Jump to content

PSU mod

theo_mich

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ετοιμαζω μια modα για το Τt750...

Λεω να του προσθεσω Pci-e 8pin, να καταργησω τα modular καλωδια και να βαλω μακρυτερα, volt mod και volt meter.

Αυτο που ψαχνω ειναι οι προδιαγραφες των καλωδιων.. Νομιζω οτι τα καλωδια εχουν διατομη 1-1,5mm2 αλλα δεν ξερω αλλα στοιχεια.

Επισης ψαχνω pci-e και Τsata pins και ακροδεκτες. Οποιος εχει γνωση επι του θεματος, ας ριξει καμια ιδεα.

φιλε μου μηπως χερεις που μπορω να βρω τετοια καλωδια??

για τα τsata δεν καιγομαι τοσο οσο για τα atx & pci-e pins..

ty anyway

edit: βρηκα ebay

Για τα sata, στείλε στον Κοπρίτη...

Για τα καλώδια, αντέγραψε αυτά που έχεις τώρα σε πάχος, και βάλε και λίγο παραπάνω αν θές...

Για τη μόντα να βάλεις και ένα 8πινο pci-e καλώδιο θα με ενδιέφερε και εμένα. Όταν κάνεις πρόοδο, δώσε καμιά πληροφορία.

τα καλωδια που εχει πανω τωρα ειναι αυτα αλλα κατασκευασμενα απο αλλη εταιρια

http://www.jaguarind.com/products/pvc/wire/ul3.html

ειναι awg 18 με diam 1.02mm, area 0.823mm2 και 20.9Ω/km

βρηκα στο ebay:ebay

τελικα λεω να βαλω awg16 και οχι awg14

specs awg16: diam 1.29mm, area 1.31mm2 και 13.2Ω/km

απλα δεν μπορω να βρω τα συγκεκριμενα πουθενα:suicide:

any suggestions??

εχω βρει αυτα: ebay αλλα δεν ξερω...

και μια ερωτηση προς του γνωστες.. αν και εχω κολλητηρι αεριου που στο ''τερμα'' αντιστοιχει σε 125watt δυσκολευεται αρκετα στην αποκολληση πανω στο τροφοδοτικο?? μηπως κατι δεν κανω σωστα??

και μια ακομα... η σολντερινη πως ακριβως βοηθαει στην ολη διαδικασια??

τυ

Το καλώδιο που χρησιμοποιεις είναι υπερβολικό για την δουλεια αυτή. Και HO7V-K καλής ποιότητας (όχι ελληνικό και όχι κίνα καταραμένη) είναι αρκετό και σίγουρα πολύ πιο φτηνό.

Τώρα για το κολλητήρι αερίου: Χρησιμοποιείς λάθος πραγμα. Δεν κάνει, σίγουρα σου καίει τα καλώδια γιατί σίγουρα ανεβάζει πολύ θερμοκρασία (500οC ίσως και παραπάνω).

Με την καμμία δεν χρειάζεσαι πάνω από 40 Watt. Χρησιμοποίησε μεγάλη μύτη (τυπικά 2-3 χιλιοστά) για αυτή την δουλεια αλλιώς θα παιδευτείς πολύ.

Η σολντερίνη χρησιμοποιείται για να διώξει οξείδια των μετάλλων κατά την κόληση. Αν η κόληση σου είναι η κλασική του .75-1mm από αναγνωρισμένη μάρκα και έχεις έξτρα αλοιφη σολντερίνης, πήγαινέ την στην ανακύκλωση. Σου είναι άχριστη.

Προσοχή η σολντερίνη συνήθως περιέχει χλωριούχο ψευδάργυρο και είναι πολύ καρκινογόνα.

Αυτά νομίζω,

Φίλικα,

Χρήστος

Το καλώδιο που χρησιμοποιεις είναι υπερβολικό για την δουλεια αυτή. Και HO7V-K καλής ποιότητας (όχι ελληνικό και όχι κίνα καταραμένη) είναι αρκετό και σίγουρα πολύ πιο φτηνό.

