greekfragma Ιανουάριος 29, 2009 #21 Ιανουάριος 29, 2009 ήλπιζα να σου ανοίξω τα μάτια αλλά δεν πειράζει.κάτσε με τους 2 μηχανικούς στις 7200rpm.
Spike Ιανουάριος 31, 2009 Author #22 Ιανουάριος 31, 2009 Να σε ρωτησω κατι.. Εχει 32mb o seagate, δλδ αυτο τι σημαινει? Τι παραπανω προσφερει?Ξέρω και γω... μεγαλύτερη ταχύτητα υποθέτω. Αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.ήλπιζα να σου ανοίξω τα μάτια αλλά δεν πειράζει.κάτσε με τους 2 μηχανικούς στις 7200rpm.Ωραία... πες ότι "πετάω" (προσωπική άποψη) 480 € και αγοράζω τους SSD. Τι να πρωτοβάλω στα 64 GB;
alphaX Ιανουάριος 31, 2009 #23 Ιανουάριος 31, 2009 Ξέρω και γω... μεγαλύτερη ταχύτητα υποθέτω. Αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.Ωραία... πες ότι "πετάω" (προσωπική άποψη) 480 € και αγοράζω τους SSD. Τι να πρωτοβάλω στα 64 GB;Ε, δε θα βαλεις ταινιες/mp3 ουτε τα backup σου. Το λειτουργικο σου μονο με οτι προγραμματα χρησιμοποιεις, 3-4 games και τελος.Υπαρχει κ ο ιντελ με 80gb/400Ε στο eshop. Υπαρχουν κ ενα σωρο threads μηνυματων με πληροφοριες για τους ssd καθως κ καταστημα εξωτερικου με κατα πολυ καλυτερες τιμες για τους mtron.
greekfragma Ιανουάριος 31, 2009 #24 Ιανουάριος 31, 2009 Ωραία... πες ότι "πετάω" (προσωπική άποψη) 480 € και αγοράζω τους SSD. Τι να πρωτοβάλω στα 64 GB;και μόνο που λες ''τι να πρωτοβάλω στα 64gb'' σημαίνει οτι δεν έχεις ιδέα τι κάνουν οι ssd και για ποια χρήση είναι προς το παρόν.αν κάτσεις και διαβάσεις τα θέματα του chosen σχετικά με ssd νομίζω οτι θα αλλάξεις γνώμη και θα καταλάβεις γιατί σου λέω οτι θα πετάξεις τα λεφτά σου στον 940 και την 295.......
AGRIMI Ιανουάριος 31, 2009 #25 Ιανουάριος 31, 2009 η σύνθεση που έδωσε ο greekfragma είναι ακριβώς αυτή που θα σου έλεγα κι εγώ και σε επιδόσεις είναι πολύ καλύτερη από την δικιά σου. βασικός λόγος σε μία κάρτα γραφικών είναι σε τι ανάλυση παίζεις. Για κάτω από 1920*1200 δεν χρειάζεσαι πάνω από μία 4870 1gb. για ανάλυση 1920*1200 χρειάζεσαι 4850χ2, 4870χ2, 285gtx και 295gtx. η τελευταία δεν δικιολογεί σε τίποτα τα λεφτά της. το ότι δίνει 5 fps παραπάνω από την 4870x2 και αυτό σε καμιά 5αριά παιχνίδια δεν λέει κάτι. αν χρειάζεσαι cuda πας σε 285gtx αλλιώς πας σε 4850χ2 ή 4870χ2. τώρα όσο αναφορά τον επεξεργαστή ο 940ι είναι μούφα και δεν αξίζει τα 250 ευρώ παραπάνω από τον 920ι. αν τον πουλούσαν 300 ευρώ θα ήταν λογική τιμή και αγορά. μνήμες πάρε τις πιο φθηνές 1600 και θα είσαι κομπλέ ώστε άμα θέλεις να πουσάρεις λίγο τον επεξεργαστή να σε καλύπτουν οι μνήμες. όσο αναφορά τους σκληρούς ένας intel 80gb στα 400 ευρώ σου φτάνει για τα πάντα και πέρνεις και έναν για backup και είσαι καλυμένος. εδώ όμως είναι που διαφωνώ με τον greekfragma μιας και οι διαφορές του ιντελ χ25-m vs 2* mtron 3525 slc σε raid0 είναι μηδαμινές. στο thread που αναφέρεις greekfragma λέει ο Chosen ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στο μάτι (σε πραγματικές συνθήκες) μεταξύ mtron raid και intel x25-m. άρα τα 500 ευρώ των mtron είναι πάρα πολλά μιας και ο ιντελ βγαίνει στα 400 και έχει και 80gb χωρητικότητα.