Jump to content

Πως βάζω XP σε ACER ASPIRE ONE A110L?

oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους καλούς φίλους του forum. Όπως θα καταλάβατε και απο τον ομώνυμο τίτλο του thread, αγόρασα το ACER ASPIRE ONE A110L SAPPHIRE BLUE απο εδω... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907450, όμως το Linux δεν με βολεύει καθόλου και θέλω να βάλω τα xp. Drivers βρίσκω στο internet, όμως επειδή το μηχάνημα δεν έχει dvdrom, πως θα τα περάσω? Να υποθέσω πως περνάω Image απο cd win xp σε usb stick? Windows ξέρω να βάζω, σε τέτοια περίπτωση όμως δεν έχω εμπειρία. Κάποιος που το έχει συναντήσει μπορεί να με βοηθήσει. Σε αναζήτηση στο google κάπως μπερδεύτηκα.

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!

Υ.Γ.: XP drivers βρήκα εδώ.. http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_one_110.html, ελπίζω να είναι οι σωστοί.

Εγώ δεν θα σου πω πως να εγκαταστήσεις τα windows από usb. Ούτως ή άλλως υπάρχουν παρόμοια θέματα σε αυτό το forum καθώς και σε αναζήτηση στο google βρίσκεις ένα σωρό.

Απαντάω στο θέμα σου για να σου προτείνω την αγορά ενός usb dvd drive.

Θα σε διευκολύνει πάρα πολύ γενικά κατά την διάρκεια της απασχόλησής σου με το netbook. Όλο και κάτι θα ξαναχρειαστείς να βάλεις.

θα πάρεις από το e-shop με 30-40€ ένα dvd-rw drive και ένα κουτάκι με 5-10 το πολύ € από το ebay και θα είσαι οκ! δεν αξίζει να παιδεύεσαι... θα το έχεις και όποτε θέλεις μαζί σου για να μπορείς να διαβάζεις δισκάκια

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δανείστηκα χθές απο ενα φίλο εξωτερικό dvd και έβαλα τα xp με επιτυχία. Δεν είχα nlited έκδοση οπότε αναγκάστηκα να βάλω την full. 1 ώρα έκανε να βάλει τα xp και 2 ώρες το sp3. Λέω την κάτσαμε, θα σέρνεται, αλλά ευτυχώς δείχνει να συμπεριφέρεται καλά και μπουτάρει σε 1 λεπτό μέγιστο.

Υ.Γ.: Επειδή τώρα θα βάλω κανα antivirus κτλ, το Linux που είχε μέσα δεν είδα να έχει, δεν χρειάζεται AV στο linux?

Βασικά... στο eshop υπάρχει με 40 ευρώ έτοιμο USB DVD drive

Τα 30-40 για ένα απλό DVD-RW drive είναι πολλά. Κάπου 20 ευρώ έχουν.

δεν είναι πολλά :) μιλάω για slim drive (που παίρνουν οι φορητοί) ώστε να μην θέλει τροφοδοσία και να είναι ελαφρύ

έβαλα xp full έκδοση + sp3 + drivers + klite + mozilla + flash + java + nod32 + comodo + msn και τα έφτυσε το μηχάνημα. 4 λεπτά να μπει μέσα, 20'' να ανοίξει η αλεπού και απόδοση - συμπεριφορά που μου θύμησε ενα celeron - 500 που είχα το 2001. Τι να κάνω? Βασικά μετά τους drivers είδα να γονατίζει.

Να βάλω nlited xp, θα δώ διαφορά?

ή μήπως να γυρίσω στο preinstalled LINUX LINPUS (έχει και recovery dvd στην συσκευσία).

Είμαι άσχετος με Linux, θα καταφέρω να το βάλω?

Το φορτωσες σαν γαιδουρι.

Ο ssd (memory stick ειναι βασικα:tomato:) δεν διεκδικει βραβειο γρηγοραδας...

