Jump to content

Vista επιλογές ενέργειας σε XP

mech5107

Recommended Posts

Αν και ο τίτλος δεν είναι πολύ καλός, δεν βρήκα κάτι καλύτερο να βάλω...

Το θέμα έχει ως εξής:

Στα vista, στις επιλογές ενέργειας έχει αρκετές περισσότερες επιλογές από ότι τα XP.

Κυρίως με ενδιαφέρει το να αλλάζουν οι επιλογές βάση του αν είναι στην μπαταρία η στο ρεύμα το laptop.

Π.Χ. Αν είναι στο ρεύμα και κλείσω την οθόνη(καπάκι), να μην κάνει τίποτα, ενώ αν είναι στην μπαταρία να κάνει hibernate.

Γίνεται με κάποιο τρόπο?

P.S. Προφανώς ρωτάω αν γίνεται στα XP...

Βεβαίως και γίνεται.

Για το συγκεκριμένο που ζητάς, πήγαινε στο Display Options, επέλεξε την καρτέλα Screen Saver, κάνε κλικ στο Power, και στο Power Schemes βρίσκεται αυτό που ζητάς.

Επίσης για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία Speedstep ή Cool&Quiet, έχε επιλεγμένο το Scheme Minimal Power Management ή Portable/Laptop.

Ηδη το έχω σε laptop scheme, απλά στα Vista διαχωρίζει το αν θα είναι στη μπαταρία ή στην πρίζα και έχει επιλογές για κάθε περίσταση.

Όπως είπα, αυτό που θέλω περισσότερο είναι, όταν είναι στην πρίζα, με το που κλείνω το καπάκι να μην κάνει τίποτα, ενώ στην μπαταρία να κάνει hibernate ή standby...

Το έχω ήδη στο hibernate, απλά κάθε φορά που ξεχνάω και κλείνω την οθόνη κατα λάθος περιμένω να κάνει hibenate και μετά να γίνει η επαναφορά...

Μάλιστα.. Νόμιζα ότι είχε ξεχωριστές επιλογές..

Ρίξε μια ματιά στο RMClock. Έχει πολλές ρυθμίσεις σχετικά με την διαχείριση ενέργειας.

Καλή επιτυχία πάντως!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.