sstav Φεβρουάριος 1, 2009 #41 Φεβρουάριος 1, 2009 και μακρια από αυτόν τον OCZ SSD που έδωσες πιο πάνω!!!!!!
SirDiman Φεβρουάριος 1, 2009 #42 Φεβρουάριος 1, 2009 Πολυυυ καλύτερες επιδόσεις θα έχει με ΕΝΑΝ 64αρη SSD από ΔΥΟ 150αρηδες Velociraptor-ες σε raid 0 ? (εκτός αν μιλάμε για SSD's από την intel που κάνουν 440 ευρώ τα 32gb) Ναι... Δηλαδι γιατι νομίζεις οτι παίρνεις ssd? Για τα read-writes ή για το 0,01 ms latency? :hi: personal opinion: 2x 64 αρια ssd για λειτουργικό και 2-3 παιχνιδια και προγράμματα ειναι η καλύτερη επιλογή :fun:
Chris123 Φεβρουάριος 1, 2009 #43 Φεβρουάριος 1, 2009 Να με συμπαθάτε , αλλά οι περισσότεροι ssd αυτή τη στιγμή , εκτός από τους intel και ίσως τους νέους apex της ocz , έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τους εσωτερικούς controllers τους με αποτέλεσμα τρομερό lagging ! Ένας φτηνός 64αρης ssd πάνω σε ένα σοβαρό σύστημα , θα είναι απλά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ...... Δεν είναι ώριμοι ακόμα οι ssd's ! Κάτι πάει να γίνει με τους apex που έχουν εσωτερικό raid0 αλλά και πάλι η ταπεινουύτσικη άποψή μου είναι να παραμείνουμε λίγο ακόμα στους μαγνητικούληδές μας ....
l2phile Φεβρουάριος 1, 2009 #44 Φεβρουάριος 1, 2009 Θα πήγαινα για χιλιάρι γιατί μου είπανε ότι για quad sli χρειάζομαι τουλάχιστον 1000W.Δλδ για 1680x1050 θες να κάνεις (κάποτε) quad sli?Και εγώ συμφωνώ με τα παιδιά για 920, 4870χ2 (και αρκετά μικρότερη)
AGRIMI Φεβρουάριος 1, 2009 #45 Φεβρουάριος 1, 2009 Λοιπόν φίλε Spike πριν πω οτιδήποτε και μιας και είπες ότι διαβάζεις το forum απλά να σου πω να ξαναρίξεις μια ματιά σε ότι έχει να κάνει με αυτά που ζητάς svga,cpu και ssd όπου εδώ κυρίαρχος είναι ο Chosen και τα reviews του αλλά και άλλοι λαμπίτες που έχουν κάνει τεστ. ο ssd π.χ. που προτείνεις είναι μεγάλη απάτη αλλά άμα διαβάσεις θα καταλάβεις το γιατί. ο πιο φθηνός και αξιοσέβαστος είναι o intel x25-m 80gb που σου πρότεινα κι όλας. Λοιπόν θα κάνω ανάλυση των συστημάτων για εσένα αλλά και άλλους νέους λαμπίτες που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο αυτή την εποχή. CPU: Η διαφορά μεταξύ 920 και 940 είναι 1-2 % σε stock ρυθμίσεις κάτι που πάει να πει ότι δεν αξίζουν 250 ευρώ παραπάνω. Αν πάρεις των 920 π.χ. πέζεις σε μια κλίμακα o/c μεταξύ 3.4-3.8 24/7 stable. ο 940 παίζει γύρω στα 500 mhz παραπάνω διαφορά που δεν αξίζει τα λεφτά της μιας και όπως βλέπεις είσαι και από τον 965 αρκετά παραπάνω με μόνο 270 ευρώ. τώρα ο 965 δεν αγοράζεται από ανθρώπους που έχουν μυαλό μιας και δεν είναι η οικογένεια των extreme intel για χρήστες που θα κάνουν ένα μερικώς o/c ή θα παίζουν παιχνίδια καλύτερα από τους άλλους επειδή δώσανε 1000 ευρώ. είναι για αυτούς που θα τους ξεζουμίσουν είναι για αυτούς που δώσανε λεφτά σε όλα τα επιμέρους συστήματα