bonamin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Πρωτον HI! ev3ryb0dy! Να σας δείξω κι εγώ το δικό μου pc να μου πείτε την γνώμη σας... [Θα σας το δείξω σαν Παρουσίαση ένα πράγμα... και όχι έτσι μια ξερή φωτογραφία] [το post είναι λίγο-πολύ copy-paste απο αλλο Forum στο οποίο το έχω postάρει πρώτα] so... lets see: - Project Frozen Silence - Απο που πήρε το όνομα του το PC.... Project Frozen Silence: Παγωμένη Ησυχία δηλαδή.... Γιατί όμως? Γιατί ακόμα και με κλειστά όλα τα ηχορυπαντικά μπιχλιμπίδια... τους ανεμιστήρες δηλαδή... το σύστημα ψύξης μπορεί να αποδόσει και κάτω απο τις ποιό αντίξουες συνθήκες! Κρατάει την θερμοκρασία του επεξεργαστή κάτω απο τους 25 βαθμούς αθόρυβα... Βέβαια αν φορέσουμε ωτοασπίδες και Fullάρουμε τα FAN σε MAX στορφές, η θερμοκρασία της CPU θα πέσει στην θερμοκρασία δωματίου.... Παρακάτω δεν πάει με τίποτα. Αν ανοίξω τα παράθυρα και η θερμοκρασία δωματίου πέσει σε θερμοκρασία περιβάλοντος, λόγω χειμώνα πέφτει και η θερμοκρασία της CPU. Βασικά μια πραγματικά κρύα ημέρα κατάφερα και έφτασα την θερμοκρασία της CPU 6 βαθμούς κελσίου σε Full Load ενώ η κάρτα γραφικών ψήνονταν στους 45 εκείνη την μέρα! Θέλει αλλα 80 ευρώ για να υδροψύξω και την GPU... Coming Soon Though! Έτσι λοιπόν, με την βοήθεια μερικών διακοπτών μπορούμε να έχουμε Ultra Ψύξη ή Ultra Stealth Mode ή μια ενδιάμεση κατάσταση... -[ PC HARDWARE ]- Το κύριο "υλικό" του υπολογιστή με link: MOBO: Gigabyte GA-EP45-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E8500 RAM: Kingston HyperX DDR2 PC9200 2GB [2x1] 1150MHz GPU: Gainward HD4870 GS PSU: Thermaltake Toughpower 700Watt Cable Management HDD's: Western Digital Caviar. 1x320GB + 1x500GB -[ MODDING HARDWARE ]- Οι δευτερεύοντες συσκευές [που δεν χρειάζονται απαραίτητα σε ένα PC] [no links]: Watercooling: - Thermaltake P500 Pump - 2 x BlackICE GTS 320 Radiators - Active & Passive Used - Cooling - 1 x UV Blue 120 Radiator - Passive Used - PreCooling - Enzotech CPU Waterblock - 5 m UV Blue λάστιχο - 5 lt Coolermaster UV active WaterCooling Liquid Fans: - 8 x Akasa 12CM Blue Led Fan [6 στα ψυγεία, 1 μπροστά στο case και 1 ΄πίσω] - 2 x Collermaster 8CMBlue Led Silent Fan [στο αριστερό πλαινό και οι δύο] Χρησιμοποιήθηκαν Επίσεις: - 2 x Zalman Multi-FAN Controllers [στο δεξί πλαινό ανάμεσα απο τα ψυγεία] - 1 x Aerocool GateWatch II [στην πρόσοψη] - 1 x Aerocool EasyWatch [στην πρόσοψη] - 1 x Alphacool Thermosensor LCD [στην πρόσοψη] - 2 x Thermaltake Spirit RS RAM Coolers [για την ψύξη των RAM] - 2 x Thermaltake RAM ORB RAM Coolers [για την ψύξη των RAM] - 6 x ACRyan Acrylic Panles UV Blue [για την δημιουργία του case] - 2 x Thermaltake Passive Cooling Water Tanks [στο αριστερό πλαινό] - 1 x Pegasus PSU [για τον τροφοδοσία όλων των "έξτρα"] - 2 x Blue Neon - 1 x Blacklight Και μερικά προιόντα που χρησιμοποιήθηκαν αλλά είναι εκτός του κόσμου των PC: - 5 x Λάστιχα για "μπαταρία" μπάνιου με προστατευτικό σπιράλ [για την προστασία των καλωδίων] - Γύρω στα 25 μέτρα καλώδια [κυρίως ήχου... κόκκινο-μαύρο που λέμε] - 1 x CD Cake Case [για τον πίνακα ελέγχου... ή αλλιώς ΧΑΟΣ!] - 5 m δίχτυ [επίσεις για την προστασία καλωδίων] - 11 x Airplain Switches [διακόπτες... αναλυτικά παρακάτω..] - 2 x Green LED Switches [Ποιοοο..ας πούμε... master διακόπτες] - 2 x White Push Switches [Για Power-ON και Reset] - 3 x LED [ Power, HDD, και Δευτερεύον PSU power] - 7 x Spray Paint [black, White, Metal Blue, Polaris Blue, Metal Special, Nickel, Orange] Δεν ξέρω αν Ξέχασα κάτι... αλλά και να ξέχασα υπάρχει το EDIT! -[ Παρουσίαση και αναλυτικές πληροφορίες ]- Πρώτον να πω οτι ο υπολογιστής είναι χειροποίητος σχεδόν όλος, όπως θα καταλάβατε φυσικά, και έχει εκτός απο πολλά αγοραστά κομμάτια και πολλές πατέντες... Θα σας δείχνω απο μια εικόνα και απο κάτω θα εξηγώ και 2-3 πραγματάκια Πάμε λοιπόν: 1. Πρόσοψη Σε αυτή την φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε την πρόσοψη του υπολογιστή όπως είναι χωρίς φωτισμό. Το πρώτο μηχάνημα πάνω πάνω πάνω είναι ένα μπιχλιμπίδι της Thermaltake το οποίο το έκαψα κατα την διάρκεια των δοκιμών του "ηλεκτρικού δικτύου" οπότε ας το αφήσουμε ήσυχο προς το παρον! Στην δέυτερη θέση απο την κορυφή έρχετε το DVD-RW το οποίο είναι LG με Lightscribe. Στην τρίτη και τελευταία θέση των 5,25 συσκευών είναι το Alphacool GateWatch II το οποίο χρησιμοποιήται για την παρακολούθηση 4 θερμοκρασιών. CPU, GPU, PSU, και Northbridge. Επίσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο στροφών των FAN αλλά αυτό γίνετε πλέον χειροκίνητα με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια. Ποιό κάτω βρίσκονται άλλες δυο συσκευές. Το Alphacool Easywatch το οποίο χρησιμοποιήται επίσεις για την παρακολούθηση θερμκρασιών και ένα αναλογικό θερμόμετρο που δείχνει την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού στην δεξαμενή. Ποιό κάτω βρίσκονται διακοπτάκια [για τα οποία θα πούμε αργότερα] καθώς και άλλο ένα ψηφιακό θερμόμετρο που δείχνει την θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού στα λάστιχα όμως. 2. Αριστερό Πλαϊνό Σε αυτήν την φωτογραφία βλέπουμε το δεξί πλαινό του υπολογιστή. Εδώ δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις... Φένονται όλα κανονικότατα... Απλά προσέξτε λίγο 2 πραγματάκια.... Τις ψυκτρούλες των RAM που σας είπα οτι είναι η καθεμία απο άλλες 2 ψυκτρες, μια παθητική και μια ενεργητική. Και προσέξτε και κάτω δεξιά ένα στρογγυλό που πάνε όλα τα καλώδια μέσα. Αυτό είναι μια 25άρα θήκη CD και εκεί μέσα γίνονται όλες οι ενώσεις των καλωδίων, επειδή εκτός απο τα καλώδια του Toughpower που πάνε σε Mobo, και GPU όλα τα άλλα [απο το δεύτερο τροφοδοτικό] κόπηκαν και ξαναενώθηκαν όπως εγώ επιθυμούσα! 