Fandom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2009 Απλά το έχω απορία ρε παιδιά. Γιατί στο ίδιο συστηματάκι, χωρίς OC, με πολύ προσοχή (καθάρισμα κάθε τόσο κλπ), με αλλαγή τροφοδοτικού, να τα φτύσουν 2/2 κάρτες γραφικών μέσα σε ένα χρόνο;Φταίει η υγρασία; Μήπως καμια γείωση του κουτιού; Γιατί όλα τα άλλα καλά και οι GPU πετάξαν άρτιφακτ κλπ; Να θορυβηθώ;
Jaco Ιανουάριος 29, 2009 #2 Ιανουάριος 29, 2009 Μπορεί να είναι και τυχαίο...Ωστόσο, μήπως ανεβάζει πολύ μεγάλες θερμοκρασίες η κάρτα...? Αερίζεται σωστά το κουτί...?
jpavly Ιανουάριος 29, 2009 #3 Ιανουάριος 29, 2009 Artifacts συνήθως σημαίνουν θερμοκρασίες, από εξαερισμό στο κουτί πως τα πας;Και για ποιες κάρτες μιλάμε;
RGR Ιανουάριος 29, 2009 #4 Ιανουάριος 29, 2009 Την καλύτερη δουλειά κάνεις, αλλαγή VGA με πιο σύγχρωνη κάθε 6 μήνες ΤΣΑΜΠΑ, εδω μπορώ να σου πω και μερικούς που το κάνουνε επίτηδες :D :jump1::happy2: artifact=Θερμοκρασία / oc / ετοιμοθάνατη κάρτα Για θερμοκρασία παίζει να μην έχεις καλή ροη μέσα στο κουτί, ειδηκά αν είναι καμιά θερμόαιμη κάρτα... Το ρεύμα στην περιοχή σου πως είναι? Αν και δύσκολα να την πλήρωσε 2 φορές η κάρτα απο αυτό. Τι κάρτες ήταν και τι τροφοδοτικά είχες?
sebastian Ιανουάριος 29, 2009 #5 Ιανουάριος 29, 2009 Την καλύτερη δουλειά κάνεις, αλλαγή VGA με πιο σύγχρωνη κάθε 6 μήνες ΤΣΑΜΠΑ, εδω μπορώ να σου πω και μερικούς που το κάνουνε επίτηδες :D :jump1::happy2:artifact=Θερμοκρασία / oc / ετοιμοθάνατη κάρτα Για θερμοκρασία παίζει να μην έχεις καλή ροη μέσα στο κουτί, ειδηκά αν είναι καμιά θερμόαιμη κάρτα... Το ρεύμα στην περιοχή σου πως είναι? Αν και δύσκολα να την πλήρωσε 2 φορές η κάρτα απο αυτό. Τι κάρτες ήταν και τι τροφοδοτικά είχες? σε ποιους αναφερεσαι be more specific boy!
jpavly Ιανουάριος 29, 2009 #6 Ιανουάριος 29, 2009 σε ποιους αναφερεσαι be more specific boy! Έχει καμία σχέση με το θέμα μας αυτό; Συνεχίστε on topic please.
Fandom Ιανουάριος 29, 2009 Author #7 Ιανουάριος 29, 2009 Aπο εξαερισμό νομίζω την παλεύω, ένας 8αρης μπροστά και ένας 12άρης πίσω. Το καλοκαίρι άλλος ένας 8αρης μπροστά. Αλλά γενικά τα φτύνουν χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες...Οι κάρτες είναι μια 2900προ και μια 8800gt.
jpavly Ιανουάριος 30, 2009 #8 Ιανουάριος 30, 2009 Η 8800GT αν είναι reference, θέλει ξεμπούκωμα-φύσημα-καθάρισμα το cooler της γιατί είναι πολύ φιλικό στη σκόνη και το χνούδι Για την 2900pro δεν ξέρω, δεν έχει περάσει από τα χέρια μου :/
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2009 #9 Ιανουάριος 30, 2009 μαζευει και αυτη.ειδικα το φαν της ειναι χνουδοπαγιδα!
theovaz Ιανουάριος 30, 2009 #10 Ιανουάριος 30, 2009 ...Για την 2900pro δεν ξέρω, δεν έχει περάσει από τα χέρια μου :/Αυτή και αν μαζεύει!Ένας φίλος μου την έχει και κράσαρε συνέχεια το pc σε άσχετες στιγμές..Δοκιμάσαμε σχεδόν πάντα (αλλαγή cpu,ram,psu κλπ) όταν παρατήρησα στην ψύκτρα της κάρτας του (το πλαστικό κάλυμμα είναι ημιδιαφανές) ,ανάμεσα στο fan και το χάλκινο μέρος που ψύχει την gpu κάτι μαύρο..Κοιτάω θερμοκρασίες και βλέπω 90c :tw::crazy_pilot: (σε idle κατάσταση!).Αμέσως βγάλαμε την κάρτα και την ανοίξαμε για να δούμε ότι είχε μαζευτεί τόση σκόνη που ο αέρας δεν περνούσε καλά καλά..Μετά από καθάρισμα και καινούργια πάστα έπεσε στα κανονικά(50c idle-70 load).Βέβαια αυτό έγινε σε διάστημα 8-9 μηνών και σε κουτί χωρίς φίλτρα και αρκετά ανοίγματα(nzxt lexa),οπώτε δεν είμαι σίγουρος ότι ευθήνεται αυτό..
whitesnake Ιανουάριος 30, 2009 #11 Ιανουάριος 30, 2009 Και γω σκόνη μαζεμένη στο σύστημα ψύξης ψηφίζω. Που δε φαίνεται έτσι απλά. Την έχω πατήσει στο παρελθόν έτσι.
Fandom Ιανουάριος 31, 2009 Author #12 Ιανουάριος 31, 2009 Δεν ήθελα να την λύσω την κάρτα για να μην μου πούνε τίποτα στο Πλαίσιο. Απ'όσες οπτικές γωνίες και αν την κοίταξα, με φακό κλπ, δεν είδα τίποτα ιδιαίτερο απο σκόνη. Βασικά μιλάμε οτι απο τη μια μέρα στην άλλη τα είδε όλα, και μετα τις επόμενες 2 μέρες και χειρότερα, παρόλο που αύξησα στροφές. Τώρα την έχω και υπολειτουργεί, -10% συχνότητες και ανεμιστήρας σχεδόν full μέχρι να βρω χρόνο να κατέβω στο πλαίσιο. Φαντάζομαι θα μου την αλλάξουν χωρίς πολλά ντράβαλα, οπότε ποιος ο λόγος να την λύσω τελείως..
jpavly Ιανουάριος 31, 2009 #13 Ιανουάριος 31, 2009 Συνήθως δεν απαιτείται να την λύσεις εντελώς, αλλά στο "σπορ" μας, ένα blower επιβάλεται για κάθε σπίτι Βγάζεις την κάρτα και την φυσάς για να είσαι 100% σίγουρος μία στο τόσο. Μπορεί να έχει μπουκώσει σε σημείο που να μην φαίνεται, αλλά αφού έχει εγγύηση ας το κοιτάξουν Πάντως, ρίξε και μία ματιά από Bios για τα PCI-e MHz.. θα πρέπει να είναι 100
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.