τώρα όσο αναφορά το o/c τον 920 τον πας χαλαρά στα 3.6-3.8 και με πιο απλή μητρική με μια coolermaster v8+ bracket=60 euro(plaisio).επίσης λόγος να πας σε sli δεν υπάρχει ούτε καν για να το ρωτήσεις μιας και σε 1 χρόνο με 400-500 ευρώ θα πάρεις πάλι το καλύτερο και πάντα θα έχει τέρμα την ανάλυση 1920*1200.το τροφοδοτικό σου είναι υπερβολικότατο. ακούτε για ρεύματα και νομίζεται ότι καίνε τα έντερά τους. το σύστημα που πρότεινες και με o/c δεν καίει ούτε 500 watt. και με ένα coolermaster 700 modular ή 1 coolermaster ucp είσαι υπερκαλυμμένος και 5 χρόνια εγγύηση. αν πάλι έχεις κολλήσει με το sli τότε τα 850 watt σηκώνουν χαλαρά 2*295gtx.αν δεν πας σε sli http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093290&catalog=20&category=69977705&page=5αν πας σε sli ή το πάνω ή αυτόhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093290&catalog=20&category=69977705&page=5
greekfragma Ιανουάριος 31, 2009 #26 Ιανουάριος 31, 2009 @Agrimi σαφώς και δεν είπα οτι 2Χmtron είναι μονόδρομος......τη διαφορά SSDvsHDD θέλω να τονίσω και οτι θα κάνει μέγα σφάλμα αν δεν βαλει SSD για δίσκους του λειτουργικού.
afanas777 Ιανουάριος 31, 2009 #27 Ιανουάριος 31, 2009 Ευκαιρια τελικα αυτοι οι ssd της Ιντελ. Μονο 400 ευρο για 80mb :tomato: Γενικα με την οικονομικη κριση δεν αξιζει να δινεις 1800 και 1900 ευρο για υπολογιστη,αλλα αν θες να παιζεις ολα τα παιχνιδια και σε οτι αναλυση θες θα παρεις αυτα. Ιntel i7 920(272 ευρο), Gigabyte UD4 μητρικη(220 ευρο) , nvidia gtx295, και 6gb value ram της kingston στα 125 ευρο. Ειναι αποδεδειγμενο οτι ο με τον i7 940 δεν θα δεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα στα fps σε σχεση με τον 920 και ειναι επισης αποδεδειγμενο οτι στα games δεν παιζουν ρολο τα timings και οι ταχυτητες των ddr3.(πηγη anandtech. Συνεκριναν μνημες με 9-9-24 timings 1333mhz με super duper μνημες των 300 ευρο και διαφορα δεν ειδαν). Και ξαναλεω κατι για να γινω αντιλληπτος. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ να δωσεις 400 ευρο για ssd και ειδικα αν παιζεις games. Η πραγματικη διαφορα ενος φτηνιαρικου 640αρη(53 ευρο) της WD με ενος πανακριβου ssd της Ιντελ ,ειναι στα loading times και οχι σε ολα τα παιχνιδια. Aν ειχα 500 ευρο θα αγοραζα μια gtx 295 και ενα 640αρη της WD και οχι ενα ssd και μια 4830. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ SSD ,τοτε ναι θα αξιζει η αγορα,αλλα προς το παρον βουρ για core i7 και gtx 295
AGRIMI Ιανουάριος 31, 2009 #28 Ιανουάριος 31, 2009 afanas777 με βάση το budjet που δίνει του δώσαμε συμβουλές κι εσύ άμα το πας έτσι έχεις κολήσει με την άχρηστη 295 gtx που δεν θα δουν τίποτα τα ματάκια σου σε σχέση με την 285gtx και 4870χ2. και αυτό μόνο άμα παίζεις σε ανάλυση 1920*1200.όσο για τους ssd μπορεί να είναι ακριβεί άλλα όταν το σύστημα σου λέγεται υπολογιστής πάει να πει ότι θες μια πιο γενική εικόνα και αυτό σου το προσφέρουν οι ssd και επίσης δίνουν fps με την έννοια που έδωσε παραπάνω ο greekfragma. άλλωστε άμα ο σκοπός σου είναι μόνο τα παιχνίδια τότε πάρε 1 ps3 , τιμονιέρα, extra gamepad, 42-46" full hd tv,5 παιχνίδια και είσαι ο πιο φανατικός και τυχερός gamer στον κόσμο.