3. Δεξί Πλαϊνό Σε αυτήν την φωτογραφία βλέπουμε το δεξί πλαινό. Βασικά βλέπουμε ένα Panel που είναι βιδωμένο πάνω στο δεξί πλαινό και προεξέχει 4 περίπου πόντους. Πάνω σε αυτό είναι βιδωμένα τα 2 ψυγεία με τους ανεμιστήρες τους, 2 δεξαμενές που λειτουργούν και ως παθητικές ψύκτρες, και τέλος, οι 2 Fan Controllers απο τους οποίους μπορούμε να ρυθμίσουμε τις στροφές κάθε ανεμιστήρα χειροκίνητα. Τα 2 τελευταία είναι βιδωμένα πάνω σε ένα Ακρυλικό panel, ξανά εννοείτε κομμένο by hand! 4. Οροφή Σε αυτήν την φωτογραφία βλέπουμε την οροφή του υπολογιστή στην οποία υπάρχουν: Το δεύτερο τροφοδοτικό που όπως είπα χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία όλων των έξτρα, καθώς και ένα μονό ψυγείο βιδωμένο πάνω του. [To μονό ψυγείο χρησιμοποιήται και ως "προψύκτης" αφού το ψυκτικό υγρό οταν βγαίνει ζεστό απο το Waterblock περνάει απο αυτό το ψυγείο πριν πάει στα τερατάκια!] Η αντλία που και αυτή είναι βιδωμένη πάνω στο τροφοδοτικό. Η βάση των σκληρών δίσκων που θα δείτε παρακάτω ποιό καλά, καθώς και η κύρια δεξαμενή που εκτός απο ενδεικτική χρησιμοποιήται και για το γέμισμα του συστήματος με υγρό. Τέλος σε αυτή την φωτογραφία βλέπουμε και ένα χαμό απο λάστιχα! 5. Διακόπτες Και τέλος αυτό που όλοι περιμέναμε! Αναλυτικές πληροφορίες για το τι κάνουν τα διακοπτάκια. Λοιπόν... απο αριστερά: Ο πρώτος διακόπτης ανοίγει τα ανεμιστηράκια του πρώτου ψυγείου, και ο Δεύτερος του δεύτερου ψυγείου. Ο τρίτος διακόπτης ανοίγει τους 2 πλαϊνούς 8άρηδες ανεμιστήρες και ο Τέταρτος ανοίγει τους 12άρηδες του κουτιού [μπρος και πίσω] Ο Πέμπτος διακόπτης ανοίγει ένα Air Extractor της Thermatake που βρίσκετε ακριβώς κάτο απο την κάρτα γραφικών και σας πληροφορώ οτι ρίχνει 3 βαθμούς την θερμοκρασία και σε συνδιασμό με τους 2 πλαινούς την ρίχνει απο 65-70 σε 49-51! Το τίμημα όμως είναι ο θόρυβος και σας πληροφορώ οτι είναι πολύ noisy! Το ποιό noisy μηχάνημα όμως είναι οι 2 ψύκτρες των RAM ή αλλιώς RAM ORB, αλλά και αυτές με την σειρά τους μπορούν να ησυχάσουν κλείνωντας τον διακόπτη τους που είναι ο έκτος στην σειρά! Ο έβδομος και όγδοος διακόπτης ανοίγουν τα Neon και τα Blacklight αντίστοιχα. Επίσεις υπάρχουν και άλλοι 2 διακόπτες λίγο ποίο πάνω που δεν φένονται σε αυτή την Foto που ανοίγουν και κλείνουν τις άλλες συσκευές τις πρόσοψης [θερμόμετρα κτλ..]