Jump to content

Θελω να συνδεσω 3 οθονες στην καρτα γραφικων. Ιδεες?

Blinky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον, αυτη τη στιγμη εχω μια 8800gt και εχω συνδεμενες πανω 2 οθονες, μια CRT με vga-dvi adaptor και εναν projector με dvi-hdmi. Θελω να προσθεσω και μια τριτη οθονη, μια LCD-TV. Οποιαδηποτε απο τις 3 οθονες θα παιζουν μονες τους καθε φορα, δεν προκειται να βαλω clone mode ή extended desktop κλπ. Αρα θα μπορουσα απλα να αλλαζω τα βυσματα πισω στην καρτα γραφικων για την τριτη οθονη, αλλα θελω να το αποφυγω, θα προτιμουσα να ειναι μαι μονιμη εγκατασταση και απλα μεσα απο το gpu control panel να επιλεγω ποια θα δειχνει.

Οποτε επειδη και το κοστος ειναι ενα θεμα (πχ δε προκειται να επαιρνα hdmi splitter με 80-100 ευρω και αμφιβολα αποτελεσματα) σκεφτομουνα πως θα μπορουσα να αποκτησω παραπανω εξοδους αλλαζωντας ισως την καρτα γραφικων (κατι που ουτως η αλλως μαλλον θα γινει γιατι θα παω σε καποια που να περναει και audio απο το hdmi).

Στην αρχη σκεφτηκα να αλλαξω την 8800gt με μια 4850 για το θεμα του ηχου αλλα παλι 2 εξοδους θα εχει...

Γενικα καποια καρτα με 3-4 εξοδους δε γνωριζω, μονο καποιες multigpu (πχ 4870χ2) αλλα ειναι πολυ ακριβες. Σκεφτηκα μηπως κανω crossfire με 2χ 4670 πχ, ετσι θα εχω 4 εξοδους (ειναι usable ολες ομως?) και με κοστος περιπου οσο η 4850. Απο επιδοσεις βεβαια δε θα πολυ-λεει μιας και η mobo μου (abit ip35 pro) εχει 4x pci express για τη δευτερη καρτα...χωρια το αμφιβολο xfire scaling στα games κλπ...

Τελος αν εβαζα μια δευτερη φτηνιαρα καρτα στο δευτερο pci express λογικα θα εκανα τη δουλεια μου, αλλα δε θα μπορουσα απο εκεινη την οθονη να εκμεταλευτω τη δυναμη της καλης...

Μια τελευταια λυση που σκεφτηκα ειναι μηπως εβαζα μια 4850 και μια μικρη, πχ 4350 σε xfire μονο και μονο για να μπορω να εκμεταλευτω τη δυναμη της καρτας γραφικων και απο 4 dvi, αλλα δε ξερω πως δουλευει το xfire με πολυ διαφορετικης δυναμικοτητας καρτες...μηπως η μικρη θα ριχνει και τη μεγαλη σε επιδοσεις? Θα ελπιζα να υπαρχει απο μηδενικη εως μικρη βελτιωση στις επιδοσεις και ετσι θα εκανα τη δουλεια μου, αλλα αν ειναι να τη ριχνει κιολας δεν αξιζει...

Εσεις τι πιστευετε για τα παραπανω? Υπαρχει μηπως και καποια αλλη ιδεα?

2 X 4830

2 x 4850

affordable και πανω απο gt.

και θα κανεις αυτο που λες.

ανεβαινει πολυ το κοστος ομως...και η δευτερη θα περιοριζεται πολυ απο το 4x bus οποτε δε θα τις χαρω καν (γι ανα πεις οτι ισως ξεπερνουσα το θεμα του κοστους αν ας πουμε πετουσαν...)

