Jump to content

Q9650 Official Thread!

Strategos

Recommended Posts

φιλε μου εγω με μια maximus 2 formula και εναν q9650 παιζω στα 9 χ 460 και τις μνημες στα 1153 σε καθημερινη βαση με

cpu vol: 1,35

cpu pll vol: 1,55

north bridge vol: 1,39

south vol:1,5

dram vol:2.25

σε νορμαλ καταστασεις ποιανει 40-41 βαθμους ενω σε 10 λουπες στο Intel BurnTest ποιανει και τους 94 βαθμους

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

ή ειναι μουφα το κομματι ή οι ρυθμισεις σου.Παιξε με GTL αλλιως τον quad μη περιμενεις να τον σταθεροποιησεις...

εγω για 3800 ( 447χ8.5 ) θελω ~1.23vcore , 1.14vNB και 1.14vfsb term. 0.64 cpu gtl, 0.65 nb gtl με PL=10.

μου φενεται απιστευτο δηλαδη QX να θελει τοσο ρευμα. . .

μα ειναι πολυ κουφο στα 3.85 ολα καλα με 1.30+ και απο εκει και πανω με τιποτα!

Τα gtl τι ειναι? τα εχω στα auto... Δεν το εχω ψαξει και τοσο πολυ το θεμα....

Παίξε με 0.630/0.650 στο CPU GTL Reference και με 0.650/0.665 στο NorthBridge GTL Reference... δεν είμαι σίγουρος αν τα έχει αυτά το bios της P5E...βοηθούν πολύ στη σταθερότητα

Λοιπον ο qx9650 εχει v 1.2375 απο οτι ειδα! Για τα 3,95 τελικα τον σταθεροποιησα 1.4 vcore!

Ειναι πολυ η ταση για CO κομματι? Λεω να το αφισω εκει...415x9,5

Τις μνημες δεν τις παιζω με 1-1, γιατι πρεπει να ανεβασω αρκετα το fsb!

Oσο για τα gtl τα εβαά χ63, κατι τετοιο....

Δοκιμασε να βαλεις και 0.64...

για να καταλαβεις με ιδια volt παντα...

στα 0.62 τρωω bsod, 0.63 κολλαει/rr στο prime , 0.64 error prime , 0.65 βγαζει prime.

Βεβαια αυτα μπορει να μην ισχυουν σε εσενα...αλλα παιξε λιγο και με αυτο.ισως γλυτωσεις τιποτα.

• 2 weeks later...

Θα ανεβάσω και εγώ τα results μου σε λίγο απο τον QX :)

EDIT:

qx9650.png

QX9650 @ 4GHz (10x400) με Vcore 1,4250 από bios και 1,40 κανονικό.

Έβγαλε 10 λούπες στο Intel Burn Test σε High Mode.

3,6 δοκίμασα να τον σταθεροποιήσω μέχρι 1,32Vcore άμα είναι θα ανεβάσω αργότερα photo απο εκεί.

Full Load Temps δεν περνάνε τους 75c με την True Black και δύο Nexus Push-Pull.

• 2 weeks later...

Αγόρασα εχθές έναν Q9650. Ενδιαφέρομαι να κάνω, όπως λέω και στον τίτλο, "Μαλακό" Overclocking. Θα μπεί σε μια Gigabyte GA-X38-DQ6 και η ψύξη θα είναι με αέρα. Θα είχε κάποιος την καλωσύνη να με καθοδηγήσει ως προς το τι settings θα πρέπει να βάλω στο BIOS;

Δεν ξέρω πως τα έχει στο bios της Gigabyte σου...αλλά για αρχή ξεκίνα στα 400x9 δοκιμάζοντας τα :

nb: 1.23-1.30v

cpu pll: 1.50v

cpu vtt (termination): 1.20v

μνήμες στα 800 (1:1) με 1.80v που λογικά θα είναι το default τους

cpu voltage: λογικά στα 3600 θα θες κάπου στο 1.15v (θέλει δοκιμές για να βρεις ακριβώς πόσο)