. Τώρα, οι δυο διακόπτες με τα LED... Ο Αριστερός διακόπτης είναι ο Master του "ήχου" και ο Δεξιός είναι ο Master του "φωτός". Οταν κλείσω τον Αριστερό κλείνουν όλα τα FAN και οταν κλείσω τον Δεξί σβήνουν όλες οι λάμπες και τα λοιπά... Επίσεις, Το αριστερό άσπρο κουμπί είναι το Power-ON για να ανόίγω το PC και το δεξί άσπρο κουμπί είναι το Reset. Και τέλος το πράσινο λαμπάκι είναι το Power και το κόκκινο είναι το HDD... γνωστά αυτά...! Όλα αυτά είναι πάνω σε ένα plexy και κάπου πίσω απο αυτό υπάρχει και ένα άλλο διακοπτάκι.. το διακοπτάκι του άρχοντα Σάουρον... "One Switch to rule them all... One switch to close them all..." Οταν κλείσω αυτό λοιπόν, κλείνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ενώ το PC λειτουργεί κανονικά και σχεδόν αθόρυβα... και λέω σχεδόν επειδή οι σκληροί ακόμα γυρίζουν...! DAmN! 6. Βάση HDD Εδώ βλέπουμε και την βάση των σκληρών δίσκων καθώς και το χρώμα τους...! ΤΕΛΟΣ το απλό μαύρο...! Και τώρα ορίστε μερικές ακόμα φωτογραφίες χωρίς σχόλια όμως τώρα... Δεν υπάρχει κάτι άλλο να εξηγήσω: 7. Οροφή [ξανά..!] 8. Fan Controllers 9. Just Blacklighted...! 10. RAM Coolers! Τέλος, για όσους βαριούνται να διαβάσουν όλο το παραπάνω, απλά να πώ οτι το PC έχει: Custom κουτί Custom καλωδίωση Custom ψύκτρες στις RAM ημι-Custom σύστημα υδρόψυξης Custom βάψιμο και γενικά πολλά Custom πραγματάκια...! Και άλλες λίγες χρήσιμες πληροφορίες...! Μου πήρε περίπου 3 μήνες απο το 0 μέχρι τώρα... [μαζί με την αγορά των εξαρτημάτων] , ζυγίζει 23,7 κιλά, το μήκος των λαστίχων είναι 4,5 μέτρα, το μήκος των καλωδίων είναι 25+ μέτρα και το πλήθος των ενώσεων είναι 60+ Λοιπόν, αυτό ηταν...! Προσπάθησα να γίνω όσο ποιο επεξηγηματικός γίνετε.... Για οποιαδήποτε απορία μην διαστάσετε να με ρωτήσετε...! Αν προσέξετε θα δείτε οτι σε κάθε εικόνα έχει και ένα νούμερο μπροστά... Αν θέλετε να ρωτήσετε δηλαδή κάτι για μια εικόνα ρωτήστε με το νούμερο...! _______________________________ EDIT _______________________ Μιας και το ζητήσατε.... Here are some more photos! Μόλις τις έβγαλα! ________________________________ END OF EDIT ___________________________ - Please Comment - ΤΗΧ. bonamin :flag:
Stolis Ιανουάριος 23, 2009 #2 Ιανουάριος 23, 2009 Θα έλεγα πως το πέρασες σε άλλη διάσταση το θέμα....
jpavly Ιανουάριος 23, 2009 #3 Ιανουάριος 23, 2009 Splitted από το γενικό θέμα, είναι καλή παρουσίαση για να μείνει στην απλή γκαλερί Θέλω καλύτερες φωτό asap!
bonamin Ιανουάριος 23, 2009 Author #4 Ιανουάριος 23, 2009 Κλύτερες Foto? lol! Δεν πιστεύω να εννοείς σε ανάλυση? hihi... Αυτές τις έβγαζα με ένα k850i [5 megapixel] αυτό που έχω τώρα έχει 2 mega! Ποσο καλύτερες? lol! I'll try though!
jimakoZzz Ιανουάριος 23, 2009 #5 Ιανουάριος 23, 2009 πρεπει να εχεισ μερακι και γνωσεις για να το κανεισ...μπραβο!!!
