Spike Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2009 Κατ' αρχάς χαιρετώ την παρέα μια και είναι το πρώτο μου post στο forum, αν και το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό.Μετά από 6,5 χρόνια με το ίδιο σύστημα βασισμένο στον -ταπεινό πλέον- P4 2.53, ήρθε τελικά η ώρα για αναβάθμιση, και θα ήθελα πρώτα να παραθέσω εδώ στο forum των ειδικών τη σύνθεση του νέου μηχανήματος για να μου πείτε τη γνώμη σας.Έχουμε και λέμε:Motherboard : Asus P6T DeluxeCPU : Intel Core i7 940RAM : 3x2 GB Kingston HyperX 1375 MHzVGA : Asus GTX 295 (με προοπτική για ακόμα μία αργότερα)HDDs : 2 x Seagate 500 GB 32 MB Cache (θα μπουν σε raid 0)PSU : Thermaltake ToughPower 1000WΌλα αυτά θα μπουν στο υπάρχον Thermaltake Shark case.Ο χρήση του υπολογιστή θα είναι κυρίως για games και 3d applications γενικότερα.Παρατηρήσεις - ερωτήσεις :1) Για τη ram : Εδώ λέει ότι η συγκεκριμένη μνήμη δουλεύει στα 1.7 volts. Αν θυμάμαι καλά όμως οι core i7 επιτρέπουν τάση μέχρι 1.65 volts. Έτσι λοιπόν κατά τα γραφόμενα στο άρθρο είναι απαραίτητη μέσω BIOS η πτώση στα 1.5 volts, πράγμα το οποίο όμως σημαίνει ότι η μνήμη θα δουλεύει στα 1066 MHz, οπότε τσάμπα κόπος. Τα λέω καλά; Είναι κάτι στο άρθρο που δεν κατάλαβα; Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τι μνήμη προτείνετε στα 1333;2) Για τη CPU: Αρχική σκέψη ήταν να πάω στον 965. Επειδή όμως είνα πολλά τα λεφτά Άρη, έπεσα στον 940. Αξίζει το παραπάνω πεντακοσάρικο πραγματικά ο 965 εξετάζοντας σε όρους απόδοσης/τιμής; Ποιά είναι η γνώμη σας;3) Από overclocking είμαι παντελώς άσχετος. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου. Επειδή όμως και η συγκεκριμένη μητρική και ο επεξεργαστής έχουν περιθώρια για overclocking λέω να ασχοληθώ. Θα χρειαστώ υδρόψυξη; Αν όχι απαραίτητα, μέχρι πού μπορώ να πουσάρω με αερόψυξη;Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις - παρατηρήσεις.
apollokk Ιανουάριος 28, 2009 #2 Ιανουάριος 28, 2009 Για μητρική πάρε μια P5Q.Αν και δεν βρίσκω λόγο για το κλοκάρισμα ενός τέτοιου CPU, βάλε υδρόψυξη. Μπορεις να τον ανεβάσεις μέχρι και 2GHz (δεν είμαι σίγουρος, κάποιος που να έχει αντιστοιχο μηχάνημα να ομιλήσει).
Spike Ιανουάριος 28, 2009 Author #4 Ιανουάριος 28, 2009 Ε ναι... κομματάκι δύσκολο να στριμώξω εκεί τον 940
sofos1990 Ιανουάριος 28, 2009 #5 Ιανουάριος 28, 2009 Για μητρική πάρε μια P5Q.Αν και δεν βρίσκω λόγο για το κλοκάρισμα ενός τέτοιου CPU, βάλε υδρόψυξη. Μπορεις να τον ανεβάσεις μέχρι και 2GHz (δεν είμαι σίγουρος, κάποιος που να έχει αντιστοιχο μηχάνημα να ομιλήσει).Έλα....Το παιδί λέει να πάρει το νέο socket 1366, η Ρ5Q είναι με το 775.To cpu παίζει από μαμά κοντά στα τρία.Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.Άμα δεν έχεις πολλές απαιτήσεις πάρε τον 920, μιας που τώρα αρχίζεις να ασχολήσε.Η μητρική μια χαρά είναι.Τώρα για υδρόψυξη δεν ξέρω, προσωπικά είχα και την έβγαλα αλλά αυτά είναι γούστα.
