Jump to content

Q9650 Official Thread!

Strategos

Recommended Posts

οκ παιδια

το Σ/Κ θα τον βαλω στο πισι μου (ASUS P5E3) οποτε θα δουμε τι παιζει

φυσικα θα τσεκαρω και λεπτομερειες που ισως μου διεφυγαν ,αλλα και τα στοιχεια του cpu

η gigabyte θα παραμεινει στην μαυρη λιστα παντως........

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply
εχω ακριβως το ιδιο board(p35-ds4) και q9650 στα 3,4 με stock ψυχτρα και τρεχει μια χαρουλα εδω και καμποσους μηνες με το τελευταιο revision του board...

δλδ εχεις το rev. 2.1..... o φιλος εχει το 2.0!

ενταξει να δικαιολογησω μια (1) επανεκδοση.....αλλα τρεις ! ! ! παει πολυ (1.0 - 1.1 - 2.0 - 2.1)

αν δεν σου κανει κοπο πες και πιο bios φοραει η μητρικη σου

• 1 year later...

Καλημέρα παιδιά

Νεος στο φόρουμ σας και επεσα επάνω στο κατάλληλο θέμα.

Κάτοχος και εγώ ενος q9650 εδώ και 2 χρόνια, αποφάσισα να ανεβάσω λίγο την ταχύτητα του επεξεργαστή για να μειώσω όσο μπορώ τυχόν φαινόμενο bottleneck και φυσικά να αυξήσω έστω και λίγο τις γενικές επιδόσεις.

Η μητρική που χρησιμοποιω είναι μια Asus P5P43TD PRO με τελευταίο BIOS 0710

Η μνήμη μου αποτελείται απο 4 DIMM 2GB (2x1024MB) D/C Kit PN - OCZ3X13332GK συνολικού μεγέθους 8gb.

Έχοντας μηδενικές γνώσεις σχετικά με το Overclock έχω καταφέρει μετά απο πολύ διάβασμα να ανέβω στα 3240 (360 * 9) με τα voltages στο αυτόματο, και τις μνήμες να παίζουν στα maximum volts σύμφωνα με τον κατασκευαστή (1.8) και χρονισμούς 9-9-9-28

Prime95 αλλα κυρίως Memtest δεν έχουν δείξει κανένα πρόβλημα στις μνήμες, όμως ενα BSOD που είχα και μετά απο άνοιγμα του minidump με τα Debug Tools for Windows της Microsoft με στρέφει προς τις μνήμες. Αν και δεν ξαναείχα BSOD θα ήθελα κάποιες συμβουλές απο όσους έχετε δοκιμάσει, προκειμένου να σιγουρέψω κάπως της μνήμες αλλά και τον επεξεργαστή.

Καταρχας να πω οτι το όνειρο των 4Ghz δεν με αγγίζει.

Στόχος μου είναι να πάω στα 3.5Ghz που είναι και ο μέσος όρος απο όλους τους χρονισμούς που έχω βρει κατα καιρούς για αυτόν τον επεξεργαστή και δεν με ενδιαφέρει κάτι μεγαλύτερο. Γνωρίζω οτι η μητρική δεν είναι η ιδανικότερη για o/c αλλά θα κινηθώ με αυτά που έχω.

Τώρα όσον αφορά τις μνήμες θα ήθελα πραγματικα τα φώτα σας.

Τον επεξεργαστή μου δροσίζει μια Noctua NH-D14.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

στο δικό μου σύστημα όπως το βλέπεις με χωρίς καθόλου επιπλέον ρεύμα,

με 423 * 9 πιάνει τα 3.8 άνετα για 24/7.

Οκ

Με τις μνήμες τι γίνεται?

Με τι προγράμματα τις έχεις τεστάρει και για πόση διάρκεια???

δοκίμασε ν'αφήσεις τις μνήμες στο auto και στο ονομαστικό τους ρεύμα

και παίξε μόνο με το fsb του επεξεργαστή, για να δείς πόσο μπορεί να πάει.

Με αυτές τις μήμες που έχω είναι εφικτά τα 3.5Ghz χωρίς προβλήματα?

Τα όρια τους είναι 1600Mhz. Στόχος μου είναι λίγα κλικ πιο κάτω για να μην τις ζορίσω.

Καλημέρα φίλε μου , εάν θέλεις να κάνεις σωστό over clock πρέπει τα ρεύματά να μπουν στον manual και όχι στο auto γιατί στο auto παίρνουν ότι να είναι την στιγμή που ζορίζεις το PC σου.

το ρεύμα των μνημών λέω ν'αφήσει auto αρχικά, για να δεί μέχρι πόσο αντέχουν.

Καλημέρα φίλε μου , εάν θέλεις να κάνεις σωστό over clock πρέπει τα ρεύματά να μπουν στον manual και όχι στο auto γιατί στο auto παίρνουν ότι να είναι την στιγμή που ζορίζεις το PC σου.

Καλημέρα

Το ρεύμα για τις μνήμες το έχω βάλει Manual στα 1.8v.

Αν δεις τις συγκεκριμένες μνήμες στα specs είναι το maximum του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο Module.