του υπολογιστή τους για να τα ξεζουμίσουν είτε είναι κάρτα γραφικών είτε είναι μνήμες είτε είναι cpu. απλά θέλω να σου πω ότι ειδικά η νέα γενιά επεξεργαστών της intel με ενσωματωμένο imc controller είναι επαρκής για το 90% των σημερινών προγραμμάτων και παιχνιδιών ιδίως όταν είναι overclocked στα 3.4-3.8. RAM: εδώ απλά θέλω να σου πω ότι είτε πάρεις μνήμη στα 1333 mhz είτε στα 2000 διαφορά σε καθημερινή χρήση πλυν μετροπρογραμμάτων δεν θα δεις. ο μοναδικός λόγος που σου προτείνω να πας σε 1600 ακόμα και την πιο φθηνή είναι γιατί όταν πουσάρεις τον επεξεργαστή ανεβαίνει και η μνήμη και για να μην συναντήσεις wall και να πας άνετα στα 3.4-3.8ghz τον επεξεργαστή ακόμα και αν η μνήμες παίζουν στα π.χ. 1500 μιας και την διαφορά την κάνει η ταχύτητα του επεξεργαστή και όχι τα timmings και συχνότητα των μνημών. SVGA: Ξεκινάω με ένα παράδειγμα λέγοντας ότι όταν εγώ πήρα την 7800gtx η ακριβώς από κάτω 7800gt ήταν απλά αιώνες πίσω. Τώρα επειδή το Hardware έχει γίνει πολύ δυνατό και οι διαφορές μεταξύ 1ου και δεύτερου και από τις 2 εταιρείες είναι μικρές έως και μηδαμινές τις περισσότερες φορές(π.χ ATI 4870χ2 vs 4850x2 , nvidia 295gtx vs 285 gtx vs 9800gx2 vs 280gtx(η nvidia έχει τέσσερις)) πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε πιο πολύ τη θέλουμε. εδώ δεν μπορώ να πω και πολλά από άποψη o/c καρτών μιας και υπάρχουν καταληλλότεροι από εμένα στο πια υλοποίηση πιας εταιρείας πάει καλλήτερα και πια βγάζει περισσότερα frames. αν πάμε με βάση τις σημερινές αναλύσεις τότε σε ανάλυση 1680*1050 όλες η παραπάνω τα παίζουν όλα τα παιχνίδια από full έως high full(με ΑΑ και Anis... και και και). τώρα σε ανάλυση 1920*1200 το 80% των σημερινών παιχνιδιών με τις παραπάνω κάρτες γραφικών είναι high playable χωρίς φίλτρα (πράγμα το οποίο δεν χρειάζεται και πολύ). υπάρχουν όμως και κάποιοι τίτλοι που η 295gtx και η 4870χ2 έχουν προβάδισμα. σε ανάλυση 2560*1600 το 60-70% είναι playable και εδώ δεν χρειάζονται φίλτρα. στις 2 παραπάνω αναλύσεις μπαίνει στο παιχνίδι το sli και το crossfire. ακόμα και σήμερα βλέπουμε την αδυναμία τις παραπάνω τεχνικής μιας και σε πολλούς τίτλους οι διαφορές είναι από -15 έως +30% (δεν βάζουμε ποτέ στο μυαλό μας τον παράγοντα ρεύμα). αν δείτε τεστς από tomshardware (http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-295,2123-4.html διαβάστε το όλο) κ.τ.