Jump to content

Macro Φωτογράφιση

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

βλέποντας τα νομίσματα μου ήρθε μια ιδέα. To concept είναι απλό. Βάζουμε ένα νόμισμα να σπινιάρει και φωτογραφίζουμε με το flash ρυθμισμένο στο rear curtain sync.

παρακατω βλέπετε τα αποτελέσματα.σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά ήταν η πρώτη φορά που αποπειράθηκα.

Για να φλασάρω χρησιμοποίησα το flash της μηχανής και το sb-600 τοποθετημένο στο πλάι πάνω σε ενα φωτοκύτταρο

DSC_2374.jpg

Exposure Time = 4"

F Number = F20

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 200

Focal Length = 80mm

DSC_2372.jpg

Exposure Time = 4"

F Number = F22

Exposure Program = Manual

ISO Speed Ratings = 200

Focal Length = 135mm

• 2 weeks later...

@haya λεω να παρω και εγω εναν sigma 70-300mm σαν αφτον που πηρες διοτι συνδιαζει και τελε και μακρο.βεβαια οχι στην ποιοτητα ενος κανονικου μακρο αλλα ειναι value for money.εχω δικιο?:)

συμφωνώ με τα παραπάνω και να προσθέσω ότι είναι αρκετά φασαριόζος όταν εστιάζει. επίσης δεν είναι IF και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολωτικό (αν χρειαστεί ποτέ) καθώς όταν εστιάζει περιστρέφεται.

Γενικά καλός είναι (ιδιαίτερα στο 70-200, στο 200-300 είναι αισθήτα πιο soft). Kαι επίσης έχει ικανοποιητικό macro.

Αμα θες να συνδυάσεις τελε και macro παρτον. Για την τιμή του είναι πολύ καλός και στα 180€ δεν βρίσκεις τίποτα καλύτερο που να τα κάνει όλα αυτά.

To ικανοποιητικό το λέω από την άποψη του magnification ratio (aka 1:2 με το macro mode στο on στα 200-300 mm)

Ποιοτικά από όσα διαβάζω και από τις λίγες φωτογραφίες που έχω τραβήξει σε αυτό το έυρος (και γενικά με αυτό το φακό) είναι πιο soft νομίζω. Δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά βέβαια αν τραβάς κάτι κοντινό ή κάτι μακρινό στα 300 mm (αλλά φαντάζομαι δεν θα υπάρχει)

Επίσης με CPL φίλτρο λύνεις και το πρόβλημα της περιστροφής...

μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.