεις full load,κανενα προβλημα δεν αντιμετωπισα παρολο που ελεγε 30A στην+12 στο site της ati.

Τωρα απο παιχνιδια επαιξα μεχρι και crysis σε 1280χ1024 αναλυση ολα high dx9 σχετικα ανετα θα μπορουσα να πω,hellgate london νερακι πηγαινε,και το shaiya που επαιζα τοτε μια χαρα.

Αν ανεβασεις τον επεξεργαστη στα 2.4 ειναι οτι πρεπει αλλα το 1.8 που τρεχεις τωρα μου φαινεται πολυ λιγο,οσο για το bottleneck που ζηταει p4 στα 3.0 ενας athlon 64 στα 2.2 το καλυπτει ανετα αν θυμαμαι τις τοτε συγκρισεις των επεξεργαστων στο gaming.

Το τροφοδοτικο επισης απεβιωσε πανω στο τριμηνο με την παραπανω χρηση αλλα παιζανε ολα full κλοκαρισμενα,σε default χρηση θα τη γλυτωνε πιστευω.

το τροφοδοτικό σου σηκώνει και 260 gtx. μην αγχώνεσαι για το τροφοδοτικό απλά άμα θέλεις να δώσεις τόσα λεφτά για αυτό το σύστημα τότε θα είσαι μια χαρά, όσο πάει δηλ.

συμφωνω για το τροφοδοτικο. λογικα δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα.

για το θεμα των drivers, απλα ειπα να το διευκρινισουμε γιατι οπως ειπες κι εσυ, ειναι παλια η ιστορια μεταξυ NV- ATI

τωρα, αν λειτουργησει σωστα η καρτα, θα εισαι υπερανετος για πολλα πραματα. απο κει και περα θα σε κοβει ο cpu. αν μπορεις και τον ανεβασεις λιγο στα 2,0-2,2 θα εισαι αρχοντας με αυτο το συστηματακι. θα παρεις οτι καλυτερο εχει να σου δωσει.

εχω κι εγω ενα παρομοιο συστημα με

Κ8Ν4Ε deluxe

sempron 3400+ 2,0ghz

DDR 1GB 400MHZ

δουλευει ακομα αψογα με μια MSI 7600GS! ομως για να καταλαβεις τη διαφορα κανει ενας καλος cpu, θα σου πω το εξης. την ιδια καρτα 7600GS την εχει κι ενας φιλος με core2duo στα 1.83GHZ (δεν θυμαμαι ποιο μοντελο ειναι, καποιο σειρας Ε5000 νομιζω), με DDR2 2x1gb, σε MB Gigabyte με 945chip. σε πληροφορω οτι ενω εγω δεινοπαθουσα να παιξω crysis1, με καποια λιγα καρε ανα sec, αυτος πρεπει να επαιζε με διπλασια καρε απο μενα. κι αυτο δεν το μετρησα με bench γιατι δεν χρειαστηκε, εβγαζε ματια. και ακομα και τωρα παιζει τα περισσοτερα τελευταια παιχνιδια που εχουν βγει το 2008. Με χαμηλες αναλυσεις και χωρις φουλ εξτρα εννοειται. εκτος απο τα πολυ βαρια, τυπου GTA, Undercover κλπ. ενταξει... εκει δεν γινεται τπτ!!

αυτο σημαινει οτι ενω η καρτα ειχε κι αλλο να δωσει, την εκοβε η δικη μου πλατφορμα. ενω στου φιλου πηγε και λιγο πιο περα. και να σημειωσω οτι ειχα ανεβασει και τον CPU μεχρι τα 2,4GHZ, αλλα..... !!!

Αρα παιδια να το τολμησω ετσι? Το συστημα με αυτη την καρτα θα δωσει οτι μπορει να δωσει αν καταλαβα απο τα συμφραζομενα σας..

Απο πλευρας επεξεργαστη εχω σε ενα αλλο συστημα ενα AMD64 3000 (με εσωτ.ρολοι 2GHZ) , το πολυ πολυ τους κανω τραμπα, δεν ειναι κατι δυσκολο για μενα , ουτε καν format χρειαζεται στα 2 pc αφου ειναι στην ιδια πλατφορμα και stepping , αν κανω λαθος διορθωστε με!