λ. θα καταλάβετε. όπως βλέπεται μία κάρτα μόνη της μπορεί να είναι καλύτεροι από 2 και 3 κάρτες μαζί γι' αυτό αναρωτηθείτε μόνοι σας αν αξίζει. εγώ σαν μέσος χρήστης απλά θα απαντήσω όχι. σε 6 μήνες θα βγει μια κάρτα που θα πέζει καλύτερα περισσότερα παιχνίδια στην ανάλυση 2560*1600 απ' ότι η 295gtx και 4870χ2 σε διάταξη sli και crossfire και τους τότε τίτλους θα τους παίζει ακόμα πιο καλά. αν όμως πήγαινα σε sli/crossfire τότε θα πήγαινα σε 2*4870x2 ή ακόμα πιο καλά σε 2*4850χ2 (600 ευρώ). playable είναι ένα παιχνίδι μεταξύ min fps=30 and max fps=60 (αν κάνω λάθος διορθώστε με). άρα νούμερα παραπάνω από 60 fps είναι απλά το πόσα fps μπορεί να πιάσει η κάρτα στην κάθε ανάλυση και δεν τα αντιλαμβάνεται το μάτι. HDD: εδώ απλά να αναφέρω ότι αν η διαφορές μεταξύ raptor και απλού δίσκου ήταν αρκετές (ακόμα και σε διατάξεις raid) τότε οι διαφορές μεταξύ μαγνητικών δίσκων και καλών ssd-mlc(intel x25-m) - ssd-slc(αρκετοί) είναι too hugh to be said. απλά δείτε video στο youtube και θα καταλάβετε. μπορεί να είναι ακριβοί αλλά άμα έχεις τα λεφτά και πας σε εκείνην την πλευρά πρώτον δεν το μετανιώνεις και δεύτερον δεν υπάρχει γυρισμός. το μόνο ερώτημα που γενιέται είναι: τα 32gb του intel x25-e είναι αρκετά? τα 64 gb των mtron 3500 2*32gb σε raid0 είναι αρκετά? ή τα 80gb του intelx25-mlc είναι αρκετά? ο Chosen έχει κάνει αναλυτικό τεστ που αξίζει να διαβάσετε αλλά υπάρχουν και πολλά τεστς στο διαδίκτυο. θα πω μόνο σε όσους αναρωτηθούν αν τα παραπάνω gb είναι αρκετά ότι εγώ έχω: 40 προγράμματα (εκ των οποίων το pinnacle11+bonus pack, +adobe photoshop+ corel paint pro x2, + cubase πιάνουν μόνο αυτά 20gb), windows xp και 6 παιχνίδια τελευταίας γενιάς και πιάνω 60 gb σύνολο χώρο στον σκληρό μου. μητρική: απλά εδώ να πω ότι όλες οι υλοποιήσης με το χ58 ακόμα και η ECS που καποιοι δεν την έχουν στην υπόληψή τους πάει τον 920ι στα 3.4ghz χαλαρά. Ελπίζω να σας βοήθησα ώστε να μην πετάξετε τα λεφτά σας σε λάθος hardware. Υ.Γ. ουφ κουράστικα :whistle2:
Dante80 Φεβρουάριος 1, 2009 #46 Φεβρουάριος 1, 2009 Μπράβο φίλε ΑGRIMI, πολύ καλό ποστ...:worship: Η μόνη μου διαφωνία είναι για τους SSD, σε ένα χρόνο νομίζω πως θα έχουμε σοβαρό incentive να οδηγηθούμε σε ομαδική αναβάθμιση. Το sweetpoint για το λειτουργικό και προγράμματα είναι για τους περισσότερους τα 64-80gb, και αυτή την στιγμή το κόστος είναι απλά υπέρογκο, ακόμα και αν βάλεις μέσα τις βελτιωμένες επιδόσεις. πιστεύω πως μέχρι το Q4 του 09 θα έχουμε στα χέρια μας την πρώτη σοβαρή MLC λύση στα 64-80gb και <150€ που δεν θα έχει τα προβλήματα του Jmicron controller που έχουν σταματήσει τόσο κόσμο από την αγορά. Αλλά προς το παρόν, οι τιμές παραμένουν τροχοπέδη imo, τουλ για τους περισσότερους mainstream users. Έτσι, μπορεί ο φίλος να αγοράσει έναν φτηνό μηχανικό τώρα σαν stopgag (640 AAKS comes to mind) όπως και τους σκληρούς που θέλει για storage, και σε ένα χρόνο να προβεί σε αλλαγή σε SSD και πιθανόν κάρτα γραφικών (όπου πλέον θα έχουμε ώριμες υλοποιήσεις από GT300 και RV870 στην αγορά). Έτσι και τα ίδια λεφτά θα δώσει, και με καλύτερο σύστημα θα βγεί...ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να θυσιάσει τπτ το ιδιαίτερο τώρα...