ShadowRunner Ιανουάριος 23, 2009 #7 Ιανουάριος 23, 2009 το αδικούν το μηχάνημα οι φώτος πιστεύω... αλλά γενικά πολύ καλή δουλειά φίλος.Μπορείς να βάλεις και καμιά φώτο με θερμοκρασίες και έτσι;Υ.Γ.: Θέλεις οθόνη :happy2:
ChSin7 Ιανουάριος 23, 2009 #9 Ιανουάριος 23, 2009 Πρωτον HI! ev3ryb0dy! Να σας δείξω κι εγώ το δικό μου pc να μου πείτε την γνώμη σας... - Please Comment - ΤΗΧ. bonamin :flag: Προσωπικά δεν μ'αρέσει καθόλου, πολύ "φορτωμένο". Σαν : http://www.rankfunny.com/Automobile/Modified/Lada_Tuning
bonamin Ιανουάριος 23, 2009 Author #11 Ιανουάριος 23, 2009 Προσωπικά δεν μ'αρέσει καθόλου, πολύ "φορτωμένο". Σαν : http://www.rankfunny.com/Automobile/Modified/Lada_Tuning Δεκτές όλες οι γνώμες φυσικά.... Αλλά εγώ θα έλεγα οτι είναι κάτι σαν αυτό: Silvia ΥΓ. Το έφτιαξα όπως εγώ ήθελα! Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και λειτουργικό για παράδειγμα! Αφου είναι 25 κιλά! ΥΓ2. Το ξέρω οτι θέλω οθόνη. Είναι 8 χρονών Samsung SyncMaster 753s και είναι η πρώτη μου οθόνη! lol
Κοπρίτης Ιανουάριος 23, 2009 #13 Ιανουάριος 23, 2009 φιλε Βοnamin συγχαρητηρια φαινεται οτι εχεις ριξει πολυ δουλιτσα στο project και αρκετη μελετη του orac το θεμα ειναι το αποτελεσμα να αρεσει σε σενα κυριως στο αισθητικο κομματι δεν εχω κατι να σου πω μιας και ειναι καθαρα υποκειμενικο το τι αρεσει στον καθενα. στο πρακτικο τωρα εγω θα σου προτεινα οτι εφοσον την εχεις την ορεξη καλο θα ηταν να τα ενσωματωσεις ολα πιο πολυ σε μια ενιαια κατασκευη με λιγοτερα τμηματα εκτεθιμενα εκτος κουτιου ωστε το συνολο να φαινεται πιο δεμενο και συμπαγες. keep it up και keep us posted (και παρε οθονη! )
YDinopoulos Ιανουάριος 23, 2009 #14 Ιανουάριος 23, 2009 Εμενα δεν μου αρεσει, γιατι μου θυμιζει υπερφτιαγμενο αμαξι. Αλλα οπως ειπε ο Κοπριτης ειναι υποκειμενικο. Ειναι αξιο συγχαρητηριων απο πλευρας δουλειας ποθ φαινεται οτι επεσε μπολικη !!!
DarkJL Ιανουάριος 24, 2009 #15 Ιανουάριος 24, 2009 Μπάβο, εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, μπορεί να είναι "φορτωμένο" αλλά το έχεις κάνει ωραίο. Υ.Γ. Όντως χρειάζεται καινούρια οθόνη
bonamin Ιανουάριος 24, 2009 Author #16 Ιανουάριος 24, 2009 Αμαν με την οθόνη! :...: χαχαχα! Θα το ξαναλύσω, θα το ξαναφτιάξω και η οθόνη θα είναι ακόμη εκεί...! lol!Ας ξαναέρθουμε όμως στο θέμα του "pciou"....Στόχος μου είναι, μέχρι το καλοκαίρι το πολύ να κάνω όλο το δωμάτιο μου Modding...! RooM Modding.Θα αλάξω TV, έχω ήδη πάρει ηχεία, DVD, XBOX, Wii, κτλ... Μου λείπει μια TV, ένα PS3 και ένας καναπές αντί για κρεβάτι.... Τεσπα.... Το θέμα είναι, οτι το PC που ήθελα να φτιάξω γι αυτό το room ηταν κάτι τελείος τρελό.... και μάλλον δεν το πέτυχα, επειδή αυτό δεν είναι καν τρελό! [για μένα] Έχω ήδη μερικά σχέδια για το επόμενο, που θα είναι κατι που δεν έχετε ξαναδεί! χαχα... Φυσικά εννοείτε ακόμη μεγαλύτερο και "μη συμπαγές"!!!