Jump to content

Ποιο κολλητηρι να αγορασω;

sakis_the_fraud

Recommended Posts

Καλησπερα και χρονια πολλα!

Επειδη το κολλητιρι που διαθετω μου εχει βγαλει την παναγια, αποφασισα να αγορασω κατι καλο που (θελω να πιστευω πως) θα αντεξει στον χρονο.

Οι βασικες εργασιες που κανω ειναι κολλησεις πυκνωτων, αντιστασεων και καλωδιων. Γενικα πραγματα δηλαδη.

Και παμε στις ερωτησεις.

1) Προτιμαμε λιγα Watt ~15 ή παμε στα πολλα (40, 80);

2) Τι πλεονεκτημα εχει ενα ρυθμιζομενο σε σχεση με ενα απλο;

Ξεκιναμε με αυτα και βλεπουμε! :)

εγω θα ελεγα να πάρεις weller αν και ειναι λιγο ακριβα .

αν κόλας σε πλακέτες καλο ειναι ναι ειναι μικρο 15 watt πχ

εγω εχω 2 weller ενα 15αρι που το δουλεύω πιο συχνα και ενα 60αρι (νομιζω ) για να χοντρά .

το ρυθμιζόμενο εχει το πλεονέκτημα οτι ανάλογα με τι θες να κολλήσεις αλλάζεις και την θερμοκρασία δηλαδή 2 σε 1 αλλα ειναι αρκετα ακριιβα .

θα ελεγα να πάρεις ενα μικρο για αρχή καλο και ενα λιγοτερο ακριβό με περισσότερα watt .

αντε και καλα κολλήματα :D

1) Θα αγοράσεις έναν πάγκο εργασίας, γιατί στο γραφείο θα τα κάνεις π0τ@ν@

2) Θα αγοράσεις μία ειδική λάμπα που έχει τεράστιο μεγεθυντικο φακό και προσαρμόζει στον πάγκο εργασίας. Ετσι και το πιο μικρό κύκλωμα θα το βλέπεις x20 με τα χέρια σου ελεύθερα.

3) Εχω 2 κολλητήρια. Το ένα στα 15W και το άλλο στα 30W. Με 15W δεν μπορώ να κολλήσω τίποτα, ειδικά με ψιλή μύτη, θέλει πόση ωρα για να ζεσταθεί. Πόσο μάλλον αν θες να κάνεις αποκώλληση - με καμια παναγια. Για αυτό έχω και το 30άρι, το οποίο για απόκολληση και αυτο χωλένει. Η καλύτερη λύση είναι ένας σταθμός εργασίας που ελέγχεις εσύ την θερμοκρασία.

ΥΣ: Αν παρεις κολλητήρι, να κοιτάξεις να έχει κάποια επένδυση εκεί που το πιάνεις, μην καίγεσαι καθώς κολλάς. Επίσης να πάρεις οπωσδήποτε βάση, σφουγγαράκι, και αποκολλητικό φυτίλι - τρομπα των 8 ευρώ sucks - εκτός κι αν αγοράσεις καλή τρόμπα.

Δινεις 300€ και παιρνεις κινεζικο σταθμο κολησης και αποκολησης. Προβλημα δεν θα εχεις αρκει να προμηθευτεις μαζι με το σταθμο και κανα δυο ανταλλακτικα. 15-30 και μ@λ@κιες. Το αλλο στους 380-400 βαθμους κολαει με ελαχιστο ακουμπημα. ( περαστε ψεκαστε τελειωσατε).

σύμφωνο με τον vag, αν δεν θες αποκόλλησης αέρος, ένας απλός σταθμός με μόνο κολλητήρι πάλι θα σου κάνει την δουλειά. Πάγος εργασίας δεν είναι και τόσο αναγκαίος, υπάρχουν κάτι πράσινα χαλάκια που τα βάζεις πάνω το γραφείο. Αυτά δεν καίγονται. Η τρόμπες τον 8 ευρ σπάνε στις 10 πρώτες χρήσης:)

Γουσταρω οταν υπαρχει κινηση! :D

1) Θα αγοράσεις έναν πάγκο εργασίας, γιατί στο γραφείο θα τα κάνεις π0τ@ν@

Μηπως να αγορασω κανενα εργαστηριο να το εχω μονο για κολλησεις; :p

2) Θα αγοράσεις μία ειδική λάμπα που έχει τεράστιο μεγεθυντικο φακό και προσαρμόζει στον πάγκο εργασίας. Ετσι και το πιο μικρό κύκλωμα θα το βλέπεις x20 με τα χέρια σου ελεύθερα.

liiiiiiiiiiink!

Δινεις 300€ και παιρνεις κινεζικο σταθμο κολησης και αποκολησης. Προβλημα δεν θα εχεις αρκει να προμηθευτεις μαζι με το σταθμο και κανα δυο ανταλλακτικα. 15-30 και μ@λ@κιες. Το αλλο στους 380-400 βαθμους κολαει με ελαχιστο ακουμπημα. ( περαστε ψεκαστε τελειωσατε).

Θελω να πιστευω πως τα 300€ ειναι τυπογραφικο και εννοεις 30... :p

υπάρχουν κάτι πράσινα χαλάκια που τα βάζεις πάνω το γραφείο. Αυτά δεν καίγονται.

link boy!

