Fandom Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Καλησπέρα,Απο εχθές το βράδυ έχω το εξής πρωτοφανές για μένα πρόβλημα. Χωρίς να πειράξω τίποτα (software η hardware) εδώ και βδομάδες, το pc άρχισε να μου πετάει μάυρες οθόνες κατά την διάρκεια 3d εφαρμογών. Κολλάει, πετάει μαύρη οθόνη για 10 sec, ξεκολλάει για 3sec, μετά πάλι μαύρη οθόνη.. κ.ο.κ.Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής, με winvista 64. Έβαλα τους τελευταίους driver της GPU, απενεργοποίησα antivirus, άνοιξα το κουτί και σιγουρεύτηκα οτι όλα είναι στη θέση τους. Απο τη μητρική βλέπω τις τάσεις τροφοδοσίας κανονικές και τη θερμοκρασία CPU το ίδιο. Στα windows κανένα πρόβλημα, μόνο όταν τρέχω παιχνίδια.. Είχε κανείς παρόμοια συμπεριφορά; Προτάσεις εκτός απο φορμάτ και RMA την GPU; Σπάω το κεφάλι μου καθώς ουδέποτε έχω κάνει OC και το pc είναι διατηρημένο σε 101% κατάσταση...Όποια απάντηση ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.Update: Εγκατέστησα Νvidia system monitor, ιδού οι παρατηρήσεις μου: Idle temp: 65c σε 30% cooler speed.Ιn game: 68+, και hang στα 71c.Ιn game με 50% cooling speed: κρατάει λίγο παραπάνω αλλά πάλι hang-αρει στους ~71-72c.In game με 70% cooling speed (το ακους το καβουρδιστίρι): δεν hang-αρει καθόλου.Tι φταίει, ή , τι μπορεί να το προκάλεσε αυτό; Μπορώ να ανοίξω το cooler της GPU και να το καθαρίσω η θα φάω warranty void;
Fandom Ιανουάριος 25, 2009 Author #3 Ιανουάριος 25, 2009 Update παραπάνω, φαίνεται πως φταίει το cooling. Προτάσεις παίδες;Idle temp: 65c σε 30% cooler speed.Ιn game: 68+, και hang στα 71c.Ιn game με 50% cooling speed: κρατάει λίγο παραπάνω αλλά πάλι hang-αρει στους ~71-72c.In game με 70% cooling speed (το ακους το καβουρδιστίρι): δεν hang-αρει καθόλου.
amartolos Ιανουάριος 25, 2009 #4 Ιανουάριος 25, 2009 τα ιδια συπτωματα ειχα και εγω με μια nvidia 6800gt, τελικα παρεδωσε πνευμα
apollokk Ιανουάριος 25, 2009 #5 Ιανουάριος 25, 2009 Έλεγξε αν πατάει καλά η κάρτα γραφικών, και φύσα την.
perp Ιανουάριος 25, 2009 #6 Ιανουάριος 25, 2009 Βάλε το rivatuner και βάλε το ανεμιστήρι να δουλευει στο auto... Χαμηλές στροφές και gaming δεν πάνε παρέα
Fandom Ιανουάριος 25, 2009 Author #7 Ιανουάριος 25, 2009 Ένα μικρό update. H κάρτα δουλεύει χωρίς πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο. Τι μπορεί να συνέβη που αναγκάζει τη GPU να τραβάει restart στους 71c;Μπορώ να ξεβιδώσω την ψύκτρα και να την καθαρίσω η θα χαλάσει την εγγύηση;Την έκανα με την ηλεκτρική προσεχτικά ενα βουρ αλλά δεν άλλαξε κάτι.Driver έχω τους 181.22, μου προτείνετε να πέσω στους 180 η να πάω σε beta 185;Και τέλος, αφού όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι GPU, αν κάποιος mod μπορεί να μεταφέρει το θέμα;
perp Ιανουάριος 25, 2009 #8 Ιανουάριος 25, 2009 Το θέμα μεταφέρθηκε Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνεις, μην την ξεβιδώσεις... Συνήθως το πρόβλημα δεν ειναι στο να την ανοίξεις αλλά να την επαναφέρεις όπως ήταν. Οσον αφορά τους drivers μόνο με δοκιμή θα δεις... πάντως δεν έχουν να κάνουν τόσο οι drivers... το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες μπορεί απλά να οφείλεται στο γεγονός ξεραμένης πάστας και αρα μη καλής απόδοσης του συστήματος ψύξης...
Fandom Ιανουάριος 25, 2009 Author #9 Ιανουάριος 25, 2009 Άμα την ανοίξω και βάλω arctic ceramique θα το πάρουν χαμπάρι στο πλαίσιο και θα μου αρνηθούν εγγύηση (αχρείαστη να'ναι);Άκόμα, το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε μετά απο 3+ ώρες συνεχούς gaming.. αν έχει να πει κάτι αυτό.Aυτό που με προβληματίζει είναι, είμαι σε αρκετά κρύο δωμάτιο (12c).. αν πούμε οτι η λύση είναι να ανεβάσω στροφές, με λίγο ζέστη τι θα πρέπει να κάνω;Δεν είναι περίεργο οτι η gpu τρώει restart στους 71c; (Οι αντοχές θα πρέπει να είναι μέχρι τουλάχιστον 100c αν δεν κάνω λάθοςΣημ., το rollback driver δεν άλλαξε τίποτα.Ούτε διαφορετικό τροφοδοτικό άλλαξε κάτι.
Fandom Ιανουάριος 26, 2009 Author #10 Ιανουάριος 26, 2009 Mε συγχωρείτε για το σπαμ παίδες, ποια η πιθανότητα να έχει 'ξεραθεί' η θερμοαγώγιμη στην κάρτα γραφικών; (Μιλώντας πάντα απο τη μια μέρα στην άλλη, καθώς τη μια μέρα δούλευε κανονικά, την δεύτερη χρειάζεται +30% στροφές ανεμιστήρα για να στρώσει..)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.