Jump to content

Network Problem

jayfrog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδες εχω στο σπιτι 2 Η/Υ και κανω συνδεση και τα δυο με ενα καλωδιο ΛΑΝ και τα windows αυτοματα αναγνωριζον το δκικυτο κ παιρνω ιντερνετ απο το Η/Υ που εχει ιντερνετ(εχω το παλιο modem μεω USB)

ειχαμε κολησει ιους κ μας εκανε προβλημα στο δικτυο καθαρισαν ολοι οι ιοι ολα οκ

αλλα το δικτυο παλι βλακεις λεει οτι ειναι με περιορισμενη προσβαση ι χωρισ αξιοποιστια

αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δν υπαρχουν 3 πραματα για καποιο λογο

τωρα εγω νομιζv οτι το προβλημα θα λυθει αν βαλω

μονος μου τις διευθηνσης αλλα δεν ξερω τι αριθμους να βαλω στο ενα η/υ κ τι στο αλλο στο αλλο

to παρακατω ειναι απο το Υ/Η που εχει ιντερνετ απο τον οποιο παιρνει το αλλο Η/Υ η μαλλον απο τον οποιο υποτιθετε οτι παιρνει

Φυσική διεύθυνση: 00-0E-0C-63-2F-AE

Διεύθυνση IP: 169.254.145.100

Μάσκα υποδικτύου: 255.255.0.0

Προεπιλεγμένη πύλη:

Διακομιστής DNS:

Διακομιστής WINS:

Εχει προβλημα μαλλον το καλωδιο δικτυου γιαυτο σε βγαζει περιορησμενη συνδεση.Ασε της IP ολα στο αυτοματο και κανε με καινουργειο καλωδιο δικτυου δοκιμες.

Πρέπει το καλώδιο να είναι FTP και όχι UTP που προορίζεται για hub/router

Γιατί να χρειαστεί θωρακισμένο καλώδιο και δεν του κάνει το αθωράκιστο;

Δεν νομίζω να περνάει τα καλώδιά του κοντά σε φούρνους μικροκυμάτων...

κατ αρχάς το αυτόματο είναι ότι χειρότερο στα XP που δεν υπάρχει κάποια δικτυακή συσκευή να σηκώνει DHCP.....

δοκίμασε το εξής:

στο pc που έχει ίντερνετ, στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου θα βάλεις:

Διεύθυνση IP: 192.168.1.1

Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη πύλη:

Διακομιστής DNS:

Διακομιστής WINS:

στον υπολογιστή που θέλεις να αποκτήσει ίντερνετ:

Διεύθυνση IP: 192.168.1.2

Προεπιλεγμένη πύλη:192.168.1.1

Διακομιστής DNS:

Διακομιστής WINS:

και αν πάλι δεν πάρει, δοκίμασε στο τελευταίο να βάλεις Διακομιστής DNS:192.168.1.1

αν τυχόν είναι θέμα δικτύου θα λειτουργήσει, αλλιώς θα πρέπει να ψάξεις για ρυθμίσεις

δοκιμάζεις δηλαδή το παραπάνω και το αφήνεις όπως στα έγραψα, και μετά πας στις συνδέσεις δικτύου και κάνεις δεξί κλικ-> ιδιότητες, Για προχωρημένους και τσεκάρεις το κουτάκι που λέει για κοινόχρηστη σύνδεση ίντερνετ (ICS)

Γιατί να χρειαστεί θωρακισμένο καλώδιο και δεν του κάνει το αθωράκιστο;

Δεν νομίζω να περνάει τα καλώδιά του κοντά σε φούρνους μικροκυμάτων...

Λάθος μου

στον υπολογιστη που ΔΙΝΕΙ ιντερνετ στους αλλους:

Διεύθυνση IP: 192.168.0.1

Προεπιλεγμένη πύλη:

Διακομιστής DNS:

στους αλλους:

Διεύθυνση IP: 192.168.0.Χ (το Χ να ειναι ενας αριθμος μεταξυ 2 και 254)

Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0 <-- edit

Προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.0.1

Διακομιστής DNS: 192.168.0.1

κατ αρχάς το αυτόματο είναι ότι χειρότερο στα XP που δεν υπάρχει κάποια δικτυακή συσκευή να σηκώνει DHCP.....