Στο δικο μου με 1500 ΜΒ ραμ και σκληρο δισκο μπαινει σε 30 δευτερολεπτα :crazy_pilot:

και γενικα παει σφαιρα...

Κανε μια μαγκια... Τρεξε αυτο το προγραμματακι...

Microsoft ειναι μη φοβασαι....

Μειωνει το boot time. Χρονομετρησε το πριν και το μετα και πες μας...

http://www.majorgeeks.com/download.php?det=664

To use Bootvis download and install the program, then run it.

Go to the 'trace' menu and select 'next boot and driver delays.'

Bootvis will prompt to reboot. Reboot and wait for Bootvis to start again.

Go to the 'trace' menu and select 'optimize.' Reboot again. Wait for Bootvis to complete its analysis. Your boot times should now be optimized.

φίλε θα σου πρότεινα να ελέγξεις τις διεργασίες πρώτα και να κόψεις τις άχρηστες..

για ταινίες βάλε το vlc που είναι πολύ ελαφρύ και παίζει τα πάντα.

browser θα σου πρότεινα αντι για αλεπού να δοκιμάσεις τον opera που είναι πιο γρήγορος και πιο αξιόπιστος

• 1 month later...

φιλε μου επειδη και εγω εβαλα σε ενος φιλου ΧΡ στο ασερ του σου συνιστω μονο καποια εκδοση Lite (WinXPLite) ή Linux απευθειας... Τα Linpus που φοραει ειναι αρκετα καλα αμα κανεις ΜΟΝΟ μικροεφαρμογες... Εαν θελεις ομως μπορεις να βαλεις και καποια κανονικη εκδοση οπως Ubuntu (ή και UbuntuLite)....

Y.Γ: τα Linux ΔΕΝ εχουν antivirus.... ΔΕΝ χρειαζονται... ;)

Το πηρα εχθες και αντεξα με το linux ακριβως 3 λεπτα.

Με εξωτερικο drive και αφου δηλωσα απο το bios απο που να μπουταρει....εβαλα win xp home με sp1 και drivers απο το site της acer.

H ολη φαση με την εγκατασταση κρατησε κανα 2ωρο:jump:...μεχρι και antivirus πηρε και συγκεκριμενα το avira.

Οπως εγραψε και ο φιλος παραπανω ο δισκος του δεν ειναι και τερας ταχυτητας αλλα στην τελικη την δουλιτσα του την κανει.

Μεχρι ταινια 1080i που του εβαλα την επαιξε απροβληματιστα ....στα 1080ρ εκλασε μεντες:pleasantry:

Επισης στην εγκατασταση θελει προσοχη γιατι ο δισκος του ειναι χωρισμενος σε 2 partition... εγω τα εσβησα και τα 2 και φαινεται πλεον σαν ενας δισκος 7.5 giga.

• 4 weeks later...

Πηρα προσφατα το acer aspire one με προεγκατεστημενο λειτουργικο linux.Μη μπορωντας να αντεξω στην ιδεα να χρησιμοποιω linux,με το που το ανοιξα καθησα και περασα τα Windows XP professional service pack 2 μεσω bootable usb μνημης.Η απορια μου ειναι οτι αφου εγκαταστηθηκαν στον σκληρο του netbook και επιλεγωντας την ρυθμιση απο τα bios να κανει first boot τον σκληρο,οταν το ανοιγω δεν φορτωνει κατευθειαν αλλα με βγαζει να επιλεξω χειροκινητα πατωντας enter.Υπαρχει περιπτωση να φταιει η μεθοδος εγκαταστασης μεσω υsb μνημης? Αμα οντως ειναι ετσι τα πραματα παω να παρω ενα usb dvd drive.

Ευχαριστω.