afanas777 Ιανουάριος 31, 2009 #29 Ιανουάριος 31, 2009 afanas777 με βάση το budjet που δίνει του δώσαμε συμβουλές κι εσύ άμα το πας έτσι έχεις κολήσει με την άχρηστη 295 gtx που δεν θα δουν τίποτα τα ματάκια σου σε σχέση με την 285gtx και 4870χ2. και αυτό μόνο άμα παίζεις σε ανάλυση 1920*1200.όσο για τους ssd μπορεί να είναι ακριβεί άλλα όταν το σύστημα σου λέγεται υπολογιστής πάει να πει ότι θες μια πιο γενική εικόνα και αυτό σου το προσφέρουν οι ssd και επίσης δίνουν fps με την έννοια που έδωσε παραπάνω ο greekfragma. άλλωστε άμα ο σκοπός σου είναι μόνο τα παιχνίδια τότε πάρε 1 ps3 , τιμονιέρα, extra gamepad, 42-46" full hd tv,5 παιχνίδια και είσαι ο πιο φανατικός και τυχερός gamer στον κόσμο.Να συμφωνησω για την αγορα μιας 285 ή 4870x2,αλλα να δωσω 400 ευρο για 80gb ποτε. Επισης το pc gaming δεν ειναι νεκρο για να παρω κονσολα. Παιχνιδια οπως το crysis και ΜΜΟ's οπως το warcraft,warhammer,star wars mmo(ερχεται σε λιγο καιρο) υπαρχουν μονο για pc
AGRIMI Ιανουάριος 31, 2009 #30 Ιανουάριος 31, 2009 ο άνθρωπος δίνει 1900 ευρώ και λέει ότι θέλει να τα ξοδέψει δεν θέλει να πάρει κάτι με λιγότερα λεφτά. δες τι προτείνει αυτός και τι του προτείναμε μέχρι στιγμής εγώ, o greekfragma και o Winters. άμα έχεις κάτι να του προτείνεις σε αυτά τα λεφτά απλά γράψτο. εμείς κόψαμε από vga , power supply ,cpu , ram , και του δώσαμε ένα σύστημα πολύ καλύτερο από αυτό που πρότεινε. ορίστε και μια πρόταση από εμένα:cpu----- http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1196316mothrboard----- http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.526788power supply ---- http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1084542ψύκτρα------ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1147293bracket ----- http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1196049ram------ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1211048svga------ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1151517hdd os ------ http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.305100hdd backup raid 1 ----- 2x http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.305492Συνολικό κόστος: 1897.2 ευρώ
rory Ιανουάριος 31, 2009 #31 Ιανουάριος 31, 2009 Η προταση μου:cpu,mobo,ram,psu,hddx2,vga.Συνολο 1471,5.Θα σου προτεινα κ εγω αφου διαθετεις τα χρηματα τον SSD της Intel (οπως ειπαν κ τα παιδια ποιο πανω),αλλα αφου δεν θες SSD "χτυπα" την οθονη μια ωρα γρηγοροτερα!
tomtoub Ιανουάριος 31, 2009 #32 Ιανουάριος 31, 2009 Τα λινκ δεν βοηθάνε και πολύ. Η βάλε εικόνα ή λινκ προς καθε προιόν χωριστά.