Τα ρεύματα για τον επεξεργαστή και NB τα έχω στο Auto.

Με το cpuz έχω δει οτι μέχρι τώρα δεν έχω διακύμανση. Μέχρι 1.21 έχει ανέβει στα stress tests.

Κάποια άλλη συμβουλή?

Να ασχοληθώ με NB ή οχι μιας και είμαι ακόμα χαμηλά???

Ο στόχος μου είναι 3.5Ghz ασχέτως εαν μπορεί να δουλέψει πολύ παραπάνω

Ευχαριστώ

1.21 είναι όταν ξεκινάει το stress η πέφτει εκεί ενώ πριν το stress είναι π.χ.1.3v ?

Και ναι στο cpu και NB βάλε τα καρφωτά τα ρεύματα .

Το overclock δεν είναι ίδιο σε όλα τα set up ακόμη και σε δυο ίδια pc δεν θα είναι ακριβός το ίδιο , θα χρειαστείς χρόνο και υπομονή για να βρείς την χρυσή τομή .

¨Έχεις μία πάρα πολύ καλή ψήκτρα και εάν έχεις περάσει και σωστά την πάστα δεν θα έχεις προβλήματα μέχρι τα 3,8-4Ghz .

1.21 είναι όταν ξεκινάει το stress η πέφτει εκεί ενώ πριν το stress είναι π.χ.1.3v ?

Και ναι στο cpu και NB βάλε τα καρφωτά τα ρεύματα .

Το overclock δεν είναι ίδιο σε όλα τα set up ακόμη και σε δυο ίδια pc δεν θα είναι ακριβός το ίδιο , θα χρειαστείς χρόνο και υπομονή για να βρείς την χρυσή τομή .

¨Έχεις μία πάρα πολύ καλή ψήκτρα και εάν έχεις περάσει και σωστά την πάστα δεν θα έχεις προβλήματα μέχρι τα 3,8-4Ghz .

Οταν ξεκινάει είναι μέχρι 1.2

Κατά τη διάρκεια του stress test η διακύμανση φτάνει μέχρι 1.235

Το τι ρεύματα να βάλω καρφωτά δεν ξέρω. Ποιες είναι οι ιδανικές τιμές?

Γι αυτό τα έχω στο Auto.Εκτός της μνήμης που ξέρω το min-max

Αυτό ακριβός εννοούσα ότι δεν υπάρχουν ιδανικές τιμές , βάζεις δοκιμάζεις κ.τ.λ.

Σκοπός σου πρέπει να είναι να έχεις σταθερότητα με χαμηλές θερμοκρασίες και όσο το δυνατόν μικρότερο ρεύμα . π.χ. βάζεις 9Χ400=3600 , ρεύμα 1.36 στο cpu (στο ΝΒ σου δεν ξέρω πόσο και πως το βάζεις σε εμένα μπαίνει με το + - και ανεβάζει +0,ΧΧ ή το αντίθετο) ,και αρχίζεις τα τεστ σταθερότητας , αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία κατεβάζεις ένα κλικ το ρεύμα , μόλις ολοκληρώσεις το τεστ με επιτυχία ξανά κατεβάζεις το ρεύμα ένα κλικ ώσπου να βρεις μια τιμή που δεν θα είναι σταθερό το pc σου , τότε θα επιστρέψεις στο αμέσως προηγούμενο που ήσουν σταθερός . Εάν πούμε ότι με το ρεύμα που έβαλες το 1.36 δεν κάνει ούτε boot το pc τότε ανεβάζεις ένα κλικ το ρεύμα .

Γενικά θέλει ψάξιμο και δεν χρειάζεται βιασύνη .

Αυτό ακριβός εννοούσα ότι δεν υπάρχουν ιδανικές τιμές , βάζεις δοκιμάζεις κ.τ.λ.

Σκοπός σου πρέπει να είναι να έχεις σταθερότητα με χαμηλές θερμοκρασίες και όσο το δυνατόν μικρότερο ρεύμα . π.χ. βάζεις 9Χ400=3600 , ρεύμα 1.36 στο cpu (στο ΝΒ σου δεν ξέρω πόσο και πως το βάζεις σε εμένα μπαίνει με το + - και ανεβάζει +0,ΧΧ ή το αντίθετο) ,και αρχίζεις τα τεστ σταθερότητας , αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία κατεβάζεις ένα κλικ το ρεύμα , μόλις ολοκληρώσεις το τεστ με επιτυχία ξανά κατεβάζεις το ρεύμα ένα κλικ ώσπου να βρεις μια τιμή που δεν θα είναι σταθερό το pc σου , τότε θα επιστρέψεις στο αμέσως προηγούμενο που ήσουν σταθερός . Εάν πούμε ότι με το ρεύμα που έβαλες το 1.36 δεν κάνει ούτε boot το pc τότε ανεβάζεις ένα κλικ το ρεύμα .

Γενικά θέλει ψάξιμο και δεν χρειάζεται βιασύνη .

Οκ υπομονή υπάρχει έτσι κι αλλιώς.

Μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να δω την τάση του NB έτσι ώστε να παίξω με κάποιες ενδιάμεσες τιμές????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.