Ποιό παλιά έτσι ηταν:Πριν κανα χρόνο[είχε Pentium 4 στα 1,5 και 512MB μνήμης, ενώ η GPU ηταν η R9600]Αργότερα το άλαξα λίγο[Άλαξα κουτί, και άλαξα και τα σωθικά... Που πλεον ηρθαν απο το στρατόπεδο της AMD]Και αλλες λίγες αλαγές[Μετά το έφτιαξα κατα κάποιον τρόπο ποιο "έξαλο" όπως μου άρεσε, με πολλά καλώδια να φένονται και πολύ UV αλλά ταυτόχρονα πολύ συμπαγές (οπως μου είπατε) αφου το κουτί ηταν πλήρως αλουμινένιο]Δείτε κι εδώ[Ένα συνολικά αρκετά όμορφο αποτέλεσμα θα έλεγα... αλλά και πολύ συνιθισμένο...][ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος άλλος θα είχε Apevia X Discovery, ΣΙΓΟΥΡΑ κι άλλοι θα έχουν κάπως ίδιο εσωτερικό]Τώρα, έχει κάποιος άλλος ίδιο? Αυτό ήθελα να φτιάξω. Κάτι Τρελό αλλά και δικό μου.... Αλλιώς υπάρχουν και έτοιμα κουτιά Full Plexy και επίσεις υπάρχουν κουτιά με έτοιμη υδρόψυξη που είναι και πολύ λειτουργικά..... [και μάλιστα θα μου έβγαινε και φτηνότερα ακόμα και αν αγόραζα case με 500 euro] Αλλά άλλο να το έχεις φτιάξει εσυ... Έτσι δεν είναι?Οπότε, συμπαγές? μικρό? βολικό? συνιθισμένο? Not 4 me....! Next Project will be MAD!
ShadowRunner Ιανουάριος 24, 2009 #17 Ιανουάριος 24, 2009 ωραίος φίλος είσαι επαναστάτης χεχεχε, συνέχισε και να μας κρατάς ενήμερους με αλλαγές Next time, καλύτερες pics, από λίγο ποιο μακριά δλδ για να καταλαβαίνουμε όλο το project. Room modding ε; εξήγησε το λίγο αυτό.. δλδ τι θα κάνεις εκεί μέσα; βαψίματα και modding σε όλα τα εξαρτήματα ;;
perp Ιανουάριος 24, 2009 #18 Ιανουάριος 24, 2009 To project ξεχειλίζει από δουλειά και φαντασία... οι φώτος πρέπει να το αδικούν... Αυτο που προσωπικά δεν μου αρέσει ειναι η ανισορροπία μεταξύ ενός fully modded και αν μην τι άλλο εντυπωσιακου κουτιού και του γενικότερου γραφείου/setup σου.... κάπου χάνεται το project σου δηλαδη μέσα στο χώρο... Αντικατάσταση της οθόνης, αλλαγή γραφείου και σωστό πάντρεμα υλικών, χρωμάτων και αντιθέσεων πιστεύω οτι θα απογειώσει το δωμάτιο/χώρο σου. Πάντως τό χεις
winters Ιανουάριος 24, 2009 #19 Ιανουάριος 24, 2009 Fullάρουμε τα FAN σε MAX στορφές, η θερμοκρασία της CPU θα πέσει στην θερμοκρασία δωματίου.... Παρακάτω δεν πάει με τίποτα.To οτι δεν παει παρακατω ειναι αυτονοητο, το να φτασεις τη θερμοκρασια δωματιου ειναι πολυ δυσκολο.. (για να μην γινω απολυτος και πω πως ειναι αδυνατο)Πως μετρας τις θερμοκρασιες?
bonamin Ιανουάριος 24, 2009 Author #20 Ιανουάριος 24, 2009 Ναι βρε παιδιά! Πατέρα ταξιτζή έχω! Δεν είμαι και πλούσιος! Θα το φτιάξω σιγά σιγά....! Τις θερμοκρασίες τις μετράω φυσικά με τα θερμόμετρα που έχω πάνω στο PC... 15 θερμόμετρα έχω! Δεν τα είδατε? lol!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.