Πηρα προσφατα το acer aspire one με προεγκατεστημενο λειτουργικο linux.Μη μπορωντας να αντεξω στην ιδεα να χρησιμοποιω linux,με το που το ανοιξα καθησα και περασα τα Windows XP professional service pack 2 μεσω bootable usb μνημης.Η απορια μου ειναι οτι αφου εγκαταστηθηκαν στον σκληρο του netbook και επιλεγωντας την ρυθμιση απο τα bios να κανει first boot τον σκληρο,οταν το ανοιγω δεν φορτωνει κατευθειαν αλλα με βγαζει να επιλεξω χειροκινητα πατωντας enter.Υπαρχει περιπτωση να φταιει η μεθοδος εγκαταστασης μεσω υsb μνημης? Αμα οντως ειναι ετσι τα πραματα παω να παρω ενα usb dvd drive.

Ευχαριστω.

θα πας στο c: και θα ανοίξεις το αρχείο boot.ini με το σημειωματάριο.

Εκεί θα ορίσεις το timeout στο 0 (θα πρέπει να σου είναι 30).. και θα σου ανοίγουν κανονικά...

οταν το πρωτοαγοραζεις ο ssd ειναι χωρισμενος σε 2 partitions?

Οταν κανατε φορματ τα ανωσατε αν υπηρχαν?

ΥΓ.Οι μικροι ssd αποδιδουν καλα μονο οταν ειναι σε fat32.Αποφυγετε το ntfs, ειναι πολυ πιο αργο σε τετοιους δισκους.

θα πας στο c: και θα ανοίξεις το αρχείο boot.ini με το σημειωματάριο.

Εκεί θα ορίσεις το timeout στο 0 (θα πρέπει να σου είναι 30).. και θα σου ανοίγουν κανονικά...

Να σε καλα,μου δωσες λυση αυτο ητανε που δεν φορτωνε κατευθειαν τα xp.Ευχαριστω και παλι.:turn:

1)οταν το πρωτοαγοραζεις ο ssd ειναι χωρισμενος σε 2 partitions?

2)Οταν κανατε φορματ τα ενωσατε αν υπηρχαν?

ΥΓ.Οι μικροι ssd αποδιδουν καλα μονο οταν ειναι σε fat32.Αποφυγετε το ntfs, ειναι πολυ πιο αργο σε τετοιους δισκους.

1) Ναι ειναι χωρισμενος σε 2 partitions.

2) Nαι διεγραψα τα 2 partitions και εγκατεστησα κανoνικα τα xp σε ενα partition

Eπισης οι ssd ειναι αργοι...πολυ αργοι,συντομα θα αντικατασταθει με πιο γρηγορο σκληρο.

Να σε καλα,μου δωσες λυση αυτο ητανε που δεν φορτωνε κατευθειαν τα xp.Ευχαριστω και παλι.:turn:

να σε ρωτήσω κάτι εγώ τώρα? ασύρματα δίκτυα σου βρίσκει? γιατι εγώ, ενώ έχω εγκαταστήσει drivers και network adapter δε μου αναγνωρίζει τα δίκτυα..

να σε ρωτήσω κάτι εγώ τώρα? ασύρματα δίκτυα σου βρίσκει? γιατι εγώ, ενώ έχω εγκαταστήσει drivers και network adapter δε μου αναγνωρίζει τα δίκτυα..

Κανενα προβλημα.Με συνδεει απευθειας με wi fi χωρις καθυστερησεις,τα drivers τα εχω κατεβασει απο το site της acer.Εχεις δοκιμασει το κουμπακι του wi fi κατω δεξια απο το πληκτρολογιο?

Κανενα προβλημα.Με συνδεει απευθειας με wi fi χωρις καθυστερησεις,τα drivers τα εχω κατεβασει απο το site της acer.Εχεις δοκιμασει το κουμπακι του wi fi κατω δεξια απο το πληκτρολογιο?

Τους drivers τους κατέβασες από εδώ?

Το χω δοκιμάσει κ αυτό.. αλλά τίποτα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.