Απαιτησεις για συγχρονα παιχνιδια δεν εχω , απλα θελω το συστημα να τρεχει πιο ανετα απο οσο τρεχει τωρα με την παλια 9250 της Ati με τα 128mb.Αν υπαρχει καποιο παιχνιδι με το οποιο θα ασχολιομουν σε αυτο το pc ειναι το Pro 2008 ή 2009 , αυτο με τη συνθεση που εχω και την Sapphire HD3650 512mb AGP θα το παιζει ανετα χωρις κοψιματα και καρεδιασματα??

ΥΓ Εξαλλου για παιχνιδια υπαρχει απο τον αδελφο XBOX 360 τσιπαρισμενο με ολους τους καινουργιους τιτλους και με συνδεση HDMI με SONY Bravia 32 ειναι το λιγοτερο απολαυστικα τα παιχνιδια , τι να το κανω το pc αν μπορω να παιζω αραχτος στον καναπε με ασυρματο τηλεχειριστηριο?

To τολμησα λοιπον , χθες την παρηγγειλα απο eshop με αντικαταβολη και μαλλον αυριο θα μου ερθει.Μολις την δοκιμασω θα σας πω και τις εντυπωσεις μου.

Εχω μια απορια , στα specs της καρτας διαβασα οτι εχει unified hd decoder , αυτο ισχυει? Δηλαδη την αποδικοποιηση του συμπιεσμενου H264 την "μοιραζεται" με το CPU?

ΥΓ : Οχι οτι εχω απαιτησεις για H264 (μονοπυρηνος γαρ) αλλα συζητηση να γινεται..

η καρτα που εχεις (7600gs agp) με ενα τριφυλλι στον ανεμιστηρα (ειναι club3D και οχι albatron) την εχω και εγω και οταν βγηκε ειχε το προβλημα στο οτι ενω την ειχες συνδεδεμενη με το τροφοδοτικο, σου ελεγε οτι πρεπει να τη συνδεσεις με το τοφοδοτικο με μηνυμα μεσα απο τα windows. το προβλημα λυνοταν ή με ενα patchακι ή με φλασαρισμα του bios της καρτας (εκανα το δευτερο) κοληματα ομως δεν ειχε . δουλευει ακομα σε 350Watt no name, barton 2600+, 1gb μνημη σε win xp.

Ηδη η καρτα εχει botleneck σε αυτο τον επεξεργαστη οποτε δεν κερδιζεις παραπανω με καλητερες καρτες. το crysis demo παιζοταν με ολα low σε 1024*768 με 30fps

Η καρτα ηρθε σημερα με αντικαταβολη σφραγισμενη στο κουτι της και μπηκε στο συστημα χωρις καποιο προβλημα.Ειχα προλαβει ωστοσο να ενημερωθω απο τα forums οτι για την AGP version η ati κυκλοφορει τους drivers σε hotfixes και συγκεκριμενα εδω : http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625 (εκδοση 8.12).

Η καρτα αμεσως εδωσε στο συστημα τα πανω του , ολα τρεχουν αβιαστα και στην ωρα τους, προς το παρων δεν εχω εδω καποιο παιχνιδι να δοκιμασω αλλα θα βρω (το pro 2009 συγκεκριμενα να δουμε τι ψαρια πιανει).

Εντυπωση μου εκαναν οι απαιτησεις που αναγραφονται στην συσκευασια του προιοντος , σε σχεση με τις μαρκετιστικες χαζομαρες που κυκλοφορουν προκειμενου να επωφεληθουν και ολοι οι αλλοι προμηθευτες hardware (ακου εκει 550W τροφοδοτικο...!).Συγκεκριμενα σας παραθετω τι γραφει το κουτι :

Hardware

Intel Pentium 4/III,AMD Athlon 64/K7/Athlon XP with AGP 8X (0.8v),4X (1.5V) or universal AGP Bus configuration (8X/4X)

300Watt or greater power supply recommended

Certified power supplies are recommened

Refer to http://ati....