δοκίμασε το εξής:

στο pc που έχει ίντερνετ, στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου θα βάλεις:

Διεύθυνση IP: 192.168.1.1

Προεπιλεγμένη πύλη:

Διακομιστής DNS:

Διακομιστής WINS:

στον υπολογιστή που θέλεις να αποκτήσει ίντερνετ:

Διεύθυνση IP: 192.168.1.2

Προεπιλεγμένη πύλη:192.168.1.1

Διακομιστής DNS:

Διακομιστής WINS:

και αν πάλι δεν πάρει, δοκίμασε στο τελευταίο να βάλεις Διακομιστής DNS:192.168.1.1

αν τυχόν είναι θέμα δικτύου θα λειτουργήσει, αλλιώς θα πρέπει να ψάξεις για ρυθμίσεις

δοκιμάζεις δηλαδή το παραπάνω και το αφήνεις όπως στα έγραψα, και μετά πας στις συνδέσεις δικτύου και κάνεις δεξί κλικ-> ιδιότητες, Για προχωρημένους και τσεκάρεις το κουτάκι που λέει για κοινόχρηστη σύνδεση ίντερνετ (ICS)

τα εκανα ολα αυτα που μου ειπες βεβαια δυστυχως δεν εγινε η δουλεια ενταξει ξερω πως θα λειτουργησει ισως θα φανει περιεργω αλλα η λυση ειναι FORMAT ξεχασα να αναφερω κατι να σας το πω

εχουμε ετιμα 2 PC το Α εχει ιντερνετ το Β παιρνει απο το Α ολα καλα ολοι χαρουμενοι το Α ξεκιναει να μπαινει σε ακαταλληλο υλικο και ξεκινανε μικρο κολιματα κ μαζι εμφανιζετε το προβλημα που σας περιεγραψα ε επειδη το Α ειχε κοληματα + το προβλημα μου του εκανα επαναφορα συστηματος εφυγαν τα μικρο κολιματα εφυγε και το προβλημα μου αλλα το Α συνεχισε την πορεια των ακαταλληλω υλικων και ηρθα τα κολιματα και το προβλημα μου βεβαια εβαλα αντι βιρους εφυγαν οι Ιοι αλλα το προβλημα εμεινε απενεργοποιησα και την επαναφορα συστηματος διοτι 600 ιοι ηταν σε εκεινα τα αρχεια ε αυτα:pleasantry:

Πρέπει το καλώδιο να είναι FTP και όχι UTP που προορίζεται για hub/router

pontium καλά, το είπες που το είπες, υποστήριξέ το κιόλας! θέλει καλώδιο είτε FTP (έτσι το ονομάζουν πλαίσιο και e-shop) είτε UTP crossover, πρόκειται για το ίδιο καλώδιο, ένα UTP δηλαδή που έχει αντεστραμμένα κάποια ζεύγη, δηλαδή το send του ενός υπολογιστή να πηγαίνει στο receive του άλλου υπολογιστή και το αντίθετο...

στον υπολογιστη που ΔΙΝΕΙ ιντερνετ στους αλλους:

Διεύθυνση IP: 192.168.0.1

Προεπιλεγμένη πύλη:

Διακομιστής DNS:

στους αλλους:

Διεύθυνση IP: 192.168.0.Χ (το Χ να ειναι ενας αριθμος μεταξυ 2 και 254)

Μάσκα υποδικτύου: 255.255.0.0

Προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.0.1

Διακομιστής DNS: 192.168.0.1

γιατί, εγώ τι είπα?? :happy2:

Παντως, οι οχι και τοσο παλιες καρτες δικτυου υποστηριζουν auto mdi/mdix, οποτε ειτε βαλεις crossover ειτε straight θα παιξει κατα πασα πιθανοτητα.

pontium καλά, το είπες που το είπες, υποστήριξέ το κιόλας! θέλει καλώδιο είτε FTP (έτσι το ονομάζουν πλαίσιο και e-shop) είτε UTP crossover, πρόκειται για το ίδιο καλώδιο, ένα UTP δηλαδή που έχει αντεστραμμένα κάποια ζεύγη, δηλαδή το send του ενός υπολογιστή να πηγαίνει στο receive του άλλου υπολογιστή και το αντίθετο...