winters Ιανουάριος 28, 2009 #6 Ιανουάριος 28, 2009 Για μητρική πάρε μια P5Q.Σωστος.. Βεβαια πρεπει να παρει 2 για να του φτασουν τα pins αλλα ολο και κατι θα γλιτωσει αν τα πουλησει.Φιλε spike επειδη εισαι καινουριος αν θες ανεβαζω εγω την αγγελια για σενα.."Πωλουνται 184 pins για intel μητρικη. Επικοινωνια με τον χρηστη spike"
winters Ιανουάριος 28, 2009 #7 Ιανουάριος 28, 2009 παρε τον 920 αλλες μνημες αλλο psu και σκληρους 2xWD6400AAKS Πες μας το budget για να σου προτεινουμε πραγματακια...
Spike Ιανουάριος 28, 2009 Author #8 Ιανουάριος 28, 2009 Η παραπάνω σύνθεση βγαίνει γύρω στα 1900. Αυτό είναι και το budget.Α, και γιατί προτείνεις τον 920 ;
sofos1990 Ιανουάριος 28, 2009 #9 Ιανουάριος 28, 2009 Ο 920 είναι πολύ πιο φθηνός και στην πραγματικότητα δεν έχει να σου προσφέρει πολλά παραπάνω από τον 940...
Spike Ιανουάριος 28, 2009 Author #10 Ιανουάριος 28, 2009 Ο 920 είναι πολύ πιο φθηνός και στην πραγματικότητα δεν έχει να σου προσφέρει πολλά παραπάνω από τον 940...Χμ... από reviews που έχω διαβάσει ο 940 από τον 920 έχει μάλλον την ίδια διαφορά που έχει ο 965 από τον 940 σε απόδοση.
sofos1990 Ιανουάριος 28, 2009 #11 Ιανουάριος 28, 2009 Χμ... από reviews που έχω διαβάσει ο 940 από τον 920 έχει μάλλον την ίδια διαφορά που έχει ο 965 από τον 940 σε απόδοση.Αναμφισβήτητα ο 940 είναι καλύτερος...Όμως το παιδί τώρα αρχίζει να ασχολείται ας αρχίσει καλύτερα από κάποιον μικρό και μετά ας πάει σε κάποιον μεγαλύτερο.Εξάλλου από όσο έιδα δεν πολύ ασχολείται και με ο/c.
theovaz Ιανουάριος 28, 2009 #12 Ιανουάριος 28, 2009 Καλώς ήρθες Νομίζω πως ο 965 δεν αξίζει την διαφορά τιμής από έναν 940 ή ακόμα και έναν 920,ειδικά όταν δεν ασχολείσαι σοβαρά (benching-sub zero καταστάσεις) με το o/c.Επίσης τροφοδοτικό θα σου πρότεινα κάποιο corsair ή pcp&c.Όσο για το overclocking,η υδρόψυξη δεν είναι απαραίτητη,όμως επειδή οι i7 είναι ιδιαίτερα ζεστοί μια καλή aftermarket ψύκτρα μπορεί να σου χρειαστεί εάν στοχεύεις σε σχετικά καλά 24/7 clocks.