Λοιποοοοοοοοοοον.

Μετα απο μια ερευνα αγορας, κατεληξα στο εξης. Δεν αξιζει να παρεις ενα επωνυμο κολλητηρι αρκετων watt την ωρα που μπορεις να παρεις με τα ιδια χρηματα εναν σταθμο συγκολλησης. Και εξηγουμαι...

Απο οσο διαβασα, οι περισσοτεροι μιλανε για τον Hakko 936, που διστυχως ξεφευγει απο το budget.

Για καλη μου τυχη, κυκλοφορουν εδω και χρονια διαφοροι κλωνοι, οπως ο Huakko 936 (παρουσιαση) και ο CSI station1a.

Μετα παιζει και το Weller WLC100 το οποιο κατι δεν εχει αλλα δεν πολυ καταλαβα τι ακριβως λειπει (μαλλον αισθητηρας θερμοκρασιας, αν εχει καποιος τον χρονο ας το επιβεβαιωσει) και φυσικα ο κλωνος του, το ZD-99.

EDIT: αλλος ενας κλωνος του Weller WLC100 : Stahl Tools SSVT Variable Temperature Soldering Station

Τι θα προτεινατε να αγορασω και γιατι; :)

More info is required Godfather

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20522&cat=668&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20523&cat=668&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18266&cat=668&page=1

Πιο φτηνα και απο το ebay ( δεν αγοραζεις κολλητηρι απο το ebay μια αντισταση να χαλασει και θα ψαχνεσαι).

εγω εχω παρει το τελευταιο αλλα το ειχα παρει σπαστα.

Ενα θεμα με τα "στυλο" θα το εχεις εαν το καις καθημερινα και χρησιμοποιεις σολτερινη , θα αλλαξεις δλδ στα 2 χρονια "στυλο". Αλλιως θα σε παει πολυ καιρο .

και ο κλωνος του μικρου weller

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22379&cat=668&page=1

Το καλο με τα weller ειναι τα ανταλακτικα τους και η ποικιλια μυτων

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=124_366_373_375_410

Εαν ο κλωνος τα δεχεται θυσιασε την lcc οθονη και τσιμπα τον.

Πήρα πρόσφατα αυτό (25W) από Ιωαννιδη, αν θυμάμαι καλά 25€ (μπορεί και λιγότερο)

Καλό φαίνεται.

(Πάρη το θηλυκό mini jack απο την μητρική του laptop με αυτό το άλλαξα)

post-16-1414343588,9322_thumb.jpg

Εχω ακριβως το ιδιο με του xrist περιπου 8 χρονια. Του εχω αλλαξει 3 φορες μυτη. Ευχαριστημενος ειμαι απλα οταν το εχεις για πολλες ωρες στο ρευμα ζεσταινεται πολυ η λαβη.

Οταν η ταχυτητα ειναι παραμετρος ( ειχα weller , techsol , antex τα απλα ) ο σταθμος κολλησης δεν παιζεται, μερα με την νυχτα. Εαν καποιος το θελει για απλες δουλειες μια χαρα θα του κανει δουλεια και το απλο weller των 25€.

Κ εγω εχω το ίδιο με του Xrist και του Unseen και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για κάποιο λόγο δεν κολλάει στην μύτη, αλλά λίγο πιο πλάγια. Να αλλάξω μυτη;

Vag το emikos ειναι down τωρα, θα δω τα links και θα απαντησω μετα.

Αν έπιασε πολύ ''μούργα'' καν το ένα ψιλό γιαλοχαρτακι.

Επίσης να πάρεις σολντερινη να το βουτάς μέσα.

Και κάπου κάπου να το καθαρίζεις όπως είναι ζεστό σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας.

Στο 6 λεπτό, μιλάει για αυτά

Ενδιαφερον, αλλα πανακριβο!!!

Πιο φτηνα και απο το ebay ( δεν αγοραζεις κολλητηρι απο το ebay μια αντισταση να χαλασει και θα ψαχνεσαι).

Πανω κατω ιδια χρηματα ειναι, αλλα ουτε αυτα ειναι επωνυμα ωστε να πω θα τα προτιμησω για να βρισκω ανταλλακτικα και μυτες.

Ενω με τον κλωνο και κατι να παει στραβα, αγοραζεις τα ανταλλακτικα του αυθεντικου. ;)

Προσανατολιζομαι για εναν απο τους 2 κλωνους του Ηakko 936 (ρωτησα τον ebay seller αν δινει και αυτος ενα heater element δωρο, οπως ο αλλος), για ~30 ευρω φαινεται τιμια επιλογη βασιζομενος σε ολα αυτα που εχω διαβασει.

Τελικα χτυπησα το Huakko 936.

Παμε τωρα στο θεμα της μυτης. Αυτες που ειναι τερμα μυτερες νομιζω πως απλα μου κανουν την ζωη δυσκολη. Εχω δει κατι μυτες που ειναι σαν κατσαβιδι και λεω να παρω μια τετοια. Το θεμα ειναι πως υπαρχουν αρκετες, πχ Bevel Design, Leader-Free, silver κλπ. Τι διαλεγω;;

Σκεφτομαι να παρω μια 900M-T-1.6D.

Τι λετε;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.