Το καλώδιο FTP δεν είναι crossover.

Το ακρωνύμιο είναι Foil shielded Twisted Pair. Πράγμα που σημαίνει ότι εσωτερικά έχει επικάλυψη αλουμινίου για αποφυγή παρεμβολών και απαιτεί γείωση στον τερματισμό του για να δουλέψει σωστά.

Αυτό που χρειάζεται όπως είπες είναι ένα απλό καλώδιο UTP crossover.

γιατί, εγώ τι είπα?? :happy2:

βασικα το ιδιο.. :p απλα ειχα ανοιξει αρκετες καρτελες και μεχρι να απαντησω.. ειχε περασει λιγη ωρα...

οταν ειχα ανοιξει την καρτελα δεν υπηρχε η απαντηση σου

το crossover ειναι crosover το UTP ειναι UTP 100% δεν εχω προβλημα στο καλωδιο ουτε στης καρτες οταν θα κανω Format θα σας ενημερωσω

Το καλώδιο FTP δεν είναι crossover.

Το ακρωνύμιο είναι Foil shielded Twisted Pair. Πράγμα που σημαίνει ότι εσωτερικά έχει επικάλυψη αλουμινίου για αποφυγή παρεμβολών και απαιτεί γείωση στον τερματισμό του για να δουλέψει σωστά.

Αυτό που χρειάζεται όπως είπες είναι ένα απλό καλώδιο UTP crossover.

συμφωνώ απόλυτα!!! και εγώ έτσι ήξερα αλλά το crossover το πουλάει το πλαίσιο σαν FTP!!!

ρε παιδια τι περιεργοι που ειναι οι υπολογιστες θα σας πω μια ιστορια

ενας μαθητης γυμνασιου ειχε καποιο προβλημα και ρωτησε τον καθηγητη της πληροφορικης τι να κανει

ο καθηγητης του ειπε κλιστον για 2 εβδομαδες να ξεκουραστει

:rip:

εγω εκανα οτι μου προτιναν τα παιδια και δεν εγινε, εκανα επανεκινιση τιποτα, το εκλισα το αναψα τιποτα

σημερα ανιγω το PC και μπαινει κανονικα μπορει να το εξηγησει κανενας?

ααα.... μήπως δεν εχεις ορισει το ιδιο ονομα στην "ομαδα εργασιας" ?

αν εχουν οι υπολογιστες ιδια ομαδα εργασιας και εχεις θεσει τις τιμες στα αντιστιχα πεδια οπως σου ειπαμε πιο πανω τοτε παιζει..

ΑΠΑΡΕΤΗΤΗ προυποθεση στις "συνδεσεις δικτυου" του υπολογιστη που συνδεεται αμεσα με το ιντερνετ, στις ιδιοτητες της συνδεσης του με το ιντερνετ να ενεργοποιησεις την επιλογη που λεει "να μοιραζεται η συνδεση του ιντερνετ αυτου του υπολογιστη στους αλλους υπολογιστες της ιδιας ομαδας εργασιας" ( ή καπως ετσι )

ααα.... μήπως δεν εχεις ορισει το ιδιο ονομα στην "ομαδα εργασιας" ?

αν εχουν οι υπολογιστες ιδια ομαδα εργασιας και εχεις θεσει τις τιμες στα αντιστιχα πεδια οπως σου ειπαμε πιο πανω τοτε παιζει..

ΑΠΑΡΕΤΗΤΗ προυποθεση στις "συνδεσεις δικτυου" του υπολογιστη που συνδεεται αμεσα με το ιντερνετ, στις ιδιοτητες της συνδεσης του με το ιντερνετ να ενεργοποιησεις την επιλογη που λεει "να μοιραζεται η συνδεση του ιντερνετ αυτου του υπολογιστη στους αλλους υπολογιστες της ιδιας ομαδας εργασιας" ( ή καπως ετσι )

τα εκανα ολα οτι ειχε να κανω απλα Ο υπολογιστης "ξεκουραστικε:rofl:" 2 μερες και μετα μπηκε κανονικα δεν αλαξα τιποτα ετσι κυριολεκτικα στα καλα καθουμενα μπηκε κανονικα στο ιντερνετ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.