Jump to content

Macro Φωτογράφιση

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

thumb__MG_4362.jpg

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Shooting Mode Manual Exposure

Tv( Shutter Speed ) 1/200

Av( Aperture Value ) 13.0

ISO Speed 100

Lens EF100mm f/2.8 Macro USM

Focal Length 100.0mm

Flash On

Flash Type External E-TTL

Flash Exposure Compensation 0

ας ρωτήσω και εγώ κάτι.

Τι μας εμποδίζει από το να χρησιμοποιήσουμε τους macro ως prime.

Δηλαδή, έχουν καμιά άλλη διαφορά εκτός από την κοντινή εστίαση, οι macro από τους prime;

μα έτσι κι αλλιώς prime ειναι. δεν σε εμποδίζει τίποτα. δεν έχουν καμια άλλη διαφορά εκτός από την δυνατότητα να εστιάσουν κοντά.

Να προσθέσω ότι οι macro φακοί, λόγω της "διόρθωσης" που έχουν ενδέχεται να δίνουν ακριβέστερη εστίαση ακόμα και σε τέλε.

img8092.jpg

Canon 30D

Canon 100mm Macro f/2.8@f/10

ISO 800

1/250

Sakis μου άρεσε η φώτο αλλά θα τις έδινα λιγο περισσότερο contrast, sharpen και NR :)

img8092c.jpg

Sakis μου άρεσε η φώτο αλλά θα τις έδινα λιγο περισσότερο contrast, sharpen και NR :)

Τό παλεύω Άγγελε αλλά δυσκολεύομαι,έστω καί μέ τέτοιο φακό...

thumb__MG_4652.jpg

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Tv( Shutter Speed ) 1/200

Av( Aperture Value ) 14.0

ISO Speed 100

Lens EF100mm f/2.8 Macro USM

Flash On

Flash Type External E-TTL

Είδα και σε προηγούμενές σου, σου κάνει αρκετά highlights ε?

Κι εμένα αν και έχει στο πακέτο και diffusers τα οποία δεν έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Ευχαριστώ :)

Ναι, κάποιες περιπτώσεις κάνει έντονα highlights, μάλλον θα θέλει κανένα στοπ χαμήλωμα η φλασια, ακόμα στο ψάξιμο είμαι, εχει αρκετές ρυθμίσεις και ίσος να βγει καλλίτερο αποτέλεσμα εαν το ενα tube ριξει περισσότερο φως απο το άλλο

Το canon MR-14EX εχει αυτη την ματ όψη που είναι σαν diffuser MR-14EX.jpg αλλά ειναι απίστευτα δυνατή η φλασια... μια άλλη λύση (που προτείνει και το manual) ειναι να τραβάω σε Flash Exposure Bracketing και μετά να διαλέγω την καλύτερη απο τις τρεις εκδοχες .

Σιγά μην κάτσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά.

Δοκίμασε να το καλύψεις με κανένα ριζόχαρτο / τσιγαρόχαρτο μήπως δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Θα δοκιμάσω κι εγώ με τα diffusers του kit.

edit: με το ebay ring δεν είσαι?

Τελικά το ring του ebay με εβαλε στην πρίζα για το κανονικό... δυστυχώς ήταν πολύ αδύνατο... ειχα βάλει +3 στοπ στην φλασια και με f10 1/200 και ISO250 μου έβγαιναν υπερβολικά υποφωτισμενες...

Έτσι πήρα το canon MR-14EX και πλέων είμαι στα ISO100 με ολα τα διαφράγματα! ακόμα και f32 τις βγάζει super. (Θα το είδες και εσύ)

Καλή η ιδέα σου, θα το δοκιμάσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.