Τώρα για το κολλητήρι αερίου: Χρησιμοποιείς λάθος πραγμα. Δεν κάνει, σίγουρα σου καίει τα καλώδια γιατί σίγουρα ανεβάζει πολύ θερμοκρασία (500οC ίσως και παραπάνω).

Με την καμμία δεν χρειάζεσαι πάνω από 40 Watt. Χρησιμοποίησε μεγάλη μύτη (τυπικά 2-3 χιλιοστά) για αυτή την δουλεια αλλιώς θα παιδευτείς πολύ.

Η σολντερίνη χρησιμοποιείται για να διώξει οξείδια των μετάλλων κατά την κόληση. Αν η κόληση σου είναι η κλασική του .75-1mm από αναγνωρισμένη μάρκα και έχεις έξτρα αλοιφη σολντερίνης, πήγαινέ την στην ανακύκλωση. Σου είναι άχριστη.

Προσοχή η σολντερίνη συνήθως περιέχει χλωριούχο ψευδάργυρο και είναι πολύ καρκινογόνα.

ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλες.

Παρόλα αυτά αν όντως θέλεις AWM 1007 μπορείς να δεις την σειρά: C2064B-100-ND ή A2064B-100-ND στο www.digi-key.com.

Θα δεις ότι είναι αρκετά αλμυρά όμως...

μιλησα με digi-key και 100ft (~31m)C2065B-100-ND (16awg) μαζι με μεταφορικα κανουν περιπου 47 ευρω.

αυτα που λες εσυ ειναι 18awg δλδ σαν αυτα που εχει ηδη το τροφοδοτικο...

HO7V-K 1x1.5mm2 ελληνικης εταιρειας (συγκεκριμενα Cablel) τα 30 μετρα κανουν λιγοτερο απο 5 ευρω:p

αλλα πιστευω πεφτουμε πολυ σε ποιοτητα... ας βαλω τουλαχιστον αναλογα με αυτα που ειχε;)

cablelcp2.th.jpg

καθε προταση ευπροσδεκτη:D

ps. ξερει κανεις αν η πλακετα του τροφοδοτικου εχει παραπανω απο 2 layers? γτ αμα εχει την κατεστρεψα:tomato:

Δεν έχω δει ποτέ multilayer πλακετα σε τέτοιο τροφοδοτικό. Αν σε προβληματίζουν οι κολήσεις έλα να στις κάνω εγώ(*).Για τον Digi-key κωδικό έχεις δίκιο, λάθος μου... H βασική διαφορά των HO7V-K και NYAF κλπ με τα AWM type 1007 είναι η σκληρότητα του μανδύα. Επίσης η διαφορά στις ποιότητες στα HO7V-K και NYAF είναι στο πόσο ανθεκτικός είναι ο μανδύας. Αν βάλεις όμως braiding στα καλώδια (που φαντάζομαι ότι θα κάνεις, τότε δεν έχεις πρόβλημα.

Ότι άλλο μπορώ να βοηθήσω εδώ είμαι.

Φιλικά,

Χρήστος

(*) χωρίς κόστος φυσικα

H βασική διαφορά των HO7V-K και NYAF κλπ με τα AWM type 1007 είναι η σκληρότητα του μανδύα.
Επίσης η διαφορά στις ποιότητες στα HO7V-K και NYAF είναι στο πόσο ανθεκτικός είναι ο μανδύας.
Αν βάλεις όμως braiding στα καλώδια

παλικαρε μιας και το κατέχεις πολυ καλα, μπορεις να εξηγησεις σε γενικες γραμμες τα παραπανω??

οταν λες μανδυας εννοεις μανδυα στο μεταλλο ή εννοεις το pvc? (αμα ειπα χοντρη @@ μν βαρεσετε:p)

ουπς σόρρυ. Μανδύας είναι το πλαστικό γύρω γύρω από το καλώδιο (μπορεί και να μην είναι pvc). Επίσης μπορεί το πλαστικό μονωτικό να μην είναι μια ουσια αλλά μια στρώση πλαστικού πάνω από μια άλλη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.