Jump to content

Βοηθεια !!!! - ΙCH10R

Tasoik

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Αγορασα ένα ΑSUS P6T Deluxe/ι7 920 και δεν μπορώ να βάλω windows xp.

Κτυπαει error 0x0000007B

Εχω δηλώσει τον δισκο ΑCHI και τον βλεπει το Bios κανονικα.

Eπισης εφτιαξα δισκετα ΙCH10R 32bit driver απο το cd, τον οποιο τον βαζω με F6.

Εχει προβλημα ο driver ?

Εχει στησει κανεις ΧP σε ASUS P6T ???

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Και χωρις να πατησω f6 παλι μπλε οθονη περνω.

Εχω δηλωσει ACHI SATA Configuration και εχω

SATA1 W.D640

SATA2 Sammy 1tb

SATA3 Pioneer

SATA4 Pioneer

μάλλον ο δίσκος έχει πρόβλημα

τι δίσκο έχεις ?

έφτιαξες καλά τα partition ?

Παιδια μολις τον αγορασα ολο το pc.

Το bios τον βλεπει τον δισκο κανονικα.

Τα XP δεν προχωρουν καν στην οθονη του format διοτι δεν βλεπουν δισκους.

Δεν μπορει και οι 2 να ειχα χαλασμενοι.

κατα την εγκατάσταση άσε μόνο συνδεδεμένους στα sata τον δίσκο που θα γίνει η εγκατάσσταση και το οπτικό με το δισκάκι των windows.

δεν θέλει driver ένας δίσκος.......δε στήνεις raid.
κατα την εγκατάσταση άσε μόνο συνδεδεμένους στα sata τον δίσκο που θα γίνει η εγκατάσσταση και το οπτικό με το δισκάκι των windows.

:hang3:μετά φταίω εγώ?:pleasantry:

To floppy είναι usb? τα xp είναι από ορίτζιναλ δισκάκι ή "νόμιμο" αντίγραφο:pleasantry: (αγνώστως πετσοκομμένο από nlite)?

εγώ συνήθως κάνω slipstream τους drivers (τους textmode) από πριν σε cd με την εγκατάσταση των windows και τους περνάει όλους εξαρχής και δεν εχω παιδευτεί ποτέ. ενώ με δισκάκια-usb-φλόπι μου έχουν κάτσει στριμμένες περιπτώσεις...

φταις που δεν έχεις να ασχοληθείς με τίποτα καλύτερο.

SATA1 W.D640

SATA2 Sammy 1tb

SATA3 Pioneer

SATA4 Pioneer

@Tasoik

δοκίμασε με 2 συνδέδεμένες συσκευές μόνο και πες μας.

Αφού έχει βάλει drivers...το λέει στην αρχή...

Για δοκίμασε με κάνα άλλο dvd-drive και καλώδιο.

αν δηλώσει τον ich10r σαν IDE μόνο τότε εγκαθιστούντε τα xp κανονικά χωρίς driver. :)

δοκιμασε ετσι και με μονο τον wd640 πανω και το dvd-r..

Driver έβαλες τον AHCI ή τον RAID;

Επίσης, να βάζεις τίτλο θέματος κάτι πιο περιγραφικό για το πρόβλημά σου, όχι "ΒΟΗΘΕΙΑ", "ΠΝΙΓΟΜΑΙ" και τα συναφή :)

αφου πατησεις f6 και οταν περνας τους drivers απο τη δισκετα...θα σου βγαζει λογικα ..κατι του στυλ

intel ich8/9/10r sata raid controller ....και

ιntel ich8/9/10r sata ahci contrloller.

Aν και εφοσον εχεις τον δισκο στον intel controller (και οχι πχ σε κανενα jmicron -δεν ξερω τη μητρικη πως ειναι και τι εχει) και εχεις δηλωσει το αντιστοιχο κομματι στο bios σαν ahci....8a βαλεις το ahci ..αν ειχες βαλει raid διαλεξε το raid.

Λογικα 8α πρεπει να δουλεψει.

Σημερα το συναντησα σε λαπτοπ οπου και οι drivers περαστηκαν με usb-floppy.

δεν θέλει drivers

απλός το AHCI να το βάλει default(IDE-SATA).

Απλώς δλδ το ACHI να μην ειναι ACHI :p

Επειδή τον μπλέξατε τον άνθρωπο (είστε και έμπειροι, τρομάρα σας (Φραγμα, για ποιον χτυπάει η καμπάνα; :p) Αλλά βέβαια, αν ενθυμούμαι καλώς ήσουν expert σε κατι epic theads με εγκατάσταση raid σε κάτι Win Server και πάντα ο Νούρης ήταν ο μέντοράς σου - btw θυμάμαι εκείνη την απίστευτη φωτο Steve Harris / Fragmas και λιώνω :p ), ας ηρεμήσει και ας ακολουθήσει όσα είπαν ο NTG και ο Chosen και δεν θα έχει πρόβλημα (εκτός αν έχει άλλο - hardware related - πρόβλημα).

A κατι ακόμα: Το USB floppy στα XP δεν παίζει πάντα. Μου έχει τύχει να διαβάσει τον driver αρχικά και στο τέλος, αφού πάει στο 100% στην μπλε οθόνη στην αρχή που αντιγράφει αρχεία, όπου και ξαναδιαβάζει από το floppy, να κολλήσει.

Προσωπικά, μόνο με ''κανονικό'' floppy στήνω XP (με nlite κλπ ποτε δεν ασχολήθηκα - εφόσον έχεις floppy, ειναι πιο ''καθαρή'' διαδικασία).

Θα έλεγα να βάλεις raid και στο bios και τους raid drivers, για την μελλοντική πιθανότητα raid...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.