Strategos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Καλησπέρα,θα ηθελα να ρωτήσω το εξής. Πες οτι στο raid1 που εχω χτυπήσει ο ενας δισκος αν τον βγαλω και μπω στα windows στον αλλον δισκο θα εχω τα δεδομενα μου κανονικά, αλλα πες οτι μετα εγώ θελω να ξαναβάλω αυτον τον δίσκο σε raid 1 παίρνω εναν αλλον ιδιο και μετά τι πρέπει να κάνω ώστε να μην χαθούν τα δεδομένα μου απο τον δίσκο που λειτουργεί κανονικά; Αμα πχ παω στο μενου του raid και κανω raid 1 και βαλω τον παλιο και τον καινουργιο δισκο θα μου ξαναδιημιουργηθεί χωρις να χασω τα δεδομένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 28, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Οταν βαλεις και δευτερο δισκο, αν δεν κανει αυτοματα το rebuild, πηγαινεις μεσα στο Intel Matrix Storage manager και επιλεγεις εσυ να κανει το rebuild του Array. Απλα θα σε ρωτησει ποιον δισκο να χρησιμοποιησει. Εκει θα επιλεξεις τον καινουριο που εχεις εγκαταστησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strategos Ιανουάριος 28, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Εννοεις το intel matrix storage μεσα απο τα windows; Παντως τωρα που το εχω αυτο μεσα δεν εχει επιλογη για rebuild μονο create. Αμα χαλάσει το ενας δισκος και βαλω καινουργιο θα την εμφανίσει μονο του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 28, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Βασικα, αν βαλεις ακριβως ιδιο δισκο, λογικα θα σου εμφανισει απο το boot ακομα οτι το status ειναι σε κατασταση rebuild. Αν οχι, βαλε εναν ακομα δισκο και λογικα θα σου εμφανισει επιλογη για rebuild στον καινουριο δισκο μεσα στο Intel Matrix Storage Manager.Δες κι εδω. Τα λεει λιγο καλυτερα.http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/cs-021014.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strategos Ιανουάριος 28, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 αυτο ακριβως εψαχνα, ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιανουάριος 31, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2009 Μη μασάς, αλλάζεις το δίσκο με ίσο (ή μεγαλύτερο) και κάνει rebuild. Εύκολα θα το παλέψεις. Μπορεί να σου συμβεί (το rebuild) και μετά από crash (π.χ. σε κανένα game) όπου χάνεται ο συγχρονισμός των δίσκων και μόλις κάνεις reboot ξεκινάει το rebuild αυτόματα (θα το καταλάβεις από το matrix icon στο systray). H διαφορά όταν αλλάξεις δίσκο είναι ότι ρωτάει επιπλεόν με ποιον δίσκο να κάνει το rebuild. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.