Jump to content

Macro Φωτογράφιση

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Προτεινω ( ποιος ειμαι 8α πειτε)

να μην γινετε σχολιασμος των φωτογραφιων απο τον οποιοδηποτε.

Η κριτικη ειναι καμποσα κλικ ακομα πιο δυσκολη απο την ιδια την φωτογραφια και εννοειται οτι δεν εχει νοημα να την κανει καποιος που ασχολειται 1-2-3-4-5 χρονια.

(βαζω και τον εαυτο μου μεσα).

Περα του οτι πρεπει να ξερεις ολους τους κανονες απεξω και ανακατωτα και να τους βλεπεις αμεσως σε ενα πιθανο καδραρισμα πρεπει να ξερεις και ποτε μπορεις να παρεκλινεις απο αυτους για να βγαλεις κατι καλυτερο-διαφορετικο.

Και αυτο μπορει να το κανει ο φωτογραφος την ωρα της φωτογραφισης με καμποσα χρονια εμπειριας...ο κριτης δεν βλεπει τιποτα αλλο περα απο αυτο που τραβηξε και αυτο το κανει ακομα πιο δυσκολο.

Κακα τα ψεματα σχολειο φωτογραφιας δε νομιζω να ανοιξει το thelab.

Οποιος ενδιαφερεται πραγματικα ας βελτιωθει αλλου με αλλο τροπο.

(καλο 8α κανει στον εαυτο του , αν οντως ενδιαφερεται)

Εδω οποιος 8ελει ας ανεβαζει καποια φωτο που του αρεσε απο αυτες που εχει.

Σε οποιον αρεσει πιστευω ενα ":T:" στο αντιστοιχο ποστ ειναι αρκετο.

Κριτικη ελαχιστοι μπορουν να κανουν..(δεν εχω δει κανεναν εδω)

Προτεινω ( ποιος ειμαι 8α πειτε)

να μην γινετε σχολιασμος των φωτογραφιων απο τον οποιοδηποτε.

Η κριτικη ειναι καμποσα κλικ ακομα πιο δυσκολη απο την ιδια την φωτογραφια και εννοειται οτι δεν εχει νοημα να την κανει καποιος που ασχολειται 1-2-3-4-5 χρονια.

(βαζω και τον εαυτο μου μεσα).

Περα του οτι πρεπει να ξερεις ολους τους κανονες απεξω και ανακατωτα και να τους βλεπεις αμεσως σε ενα πιθανο καδραρισμα πρεπει να ξερεις και ποτε μπορεις να παρεκλινεις απο αυτους για να βγαλεις κατι καλυτερο-διαφορετικο.

Και αυτο μπορει να το κανει ο φωτογραφος την ωρα της φωτογραφισης με καμποσα χρονια εμπειριας...ο κριτης δεν βλεπει τιποτα αλλο περα απο αυτο που τραβηξε και αυτο το κανει ακομα πιο δυσκολο.

Κακα τα ψεματα σχολειο φωτογραφιας δε νομιζω να ανοιξει το thelab.

Οποιος ενδιαφερεται πραγματικα ας βελτιωθει αλλου με αλλο τροπο.

(καλο 8α κανει στον εαυτο του , αν οντως ενδιαφερεται)

Εδω οποιος 8ελει ας ανεβαζει καποια φωτο που του αρεσε απο αυτες που εχει.

Σε οποιον αρεσει πιστευω ενα ":T:" στο αντιστοιχο ποστ ειναι αρκετο.

Κριτικη ελαχιστοι μπορουν να κανουν..(δεν εχω δει κανεναν εδω)

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του NTG.

Άλλωστε με αυτο το σκεπτικο ανεβαζω φώτο στο φορουμ.

Με τα χεράκια(:T:) είναι ο ποιο ωραίος τρόπος να επιβραβεύουμε μια δημιουργία που μας αρέσει.

Πήρα κι' εγώ ένα macro reverse ring από το e-bay.

http://i302.photobucket.com/albums/nn94/racer__93/D40%20Pics/DSC_4965.jpg

Είναι λίγο δύσκολο, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό.. Βλέπω πράγματα που δε βλέπω με το μάτι.. Αυτό επάνω είναι το ηχείο μου! :ph34r:

νομιζω ο Gomar, είχε πει πως εχοντας κανονικα τοποθετημενο το φακο μπορεις να κλεισεις το διαφραγμα και να τον βγαλεις αφου τραβηξεις μια φωτογραφια με αποτελεσμα το διαφραγμα να παραμεινει που το ειχες αφησει. δεν ξερω αν ισχυει αυτό αλλά δοκιμασε το. παντως χτες που το κοιταγα στον 18-135 απ'ότι κατάλαβα αφού έκλεινε για την φωτογραφία ξανανοιγε αρα δεν παιζει...

Δοκιμασε παντως, δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Δηλαδή να βγάλω μια φωτογραφία με f9 και να παραμείνει αυτό όταν βγάλω το φακό :hehe: ; Το διάφραγμα κλείνει αυτόματα όταν βγαίνει ο φακός από το σώμα, έχει ένα διακοπτάκι από πίσω αν δεν το 'χεις δει

Θα μας τρελάνεις εσύ στάνταρ...

Αφού ο φακός μπαίνει ανάποδα πώς μπορεί η μηχανή να ανοίξει το διάφραγμα?

Ο μόνος τρόπος να ελέγξεις τί διάφραγμα θα βάλεις είναι να έχει ο φακός f ring

καταρχήν μεταφέρω απλά αυτό που θυμαμαι από μια ανάλογη κουβέντα στο παρελθόν. μην τα μπερδεύουμε ;)

Κατα δεύτερον, προφανως και δεν μπορει να ανοιξει η μηχανη το διαφραγμα οταν ο φακος ειναι αναποδα. Η διαδιακασια που ειχε περιγραψει ο Ιασωνας ηταν με τον φακο κανονικα, κλεινεις διαφραγμα και μετα τον βγαζεις και τον βαζεις αναποδα.. Αν ισχύει δεν ξέρω (και δεν με απασχολεί) :)

δε ξερω τι λετε εσεις , εγω ξερω οτι ο φακος ηταν στον αερα και το σωμα στον αερα και εκανα αμαν κ πως να στηριξω τον φακο στην ιδια ευθεια με το σωμα..

προφανως και δεν ειχα φωτομετρηση , προφανως και δεν ειχα ρυθμιση διαφραγματος και προφανως ημουν στο Manually shoot για να ρυθμισω ISO και shutter speed

εγώ επιλέγω διάφραγμα και μετά πατάω το κουμπί DOF και το κρατάω πατημένο, πατώντας την ίδια στιγμή και το κουμπί αποδέσμευσης του φακού και απλά περιστρέφω τον φακό. Από εκεί και πέρα η ποσότητα του φωτός που χτυπάει τον αισθητήρα είναι παλι λιγότερη με το φακό ανάποδα, αλλά θα μπορούσαμε κάλλιστα να βρούμε το "πλασματικό" διάφραγμα, αντιστοιχίζοντας το shutter speed με κάποιο f/ στον ανάλογο πίνακα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.