Jump to content

Macro Φωτογράφιση

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
oξύτατη η φωτογραφία αλλά θα ήθελα Άγγελε να εξηγήσεις λίγο γιατί χρησιμοποιείς τόσο μεγάλους χρόνους έκθεσης. Ειλικρινα δεν πάει κάπου το μυαλό μου, για αυτό ρωτάω:)

Για να "παιρνει" ολο το θεμα ενω διατηρει πολυ χαμηλα τα ISO?

oξύτατη η φωτογραφία αλλά θα ήθελα Άγγελε να εξηγήσεις λίγο γιατί χρησιμοποιείς τόσο μεγάλους χρόνους έκθεσης. Ειλικρινα δεν πάει κάπου το μυαλό μου, για αυτό ρωτάω:)

χά χά θά τόν προλάβω...

Είναι άφλασες καί χρησιμοποιεί τριποδο.

OMG ρε ninja, πότε πρόλαβες να απαντήσεις ; :p

Επι της ουσίας, δεν έχει ρίξει μόνο το ISO αλλά συντελεί και το f22. Άλλωστε σιγά τα λάχανα αμα ανεβάσει ISO με την 5D MkII...

Το "ριξιμο" του ISO ειναι αποτελεσμα του μεγαλου f που προφανως θελει και χρησιμοποιει.

Ή τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει εγω.

σφάλεις, άμα ήθελε να ρίξει το ISO θα άνοιγε το διάφραγμα περισσότερο, δεν θα το έκλεινε :p

Εδώ όλα δείχνουν οτι προσπαθεί να ανεβάσει τον χρόνο έκθεσης (χαμηλό ISO, κλειστό διάφραγμα...), εγώ απλά προσπαθώ να καταλάβω το γιατί.

Σάκη, το ότι χρησιμοποιεί τρίποδο μου φαίνεται λογικό. Εκτός και αν έχει περάσει κανα ρομποτικό βραχίωνα στο χερι του (ικανό τον έχω btw :p)

δε θελει σκεψη πολυ.

εβαλε F22 οχι για να αυξησει τον χρονο εκθεσης , αλλα για να μπορει να βγει ολο το εντομο νετ.

και για να κρατησει την ποιοτητα , αφησε το ISO 100..

ok, αν αυτός ειναι ο λόγος πάσο...πάντως το έντομο δεν βγήκε 100% νετ αν και προσωπικά δεν μου φάνηκε καθόλου άσχημο.

Η ένσταση μου ειναι απλά στο ότι με τέτοιους χρόνους θα πρέπει η φωτογράφιση να γίενται κάτω απο 100% ελεγχόμενες συνθήκες (ακα κλειστός χώρος, ψόφια έντομα κλπ) γιατί ελάχιστες νομιζω ειναι οι πιθανότητες να πετύχει μια τέτοια φωτό σε real life κλιμακα.

Καλα τα λέτε.

Το f22 για net έντομο , iso 100 για ποιότητα, αφλαση για να μη βγει flat.

Λόγο του οτι την ωρα που τράβηξα την φώτο ειχε πέσει ο ήλιος και ειχε λίγο φως αλλά πολύ μαλακό και βγάζει κορεσμό χωρίς έντονο contrast. ( προτιμώ να βγάζω φώτο αργά το απόγευμα που το φως είναι καλύτερο)

Ως αποτελεσμα να φτασει η εκθεση 30"

Ειναι δύσκολο να συνεργαστούν τα έντομα και ο αέρας... σήμερα το κατάφερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.