Spike Ιανουάριος 28, 2009 Author #13 Ιανουάριος 28, 2009 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τα μέχρι τώρα σχόλια - απαντήσεις - προτάσεις. Θα ήθελα όμως, αν δεν είναι κόπος, όταν προτείνεται κάτι να δικαιολογείται γιατί προτείνεται. Π.χ. ο φίλος theovaz προτείνει psu corsair αντί του thermaltake και πιο πάνω ο φίλος winters προτείνει δίσκους western digital 16 MB cache, αντί τους seagate 32 MB cache που είχα στην αρχική σύνθεση. Μήπως ο πραγματικός λόγος είναι ότι πέφτει πολύ πλαίσιο εδώ μέσα; (αστειεύομαι ) OT: Theovaz lol @ υπογραφή σου
winters Ιανουάριος 28, 2009 #14 Ιανουάριος 28, 2009 Aπλα τα corsair ειναι καλυτερα απο τα thermaltake και ο western που σου προτεινα ειναι ο καλυτερος δισκος αυτη τη στιγμη στην αγορα.. Τον εχει αγορασει το μισο forum...Φυσικα και τα 2 αυτα μπορεις να τα αγορασεις και απο αλλα μαγαζια. Επειδη βαριεμαι να ψαχνω τωρα τα μαγαζια, θα σου κανω ολοκληρωμενη προταση για rig αυριο..
greekfragma Ιανουάριος 29, 2009 #15 Ιανουάριος 29, 2009 920 αντί 940 κέρδος 250ευρώ4870Χ2 αντί 295 με κέρδος 120ευρώ.ακυρώνεις τους 2Χ 500gb seagate 100ευρώμε τα έξτρα 470ευρώ παίρνεις 2X32gb Mtron SLC για άλλα κόλπα και όλα τα άλλα μηχανάκια με μηχανικούς δίσκους θα σου φαίνονται μπρίκια.άκου με και δεν θα χάσεις.αν κανεις το λαθος και πας σε raid0 με μηχανικους και δεις καπου στημενο μηχανακι με 2ssd @ raid0 θα λες τι βλακας ημουνα που εσκασα τοσα λεφτα σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη και το συστημα δεν τραβαει γιατι μπουκωνει απο τους δισκους.ειδικα για παιχνίδια που το θες θα σου πω μερικα απλα.......loading από 5 έως 10 φορές γρηγορότερα και ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ drop στα frames γιατι δεν προλαβε να σου φορτωσει το μπρικι ο μηχανικος δισκος ολα τα textures της νεας πιστας.:yes2:
def Ιανουάριος 29, 2009 #16 Ιανουάριος 29, 2009 920 αντί 940 κέρδος 250ευρώ4870Χ2 αντί 295 με κέρδος 120ευρώ. ακυρώνεις τους 2Χ 500gb seagate 100ευρώ με τα έξτρα 470ευρώ παίρνεις 2X32gb Mtron SLC για άλλα κόλπα και όλα τα άλλα μηχανάκια με μηχανικούς δίσκους θα σου φαίνονται μπρίκια. άκου με και δεν θα χάσεις.αν κανεις το λαθος και πας σε raid0 με μηχανικους και δεις καπου στημενο μηχανακι με 2ssd @ raid0 θα λες τι βλακας ημουνα που εσκασα τοσα λεφτα σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη και το συστημα δεν τραβαει γιατι μπουκωνει απο τους δισκους. ειδικα για παιχνίδια που το θες θα σου πω μερικα απλα.......loading από 5 έως 10 φορές γρηγορότερα και ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ drop στα frames γιατι δεν προλαβε να σου φορτωσει το μπρικι ο μηχανικος δισκος ολα τα textures της νεας πιστας.:yes2: σωστος Γιωργη
winters Ιανουάριος 29, 2009 #17 Ιανουάριος 29, 2009 50ε περισσευουν για ψυκτρα. Τι κουτι εχεις και τι αναλυση εχει η οθονη σου?
