Jump to content

Αναζήτηση Mobo/CPU/VGA/Ram combo

mech5107

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω κάτι σαν και αυτό, αλλά θα ήθελα να είχε πάνω του, ενσωματωμένη ram. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, αρκεί να είναι αρκετό για XP(800+mhz,256-512ram).

Ακόμα, θέλω να έχει lan και wifi onboard αν γίνεται, η αλλιώς να παίρνει κάρτα mini-pci(στιλ laptop).

Στην ουσία ψάχνω κάτι που να μην έχει μεγάλες διαστάσεις και να μην απαιτεί ιδιαίτερη ψύξη και τα σχετικά, και να αντέχει σε κραδασμούς (δίσκο είτε ssd - too much - είτε κάποιο μεγάλο stick - 16+gb). Επίσης καλά θα ήταν να είχε και μια RS-232 πάνω, αν και μπορώ να βάλω και usb adaptor.

Η αρχική ιδέα ήταν να μπει η μητρική από ένα παλιό laptop με μερικές μετατροπές...

Η διαχείριση θα γίνεται από lan και wifi με vnc-remote desktop.

Αν έχετε να προτείνεται τίποτα θα με βοηθούσατε αρκετά...

1. Μικρή κατηγορία = ~96€

2. Μεσαία κατηγορία = 78€

• Αυτό που έχεις στο Link σου

3. Μεγάλη κατηγορία = 94€

* Eχει LAN, miniPCI και miniPCI-E

Για τι δουλειά το θες το μηχανάκι...? Αν είναι για car-pc πήγαινε στο 2 ή το 3, αν είναι για κάποιο μικρό server-άκο χωρίς μεγάλο φορτίο, προτίμησε το (1)...

Edit: Ενσωματωμένη ram με τέτοιο μέγεθος δύσκολα θα βρεις, αλλά και αν βρεις θα την πληρώσεις, γιατί το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο και ασύμφορο καθώς αυτά τα board δεν βγαίνουν μαζικά... επομένως μια κανονική ram κοστίζει φθηνότερα λόγω μαζικότητας της παραγωγής τους... επίσης αν τα 512 κάποια στιγμή φανούν λίγα, δεν αναβαθμίζεται και τέλος από κατανάλωση είτε βάλεις 512 embedded είτε σε dimm είναι η ίδια...

Me likes Alix...:p

Αλλά, βλέπω είναι κάποια που δεν έχουν vga και ps2...πως κάνουν εγκατάσταση win?

Από την άλλη το Alix3 μου φαίνεται αρκετά καλό...

Τι εννοείς με το 1gb που γράφεις από κάτω του?

Ο AMD, πόσο την παλεύει...είναι να φανταστώ κοντά στον C7?

Για το 1GB εννοώ ότι θα του έβαζα 1G μνήμη...

Τα alix2 που δεν έχουν vga, μάλλον μόνο στο linux μπορείς να δεις την εγκατάσταση από το terminal της σειριακής...

Ο Geode LX800 της amd καταναλώνει 0.9W και σύμφωνα με την amd είναι καλύτερος από τον via nehemiah (C3) στην ίδια συχνότητα (1GHz)... Λογικά από τον C7 είναι πιο αργός, αλλά σίγουρα καίει και κοστίζει λιγότερο...

picoPSU, βγαίνει σε 60,80,90,100,120W με 12V είσοδο, είναι μια σταλιά, όσο δηλαδή ο connector για το atx...

Εδιτ: είχα πάρει, πέρυσι όμως, 2x 90W από το e-bay (Γερμανία), που τα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές και τα πλερώνεις με το PayPal... αν αγοράσεις προτίμησε e-bay...

Ψάχνοντας τα υπόλοιπα μοντέλα, είδα αυτό, έχει και vga...

Δεν είναι για car-pc, τουλάχιστο όχι με την γνωστή ένοια...

Η χρήση του είναι να βλέπει όλα τα συστήματα του οχήματος, να loggαρει μερικά και με wifi να επικοινωνώ μαζί του από απόσταση.

Γιαυτό θέλω να είναι όσα γίνεται περισσότερα on-board, για να την παλεύουν με τους κραδασμούς...(θα παρθούν και άλλα μέτρα, απλά σαν πρώτη να είναι όλα fixed κάπου...)

Τροφοδοτικό και εγώ κάτι σαν αυτό που λες κοίταγα...

Ναι, έχει πέσει το pcengines.ch...

Τώρα κατάλαβα τι θες, δεν μιλάς από την αρχή... :p

Λοιπόν αν και έρχονται παραπάνω σε κόστος μπορείς να δεις embedded συστήματα με ARM τα οποία δεν έχουν μεγάλη μνήμη (δεν την χρειάζεσαι)... To μόνο ίσως κακό είναι αν δεν έχεις ιδέα από Linux, αλλά και πάλι αξίζει να δοκιμάσεις την τύχη σου...

Μπορείς λοιπόν να βρεις ARM boards με pre-loaded linux και στην συνέχεια να εγκαταστήσεις το Freediag, το οποίο υποστηρίζει ODB-II, είναι για linux και φυσικά open-source... Τέτοια boards και linux-ready μπορείς να βρεις εδώ, ναι είναι λίγο τσιμπημένα, αλλά αν ψάξεις και αλλού θα βρεις φθηνότερα... επίσης το θέμα της ασύρματης επικοινωνίας θέλει ψάξιμο, αλλά τουλάχιστον είναι όλα κολλημένα επάνω, δεν θέλει ψύξεις και δεν τραβάει σχεδόν τπτ από την μπαταρία του αυτοκινήτου...

Επίσης με linux και το FreeDiag μπορείς να παίξεις και με ένα Pico ATX...

Εμένα πάντως ανοίγει το Link, απλά δεν πάιζουν όλες οι σελίδες του site.

Με Linux δεν ξέρω και δεν θέλω να μπλέκω, άσε που τα συστήματα που έχω δεν έχουν software σε linux...και δεν νομίζω να αποκτήσουν ποτέ...:hehe:

Όπως είπα δεν είναι για αυτοκίνητο (...με την γνωστή έννοια)

Edit: Είναι για αυτό

<------------

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.