1GB of system memory or more for better performance

Installation software requires CD-Rom Drive

DVD playback requires DVD drive

Blu ray / HD DVD Playback requires Blu ray/HD DVD Drive

Αν εχετε να μου προτεινετε καποια εφαρμογη για να δοκιμασω / στρεσαρω την καρτα (για προβληματα) αλλα και για να δουμε τι αποδοση εχει σε αυτο το συστημα (ποσο % δηλ) θα σας ημουν υποχρεος.

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας

Μαγεία φίλε και έκανες καλή επιλογή, εγώ έχω το ίδιο σχεδόν σύστημα, με την Α8Ν την deluxe έκδοση απλά, 2 γίγα, 2 σκληρούς, και επεξεργαστή, έχω το 3800Χ2 απλά.

Όταν πήρα μια 8800 από ένα παλικάρι από εδώ, μου έδωσε λίγα fps και πιο ομαλές κατανομές και μεγαλύτερους μέσους όρους αλλά την μπουκώνει ο επεξεργαστής μου.

Nεωτερα απο το μετωπο , κατεβασα απο torrents το pro2009 και το πηγαινει περιφημα στο medium , εχει που και που κανενα στιγμιαιο καρεδιασμα αλλα οχι τιποτα σημαντικο , το παιχνιδι παιζεται ανετα δηλαδη , χωρις να κουραζει σε αναλυση 1024Χ768.Στο low παντως παει σφαιρα , ουτε ενα κολλημα.

Στα δε HD Videos , τα 720p τα παιζει τελεια χωρις κανενα κοψιμο , ενω στα 1080p αφηστε το καλυτερα , με αφηνει χρονους πισω (λογικο!)

Δοκιμασα επισης και τα HD video στο youtube , τα περισσοτερα τα παιζει μια χαρουλα , λιγα ειναι πολυ απαιτητικα και κανει μερικες διακοπουλες οποτε το θυμηθει σε αυτα.

Επισης αρκετα ευχαριστημενος και απο το view των HD video στο site της nasa (nasa.gov).

Συνεπως επιβεβαιωνεται απο τα παραπανω οτι η επιλογη της καρτας ηταν πολυ σωστη επιλογη και το συστημα πλεον δεν μπορει να παει παραπανω , η μαλλον μπορει λιγο περισσοτερο με την τραμπα που θα κανω στο CPU (AMD64 2800+ --> AMD64 3000+).

Απο κει και περα δεν εχει τιποτα αλλο , και παμε για αλλο καινουργιο συστημα οταν πλεον

η αναγκη ειναι επιτακτικη.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και ελπιζω το παρων να βοηθησει οσους ειναι αναποφασιστοι σχετικα με την αγορα αυτης της καρτας για ιδιου επιπεδου συστημα με το δικο μου (παλιο δηλαδη).

hardware accelaration έβαλες. νομίζω θα τα πάει καλύτερα αλλά δεν ξέρω σε ποιο πρόγραμμα τι και πως. ίσως κάποιος άλλος λαμπίτης ή το google να ξέρει.

Mηπως εννοεις αν ενεργοποιησα τα καταλληλα features στο CCC (Catalyst Control Center) ?

Κατεβασα επισης PES2008 και NBALive2k8 , θα τα δοκιμασω και αυτα και θα σας πω εντυπωσεις

Οποιος ξερει τι πρεπει να ρυθμισω στο CCC ας μου πει , εγω εχω πληρη αγνοια σχετικα με τις ρυθμισεις για το accelaration που αφορουν τα games , προς το παρων τα εχω αφησει ολα default..

Eντυπωσεις απο PES2008 και NBA2k8 πολυ καλες , μια χαρουλα τα παιζει.

Δεν ασχολουμαι αλλο με παιχνιδια γιατι βαρεθηκα , το Pro evolution soccer ηθελα εξ'αρχης και το οποιο στην εκδοση 09 παιζει με medium ικανοποιητικα.Οποτε ΤΕΛΟΣ , παμε για αλλα τωρα (οταν προκυψει αναγκη για νεο συστημα).

ΥΓ : Μενει ακομα η τραμπα του 2800 με τον 3000 (ΑΜD64) , σε καμμια εβδομαδα αυτο γιατι εχουμε αλλα τωρα :)

Ευχαριστω για ακομη μια φορα οσους απαντησαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.