AGRIMI Φεβρουάριος 1, 2009 #47 Φεβρουάριος 1, 2009 Δεν διαφώνισα ότε είναι ακόμα ακριβή λύση αλλά τονίζω ότι στην περίπτωση του Spike που θέλει να διαθέση 1900 ευρώ και όχι λιγότερα από τα λεγόμενά του είναι καλό να χώσει στο σύστημά του έναν ssd. αν διάβασες το thread Dante80 πιστεύω ότι και εσύ αυτής της άποψης θα είσαι. Σίγουρα εγώ αν είχα λεφτά δεν θα έπαιρνα ssd αλλά κάρτα γραφικών που επίγει μιας και η 24" παραπονιέται :happy2:
Dante80 Φεβρουάριος 1, 2009 #48 Φεβρουάριος 1, 2009 Η γνώμη μου λοιπόν είναι να δώσεις 1100-1200 τώρα για ένα καλό i7 ή phII σύστημα που θα τρέχει τα πάντα με αξιώσεις. Τα υπόλοιπα λεφτά κράτησέ τα, εκτός αν θέλεις να επενδύσεις κάποια (όχι όλα) από αυτά σε εξαρτήματα που έχουν ανελαστική διαφοροποίηση του value/cost σε σχέση με τον χρόνο κτήσης/αγοράς. (πχ. οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο, ποντίκι, τροφοδοτικό, κουτί). Εκεί τα λεφτά σου πιάνουν τόπο, μιας και θα αντέξουν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις και θα έχουν πολύ καλή αξία μεταπώλησης.Αυτό που προτείνω στον φίλο spike βασικά, είναι να ΜΗΝ δώσει 1900 τώρα...αν έπρεπε πάντως σώνει και καλά να πληρώσει τώρα αυτό το ποσό, πράγματι ένας SSD θα ήταν προτεραιότητα, συμφωνώ. Όχι γιατί αξίζει τα λεφτά του (ΔΕΝ τα αξίζει για τον μέσο χρήστη, έγραψα τον λόγο παραπάνω) αλλά γιατί είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να πιάσει το budget του.
r0y4ax Φεβρουάριος 2, 2009 #49 Φεβρουάριος 2, 2009 Να σου πώ μόνο μια συμβουλή που την δίνω πάντα... πάρε μεταχειρισμένα με εγγυήσεις απο εδώ απο τα παιδια και μην πέρνεις κάτι κενούργιο για το νάιλον που έχει το κουτί.Σε ότι μπορείς να κερδίζεις πχ HDD ή SSD,οθόνη GPU PSU CPU κτλπ, εχω πάρει πολλά κομμάτια και όλα ήταν άψογα τα παιδια. Δεν θα δείς διαφορά παραμόνο στην τσέπι σου, και σου το λέει gamer(δλδ έχουμε την ίδια λόξα) με το μηχάνημα της υπογραφής που το ετοίμασα με κομμάτια απο τα παιδιά εδώ μέσα...με λιγότερο απο 3000+Ε ενώ έπρεπε να δώσω 5000(όταν το ετοίμαζα)..δλδ με 2000 που θέλεις να δώσεις θα πάρεις ενα high end μηχάνιμα για αρκετό καιρό όπως έχω και εγώ και είμαι χαλαρός σε όλα τα games και γουστάρο. Τώρα αν έχεις την λόξα να παιζεις crysis και σε όλα full.. ε..κάνε ότι νομίζεις μονο αν θελεις γρήγορα©Πασχάλης Τερζής ;p
Spike Φεβρουάριος 2, 2009 Author #50 Φεβρουάριος 2, 2009 ορίστε και μια πρόταση από εμένα:ram------ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&roduct=1211048Μήπως δεν παίξουν οι συγκεκριμένες μνήμες επειδή είναι στα 1,85V ; Και κάτι άλλο. Όταν λέει η P6T Deluxe ότι μπορεί να δεχτεί μνήμες μέχρι 1600 σε overclocked mode τι εννοεί; Ότι αν βάλω 1600 πάνω θα έχω αυτή τη συχνότητα μόνο αν τις πουσάρω μέσω BIOS ; Και σε κάποια reviews διάβασα ότι στη συγκεκριμένη μητρική έβαλαν μέχρι και 2000 MHz. Μα πώς είναι δυνατόν, εφ' όσον ο κατασκευαστής δίνει όριο τα 1600; Βοηθήστε με καθότι άσχετος και έχω μπερδευτεί!