Spike Ιανουάριος 31, 2009 Author #34 Ιανουάριος 31, 2009 Φίλε rory δε φαίνονται οι συνθέσεις σου. Και... ποια οθόνη εννοείς; την 30άρα που έλεγα; Μάλλον θα περιμένω λίγο ακόμα. Μια φορά τόλμησα να δώσω 1250 ευρά για οθόνη (αυτήν που έχω τώρα). Δεν το ξανακάνω! Για τα υπόλοιπα να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι ο τύπος που θα κάνει αναβάθμιση κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο. Και λέγοντας αναβάθμιση εννοώ να αλλάξω κάποιο εξάρτημα, π.χ. επεξεργαστή. Άλλο το να προσθέσω κάτι για να βελτιώσω την απόδοση του συστήματος. Το σύστημα που θα αγοράσω τώρα θα το κρατήσω για τουλάχιστον 3 χρόνια. Βλέπετε και το πρώτο post ότι το σύστημα που έχω τώρα το έχω 6,5 χρόνια. Αυτή τη στιγμή ψάχνω για το καλύτερο που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματά μου. Έτσι λοιπόν είναι δύσκολο να πέσω κάτω από τον 940 και την 295. Για τα υπόλοιπα (μνήμες τροφοδοτικό, δίσκους) είμαι πιο ανοιχτός σε προτάσεις. Ευχαριστώ το φίλο AGRIMI που μου άνοιξε τα μάτια σχετικά με το τροφοδοτικό. Θα πήγαινα για χιλιάρι γιατί μου είπανε ότι για quad sli χρειάζομαι τουλάχιστον 1000W. Βασικά ευχαριστώ όλους σας για τις προτάσεις σας.Να συμφωνήσω με το φίλο afanas περί gaming και κονσόλας. Ειδικά στην περίπτωσή μου που ναι μεν παίζω και "συμβατικά" games περιστασικά (θα δοκιμάσω το crysis με το καινούργιο μηχάνημα) αλλά είμαι περισσότερο simmer (flight και racing sims) και ως γνωστόν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στις κονσόλες. Τώρα όσον αφορά το SSD, με τόσα post υπέρ, τείνετε να με πείσετε. Mόνο που σε αυτήν περίπτωση θα ανέβει λίγο το budget αναγκαστικά.Αλλά επιμένω στο θέμα της χωρητικότητας. Γι αυτόν τι λέτε; Νομίζω τα 120 GB με καλύπτουν για λειτουργικό, games και applications. Και μια χαζή ερώτηση, άσχετος από SSD γαρ. Πώς θα χωρέσω μια συσκευή διόμισι ιντσών σε ένα κουτί που έχει θέσεις μόνο για 3,5" και 5,25" ;
rory Ιανουάριος 31, 2009 #35 Ιανουάριος 31, 2009 Αυτο ειναι οτι πρεπει για τον ssd. Τα link νομιζω οτι τα εχω φτιαξει. Ναι την 30αρα!Θα παει σε αλλο επιπεδο το πραγμα!Δεν σου προτεινω 2η καρτα γραφικων σε καμια περιπτωση!
theovaz Φεβρουάριος 1, 2009 #38 Φεβρουάριος 1, 2009 Βάλε 2 velociraptor-ες σε raid 0 !!!! :jump1: Με τα χρήματα που θα δώσει για 2 velociraptorες παίρνει έναν 64άρη (και λίγα λέω) ssd και θα έχει πολυυυ καλύτερες επιδόσεις και καθόλου θόρυβο Εγώ πάντως σου προτείνω να πάρεις 920(δεν θα δεις αξιοπρόσεκτη διαφορά με τον 940,ειδικά εάν κλοκάρεις λίγο τον 920),κάποιο 3χ2 gb value κιτ μνήμες (άκου τις συμβουλές των άλλων για το ποιό ακριβώς κιτ να διαλέξεις γιατί εγώ δεν έχω ddr3 για να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο),gtx295 (ή 4870χ2 εάν δεν σε παίρνει οικονομικά) και έναν ssd και αργότερα άμα θες παίρνεις άλλον έναν και κάνεις raid 0 :flower: :flower:.