Ρε παιδια μια βοηθεια...Εχω και γω τον Q9650 με την p5q deluxe και τα χρησιμοποιουσα 24/7για αρκετο καιρο με τις ρυθμισεις του godslayer μονο που δινα απο bios λιγο παραπανω ρευμα στο cpu ωστε να μου δειχνει το cpu-z 1,304και σε load.Επαιζε μια χαρα λοιπον αλλα οταν ηρθε το καλοκαιρι επειδη ψιλοζεσταινοταν λεω ας τον κατεβασω να βαλω και το EPU της asus να μην παθει και τπτ.Τωρα λοιπν αποφασισα να το ξανανεβασω και δεν παει με την καμια fsb 450 δλδ 4,05ghz.Τα ψαξα τα ξαναψαξα κατεβασα μνημες εβαλα πολυ ρευμα σε cpu κ σε NB και αυτο τπτ!Ολο θα παγωνει οταν ανοιγει το pc ή λιγο αργοτερα!Ξερεται τι παιζει να φταιει?Μεχρι και format εκανα μην φταιει κανα κωλοπρογραμμα αλλα τπτ!Αφου επαιζε μια χαρα τι επαθε τωρα?Εχω τρελαθει!help please! :wall:

Μήπως σκαλώνει με το EPU? Το πιο πιθανό είναι να ξεχνάς κάτι. Κάνε restore defaults στη μητρική σου ή clear cmos και μετά ξαναπέρνα τις ρυθμίσεις μία προς μία...

Το χω κανει 5-6φορες.Εχω βγαλει και το ΕPU.Πραγματικα πρεπει να τρελαθηκε το συστημα.Δεν εξηγειται αλλιως!Το κορυφαιο ειναι οτι στα 3,8 με πιο λιγο ρευμα και στη cpu και στο nb παιζει αερα.Μετο που πατησει 4,0.....δν μπορω να καταλαβω!Θα ξαναπροσπαθησω να δω.....

Αν πριν ειχες αλλο bios και τωρα το 2201 πολυ πιθανο να φταιει αυτο.Οταν ειχα p5q dlx και το ειχα δοκιμασει , με ιδιες ρυθμισεις δεν ηταν σταθερο.Εβαλα παλι το 2001 (αν θυμαμαι σωστα) και ολα οκ.

Τι θερμοκρασίες είχες όταν έτρεχε στα 450x9? Ρωτάω μήπως και την άκουσε ο επεξεργαστής... αλλά μου φαίνεται χλωμό, δεν έχω ακούσει για degrade σε quad 45nm

Επίσης τις μνήμες σου να βάζεις εσύ την τιμή που θες να παίζουν (800/900/1000 mhz), μην τις αφήνεις στο auto. Κοίταξε και τα timings, command rate και το ram voltage. Το λέω μήπως έχεις ξεχάσει να κοιτάξεις τις μνήμες (το έχω πάθει και γω, κοιτούσα μόνο cpu και τις μνήμες στο έλεος του θεού :))

Οχι τις κοιταω και τις μνημες.Τις ειχα δοκιμασει κ παιζανε αερα στα 1200(mushkin 996619) και τωρα ειναι στα 1128.Παρολα αυτα τις εβαζα και στα 900+ με σωστα timing και τπτ.Α χαμηλες θερμοκρασιες ειχα.Σε load το πολυ 45 και σε idle 20+(απο HW monitor της cpuid)με thermalright ultra 120.Kαι με το που ζεστανε ο καιρος αμεσως τον εριξα.Δηλαδη τον προσεχω πολυ οποτε το bios και η μητρικη πρεπει να χουν μα....στει.Νταξει ελπιζω με κανα νεο bios να φτιαξει αν ξαναβγαλει ποτε η asus δλδ.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.