Γενικα ειανι προβλημα το bus στο xfire με τη μητρικη μου, αλλα δε προκειτια να φτασω στο σημειο να αλλαξω και μητρικη.... Ιδανικο θα ηταν αν εβγαινει καποια multi-gpu εκτδοση της 4670 , δε θα ειχα προβλημα με το bus, θα εκανε το πολυ 150, και θα μου εδινε και τα 4 dvi...αλλα δεν υπαρχει.

Αν ειναι να γινει xfire θα προτιμουσα τη λυση 4850+την πιο φτηνη ati που να ειναι compatible , αρκει να μη ριχνει τις επιδοσεις της πρωτης....ξερει κανεις πως λειτουργει σε τετοια περιπτωση το xfire?

Παρε μια δευτερη nvidia (μιας κ η πρωτη σου ειναι nvidia) κ θα εισαι αρχοντας!

Δες αυτο dsc00094jp0.jpg,280 κ 8800gt εχει επανω!;)

με δευτερη καρτα αυτονομη δινω μεν σημα σε ολες τις οθονες αλλα σε καποια απο αυτες δε θα μπορω να εκμεταλευτω τη δυναμη της πρωτης καρτας. Επισης η προταση σου def, πολυ ακριβη....

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1169718

3 έξοδοι και μια χαρούλα για την τιμούλα της

οτι πρεπει ειναι αυτη! HDMI στην LCD-TV απευθειας, dvi->hdmi στον projector που δε με νοιαζει και ο ηχος, και το vga στην CRT!

Παιζει και καμια αντιστοιχη σε 4830/4850 για να μην κανω και υποβαθμιση σε δυναμη απο την 8800gt? Καλα οχι οτι θα κολησω εκει αλλα ακομα καλυτερα θα ηταν....

στο κροσφαιερ δεν ειναι υποχρεωτικό οι κάρτες να ειναι ιδιες. αρκει να ειναι ιδιας οικογενειας. δλδ μπορεις να παρεις μια 4850/70 και να της κοτσαρεις μια 4350 απλα και μονο για τις επιπλεον εξοδους που θελεις (αλλα δε ξερω τι θα παιξει με την αποδοση... ΙΣΩΣ να πεσει. δε τοχω ψαξει ποτε...)

μπα δε συμφερει....ουτε καν υποστηριζει 1080p αναλυση χωρια που δεν εχει δυναμη, θα ηταν χειροτερα απο το να εβαζα απλουστατα μια δευτερη ανεξαρτητη καρτα γραφικων με 20 ευρω...

Η καλυτερη λυση μακραν ειναι αυτη του Dellman, μονο μειονεκτημα οτι σε κατι δυνατοτερο δεν υπαρχει. Εκανα μια ερευνα και σε 4830/4850 μονο απο powercolor υπαρχει κατι αντιστοιχο, που "σοβαρα" μαγαζια δεν εχουν εδω Ελλαδα και δε θελω να μπλεξω με online...

Αρα μαλλον παμε για την Asus 4670 που προτεινε και ας πεσουμε λιγακι σε δυναμη...(ελπιζω να ειναι οντως ΛΙΓΑΚΙ βεβαια...)

απο οτι φαινεται - απο τα παραπανω που διαβασα- δεν θες να πας σε ακριβη λυση. αρα η μια λυση που εχεις ειναι αυτη που προτεινε ο dellman (4670). ομως, αν σε παιρνει, θα σου ελεγα να σκεφτεις και την λυση που προταθηκε απο τον nephilim. ειναι το ιδανικο που θες και με πολυ δυνατη καρτα.

απο οτι φαινεται - απο τα παραπανω που διαβασα- δεν θες να πας σε ακριβη λυση. αρα η μια λυση που εχεις ειναι αυτη που προτεινε ο dellman (4670). ομως, αν σε παιρνει, θα σου ελεγα να σκεφτεις και την λυση που προταθηκε απο τον nephilim. ειναι το ιδανικο που θες και με πολυ δυνατη καρτα.

4850X2 δεν εχω δει ομως πουθενα στην Ελλαδα. Γενικα ξερω οτι υπαρχει μια sapphire αλλα στην Ελλαδα ποιος φερνει?