gregorisvas Ιανουάριος 29, 2009 #18 Ιανουάριος 29, 2009 +1 @ Winters. Αν δεν ασχοληθείς σοβαρά με το o/c οπου θα χρειαστείς τον 22/23 πολλαπλασιαστή του 940 τότε θα είσαι μια χαρά και με τον 920 ο οποίος είναι αρκετά φθηνότερος.Άλλωστε άμα θές μεγαλύτερη συχνότητα άνετα πάς τον 920 παραπάνω.. Κατα τ' άλλα δές τη σύνθεση του Winters..Κορυφαία
Spike Ιανουάριος 29, 2009 Author #19 Ιανουάριος 29, 2009 Aπλα τα corsair ειναι καλυτερα απο τα thermaltake τα corsair δεν τα ξέρω αλλά και τώρα thermaltake έχω εδώ και 4 χρόνια και είμαι ευχαριστημένοςκαι ο western που σου προτεινα ειναι ο καλυτερος δισκος αυτη τη στιγμη στην αγορα.. Τον εχει αγορασει το μισο forum...καμία αντίρρηση, έχω 2 απ' αυτούς αλλά ο συγκεκριμένος που μου προτείνεις έχει 16 MB cache έναντι 32 του seagateΦυσικα και τα 2 αυτα μπορεις να τα αγορασεις και απο αλλα μαγαζιατο μηχάνημα θα το πάρω από μαγαζί που το έχουνε κάτι φίλοι και τους εμπιστεύομαι Επειδη βαριεμαι να ψαχνω τωρα τα μαγαζια, θα σου κανω ολοκληρωμενη προταση για rig αυριο..παρά ταύτα περιμένω την πρότασή σου 920 αντί 940 κέρδος 250ευρώ4870Χ2 αντί 295 με κέρδος 120ευρώ.ακυρώνεις τους 2Χ 500gb seagate 100ευρώΌπως θα είδες παραπάνω αρχική μου σκέψη ήταν να πάω extreme, δε θα ήθελα να πέσω πιο κάτω σε απόδοση, αφού τα οικονομικά μου σε αυτή τη φάση το επιτρέπουν.Με όλο το σεβασμό, η 4870x2 δεν την πιάνει την 295. Για τους δίσκους απάντησα πιο πάνω, αν και δεν αποκλείω τους wd.με τα έξτρα 470ευρώ παίρνεις 2X32gb Mtron SLC για άλλα κόλπα και όλα τα άλλα μηχανάκια με μηχανικούς δίσκους θα σου φαίνονται μπρίκια.άκου με και δεν θα χάσεις.αν κανεις το λαθος και πας σε raid0 με μηχανικους και δεις καπου στημενο μηχανακι με 2ssd @ raid0 θα λες τι βλακας ημουνα που εσκασα τοσα λεφτα σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη και το συστημα δεν τραβαει γιατι μπουκωνει απο τους δισκους.ειδικα για παιχνίδια που το θες θα σου πω μερικα απλα.......loading από 5 έως 10 φορές γρηγορότερα και ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ drop στα frames γιατι δεν προλαβε να σου φορτωσει το μπρικι ο μηχανικος δισκος ολα τα textures της νεας πιστας.:yes2:Φίλε greekfragma μαζί σου. Πίστεψέ με πολύ θα ήθελα να πάρω ssd και να έχω μεγαλύτερες ταχύτητες και απαλλαγή θορύβου αλλά υπάρχουν κάποια θεματάκια. Όπως π.χ. ότι είναι πανάκριβοι και μικρής χωρητικότητας. Συν το ότι είναι καινούργια τεχνολογία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σιγουρα θα πάρω κάποια στιγμή αλλά όχι τώρα με αυτές τις τιμές. 50ε περισσευουν για ψυκτρα. Τι κουτι εχεις και τι αναλυση εχει η οθονη σου?Προς το παρόν θα αφήσω τη μανίσια ψύκτρα πάνω και αν δεν είμαι ευχαριστημένος θα πάρω άλλη. Κουτί thermaltake shark. Είναι full tower, έχει αρκετό χώρο. Οθόνη έχω μια 20άρα viewsonic 1600x1200 ανάλυση αλλά κι αυτή θα αναβαθμιστεί αργότερα μάλλον με 30άρα wide η οποία θα συνοδευτεί από τη δεύτερη 295 που είπα στο αρχικό post. Όλα αυτά όταν πέσουν οι τιμές βέβαια.
winters Ιανουάριος 29, 2009 #20 Ιανουάριος 29, 2009 Να σε ρωτησω κατι.. Εχει 32mb o seagate, δλδ αυτο τι σημαινει? Τι παραπανω προσφερει?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.