Jump to content

SUSE 11.1

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Οφείλω να συγχαρώ την ομάδα της Novell για την καινούρια έκδοση των SUSE, αλλά έχει προκύψει ένα πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρόβλημα: δεν μπορεί να επιτευχθεί η σύνδεση στο διαδίκτυο. Σε όσα ξένα φόρα και αν έψαξα, οι πιο έμπειροι χρήστες προτείνουν την εγκατάσταση παλαιότερης έκδοσης.:hang3: Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει το Yast και δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη σύνδεση. Ακόμη και κατά την εγκατάσταση μού έβγαζε το μήνυμα ότι η σύνδεση δεν επιτεύχθηκε. Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να προσπελάσω τέτοια προβλήματα, έστω μέσω του τερματικού;:help1:

Τι να το κάνεις μέσω τερματικού?

έστω ότι θέτεις τις παραμέτρους που θες μέσω τερματικού για την ethernet.

Έστω ότι καταφέρνεις να κάνεις και ping yahoo.com

Μετά?

Θα παίζει με fιrefox ας πούμε?

Δε δίνεις κάνα λινκ με το πρόβλημα documented?

Να πω ότι είμαι τυχερός!!τώρα βλέπω ότι υπάρχουν και σε άλλα φόρουμ παρόμοια προβλήματα.

Είχα περασμένα εδώ και δύο χρόνια το 9.3 και αποφάσισα να περάσω στο 11.1 διότι έβαλα στο λάπ-τοπ ένα usb stick της asus για ασύρματη δικτύωση.Δεν έκανα αναβάθμηση παρά έκανα φορμάτ και το πέρασα,μέχρι και το wine 1.14 εγκατάστησα αν και ακόμη δεν ξέρω να το χρησημοποιώ.

Όλα πήγαν καλά,και αφού συνδέθηκα στο internet στην αρχή με το καλώδιο και έκανα τις απαραίτητες αναβαθμήσεις πρώτα και μετά αμέσως αναγνώρησε και το stick,από αυτό γράφω τώρα.

Ο υπολογιστής είναι ένα satellite A40 από το 2004 τώρα έχω καθήσει και τον φέρνω στα γούστα μου κατεβάζοντας ότι χρειάζομαι.

Πριν λίγο καιρό το είχα βάλει στο λάπτοπ και μου έβγαζε μέγιστη ανάλυση 800χ600. Δεν είχε καν επιλογή για 1024χ768. Δοκίμασα να το αλλάξω από τις ρυθμίσεις, τροποποίησα τα κατάλληλα αρχεία, αλλά τίποτα. Το σούταρα γρήγορα. :TD:

όταν πας στις ρυθμίσεις από την κάρτα γραφικών και μετά στις ρυθμίσεις οθόνης σου επιτρέπει να βάλεις όποια ανάλυση θέλεις και μπορεί το λάπ-τοπ και εγώ στην αρχή λέω τη πάτησα αλλά το έψαξα λιγάκι και δικαιώθικα.

Τώρα αυτό που θέλω να φτιάξω είναι να κάνω το κρύψιμο της επιφάνειας εργασίας όταν είμαι στο internet να εμφανίζεται στη μπάρα εργασιών διότι τώρα εξαφανίζεται και δεν μπορώ να την ξανά ανοίξω:hm:

• 3 weeks later...
Γιατί SυSE/Y.A.S.T. ενώ υπάρχουν τόσα buntu ?

συγνωμη για το off topic

αλλα η αξια στο linux ειναι

οτι εχει πολλες διανομες για να διαλεξεις

αντιθετος απο το μονοπωλιο τον windows

• 1 month later...

Και πάλι πολλές καλές διανομές διατίθενται μόνο σε έκδοση για live CD. Tα SUSE 11.1 πάλι, παρόλο που είναι πολύ καλή περίπτωση, εμφανίζουν πρόβλημα συνδεσιμότητας. Απορώ πώς η εταιρεία δε βρήκε κάποια λύση μετά από τόσους μήνες. Τελικά, βρήκα τη λύση! Στο παράθυρο του Yast, πήγα στην καρτέλα DSL ακολούθησα τα βήματα (στην τύχη) και πρόσθεσα τον πάροχο, το όνομα χρήστη και τον κωδικό σύνδεσης στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω εν δούλεψε επειδή έχω κάνει ξεχωριστή γραμμή δικτύου στο σπίτι.

Περιττό να πω ότι έκαν ενημέρωση και μετά την επανεκκίνηση μου βγάζει το μήνυμα "Error 15: file not found".

• 2 weeks later...

Φίλε μου, θα ήθελα να σε βοηθίσω αν μπορώ, αλλά με αυτά που λες δεν βγάζω κανένα νόημα. Αν κ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ SuSE, με την εξαίρεση μιας φοράς η οποία με έκανε κ να το αντιπαθήσω, νομίζω ότι αν περιγράψεις λίγο περισσότερ το πρόβλημα ίσως μπορούμε να σου προτείνουμε περισσότερες λύσεις. Τέλος θα ήθελα κ εγώ να σου προτείνω να δοκιμάσεις to Ubuntu, έστω το liveCD που ίσως να σου παίζει ποιο απροβλημάτιστα.

• 4 months later...
Φίλε μου, θα ήθελα να σε βοηθίσω αν μπορώ, αλλά με αυτά που λες δεν βγάζω κανένα νόημα. Αν κ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ SuSE, με την εξαίρεση μιας φοράς η οποία με έκανε κ να το αντιπαθήσω, νομίζω ότι αν περιγράψεις λίγο περισσότερ το πρόβλημα ίσως μπορούμε να σου προτείνουμε περισσότερες λύσεις. Τέλος θα ήθελα κ εγώ να σου προτείνω να δοκιμάσεις to Ubuntu, έστω το liveCD που ίσως να σου παίζει ποιο απροβλημάτιστα.

Εννοείται ότι έχω και UBUNTU και KUBUNTU. Τα SUSE δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, απλώς όχι τόσο φιλικά προς τους χρήστες όσο τα UBUNTU και οι παράγωγες διανομές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.