Επισης κατι ενδεικτικες τιμες που ειδα ηταν στα ~300 ευρω δηλαδη ακριβοτερα και απο 2 4850 που κοστιζουν γυρω στα 250...(και τις οποιες δυστυχως δε μπορω να βαλω λογω μικρου pci express 4x στην δευτερη καρτα).

Αν μπορουσα να βρω μια 4850Χ2 απο σοβαρο μαγαζι κατω απο τα 250 θα το σκεφτομουνα σοβαρα σαν μια λυση αλλα δεν...

Για την ακριβεια με μια ματια τωρα στο skroutz μονο στο Hardshop εχει στα 285 ευρω...το αλλο ειναι pixmania οποτε μακρια...

οτι πρεπει ειναι αυτη! HDMI στην LCD-TV απευθειας, dvi->hdmi στον projector που δε με νοιαζει και ο ηχος, και το vga στην CRT!

Παιζει και καμια αντιστοιχη σε 4830/4850 για να μην κανω και υποβαθμιση σε δυναμη απο την 8800gt? Καλα οχι οτι θα κολησω εκει αλλα ακομα καλυτερα θα ηταν....

δε γινεται αυτο.

γιατι απο τις 3 εισοδους θα δουλεψουν οι 2.:yes4:

δε γινεται αυτο.

γιατι απο τις 3 εισοδους θα δουλεψουν οι 2.:yes4:

δε με ενδιαφερει να δουλευουν ολες ταυτοχρονα....ουτε καν οι 2....μονο 1 να δουλευει καθε δεδομενη στιγμη μου αρκει. Απλα θελω να αποφυγω το να βαζω-βγαζω βυσματα απο την καρτα γραφικων, γιατι θα ειναι και χωμενο το PC κλπ....θελω να ειναι μια μονιμη εγκατασταση και αποκει και περα απο το gpu control panel θα επιλεγω μονο 1 να δειχνει ανα πασα στιγμη...

Nephilim, η 4850X2 απο pixmania ερχεται στα 265 με τα μεταφορικα. Ειναι πιο πολλα απο 2 4850 απο το πλαισιο πχ...και το μονο προβλημα μου ειναι οτι η δευτερη θα κοβεται απο το pci express 4x bus, αλλα απο την αλλη δε θελω να μπλεξω με εγγυησεις εξωτερικου....θα επρεπε να ειναι πααααρα πολυ δελεαστικη η τιμη, και αυτη δεν ειναι καν μικροτερη απο τις 2 σκετες καρτες...

οταν εγραφα το ποστ,η τιμη της ηταν στα 249,με 127 την πιο φθηνη μονη 4850 στο πλαισιο.

και ναι κανε αυτο που λει ο kostas007.

249 ειναι και τωρα στο pixmania, αλλα θελει και 16 ευρω μεταφορικα...αρα 265.

Το θεμα switch το εχω εξαντηλησει. Δεν αξιζει το κοστος του γιατι δεν υπαρχει καποιο πολυ απλο με 1 εισοδο 2 εξοδους πχ και ενα διακοπτη που θα ηταν πιο οικονομικο και θα εκανα τη δουλεια μου....Δυστηχως πουλανε με 1 εισοδο 4 εξοδους, με ενισχυση σηματος κλπ και γι'αυτο ακριβαινει το κοστος χωρις να προσφερει πραγματα που να τα χρειαζομαι... Αμα ειναι το switch να κοστισει οσο μια 4670 ε τοτε βαζω την 4670 στη δευτερη θυρα με xfire και οσο αποδοσει απο το 4χ δε με νοιαζει κερδος θα ειναι, και εχω και 4 εξοδους....

ο στοχος του θεματος ειναι να βρεθει ο πιο εξυπνος/οικονομικος τροπος λυσης, οχι απλα να γινει η δουλεια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.