Dante80 Φεβρουάριος 1, 2009 #39 Φεβρουάριος 1, 2009 Για τα υπόλοιπα να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι ο τύπος που θα κάνει αναβάθμιση κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο. Και λέγοντας αναβάθμιση εννοώ να αλλάξω κάποιο εξάρτημα, π.χ. επεξεργαστή. Άλλο το να προσθέσω κάτι για να βελτιώσω την απόδοση του συστήματος. Το σύστημα που θα αγοράσω τώρα θα το κρατήσω για τουλάχιστον 3 χρόνια. Βλέπετε και το πρώτο post ότι το σύστημα που έχω τώρα το έχω 6,5 χρόνια. Αυτή τη στιγμή ψάχνω για το καλύτερο που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματά μου. Έτσι λοιπόν είναι δύσκολο να πέσω κάτω από τον 940 και την 295. Για τα υπόλοιπα (μνήμες τροφοδοτικό, δίσκους) είμαι πιο ανοιχτός σε προτάσεις.Φυσικά φίλε Spike, θα αγοράσεις με το budget και τις προϋποθέσεις που θέλεις εσύ, απλά θα πρέπει να καταλάβεις πως οι αγορές που θέλεις να κάνεις έχουν κάκιστο value/cost. Τώρα, σε 3 χρόνια, και τον άλλο αιώνα, πάντα θα είναι κακές αγορές σε αυτήν την τιμή. Και φυσικά δεν ισχύει το κριτήριο του "τόσα λεφτά δίνω τώρα", ή του "τον θέλω για 3 χρόνια, οπότε θα ξηλωθώ τώρα". Και τα 2 είναι λάθος επι της αρχής, και ενάντια στο δικό σου, στενό, προσωπικό συμφέρον. Αν υπάρχει ένα γνωμικό που δεν ισχύει ποτέ σε αυτήν την αγορά, αυτό είναι το "ότι πληρώνω παίρνω".Αφού το καταλάβεις αυτό, όπως και το γεγονός πως πετάς τα λεφτά σου σε εξαρτήματα που σε 1 χρόνο μπορεί να είναι απαρχαιωμένα (ειδικά η GPU) τότε βουρ, χάλασε τα όπως θες. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει εσένα και τις επιλογές σου, είμαι σίγουρος πάντως πως τα παιδιά στο thread να σε βοηθήσουν θέλουν. Αυτά δεν στα γράφω για να σου την πω ή να το παίξω ανώτερος, απλά φαίνεται από κάποιες απαντήσεις σου πως δεν γνωρίζεις αρκετά για το θέμα, και θα είναι καλό να εξαντλήσεις την ερευνα αγοράς σου πριν προβείς σε τελική απόφαση...^^Η γνώμη μου λοιπόν είναι να δώσεις 1100-1200 τώρα για ένα καλό i7 ή phII σύστημα που θα τρέχει τα πάντα με αξιώσεις. Τα υπόλοιπα λεφτά κράτησέ τα, εκτός αν θέλεις να επενδύσεις κάποια (όχι όλα) από αυτά σε εξαρτήματα που έχουν ανελαστική διαφοροποίηση του value/cost σε σχέση με τον χρόνο κτήσης/αγοράς. (πχ. οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο, ποντίκι, τροφοδοτικό, κουτί). Εκεί τα λεφτά σου πιάνουν τόπο, μιας και θα αντέξουν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις και θα έχουν πολύ καλή αξία μεταπώλησης.
Chris123 Φεβρουάριος 1, 2009 #40 Φεβρουάριος 1, 2009 Με τα χρήματα που θα δώσει για 2 velociraptorες παίρνει έναν 64άρη (και λίγα λέω) ssd και θα έχει πολυυυ καλύτερες επιδόσεις και καθόλου θόρυβο Εγώ πάντως σου προτείνω να πάρεις 920(δεν θα δεις αξιοπρόσεκτη διαφορά με τον 940,ειδικά εάν κλοκάρεις λίγο τον 920),κάποιο 3χ2 gb value κιτ μνήμες (άκου τις συμβουλές των άλλων για το ποιό ακριβώς κιτ να διαλέξεις γιατί εγώ δεν έχω ddr3 για να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο),gtx295 (ή 4870χ2 εάν δεν σε παίρνει οικονομικά) και έναν ssd και αργότερα άμα θες παίρνεις άλλον έναν και κάνεις raid 0 :flower: :flower:. Πολυυυ καλύτερες επιδόσεις θα έχει με ΕΝΑΝ 64αρη SSD από ΔΥΟ 150αρηδες Velociraptor-ες σε raid 0 ? (εκτός αν μιλάμε για SSD's από την intel που κάνουν 440 ευρώ τα 32gb)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.