AGRIMI Φεβρουάριος 3, 2009 #51 Φεβρουάριος 3, 2009 ναι εννοεί θα την πουσάρεις και ναι φυσικά και πάει 2000mhz τις μνήμες όπως πιστεύω και όλες πλυν της intel πάνε τόσο με το x58. όλες οι μνήμες στα 1600 ασχέτος τα volt παίζουν μια χαρά. πάντως εγώ πιστεύ ότι η gigabyte που σε προτείνω είναι καλύτερη από αυτή την asus
amartolos Φεβρουάριος 3, 2009 #52 Φεβρουάριος 3, 2009 Να σου πώ μόνο μια συμβουλή που την δίνω πάντα... πάρε μεταχειρισμένα με εγγυήσεις απο εδώ απο τα παιδια και μην πέρνεις κάτι κενούργιο για το νάιλον που έχει το κουτί.Σε ότι μπορείς να κερδίζεις πχ HDD ή SSD,οθόνη GPU PSU CPU κτλπ, εχω πάρει πολλά κομμάτια και όλα ήταν άψογα τα παιδια.Δεν θα δείς διαφορά παραμόνο στην τσέπι σου, και σου το λέει gamer(δλδ έχουμε την ίδια λόξα) με το μηχάνημα της υπογραφής που το ετοίμασα με κομμάτια απο τα παιδιά εδώ μέσα...με λιγότερο απο 3000+Ε ενώ έπρεπε να δώσω 5000(όταν το ετοίμαζα)..δλδ με 2000 που θέλεις να δώσεις θα πάρεις ενα high end μηχάνιμα για αρκετό καιρό όπως έχω και εγώ και είμαι χαλαρός σε όλα τα games και γουστάρο. Τώρα αν έχεις την λόξα να παιζεις crysis και σε όλα full.. ε..κάνε ότι νομίζεις μονο αν θελεις γρήγορα©Πασχάλης Τερζής ;p 5000 ευρω εχει ενα καινουργιο συστημα σαν το δικο σου?
AGRIMI Φεβρουάριος 3, 2009 #53 Φεβρουάριος 3, 2009 μαζί με την υδρόψυξη και την χρονολογική περίοδο μπορεί?
sofos1990 Φεβρουάριος 3, 2009 #54 Φεβρουάριος 3, 2009 5000 ευρω εχει ενα καινουργιο συστημα σαν το δικο σου?Μόνο το cpu έκανε καινούργιο 1000+Ε, η mobo δεν θα έκανε κανά 300+Ε, οι μνήμες κανά 280+Ε, οι κάρτες 500+Ε, το psu κανά 250+Ε και η υδρόψυξη κανά 250+Ε.Ναι κάπου κοντά στα 3500-4000Ε έκανε καινούργιο το σύστημά του...Άλλο αν τώρα πέρασε καιρός και οι τιμές έχουν αλλάξει...
r0y4ax Φεβρουάριος 3, 2009 #55 Φεβρουάριος 3, 2009 Γράφω και σε παρένθεση .. ΟΤΑΝ το ετοίμαζα.… βάλε και την οθόνη που πείρα βάλε και την αλλαγή από cellshock σε corsair …. To psu και γενικά κάθε αλλαγή, είπα ότι τόσο θα στοίχιζε αλλά μου βγήκε πολύ φτηνότερα.. 3 ήταν οι 280.. κάπου στο δρόμο όμως κάποιες απεβίωσαν....
