Jump to content

Crucial Ballistix PC4000

foivoleon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με μνήμες DDR και συγκεκριμένα αυτές της υπογραφής.

Ξέρω, είναι παλιές και οι περισσότεροι ούτε καν ασχολούνται πλέον, αλλά λόγω συναισθηματικού δεσμού, μου είναι δύσκολο να αναβαθμίστω σε Phenom ΙΙ και DDRII (γιατί είναι αυτονόητο το ότι πάλι σε AMD θα καταλήξω) :p.

Αν παρόλα αυτά έχει κάποιος το ενδιαφέρον και κάποιο υποτυπώδες γνωστικό υπόβαθρο στο θέμα ας μου απαντήσει στην εξής ερώτηση:

Τι είναι προτιμότερο ανάμεσα σε DDR500 με 3-3-3-7 και DDR550 (ή ενδεχομένως κι ακόμη παραπάνω - μέχρι DDR584 δηλ. 292MHz βάσει του review) με 3-4-4-8 ?

Προφανώς δεν απαιτούνται τρομερές γνώσεις ή κάτι άλλο, και στο παρελθόν έκανα προσωπικά αρκετά benchmark's για να συγκρίνω παρεμφερείς ρυθμίσεις, πλέον όμως έχω ψιλοβαρεθεί και προτιμώ την άποψη του κοινού! :cool:

Btw γνωρίζω ότι σε AMD είναι προτιμότερα τα tight timings ενώ σε Intel η υψηλή συχνότητα (τουλάχιστον σε εποχές 939 και 478) αλλά εξαρτάται και απ' την εκάστοτε μεταβολή στο κάθε μέγεθος! ;)

TIA :victory:

H γνωμη μου ειναι οτι μαλλον δεν εχουν τρομερη διαφορα στην ταχυτητα...Ειναι ομως και θεμα σε αυτες τις συχνοτητες που παιζει ο επεξεργαστης σου...Οπου μπορει και παιζει υψηλοτερα εκεινος..(Για να εχεις μια ιδεα για τις μνημες σου να σου πω οτι πολλες 300αριζουν αλλα καλο ειναι να τις δουλευεις 270-280 για καθε μερα...παιξε και με τους διαιρετες...Και προς θεου οχι πανω απο 3V για καθημερινη χρηση και 3.2 για benches).

Καλως ορισες στο TheLab!

Καλως ορισες στο TheLab!

Καλώς σε βρήκα ρε Χρήστο!

Πάλι καλά που μου τα έγραψες γιατί από τηλεφώνου δε μπορούσαμε να τα πούμε! :hehe:

Κοίτα στο site που παραθέτω, τις πήγαν με stock voltage 292.

Κι εγώ δε σκοπεύω να τις παώ παραπάνω, άσε που μέχρι τώρα που τις είχα στα 250 με 3-3-3-7 και 9/10 ratio μια χαρά πήγαιναν όλα!

Απλώς αν κάνω (όπως σκοπεύω) O/C τον επεξεργαστή, θα πρέπει να ρήξω κι άλλο το ratio (αν πω να τις κρατήσω στα 250) και δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο...

Aνετα θα σου δουλευουν 265 με 3-4-4-8...οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια να ριξεις τον διαιρετη στο 166 και να παιξεις με ΗΤ πανω απο 300!!!Αντεχει ο Οπτερον μην τον φοβασαι!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.