Jump to content

SAS VS SSD

def

Recommended Posts

παιδια αν υπαρχει καποιος που να την εχει ψαξει για SAS,ας μου πει αν σε raid0 ειναι πιο γρηγοροι απο 2 SSD σε raid0,

ειδα αυτους http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=350541

και αν ειναι λεω να τους αγορασω,αφου η μητρικη μου υποστηριζει RAID 0 SAS.

Πιστεύω πως δεν θα δείς διαφορά. Προσωπικά θα έπαιρνα 2 ραπτορ που έρχονται και φθηνότερα.

μα εχω 2 ραπτορ σε raid 0.sory για το off topic,αλλα στους ραπτορες που εχω πρεπει να εχει και το τζαμπερακι για να λειτουργησει

σε sata2?αν ναι και οι 2 η μονο ο ενας?

Πιστεύω πως δεν θα δείς διαφορά. Προσωπικά θα έπαιρνα 2 ραπτορ που έρχονται και φθηνότερα.

Αν και δεν τους έχω δοκιμάσει θεωρώ ότι θα έχει διαφορά. Οι ραπτορ είναι στις 10000 στροφές ενω οι cheetah στις 15000.

δε νομίζω να συγκρίνονται

1) στον θόρυβο - ssd

2) στις επιδόσεις - ssd

αλλά και 3) στην τιμή :) - sas

προτίμησε αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα τους ssd και καλύτερα κανέναν intel x-25e

το ραιντ δεν χρειάζεται καν ;)

Για το fsx ρωτάς ή γενικά?

φιλε μ

ου δεν τουs φτανουν τουσ ssd η sas .

και γεια αυτο και εγω πηρα τουs φτηνουs και για πολλουs oχι καλουs g skill 64

δεs τη κανουν 3 απο αυτουs σε RAID 0

CrystalMark : 29797

[ HDD ] 29797

Read : 335.61 MB/s ( 7178)

Write : 238.10 MB/s ( 6381)

RandomRead512K : 266.76 MB/s ( 6667)

RandomWrite512K : 108.91 MB/s ( 4178)

RandomRead 64K : 96.03 MB/s ( 3841)

RandomWrite 64K : 38.80 MB/s ( 1552)

post-10409-1416073820,9241_thumb.png

post-10409-1416073820,9707_thumb.png

ο Chosen μου απάντησε σε ένα άλλο thread ακριβώς στην ίδια ερώτηση που του έκανα + 2*mtron 32gb σε raid0 και μου είπε intelx25-e>intel x25m> 2*mtron 32gb raid0. αλλά μου είπε ότι ο καλύτερος σκληρός για καθημερινή χρήση είναι o intel x25-m μιας και διαφορά στο μάτι πλυν benches δεν θα δω. όσο γρήγορα τα κάνει ο x25-e τόσο γρήγορα τα κάνει και ο x25-m συν του ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

ο Chosen μου απάντησε σε ένα άλλο thread ακριβώς στην ίδια ερώτηση που του έκανα + 2*mtron 32gb σε raid0 και μου είπε intelx25-e>intel x25m> 2*mtron 32gb raid0. αλλά μου είπε ότι ο καλύτερος σκληρός για καθημερινή χρήση είναι o intel x25-m μιας και διαφορά στο μάτι πλυν benches δεν θα δω. όσο γρήγορα τα κάνει ο x25-e τόσο γρήγορα τα κάνει και ο x25-m συν του ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Δε νομιζω πως ισχυει το intel x25m> 2*mtron 32gb raid0.

εγώ είπα ότι μου είπε ο Chosen:

Από αίσθηση είναι πολύ μικρές οι διαφορές για να παρατηρήσεις με το μάτι, και όλοι είναι πολύ καλύτεροι από μηχανικούς δίσκους σε RAID0.

Από καθαρά νούμερα, επιδόσεις, benchmarks κλπ ο Χ25-Ε είναι απλά άπιαστος. Πχ στο XP startup test του PCMark 2005, o Χ25-Ε πιάνει 185Mb/sec, δύο (2) Χ25-Μ πιάνουν 140Mb/sec και τρεις (3) Mobi πιάνουν 60Mb/sec.

τα παραπάνω είναι αυτά ακριβώς που με είπε ο Chosen. εγώ κατάλαβα αυτό που έγραψα στο post 13 και το μόνο που ενδιαφέρει είναι αυτό που υπογράμμησα σ' αυτό το post. μιας και 80gb είναι μια χαρά στην τιμή των 400 ευρώ σε σχέση με τα 500 ευρώ και 64gb των mobi 3535.

ναι ρε Winters άμα θες να πεις ποιος είναι καλύτερος το ξέρουμε αλλά αξίζει τα λεφτά του ο x25-e. η απάντηση που βλέπω σε πολλά hardware sites είναι: πολύ καλή για μεσαίους-μεγάλους server όπου θα φανεί η διαφορά και η χρησιμότητά τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.