ProPitsiriko$ Φεβρουάριος 3, 2009 #56 Φεβρουάριος 3, 2009 Μόνο το cpu έκανε καινούργιο 1000+Ε, η mobo δεν θα έκανε κανά 300+Ε, οι μνήμες κανά 280+Ε, οι κάρτες 500+Ε, το psu κανά 250+Ε και η υδρόψυξη κανά 250+Ε.Ναι κάπου κοντά στα 3500-4000Ε έκανε καινούργιο το σύστημά του...Άλλο αν τώρα πέρασε καιρός και οι τιμές έχουν αλλάξει... Βασικα οι μνημες τοτε οι 2000αρες τα 2x1 ειχαν το 300αρι...και αυτες ειναι 4x1 ON TOPIC : Φιλε Spike Καταλαβενουμε οτι παιρνεις ενα συστημα και δεν το αλλαξεις / αναβαθμίζεις καθημερινά .. Τα παιδια εδω μεσα ειναι πρόθυμοι να σε βοηθησουν να παρεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ και ΜΕΓΙΣΤΟ αποτελεσμα με το budget που κατεχεις...Απλα να ακουσεις και να πραξεις αναλογα Βλεπεις ο AGRIMI το εχει παρει πατριωτικά το θεμα γιατι δεν τον ακους και οτι ο καθενας καθεται και ποσταρει σχετικα με δισκους και δεν εχει δει εστω το review του Chosen:flag: Εγω θα συμφωνήσω με AGRIMI , greekfragma , Theovaz , Winters με εχουν καλυψει πλήρως και δεν χρειαζεται να ξεκινήσω και εγω να λεω τα ιδια Με αυτο το budget επιβαλεται να παρεις ssd..γιαυτο ξεκινα να ψαχνεις για review και να διαβαζεις και να συγκρινεις ! Επισης αυτο που ειπε ο noymeros ειναι εξισου σωστο...Στο λαμπη θα βρεις πολλα πραγματα καινιουργια με εγγυησεις και στα κουτακια τους με ολα τους τα παρελκομενα..και σε καλυτερη τιμη...Σκεψου το
Spike Φεβρουάριος 4, 2009 Author #57 Φεβρουάριος 4, 2009 Παιδιά να είστε σιγουροι ότι διαβάζω τα posts σας και τα λαμβάνω σοβαρά υπ'οψη. Ήδη έχω καταλήξει στον 920 και την 285. Απλά δεν επαναλαμβάνω τις ευχαριστίες που πιστεύω ότι εννοούνται για να μη γίνομαι κουραστικός
christaras Φεβρουάριος 6, 2009 #58 Φεβρουάριος 6, 2009 ρε παιδια ποσο average read access εχουν???εγω με εναν velociraptor 150gb εχω 7 ποσο γραγοροτεροι ειναι σκεφτομενοι παντα το κοστος 155ε με 480ε....
mikelaggelos1416003295 Φεβρουάριος 6, 2009 #59 Φεβρουάριος 6, 2009 ρε παιδια ποσο average read access εχουν???εγω με εναν velociraptor 150gb εχω 7 ποσο γραγοροτεροι ειναι σκεφτομενοι παντα το κοστος 155ε με 480ε....<0.1 ms.Και πιστεψε με εχει διαφορα
GoMaR Φεβρουάριος 7, 2009 #60 Φεβρουάριος 7, 2009 θα παρουμε ssd για games. just lol οχι πειτε μου ποιος gamer εχει μονο 2-3 παιχνιδια περασμενα. Η μαλλον πειτε μου με ποια λογικη θα πληρωσει καποιος 400-500Ε για να μην εχει drop fps και 5-10 φορες γρηγοροτερο loading? εγω με εναν απλο μηχανικο sata μια χαρα παιζω τα παιχνιδια μου.χεχε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.